HABERLER>POLİTİKA
26 Ekim 2016 Çarşamba - 11:52

Bayraklı’da kadının adı var, gücü tek çatı altında!

Kadın Gücü Derneği’nin Bayraklı’daki şubesi açılışı yoğun katılımla gerçekleşti. Törende CHP’nin üst düzey isimlerinden önemli mesajlar geldi.

Bayraklı’da kadının adı var, gücü tek çatı altında!

EGEDESONSÖZ - Kadın Gücü Derneği Bayraklı Şubesi açılışı Bayraklı Taş Konak Düğün Salonu'nda yapıldı.

Açılışa CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Önay Cankurtaran, İzmir Milletvekili Özcan Purçu,  CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukçu, CHP Elazığ İl Başkanı Zeki Kaplan, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı  Nurşen Balcı ve Kadın Gücü Derneği Genel Başkanı S.Sema İzgür, CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri Hatice Tatlı, Pınar Uslu, İl Yöneticileri Okan Karlıdağ, Dilek Bilgin, CHP İzmir İl eski Başkanı Ali Engin, Bornova Belediyesi eski Başkanı Ali Sözer,  Anadolu Birliği Başkanı Koçali Al, Ege Kadın Buluşmaları Genel Koordinatörü Şengül Baysak,  sivil toplum örgütü ve yöneticileri ile çok sayıda kişi katıldı.



''Kadınları mücadele özgürleştirecek''
Etkinlikte ilk konuşmayı Kadın Gücü Derneği Bayraklı Şube Başkanı Songül Gök yaptı. Kadın gönüllülere ve katılımcılara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Gök sözlerini şöyle sürdürdü: Ülkede çok kötü koşullarda yaşıyoruz. Bizleri umutsuzluğa sürükleyecek onlarca şey var. Kadınların bir araya gelmesi her zaman olduğu gibi pırıl pırıl ışık saçıyor dünyamıza. Boyun eğmeyeceğiz, mücadele edeceğiz, biliyorum meydanı asla boş bırakmayacağız. Yüzümüz ileriye bakacak din, dil, ırk, sınıf ayrımı olmadan mücadele edeceğiz. Bu dernekte herkesin konuşma hakkı olacak. Derneğimizi bütün üyelerimiz yönetecek, zaten kadın çok baskı gören, konuşma sus denilen bir cins o yüzden biz üyelerimizi serbest bırakacağız hiyerarşik bir düzen yaratmayacağız, kadının toplumdaki yerini biliyoruz derneğimiz sistem içinde sistem gibi hareket etmeyecek. Derneğimiz partiler üstü bir dernek olacak.  Kız öğrencilere eğitim desteği projelerimiz var. Kadın sorunları dışında üyelerin hobilerine yönelik çalışmalar olacak. Kadının ikinci sınıf vatandaş olduğu ükemizde kadınları sosyal yaşama katmak için mücadele edeceğiz. Kadınları mücadele özgürleştirecek''.

''Kadınlara böyle ayrımcılık yapıp gelişebilen bir ülke yoktur''
Songül Gök'ün ardından sözü alan Kadın Gücü Derneği Başkanı Sema İzgür ise dernek olarak hedeflerinin büyümek, tüm Türkiye'de ve yurtdışında şubeler açmak olduğunu belirterek başladığı konuşmasına şöyle devam etti: ''2002 yılından itibaren kadın imgesi erozyona uğradı . Türkiye cinsiyet eşitliğinde 142 ülke arasında 125'nci sırada. Ülkemizde okuma yazma bilmeyen kadın 2 milyon civarında ve okuma bilmeyen 5 kişiden 4'ü kadın. Sadece Yalovada bir kadın valimiz var. Ülkede kadın istihdamı çok düşük. İş gücüne katılamayan 20 milyon kadınımız var, 4 milyon kadın sigortasız çalışmakta.  Nüfusun yarısına sistematik bir şekilde ayrımcılık yapılıyor. Bir toplum böyle gelişemez. Kadınlara böyle ayrımcılık yapıp gelişebilen bir ülke yoktur''.

Gururluyum
Etkinlikte derneğin Kurucu Onursal Başkanı ve CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı'da kısa bir konuşma yaptı;  Balcı, ''Bizler İzmir'de  aynı görüşü paylaşan aynı fikirlere sahip olan kadınlar olarak birleştik. Kadınların sosyal haklarını korumak adına bir birliktelik oluşturduk. Önce platformduk ardından dernekleştik. Şimdi de Bayraklı şubesi oluşuyor ve çok gururluyum kadınların isterse başaramayacağı bir şey yoktur''.

Kadın giderek eve hapsediliyor
CHP Kadın Kolları Başkanı Fatma Köse de, ''Türkiye'de ve Dünya'da kadın hareketleri hak gasplarına karşı 100 yılı geçen süredir mücadele ediyorlar. Kadınlar hayatın her aşamasında ayrımcı politakalara ve söylemlere maruz kalıyor. Eğitim, istihdam ve sosyal statü konularında ülkemiz üçüncü dünya ülkeleri arasında kalmaktadır.  Kadınların iş gücüne katılımı gelişmiş ülkelere göre çok düşük seviyelerdedir. Kadının yerinin evi olduğuna inanan en az 3 çocuk öngören bir siyaset anlayışı ile karşı karşıyayız Dindar nesil mantığı eğitim sistemine yerleştirilmeye çalışılmaktadır. Kadın giderek eve hapsediliyor. Ülkemiz savaş ortamına sürüklenmekte, kadına her türden ayrımcılık ve şiddet uygulanıyor. Bunlar olurken Hükümet analar ağlamasın diyenlere duygu sömürüsü yapmakla suçlamış sesini kısmıştır. Biz kadınlar maruz kaldığımız bir çok ayrımcılığın farkına varıp bu ayrımcılıklarla mücadele etmeyi hedef olarak önümüze koymalıyız.  CHP Kadın Örgütü olarak çağdaş kadının gücüne inanan tüm STK'lar ile yol birliği yapmaya hazırız. Bu adımın örgütlü kadın mücadelesini desteklemesi adına kadın gücü derneğine başarılar diliyorum. Kadına şiddet bittiyse, ülkeme barış geldiyse, halkların kardeşliği geliştiyse kadın örgütü işte o zaman amacına ulaşmış demektir'' şeklinde konuştu.

“Bize düşen kadınların yanında olmak''
CHP Genel Sekreteri Sındır, “Kadınlar burada Anadolu’da kırsalda, doğuda, namus cinayetleri, örf, adet nedenleriyle ne yazık iş gücüne çok düşük oranlarda katılım gösteriyor. Kadınları siyasi yaşamda da göremiyoruz. Kadının önündeki ilk engel; kadına 'paran var mı' diye soruyorlar, biz aileyiz erkek siyaset yapmak istiyorsa kadın da yapabilir. İkinci engel; 'zamanın var mı' diye soruyorlar. Evin işleri var, çocukların bakımı var, evin temizliği var bu işler sadece kadın işi olarak görülüyor.  Kadının siyaset yapması için zaman yok. Bu engelleri aşamadığımız zaman iş ve siyaset yaşamında kadını göremeyiz. Kadınlar sosyal hayatta ve siyasette var olabilmek için yüreklerini ortaya koymuş durumdalar onların önünü açmaktır bize düşen. Onların yanlarında olacağız'' diyerek sözlerini noktaladı.

Yoğun katılımın olduğu etkinlik yapılan konuşmaların ve toplu fotoğraf çekimlerinin ardından sona erdi.

 
CHP'li Sındır: Başkanlığı getirmek isteyenler...
 
93.yıla özel gösteri: Atatürk İzmir’e seslenecek!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Sındır: Başkanlığı getirmek isteyenler...
Sındır, “Başkanlık sisteminin konuşulacağı, tartışılacağı zeminlerde asla ...
Balbay 'havza bazlı teşvik'i Meclise taşıdı: Bakan'a 8 soru!
CHP İzmir Milletvekili 'teşvik listesi' Ege'de isyana yol açan havza bazlı ...
'Kahramankazan ve 15 Temmuz' Meclisten geçti
Ankara'nın Kazan ilçesinin adının "Kahramankazan" olarak değiştirilmesi ...
 
Komisyon Kışanak'ı dinledi: İşte o diyaloglar
Darbe Komisyon, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Kışanak'ı dinledi. ...
Asgari ücretliye vergi dilimi avantajı geldi!
Vergi diliminden dolayı ücretleri bin 300 TL'nin altına düşen asgari ücretliler ...
Yıldırım: Bahçeli'nin açıklamaları ümit verici
Başbakan Binali Yıldırım, MHP lideri Bahçeli'nin başkanlık sistemine ilişkin ...
 
CHP Lideri'nden Bahçeli'ye: Gel bu kişiyi kral yapalım!
Grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı, "Sayın Bahçeli’den istiramım ...
"ABD için Ladin ne ise Gülen bizim için o!"
Fethullah Gülen'in iadesini görüşmek için ABD'ye gidecek olan Adalet Bakanı ...
FETÖ tartışması tam gaz: Güven’den Yıldırım ve Delican’a salvo!
CHP İl Başkanı, Başbakan Yıldırım’ın açıklamalarıyla başlayan tartışmada ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva