HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Ağustos 2020 Pazartesi - 21:52

Başkan Tugay'dan TOKİ çıkışı: Yavuz hırsızın hiç mi suçu yok?

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Mavişehir'de satılan TOKİ arazileri ile ilgili, "Bu alanların kesinlikle özel mülkiyete geçmesine karşıyız. Her şeyi satamazsınız. Her şeyi satmaya başlarsanız biz yandık. Yapılaşmadan önce neden özel mülkiyete satılıyor. AK Partiler TOKİ’yi suçlamıyor, biz suçlanıyoruz. Müzayedeye gidip bu alanı almaya çalıştık. Ama çok yüksek fiyatlarda satıldı. Biz konuyla ilgili hiç mi bir şey soramayacağız. Yavuz hırsızın hiç mi suçu yok? Burayı alıp ne yapacaksınız diye soramayacak mıyız? ” dedi.

Başkan Tugay dan TOKİ çıkışı: Yavuz hırsızın hiç mi suçu yok?

EGEDESONSÖZ- Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, sosyal medyada canlı yayınlanan 'Başkanın Günlüğü' programında açıklamalarda bulundu. Başkan Tugay, Mavişehir'deki TOKİ arazilerinin satışı, kentsel dönüşüm ve ilçe gündemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Behçet Uz’u gururla andığını ifade eden Tugay, "Bir belediye başkanı olarak yanmış yıkılmış bir şehirden çok güzel planlar yapmış. Sonra korunamamış. Siyasetin bir tuzağı var, o da popülizm. Bugün yaşadığımız şehirde bir tarihte buralar tamamen sazlık bataklık olduğu kullanılmamış haldeymiş. İlerleyen süreçte bu durum değişmiş ve yatırımcıların gözdesi haline gelmiş. İlerleyen süreçte yapılan protokollerle toplu konut yapılması söylenmiş ama yine planlama belediyeydi. 2011 yılında bu yetki belediyelerden alınmış. Bakanlığa verilmiş. Şu an burada bir plan değişikliği belediye istese de yapamaz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı isterse yapar. Bizim vicdanlarımız bu yetkiyi vermiyor. Son kalan hele ki kuş cennetine komşu; zemini yapılaşmaya uygun olmayan bir rekreasyon alını yapılmasından çıkıp yapılaşmaya karar vermesi yanlış olur. Madem öyle belediye değil de kim olduğunu bilmediğimiz insanlara verdiniz. Tamamen kapatıp biz kullanacağız mantığı nedir? 350 bin insan yaşıyor. Vicdanen ve kamu hukuku olarak biz karşıyız. Belediyeye tamamen ücretsiz verilmesi gerekirken, ben ve benden önceki dönemdeki belediye başkanları başvuru yapmışken açık attırma ile satmak doğru değil. Biz dava açtık ama çok umutlu değiliz” dedi.

TOKİ'Yİ DEĞİL BİZİ SUÇLUYORLAR, YAVUZ HIRSIZIN HİÇ Mİ SUÇU YOK?

Araziyi alan şahsın burada ne yapacağını merak ettiğini söyleyen Başkan Tugay, “AK Parti kökenli ya da bazı siyasetçiler buraya belediye niye talep etmedi diye sordular. Halbuki defalarca talep ettik. Yapılaşma olacağını nereden olacağını sordular. Bir insan 52 milyon verip böyle bir alanı alıp ne yapabilir ki? Belli bir beklentisi olmalı. Bu alanların kesinlikle özel mülkiyete geçmesine karşıyız. Her şeyi satamazsınız. Her şeyi satmaya başlarsanız biz yandık. Yapılaşmadan önce neden özel mülkiyete satılıyor. AK Partiler TOKİ’yi suçlamıyor, biz suçlanıyoruz. Bunun da hiç temeli yok. Atakent’te sosyal hizmet alanını Büyükşehir meclisinde özel okul alanı değiştirdik. Onu emsal gösteriyorlar. Madem halka ait alanları savunuyordunuz da burayı neden savunmadınız. O zaman da TOKİ sattı. Yıllarca bekledikten sonra bir plan değişikliği geldi. Yeni bir inşaat hakkı veriyormuş gibi anlatıyorlar. Öyle bir şey yok. Kendilerince bir haklı gerekçesiyle var ama orayı da burayı da TOKİ sattı. Keşke geçmişte o yıllara gitsek de karşı çıkabilsek. Bu satışa günümüzde olduğu için müdahale edebilirdik.  Müzayedeye gidip bu alanı almaya çalıştık. Ama çok yüksek fiyatlarda satıldı. Biz konuyla ilgili hiç mi bir şey soramayacağız. Yavuz hırsızın hiç mi suçu yok? Burayı alıp ne yapacaksınız diye soramayacak mıyız? “AK Parti kökenli ya da bazı siyasetçiler buraya belediye niye talep etmedi diye sordular. Halbuki defalarca talep ettik. Yapılaşma olacağını nereden olacağını sordular. Bir insan 52 milyon verip böyle bir alanı alıp ne yapabilir ki? Belli bir beklentisi olmalı. Bu alanların kesinlikle özel mülkiyete geçmesine karşıyız. Her şeyi satamazsınız. Her şeyi satmaya başlarsanız biz yandık. Yapılaşmadan önce neden özel mülkiyete satılıyor. AK Partiler TOKİ’yi suçlamıyor, biz suçlanıyoruz. Bunun da hiç temeli yok. Atakent’te sosyal hizmet alanını Büyükşehir meclisinde özel okul alanı değiştirdik. Onu emsal gösteriyorlar. Madem halka ait alanları savunuyordunuz da burayı neden savunmadınız. O zaman da TOKİ sattı. Yıllarca bekledikten sonra bir plan değişikliği geldi. Yeni bir inşaat hakkı veriyormuş gibi anlatıyorlar. Öyle bir şey yok. Kendilerince bir haklı gerekçesiyle var ama orayı da burayı da TOKİ sattı. Keşke geçmişte o yıllara gitsek de karşı çıkabilsek. Bu satışa günümüzde olduğu için müdahale edebilirdik.  Müzayedeye gidip bu alanı almaya çalıştık. Ama çok yüksek fiyatlarda satıldı. Biz konuyla ilgili hiç mi bir şey soramayacağız. Yavuz hırsızın hiç mi suçu yok? Burayı alıp ne yapacaksınız diye soramayacak mıyız?” diye konuştu. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM PLANLARI BÜYÜKŞEHİRDE
İlçede sürdürülen kentsel dönüşüm planları hakkında da açıklamalar yapan Tugay, “Cumhuriyet mahallesinde geçtiğimiz dönemden kalan planlarda bir takım eksiklikler vardı. Bu sorunları çözdük ve Büyükşehir’e ilettik. Büyükşehir onay verirse planlar askıya çıkacak. İtiraz edecek bir şey varsa edecek. Ondan sonraki süreç tamamlanacak.  Bence hızlı bir süreç işleyeceğini düşünüyorum. Alaybey’de mahallenin yapısından dolayı kentsel dönüşümün  zorlu olacak ama bu sorun uzlaşı ile çözülecek. Alaybey çözümü çok zor bir alan. Zemin itibariyle bir yüksek yapılara izin verilmiyor. Belki ada ada yapmamız gerekiyor. Ama orada uzlaşıya varmak çok zor, bunun dışında elimizden geleni yapmayı demekten başka bir şey gelmiyor. Bitişik nizam bir yapı var. Bunun için uzlaşma gerekiyor. Orada sıkıntı yaşanıyor. Her bir daireye iki otopark planlamamız gerekiyor. Şuan bunu yapmamız çok mümkün olmuyor” ifadelerini kullandı.

 
Karşıyaka´da Tolungüç imzayı attı
 
Tünelde trafiği kapatıp dans etmişlerdi: O görüntülere ceza!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BAK BAK 18 Ağustos 2020 Salı 09:51

karızmayı çizdirdin, güveni sarstınız

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pamucak'a akın eden gençler esnafın yüzünü güldürdü
Ege'nin vazgeçilmez şehir plajlarından biri olan Efes Selçuk Pamucak sahili ...
Balçova Halk Dansları'na online ödül
Uluslararası Dans Festivalleri Federasyonu’nun Koronavirüs Pandemisi nedeniyle ...
Karşıyaka’da Taş Heykel Sempozyumu sona erdi
Karşıyaka Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Taş Heykel ...
 
‘9 Eylül’ koşulacak… 'Maraton İzmir' belki!
Bu yıl 8. kez düzenlenen 21 kilometre 97 metrelik Uluslararası İzmir Yarı ...
Bornova’da ilkokul öğrencilerine de uzaktan eğitim
Koronavirüs vakalarının ülke genelinde artış göstermesinin ardından okulların ...
Bayraklı'da hem spor hem eğlence!
Bayraklı Belediyesi tarafından hafta sonu çocuklara yönelik düzenlenen ...
 
Karaburun ormanlarında 'GES' katliamı!
Son yıllarda sayıları hızla artan Rüzgâr Enerji Santralleri’nin (RES) ...
İzmir’e iki yeni yaşam alanı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Menemen İstiklal Mahallesi ile Çiğli Esentepe ...
İlçedeki önlemler artırıldı: Beydağ'da korona alarmı!
İlçede vaka sayısı 9'a yükselince, Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar'ın ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva