HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Ocak 2018 Pazartesi - 17:57

Bayraklı'daki o seçim mahkemelik: 'Başkan suç işledi'

AK Parti Bayraklı Belediye Meclis Grubu, Bayraklı Belediye Meclisinin Denetim Komisyonu seçiminin Başkan Hasan Karabağ tarafından hukuksuz bir şekilde iptal edildiğini savunarak, konuyu yargıya taşıdı. Ak Parti Grup Başkanvekili Haspolat, “Başkan geçerli bir seçimi iptal ederek suç işlemiştir" dedi.

Bayraklı daki o seçim mahkemelik:  Başkan suç işledi

AK Parti Bayraklı Belediye Meclis Grubu, Bayraklı Belediye Meclisi'nin Denetim Komisyonu seçiminin Başkan Hasan Karabağ tarafından hukuksuz bir şekilde iptal edildiğini savunarak konuyu yargıya taşıdı.

Bayraklı Belediye Meclisi Ak Parti Grup Başkanvekili Çağlar Haspolat, Yerel Yönetimlerden Sorumlu AK Parti Bayraklı İlçe Başkan Yardımcısı Süleyman Aksoy ve AK Partili meclis üyeleri İzmir Adalet Sarayı ek binası önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamanın ardından mazeretleri olan meclis üyelerinin dışındaki 6 meclis üyesinin imzası ile dava dilekçeleri İzmir Bölge İdare Mahkemesi’ne verildi.

Ocak ayı ilk meclis toplantısında Bayraklı Belediye Meclisi’nde Denetim Komisyonu seçimi yapılmış, Başkan Hasan Karabağ, aday göstermedikleri bir meclis üyelerine 21 oy çıkması üzerine, seçimi geçersiz sayıp, yeniden oylama yaptırmıştı. AK Parti Grubu ise ilk oylamanın geçerli olduğunu belirterek, ikinci oylamaya katılmamıştı.

İşte bu tartışmalı seçimi yargıya taşıdıklarını belirten Ak Parti Grup Başkanvekili Çağlar Haspolat, dava gerekçelerini şöyle anlattı:

“MECLİSİN İRADESİNE İPOTEK KOYDU”
“AK Parti Grubu Meclis üyesi Hayretin Güngör’e 29, AK Parti Grubu Meclis Uyesi Tarkan Düzman’a 29, CHP Grubu Meclis Üyesi Münir Demir’e 21, CHP Grubu Meclis Üyesi Veli Topal’a 20, CHP Grubu Meclis Üyesi Yeşim Tekoğlu’ya 18, CHP Grubu Meclis Üyesi Ramazan Bulut’a 15, CHP Grubu Meclis Üyesi Gönül Vural’a 8 kabul oyu kullanılmıştır. Usule ve yasaya uygun olarak yapılan bu oylamamaya göre denetim komisyonu, en çok oy alan 3 CHP meclis üyesi Münir Demir, Veli Topal, Yeşim Tekoğlu ile 2 AK Parti Meclis Üyesi Hayrettin Güngör ve Tarkan Düzman olmak üzere 5 kişiden oluşacaktır. Oysa meclis üyelerinin 21 oyunu alan CHP’li meclis üyesi Münir Demir’in isminin yazılı olduğu oy pusulalarının geçersiz olduğu ve seçimin iptali gerektiğini ısrarla ifade eden Belediye Başkanı Hasan Karabağ, bu oylamayı geçersiz sayarak, yeniden oylama yaptırdı.

“BAŞKANA YETKİSİNİ AŞTIĞINI HATIRLATTIK”
Meclis grubumuzca, son kez olmak üzere, Meclis Çalışma Yönetmeliği ve mevzuat hükümlerini hatırlatıp, seçimin iptalini gerektirir bir usulsüzlük ve bir kısım oy pusulasının geçersiz sayılmasını gerektirir bir durum olmadığını o mecliste hatırlattık.

Meclisin seçime ilişkin iradesini sandığa yansıttığını, seçim sonuçlarına göre meclis üyeleri dışından birine oy verilmediğini, bu sonuçlara göre denetim komisyonunun oluşturulmasını, seçimin iptaline ve yeniden seçim yapılmasına yer olmadığını, Belediye başkanınca başlatılan yeniden seçim girişiminin derhal durdurulması gerektiğini, yeni seçim yapılması irade ve kararının Belediye Başkanının şahsi kararı olduğu ve hukuka aykırı olduğunu ve bu nedenlerle de yeniden seçim yapılmasını kabul etmediğimizi ve bu hususu yargıya taşıyacağımızı ifade ederek, meclis salonunu terk ettik. Belediye Başkanı Belediyenin yürütme organıdır. Belediye Meclisi ise karar organıdır. Sayın Karabağ, meclisin iradesini yansıtan kararlarını istediği şekilde iptal edemez. Meclis kararlarını hukuka aykırı buluyorsa yargıya taşımalıdır. Sayın Karabağ, bu noktada yasa ile kendisine verilen yetki sınırlarını aşmıştır. İlçe halkının seçimle taşıdığı meclisin kararını yok saymıştır. Ak Parti Meclis Grubu olarak, hukuken de kabul edilemez olan bu tutum ve sonucunda hukuka aykırı olarak çıkarttığı kararı bugün yargıya taşıyoruz.”

 
Şehide son veda: Yürekler dağlandı...
 
İzmirli ikizlerin acı sonu: Birlikte doğdular, birlikte öldüler...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in turizm merkezi A'dan Z'ye yenileniyor
Büyükşehir Belediyesi, Çeşme'de eskiyen ve kaçaklara neden olan tüm iletim ...
Foça Belediyesi'nden karne hediyesi
Foça Belediyesi, sömestre tatiline giren öğrencilere karne hediyesi hazırladı…
Karabağlar’da Disleksi farkındalığı
İlkokul çağındaki çocuklarda görülen, öğrenme güçlüğü Disleksi hakkında ...
 
Gaziemir'de minikler Fethi Sekin anısına yeşil sahada
İzmir Adliyesi’ne düzenlenen terör saldırısında yaşamını yitiren Şehit ...
Başkan Atila’dan çocuklara Ata Anı Evi için çağrı
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, yarıyıl tatilindeki öğrencileri ...
Karşıyaka'da mutlu tatil... Şenlik zamanı
Karşıyaka Belediyesi, binlerce öğrencinin tatil heyecanını ‘Yarıyıl Şenliği’ ...
 
Bornova'dan anlamlı mesaj
Bornova Belediyesi, 10-16 Ocak Beyaz Baston Engelliler Haftası kapsamında ...
İzmir'de babalar eğitimde... Karneler çocuklardan!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN Anaokulları'nın Anne Çocuk Eğitim ...
Selçuk'ta deve güreşleri nefes kesti!
Deve güreşlerinin Kırkpınar’ı olarak kabul edilen Selçuk Efes Deve Güreşleri ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva