HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Ekim 2018 Cuma - 10:43

Başkanlar Kemeraltı için el ele verdi

İzmirli başkanlar, Kemeraltı ve çevresindeki tarihi, dini ve turistik kent değerlerinin asıllarına uygun şekilde canlandırılmasına katkı amacıyla kurulan TARKEM'in geleceği için bir araya geldi.

Başkanlar Kemeraltı için el ele verdi

Kadifekale, Basmane, Konak üçgeni arasında kalan 270 hektarlık bölgedeki tarihi, dini ve turistik kent değerlerinin asıllarına uygun şekilde canlandırılmasına katkı sağlamak amacıyla kurulan Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş.'nin (TARKEM) kamudaki paydaşları, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun daveti üzerine bir araya geldi. Toplantıya TARKEM Yönetim Kurulu Başkanı Samim Sivri ve Yönetim Kurulu Görevli Üyesi Uğur Yüce'nin yanı sıra, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener, İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, İzmir Deniz Ticaret Odası Başkanı Yusuf Öztürk,  Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi ile İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Korkmaz katıldı.

Önümüzdeki süreçte yaşanacak gelişmeler ışığında TARKEM'in geleceğinin ele alındığı toplantıda olumlu mesajlar verildiği ve kuruluşun kente katkı yapması için sağlanan birlikteliğin sürdürülmesi yönünde görüş birliğine varıldığı belirtildi. İzmir'in önündeki en önemli projelerden biri olan TARKEM'in belirlenen hedefler doğrultusunda yoluna devam ettiği takdirde, bölgenin kalkınmasına ve turizmin gelişmesine katkı sağlayacağı ve beraberinde İzmir'in ulusal ve uluslararası arenadaki ekonomik ve kültürel etkinliğinin artacağı dile getirildi.

HEDEF KEMERALTI'NI YENİDEN AYAĞA KALDIRMAK
Kısa adı TARKEM olan Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocağlu'nun öncülüğünde, İzmir’in gelişimine gönül vermiş, iş dünyasının önemli isim ve şirketlerinin de aralarında bulunduğu 116 kurucu ortak tarafından kuruldu. 19 Kasım 2012 tarihinde hayata geçirilen oluşum, Kemeraltı ve çevresini eski parlak günlerine döndürmeyi hedefliyor.

 
İzmir'de rengarenk fuar
 
Balıkesir'de 'swinger' ve 'eskort kız' operasyonu
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ümit kaya 19 Ekim 2018 Cuma 22:06

Tarkemin Kurulduğu günden beri bizim esnaf olarak Çekincelerimiz vardı dolayısıyla da ilk dönemlerde hep karşılarında durduk daha sonra teklifleri üzerine yönetim kurulu kararıyla onları yönetimde yer aldım Şimdi yönetimlerin deyim yaptıkları projeleri yakından takip ediyorum ama bu toplantıda beni davet etmemeleri de kemeraltı’nı bilmem başkanlarını bir araya gelmeleri üzücü bir durum aldığım tepki telefonların haddi hesabı yok bu işi kabul edilir bir durum değil bu işin peşini bırakmayacağım

Yorumu oyla      9      5  
muhalif 19 Ekim 2018 Cuma 20:00

hurşidiye mahallesi muhtarı, projeye para vermek istemeyen, restorasyona nerden para bulacak.. tarihi restorasyon işi pahalı bir iştir.mahalle muhtarlarının görevi bölgelerindeki tsrihi yapıların özelliğinin bozulmamasını sağlamak,gelişi güzel tadilatlar ve eklentilerle tarihi yapılar özelliklerini kaybediyor...

Yorumu oyla      9      5  
Ercan 19 Ekim 2018 Cuma 18:01

Haluk bey tarihi çarşı demek aslını korumak demek.Tabi ki harabe olarak değil.Yenilenip çok cazip hale getirilebilinir ki zaten amaç bu.Keske basmane kapılar tarafına da el atılabilse.

Yorumu oyla      10      5  
Enis ipek muhtar hursidiye mahlesi 19 Ekim 2018 Cuma 17:30

Beledye olara tarihi binaların pırojelerini hazırlayıp mulk sayiplerine verdikleri zaman bolge hızlı bir sekilde ayaga kalkar çünkü kimse Pirojelere para vermek istemiyor ve pırositirle ugrasmak istemiyor şahsen ben bolgeden cok bekletilerim var selamlar

Yorumu oyla      9      6  
kemal 19 Ekim 2018 Cuma 15:05

şimdi mi? niye?

Yorumu oyla      9      5  
ümit 19 Ekim 2018 Cuma 11:52

O FOTOGRAF TA BŞK ÜMİT KAYADA OLMASI GEREKİR BENCE

Yorumu oyla      10      5  
Haluk 19 Ekim 2018 Cuma 11:27

Kemeraltı için çözüm konak meydanından çankayaya kadar kepçeleri sokarak, sadece tarihi binaları bırakıp geri kalanını düzlemek ve sonrasında yeraltına 2 kat girerek otopark yapmak ve üzerine forum bornova tarzı, esnafları sektör sektör gruplayarak modern çarşılar kurmaktır. Bu haliyle hindistanı andırıyor.

Yorumu oyla      12      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de rengarenk fuar
17 Ekim’de kapılarını sektör profesyonellerine açan Fashion Prime 2. Tekstil, ...
Başkan Şenol öğrenci ve öğretmenlerle buluştu
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol eğitimde fırsat eşitliği ...
Başkan Arslan'dan miting gibi adaylık açıklaması
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, 2014 yılından beri belediye başkanlığı ...
 
Komutanlardan Büyükşehir'e ziyaret
Ege Denizi’nde gerçekleşen 2018 yılı ‘Nusret Davet Tatbikatı’na katılan ...
Piriştina'ya ilk destek muhtarlardan!
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Muhtarlar Günü arefesinde “Buca’yı ...
Metropolün kadınından Yarımada’nın kadınına destek!
2019’da ikinci dönemi için devam kararı alan ve 19 Ekim Cuma günü ilçe ...
 
Başkan Uyar'dan duygusal adaylık açıklaması
Urla Belediye Başkanı CHP'li Sibel Uyar, 31 Mart 2019’da yapılacak olan ...
Konak'ta lezzet festivali
İzmir’in eşsiz lezzetlerinin görücüye çıkacağı Mutfak Konak İzmir Lezzetleri ...
Başkan Atila'dan yine aile boyu başvuru!
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila hizmete devam yolunda bir dönem daha ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva