HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Şubat 2018 Çarşamba - 15:45

Başkan Uğurlu hedefi açıkladı: En az 15-16 ilçeyi alırız!

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu AK Parti’nin 2019 yerel seçimlerine iyi hazırlanması halinde 15-16 ilçeyi alabileceğini söyledi. Uğurlu, “Daha önce merkezde belediyelerimiz vardı. İzmir insanının gönlü açıktır. Kendimizi iyi anlatırsak başarırız” dedi.

Başkan Uğurlu hedefi açıkladı: En az 15-16 ilçeyi alırız!

EGEDESONSÖZ- Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu Sonsöz TV’de yayınlanan “Günaydın Ege” programına konuk oldu. Başkan Uğurlu, AK Parti’nin seçimlere iyi hazırlanması halinde 2019 yerel seçimlerinde 7 olan ilçe sayısını daha yukarılara çıkartabileceğini söyledi. Uğurlu, “

Biz daha önce AK Parti olarak Buca’da, Aliağa’da, Tire’de, Gaziemir’de ve Bergama’da belediyeleri yönettik. Mevcut yedinin üzerine bunları eklediğinizde zaten sayı 12’ye çıkıyor. Son yerel seçimlerde Bayraklı ve Karabağlar’ı az oy farklarla kaybettik. Genel seçimlerde oralardaki durumumuz rakamlarla ortada. Kahinlik yapmıyorum. Biz, İzmir’in tamamını alırız da demiyorum. Ama gerçek olan şudur ki AK Parti olarak iyi hazırlanır ve çalışırsak 2019’da 15-16 ilçeyi alabiliriz. İzmir’in halkının gönlü açıktır, size sahip çıkar. İzmir kamuoyu AK Partili belediyeleri izlemeye devam etsin. ” dedi.

Başkan Uğurlu, yeni dönemde adaylıkla ilgili de, “Çok olağanüstü bir dönemden geçiyoruz. Şartlar belli. AK Parti’de bir görev dağılımı olur. Genel merkezimiz arzu eder belediye başkan adayı, arzu eder ilçe yöneticisi oluruz. Hatta mahalle başkanı da oluruz. Bu dönem sorgulama, şu bu deme döneminde değiliz. Genel merkezimizin kararlarına tabi olma durumundayız. Hayatımda 5 yıllık planlamalarla giderim. 2009’da meclis üyesiyken bu süreci planlamıştım. Belediye başkanlığı için çalışmıştım. Gerçekten 2019 süreciyle ilgili bir planlama yapmadım. Hedeflerimiz var ama henüz öyle bir hedefimiz yok. Şartlar bizi nereye götürecek bakacağız. Bir şey yapmak için bir şey olmaya da gerek yok” diye konuştu.

KEMALPAŞA KADAR PROJESİ OLAN YOK
Başkan Uğurlu, dört yılda önemli bir noktaya geldiklerini söylerken, “Önümüzdeki ayla beraber dört yılı geride bırakmış olacağız. Türkiye’de belediyecilik tarihinde tüm belediye başkanlarımız açısından 2014-2019 dönem arası sıkışık ve yoğun bir dönem olmamıştır. Dört yılda beş seçim, bir darbe kalkışması süreci atlatmış bir belediye başkanı olarak karşınızdayız. Bütün bu yoğun sürece rağmen 2014 yerel seçimlerinde belediyeyi aldığımızda, İzmir ilçeleri arasında en yüksek borçlu belediye olmasına rağmen bugün şunu iddia ediyoruz. Bütçesi bizden 7-8 kat fazla olan metropol belediyeleri işin içine koyduğunuz zaman zannetmiyorum ki hiçbir belediye Kemalpaşa belediyesi kadar proje üretsin. Biz bütün ekonomik zorluklara rağmen seçilirken halkımıza bir şeyin sözünü verdik. Sıkıntılarımızın hiç birini hizmet yapmamak için mazeret olarak öne sürmeyeceğiz. Bugün 4 yılda alanında ilk ve tek olarak Kemalpaşa Belediyesi olarak projelerimizi hayata geçirdik. Dönüp baktığınızda Türkiye’nin en büyük göl park projelerinden birinin yüzde 98’i tamamlandı ve Nisan mayıs gibi açılışını yapacağız” dedi.

İLÇE TIKANMIŞTI, YOLU AÇTIK
Belediye olarak halkın yanında olduklarını, hizmet etmekten onur duyduğunu da anlatan Başkan Uğurlu, “Kongre-kültür merkezleri, düğün salonları, Pazar yerleri, sosyal marketler, yol çalışmaları, köylerin bir çok yerine dokunmadığımız yer kalmadı. Bugün yatırımlarımıza bakıp rakamları ortaya koyduğumuz zaman 100 milyon TL’ye yakın hatta daha fazla yatırım profilimizi ortaya koymuşuz. Kemalpaşa’nın yaklaşık 110 bin nüfusu var. Sanayisiyle beraber gündüz 200 bin insanı olan bir ilçe, Sadece kirazımızla özdeşleşmiş bir ilçe ama aynı zamanda Türkiye’nin ilk sanayi koridorlarından birisi. Belkahve’den Turgutlu aksına kadar muazzam bir sanayi koridoru. 2 organize 3 tane normal sanayi var. Sadece bir sanayimizin yıllık hacmi yaklaşık 7.5 milyar Dolar. Böyle muazzam bir sanayiyi Kemalpaşa içinde barındırıyor. 2014 yılında belediyeyi aldığımızda, araçları sadece 15 gün hareket edebilen, personeline 6 milyon birikmiş borcu olan, kentsel dönüşüm-imar noktasında tamamen tıkanmış bir durum vardı. 110 bin nüfuslu ilçede bir sinema salonu dahi yoktu. 20 yıl önce yapılmış bir toplantı salonu vardı. 110 bin kişilik nüfusun düğününü, toplantısını, seminerini orada yapıyordu. Muazzam doğal güzelliklerimiz var ama bunların hiçbir tanesini projelerle Kemalpaşa halkına veya İzmir kamuoyu ile buluşturamamışlar” dedi.

BİZ NE YAPTIK?
Başkan Uğurlu hizmetlerin ayrıntılarını da anlatırken, “Önce belediyenin fotoğrafını ortaya koyduk. Kemalpaşa’nın yatırımlar noktasında yürüyebilmesi için öncelikle ekonomik olarak omurgasını nasıl düzeltiriz diye düşündük. İlk 1.5 yılda Kemalpaşa’nın iş yapabilme kabiliyetini restore ettik. Mali yapımızı düzelttik. Radikal kararlar aldık ve siyaseten de ciddi bedeller ödedik. 2 yıldan itibaren hızlı bir şekilde yatırımlarımıza döndük. Kültür merkezimizi 13 ayda inşa ettik, içinde haftada 9 vizyon sinema filmi olan bir kültür merkezi yaptık. Nüfusu 500 bini geçen bazı metropol ilçelerde sinema salonu yok. Fitness salonu açtık, sadece hanım kardeşlerimiz gider sporunu yapar. Çocuğu varsa içinde kreşte camdan çocuğunu görecek şekilde sporunu yapar. Bu kültür merkezinde okuma yazma kursuna gelen insanlarımız da var. Müzik kurslarına gelen genç çocuklarımız da var. Sonra döndük köylerimize. İlk yatırımlarımızı köylerden beldelere ardından merkeze doğru getirdik. 14 tane çok amaçlı salonlar inşa ettik köylerimizde. Sonra gençlerimize spor imkanı oluşturmak üzere mahallerle 7 tane kompleks yaptık. Onları da o bölgelerdeki spor kulüplerimizle işbirliği yaparak onlara devrettik. Sonra pazar yerleri dedik. İki pazar yeri yaptık. Köyler beldeler ve şehirler meydanları ile anılır. Bizim de meydanlarımız olsun dedik. Bağyurdu başta olmak üzere mahallelerdeki meydanlarımızı yeniledik. Beş altı köy meydanımız kaldı inşallah onları da sene sonuna kadar bitireceğiz. Bu projeler bir yana en büyük gurur duyacağımız sosyal merkezlerimiz. Her ay yaklaşık 1500 aile 4 kişilik düşünürseniz her ay 4 bin kişinin akşam kazanı kaynayacak şekilde yardımcı oluyoruz. Bu 1500 aileden ya üçünü tanırım ya da tanımam onlar da bizi bilmez. Muhtarlarımızla kaymakamlığımızla tespit ettik aileler gelir minnet etmeden alışverişi yapar gider. Bilgi Evleri inşa ettik.  Üç Bilgi Evi’miz var. Örnekköy’deki Bilgi Evi’ne rahmetli Fırat Çakıroğlu kardeşimizin adına verdik. Yukarı Kızılca, Ulucak Bilgi Evi’mize şimdi de Bağyurdu ve Armutlu Bilgi Evlerimiz eklenecek. 4 yılda gücümüz yettiğince herkese dokunmaya çalıştık. Geldiğimizde belediye araç yaş ortalaması 40’a yakındı. Öz sermayemizle araç filomuz yeniledik, 42 milyon borcumuzu ödedik. Personele olan borcumuz ödedik. Kemalpaşa Belediyesi’nin şu anda devlete vergi ve sigorta borcu var” dedi.

ÜZÜM YEDİK, BAĞCIYLA İŞİMİZ OLMADI
İlçeye barış ve sevgiyi getirdiklerini belirten Başkan Uğurlu bunu yaparken hizmette ayrım gözetmediklerini de vurguladı. Uğurlu, “Biz Kemalpaşa olarak sürekli üzüm yemek yedik ve hiç bağcıyla işimiz olmadı. Kuru kuruya kavganın sadece ego tatmini olduğu asıl olan bu millete hizmet etmek olduğunu biliyoruz. Hizmet eden ister Arif Uğurlu olsun, ister Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kocaoğlu olsun… Kemalpaşa halkına hizmet etmek temel prensibimiz oldu. Merkezi hükümetimizin Kemalpaşa’ya makro projeler bazında 350 milyon TL desteği oldu. Yiğitler Barajı, TOKİ’nin konutları projesi başladı. İstanbul İzmir-Kemalpaşa bağlantı yolu tamamlandı. Baktığımızda belki 400 milyonu geçti” diye konuştu.

KOORDİNASYON YOK
Büyükşehir’den yeterli desteği göremediklerini belirten Başkan Uğurlu, “Büyükşehir’in 4 yılda Kemalpaşa’da yaptığı en önemli proje bana göre biri yağmur altyapı hattı döşemek oldu. Yüklenici firma ile Büyükşehir arasındaki koordinasyonsuzluk nedeniyle sokaklarımız 6-7 ayda Suriye sokaklarını aratmayacak hale geldi. Süreci görüştük, kentin ana arterleri tıkandı, yollarımız savaş alanı gibi. En son led ekranlarımızda şunu yazmak zorunda kaldık. ‘Şu tarihe kadar sorun çözülmezse biz çözeceğiz’ diye yazı koyduk. Büyükşehir bir hafta sonra led ekranlarımızın karşına ekran koydu. Meclis toplantısında dedim ki ‘bu ekranlara verdiğiniz para ile bu yollarımızın hepsini yapardınız’. Şimdi bunlar da kalktı. 15 gündür Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafları var. Gurur duyuyoruz. 4 yıldır Büyükşehir’in diğer CHP’li ilçelere yaptığı yatırımlara bakın bir de Kemalpaşa’ya yaptığı yatırımlara bakın. Bir kez bir şey dememişimdir. Yıllardır imar sorunum var. Kemalpaşa da konut yapacak yer kalmamıştı.  En son 2013 yılında yüksek zayiatla bir imar planı onaylanmıştır.  3 yıldır iyi niyet çerçevesinde müzakere ederek bir noktaya getirdik. Büyükşehir başkan vekili Sırrı Aydoğan Bey’ başta sayın Kocaoğlu’na çalışanlarına defalarca teşekkür etmişimdi. Ortada koskoca bir üzüm bağı var ama bize bağdan bir tane üzüm veriyorlar” dedi.

KOCAOĞLU BABAM YAŞINDA!
Başbakan Binali Yıldırım ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu arasında gerilime neden olan Selçuk’taki İZBAN krizine de değinen Uğurlu, “Türk kültüründe kim olursa olsun, sizden yaşça büyükse dilinizi disipline eder öyle konuşuruz. Kocaoğlu babam yaşında. Yaptığı açıklamayı yakıştırmadım. Başbakanımız sıcakkanlıdır, vefa adamıdır sadece hizmet aşkı olan bir başbakandır. Biri bu ülkenin başbakanı, biri bu şehrin başbakanı. Üç-dört kişinin provoke ettiği ihtimalini vermiyorum. Şekeri var falan doğru mu bilmiyorum ama o duruş yakışmıyor. Dönüp Başbakan’a ‘benden özür dilesin’ diyor. Orada meydandaki İzmirlilere ‘adam olacaksınız’ sözü ile çıkış yapan Sayın Kocaoğlu’nun kendisiydi. İzmirlileri vatandaşlardan özür diledi mi? Sayın Kocaoğlu, 2009’tan beri tanıdığım bir insan. Özür diyecek biri varsa o da Aziz başkandır. Oradaki İzmirlilere ‘adam olun’ sözü nedeniyle özür dilemeli” diye konuştu.

TOKİ GELİYOR
Başkan Uğurlu, TOKİ projelerinin başlayacağını ve kentsel dönüşüm çalışmalarının hızla ilerlediğini de söylerken, “ Tüm çalışmalar sürüyor. Şimdi, 2500 konutluk ilk etabı yaklaşık 700 konut, 22 işyeri bir okul, kültür merkezi cami ihale edildi. 2019 Haziran’da inşallah ilk etabını teslim alacağız. Arzu eden vatandaşlar gidip inşaat alanında inceleme yapabilir. Bu ayın sonunda ilk beş bloğun temeli atılacak. 30 yakın bloktan oluşacak.. 2500 un 1500 Kemalpaşa’da yaşayan ihtiyaç sahibi aileler vermek. düşük 100 konutu da orta ve üst gelir grubuna vermek… Niye salında tamamını düşük gelirli ailelere verebilirdik ancak bu sefer varoş bir getto oluştururuz.  Zenginle yoksulu içi içe tutabilirsek dönüşümü sağlarsınız. Yüksek gelirli insanı orada olduğu zaman kendi ekonomisini oluşturacak. Kemalpaşalı oradaki markette manavda çalışacak” dedi.

STOK ALANI İSTİYORUM
Başkan Uğurlu, İzmir’in şehir merkezindeki sanayi sitelerinin Kemalpaşa’da yapılacak olan Lojistik Köy’ün bir kısmına taşınmasına karşı çıktı. Uğurlu, “Bi çok insan o bölgede sanayi kurulacak diye yer satıyorlar, sakın bunlara prim vermesinler külliyen yalan. 1’inci, 2’inci, 3’ümcü sanayi sitelerimizin başkanları ile görüşüyoruz. Bir şey söyledim. Bugün Kemalpaşa dan her gün 40 bin insan gelip geliyor. Yakında 60 bin insan gelip gidecek yakında diğer sanayi organizeler de devreye girdiğinde geldiğinde 240 bin insan yapar. Ortalama 300 bin insan yapar. Şimdi yapacağımız bu projeye TOKİ evet diyor. Kemalpaşa’da 100 bin stokluk alan istiyorum. Yani 400 bin nüfusluk bir alan istiyoruz. Büyükşehir evet derse, Sanayi bakanlık TOKi evet diyor. Bu durumda Kemalpaşa’ya taşıma noktasında bütün gayreti ortaya koyarız. Bu olmazsa Kemalpaşa’yı İzmir’in arka bahçesi çöplüğü haline getirmesine müsaade etmeyeceğiz.  100 bin stok alan almadan küçük sanayi sitelerini ilçeye getiren beldeye başkanı Arif Uğurlu da olsa ihanet etmiş olur. Sanayi değer katacaksa Bornova ya katsın kardeşim. Bana 100 bin konut 400 bin nüfuslu kalan verirse buyurun gelsin deriz” ifadelerini kullandı.

 
Adis Jahovic'ten kızdıran mesaj: Ben olmasam...
 
İzmir'de faciaya kıl payı! Hayata dönüş anı...
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hür Düşünce 8 Şubat 2018 Perşembe 15:01

Yukarıdaki yazı da bilgi evlerinden bahis geçiyor. Acaba ne öğretiyorlar o evlerde ? Fizik-kimya-biyoloji mi-Cebir - Geometri mi ? Elektrikçilik- motor mu ? Tekstil mi ? Yoksa amaç partiye oy kazandırmak mı ?

Yorumu oyla      11      5  
Aykut 8 Şubat 2018 Perşembe 09:30

İyi de sen önce kemalpasayı alabilecek misin ben akpnin bunu aday yapacağını hiç sanmam yaparsa akp kemalpasayı da kaybeder

Yorumu oyla      13      5  
uygar insan 8 Şubat 2018 Perşembe 08:38

ne güzel hayaller kuruyor bu parti ya tabi sonuçta hayal kurkurabildiğin kadar :)))

Yorumu oyla      12      5  
İzmirli 7 Şubat 2018 Çarşamba 20:30

Ak parti izmirin yarısını alabilir bu seçimde, İzmir''de halk başka yönetim istiyor artık

Yorumu oyla      11      12  
sezarın hakkı sezara 7 Şubat 2018 Çarşamba 18:54

Bence akp en fazla 1-2 dış ilçeyi alabilir. hatta şöyle diyim iyiparti akp den daha fazla ilçe alacaktır.

Yorumu oyla      15      7  
Mahmut 7 Şubat 2018 Çarşamba 17:54

Biri başkanı derin uykudan uyandırsın hiç güleceğim yoktu :)))))

Yorumu oyla      21      5  
Akılda kalanlar 7 Şubat 2018 Çarşamba 17:33

Yörük festivalinde diğer belediyelerin gönderdiği ikram araçlarına yaptığınız işi unutmadık.Bu topraklarda düğünde ve cenazede elbirlik olur faaliyet olan yere herkes yiyecek birşeyler götürür, kimse dışlanmaz bu gelenektir.Önemli olan yörük kültürünün anılmasıdır yoksa her yörüğün cebinde simit alacak parası vardır.Ne yaparsın unutmuyor insan aklı.

Yorumu oyla      20      6  
Ver mehteri 7 Şubat 2018 Çarşamba 17:22

He he alırsınız yatırımların önünü kesin alırsınız siz izmire yatırım yapsaydınız alırdınız

Yorumu oyla      22      5  
garanti mi 7 Şubat 2018 Çarşamba 16:27

Sizin Kemalpaşa garanti mi Kemalpaşa aynısını düşünmüyor, 15-16 ilçeyi nasıl alacaksınız Ankara‘dan gelenler Torbalı-Menderes-Kemalpaşa bazen Selçuk hop İzmir bitti istikamet havaalanı.Milletin hayatpahalılığı canına okudu cep boş mutfak boş.15 yıldır tek başına iktidar ama ekonomi ortada artık destek bitti.

Yorumu oyla      21      5  
Önce 7 Şubat 2018 Çarşamba 16:05

Önce Kemalpaşa‘da seçimi kazanın diğer ilçeleri boşverin

Yorumu oyla      25      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Selvitopu'ndan vatandaşlarla imar toplantısı
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, vatandaşlarla sık sık ...
Bergama'nın 'Avrupa'lı mezbahasında yoğun mesai
Kırsalda 114 mahallesi ile Türkiye’nin en çok mahalleye sahip ilçelerinden ...
Karşıyaka'da bin çocuğun yüzü güldü
Karşıyaka Belediyesi, “Bir Çocuk Bin Gülüş” projesiyle ihtiyaç sahibi ...
 
Kirazlı minikleri sevindiren dayanışma
İzmir Büyükşehir Belediyesi Atık Yönetimi Daire Başkanlığı Temizlik İşleri ...
İzmir'de genç tasarımcılar doğal taşa can verdi
Bu yıl 24’üncü kez düzenlenecek MARBLE- Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri ...
Bornova'nın 'iyilik' bankası yüzleri güldürüyor
Bornova Belediyesi hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile örnek ...
 
Buca'da imzalar atıldı: Üniversite ile dev ortaklık
Buca Belediyesi hizmet kalitesini ve hızını arttırmak amacıyla Dokuz Eylül ...
Ganalılar İzmir'de 'iş ortağı' arıyor
Batı Afrika'nın dünyaya açılan kapısı olarak bilinen, bölgenin en önemli ...
Konak'a dev kompleks geliyor!
Konak Belediyesi’nin Gültepe’de eski ekmek fabrikasının yerine inşa edeceği ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva