HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Temmuz 2018 Çarşamba - 14:46

Belediye Başkanı Arslan: Kurultay'ı bırak, yerel seçime bak!

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, “olağanüstü kurultay” çağrılarını eleştirerek “gündemimiz yerel seçim olmalı” dedi.

Belediye Başkanı Arslan: Kurultay ı bırak, yerel seçime bak!

EGEDESONSÖZ- Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, SonSöz TV’de yayınlanan “Günaydın Ege” programında Aslı Eren’in konuğu oldu.Arslan’ın gündeminde yerel seçimler ile parti içinde yaşanan tartışma vardı.

GÜNDEM YEREL SEÇİMLER OLMALI
Olağanüstü kurultayın yerel seçim öncesi tartışılmasını doğru bulmadığını belirten Arslan, “Genel sekreterimiz Bülent Tezcan ‘Başkanımız Kılıçdaroğlu nerede hata yaptı?’ dedi, ben o soruya katılıyorum. Hep doğruları yaptı ve gündemi belirledi. Biz il il seçim analizi yapacağımıza, artılarımızı-eksilerimizi değerlendireceğimize parti içinde “olağanüstü kurultay yapalım” dedik. Bu yanlış. Oturup öncelikle seçim analizini yapmak gerek. Partimizin enerjisini içe dönük harcamak gerek. Çünkü yerel seçimler yakında. Olur mu olmaz mı bilmiyorum ama olursa eğer 4 ay gibi kısa bir zamanımız var. Bizim aslında kurultayları düşüneceğimize yerel seçimleri düşünmemiz lazım. Cumhuriyet Halk Partisi’ni yerelde iktidara getirmek lazım. Aslında hep beraber yek bütün, el ele, omuz omuza çalışırsak bu seçimleri büyük bir başarıyla atlatacağımıza inanıyorum” dedi.

KILIÇDAROĞLU ADAY OLSAYDI AYNI OYU ALACAKTI
Muharrem İnce’nin Kılıçdaroğlu ile yaptığı değerlendirmeyi basına lanse etmesini eleştiren Arslan, “Bu toplantının açıklaması Genel Başkan tarafından yapılmalıydı. Bu partinin dış güçler tarafından karıştırılmasına yönelik bir çalışma. Bu tür açıklamalar yapmamak gerekiyor diye düşünüyorum. Sonuçta Muharrem İnce, tüm partimizin desteğiyle yüzde 30.6 oy almıştır. Bu azımsanamayacak bir oydur ama bu oyu veren partili vatandaşlardır. Bu sebeple genel başkandan böyle talepler beklemek yanlış bir olaydır. Olaya örgütün karar vermesi gerekir. Zaten iki yılda bir CHP’nin kurultayları örgüt tarafından yapılmaktadır. Kurultay zamanında da örgüt mesajını açıkça verir. Daha beş ay önce yapılan oylamada Kılıçdaroğlu 750 oy, İnce 400 oy almıştır. Aradaki 350 oy azımsanmamalı. Bu yanlış bir talep ve istektir. Bu olayda partililerimizin delegelerimizin daha istikrarlı bir davranış sergileyeceğine inanıyorum. Yanlışlardan kurtulmak lazım. Başkanımız da aday çıksaydı zaten aynı oyu alacaktı” dedi.

ÇİĞLİ’DE YENİDEN KAZANACAĞIZ
Yerel seçimlerde Çiğli’de başarılı olacaklarını açıklayan Başkan Arslan, “Bizim Çiğli’ye bir sözümüz vardı. Sıkıntılı bir belediyeyi devralmıştık. Halkçı bir belediyeyiz. İzmir de de biz yine başarılıyız. Yerel seçimde yine biz başarılı olacağız. Elimizde ki verilerde bunun bir göstergesidir. Ege’nin incisinde CHP çok başarılıdır. Biz sosyal demokrat belediye başkanları halkla iç içe olmak, halkın sorunlarını çözmek için seferber olup görevimizi en iyi şekilde yerine getirmeliyiz. Hoşgeldin Bebek projesi çok yeni bir projemiz ve büyük bir ilgiyle karşılaştık. Doğum yapan kardeşlerimiz “bize de gelir misiniz” diye bizi arıyor. Arkadaşlarımız orada bir çay kahve içip bebek setini bırakıyor. Bu da çok büyük bir memnuniyet yaratıyor. İyi bir proje ve bunun devam etmesinden yanayım. Borçlu bir belediye devraldığımız için çabalar sonucu işsizliğin azaldığı, maaşların ödendiği bir düzen oturttuk. Bu konuda çalışan arkadaşlarımız hiçbir mağduriyet yaşamamaktadır. Çiğli’de ki muhtarlarla da çok iç içeyiz. Yeri geliyor onlar beni ziyaret ediyor, yeri geliyor ben onları ziyaret ediyorum. Halkla iç içeyiz ve onların sorunlarını kendi sorunlarımız olarak görüyoruz. Her Çarşamba Çiğli’de toplantı yapıyoruz, örneğin iş alımlarıyla ilgili. 4500 işçiye iş bulduk. Aslında bu İŞKUR’un görevi ama bizde ilgileniyoruz. İhtiyacı olan adreslere sıcak yemekler gönderiyoruz. Erzak yardımı yapıyoruz ama bunu gurur kırmadan gizlice yapıyoruz. Engelli vatandaşlarımız için de çalışıyoruz. Hayatlarını kolaylaştırıp sosyalleştirmek için turlar düzenliyoruz. Biz gücü olmayanın yanında yer almak istiyoruz. Bir kapalı pazar da yaptık ve güneş panelleri yaptık dizdik.Bu tür yatırımlar peşindeyiz. Bir hayvan barınağı yaptık, nezih sakin bir alanda. Bakımsız sokak hayvanları rehabilite edilip tekrar yerlerine bırakılıyor. Sit alanlarımız ile ilgili düzenleme tamamlandığında Çiğlimiz deniz ile buluşacak, kıyımız düzenlenecek” dedi.

 
Esad'dan Suriye vatandaşlarına çağrı
 
DHKP-C'nin sorumlusu İzmir'de yakalandı!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sezarın hakkı sezara 5 Temmuz 2018 Perşembe 08:20

Kılıçdaroğlunun aday olsaymış oda %30 alırmış diye düşünenlerin . Her seçimde Bu sefer TAMAM , AKP yi yıkacagız ,ezecegiz diye düşünenlerden farkı yoktur. hatırlayan olurmu bilmiyorum ama seçim öncesi burada M.incenin chp oyunu arttırarak %32 civarın da oy alacagını yazmıştım . neredeyse bilmişim . gerçekçi olmak lazım. bu ülkede tayyip erdoğana peygamber gözü ile bakaln binelrce isnanv ar. malesef durum böyle. bunu dirak edemeyen insanlar işte çıkıpta Kılıçdaroğlu da aday olsaydı %30 alırdı diyor.

Yorumu oyla      10      5  
gürkan 4 Temmuz 2018 Çarşamba 17:12

kılıçdaroğlu da aday olsaymış yüzde 30 üzeri oy alırmış. 9 seçimdir niye alamamış? hala daha örgüt diyor, 750 oy diyor. Halktan gelen talebi görmüyor musunuz?

Yorumu oyla      12      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da yaz okulu heyecanı
Karşıyaka Belediyesi tarafından, her yaştan Karşıyakalıları kültür, sanat ...
Pekdaş: Önceliğimiz hemşehrilerimizin mutluluğu
Her fırsatta vatandaşlarla bir araya gelerek, onların taleplerini dinleyen ...
Buca’da kurdele kesme dönemi
Buca Belediyesi’nin eğitimden sanata, kültürden spora hayatın her alanında ...
 
KARBEM'de doğru tercih hizmeti
KARBEM(Karabağlar Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi) LGS “Liseye Geçiş ...
Bakırçay'ın geleceğine Avrupa'dan hibe
Bakırçay Havzası'nın kırsal mirasını geleceğe taşımaya yönelik proje geliştiren ...
Merakla beklenen açıklama geldi: Kocaoğlu 'değişim' dedi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 24 Haziran'da yapılan ...
 
Geleceğin yıldızları Bornova'da yetişiyor
Bornova Belediyesi’nin yaz futbol okulları başladı. 7-15 yaş arası çocukların ...
Kiraz Belediyesi'nden 'çocuklar kaybolmasın' girişimi
Kiraz Belediye Başkanı Salih Özçınar, ilçedeki çocukların güvenliğini ...
Foça'da Madımak anması
2 Temmuz 1993’te, Sivas’taki Madımak Oteli’nde katledilen canlar, Foça ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva