HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Ocak 2020 Cumartesi - 18:06

Batur: Köy enstitüleri bir ideolojiydi!

Konak Belediyesi ile Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği’nin (YKKED) birlikte düzenlediği “Köy Enstitüleri ve Yerel Yönetimler” başlıklı çalıştay, Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleşti.

Batur: Köy enstitüleri bir ideolojiydi!

Konak Belediyesi ile Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği’nin (YKKED) birlikte düzenlediği çalıştayda, “Köy Enstitüleri ve Yerel Yönetimler” tartışıldı.
Sekiz başlık altında düzenlenen çalıştay, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve YKKED Genel Başkanı Prof. Dr. Kemal Kocabaş’ın konuşmalarıyla başladı.
Prof. Dr. Kocabaş, köy enstitülerinin güncel karşılığının yerel yönetimlerce algılanmasının önemine değinerek, “Bizler köy enstitülerini ülkemizin eğitim tarihinde laik, demokratik ve nitelikli eğitimin özgün kurumu olarak algılıyoruz. Köy enstitüleri bir düşünce devrimi ve toplumsal dönüşüm projesidir. Köy enstitülerinin güncel karşılığının yerel yönetimlerde, bir siyaset kurumu tarafından yeniden anlaşılmasının, bir eğitim reformunun en önemli referanslarından biri olacağı düşüncesindeyiz” dedi.

Köy enstitüleri bir ideolojiydi!

Konak Belediye Başkanı Adbdül Batur,  ise  köy enstitülerinin Türkiye Cumhuriyeti’nin sağlam temeller üzerinde kurulmasında çok büyük önemi olduğunu ifade ederek köy enstitüleri ruhunun kuruluşunun 80 yıl sonrasında bile halen sürdüğünü dile getirdi. Bugün ülkede yaşanan sorunların Köy enstitülerinin kapatılmasıyla olan ilişkisine dikkat çeken Başkan Batur, “Açılan her köy enstitüsü Atatürk’ün devrimlerinin, ilkelerinin; sosyal demokrasinin, eşitliğin, paylaşımın ideolojisiydi. Baktılar ki genç cumhuriyetin sağlam temelleri köy enstitüleri sayesinde daha sağlam hale geliyor, istemediler, çareyi kapatmakta buldular. Bugün ülkemizde tarım can çekişiyorsa, çiftçi, köylü işçi dertliyse, işlemeyen demokrasi, adalet dağıtamayan hukuk sistemimizden şikayet ediyorsak sorumlusu 66 yıl önce köy enstitülerini kapatanlardır.” diye konuştu.

Konak’ta eğitim atağı

Konak Belediye Başkanı Batur, Konak’ta eğitimle ilgili başlattıkları projeleri de anlattı. Konak’ta bu yıl hayata geçecek proje ve merkezler ile yaşanacak önemli eğitim atağının müjdesini veren Başkan Batur sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hepimiz biliyoruz ki kalkınmanın başı eğitim. Eğitime önem veren ülkeler hızla gelişir ve öne çıkar. Biz de Konak’ta bu bilinçle hareket ediyor eğitim ve kültür çalışmalarına ağırlıklı olarak önem veriyoruz. Eğitimin bana göre en önemli bölümlerinden bir tanesi çocukların eğitimlerinin küçük yaşlarda yönlendirilmesidir. Bu nedenle belediye olarak özellikle dar gelirli bölgelerimizde okul öncesi eğitim yuvalarını açmaya başlıyoruz. Bunlardan ilk ikisini bu ay içerisinde Hilal Mahallesi’nde açacağız. İhtiyaç duyulan her noktada bu yuvaları hayata geçireceğiz. Yine Hilal’de Alman Kulesi denilen noktada zihinsel engelli çocuklarımız için engelsiz yaşam köyü kuruyoruz. Narlıdere’de kurduğumuz dershane ve kurs merkezlerimizi Konak’ta da hayata geçiriyoruz. Gençlere fırsat eşitliği sağlayan bu projeyi Gültepe ve Torosta gerçekleştireceğiz. Bölgemizde asıl dönüşümü çocuklarımıza temelden eğitim olarak yapacağımızın bilincindeyiz.”

Çalıştay konuları

Çalıştayda “Eğitim Hakkı ve Yerel Yönetimler, Okul Öncesinden Yüksek Öğrenime Öğrencilerin Kişilik-Akademik Gelişimlerine Destek Eğitimi ve Yerel Yönetimler, Yerel Yönetimlerde Kültür ve Sanat Eğitimi, Yetişkin Eğitimi ve Yerel Yönetimler, Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği ve Yerel Yönetimler, Yerel Yönetimlerde Tarım, Ekoloji, Gıda Güvenliği, Doğa ve Çevre Eğitimi, Kooperatifçilik ve Yerel Yönetimler, Köy Enstitülerinin Güncel Karşılığının Yaratılması ve Yerel Yönetimler” konularında oluşturulan gruplar raporlar hazırlayacak.

 
İYİ Parti'den Urla çıkarması, 'kayyum' tepkisi!
 
Torbalı canisi intihar etti!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova Belediyespor  2. Lig yolunda!
Tamamı altyapı sporcularından oluşan Bornova Belediyespor Kız Voleybol ...
Bayındır Organize'de ilk toplantı
Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ...
Cemevinden Torbalı Belediyesi’ne teşekkür
Torbalı’da Alevi vatandaşların ibadetlerini yerine getirdiği Mahzuni Şerif ...
 
Bornova'da insanlık ölmemiş dedirten olay!
Bornova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde görev yapan Zafer Yavaş, ...
Başkan Sengel'den 'Belevi' açıklaması: Kimse aç, açıkta kalmayacak
Ocak ayı Meclis toplantılarının ikinci birleşiminde konuşan Efes Selçuk ...
Partiler anlaşmış, kanun çıkmıştı... İsmi tamamen silinemedi!
12 Eylül Darbesi’nin baş mimarı Kenan Evren’in isminin her yerden silinmesi ...
 
Başkan İduğ, gazetecileri fotoğrafladı
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler ...
Başkan Oran: Çeşme’nin vizyonunu değiştiriyoruz
Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde, ...
Karşıyaka’da ‘Obezite ile Mücadele’ zirvesi
Toplum sağlığının korunmasına katkı sağlamak amacıyla bilinçlendirme çalışmalarını ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva