HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Kasım 2021 Pazar - 14:34

Başkan Soyer yayımladı... İşte İzmir’in yoksulluk gerçeği!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından paylaştığı videoyla İzmir’de yaşanan yoksulluk sıkıntısına dikkat çekti. İhtiyaç sahibi vatandaşların sayısının her geçen gün arttığı açıklanan video paylaşımında Soyer, “Vatandaşlarımızın çok zor günler geçirdiğini biliyoruz. Belediye bütçesiyle ulusal bir krizin üstesinden gelemesek de ne gerekiyorsa yapmaya kararlıyız” ifadelerini kullandı.

Başkan Soyer yayımladı... İşte İzmir’in yoksulluk gerçeği!

EGEDESONSÖZ- Döviz kurunda yaşanan ani yükselişle beraber, vatandaşlar her gün yeni bir zam haberiyle uyanıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de sosyal medya hesabından yaptığı video paylaşımıyla ekonomik krizle beraber giderek artan bu yolsuzluğa vurgu yaptı. Soyer paylaşımında “Vatandaşlarımızın çok zor günler geçirdiğini biliyoruz. Belediye bütçesiyle ulusal bir krizin üstesinden gelemesek de ne gerekiyorsa yapmaya kararlıyız” ifadelerini kullanırken, videoda İzmir’e ilişkin çarpıcı rakamlar açıklandı.

2019 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesine başvuru yapan ihtiyaç sahibi vatandaş sayısının 2 bin olduğu açıklanan videoda, 2021 yılında bu sayının 500 binin üzerine çıktığının altı çizildi.

Videoda şu açıklamalarda bulunuldu:
“İzmir’de karnı aç uyumaya çalışan ailelerin olduğunu biliyor musunuz? Peki, kış soğuğunda terlikleriyle okula gitmek zorunda kalan, ayakkabısı olmayan çocukların… Yaşadığımız ekonomik kriz sebebiyle her geçen gün her geçen gün ülkemizdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın sayısı artıyor. Vatandaşlarımızın yüzde 30’nun temel ihtiyaçlarını karşılamıyor. Yüzde 50’si ise yalnızca barınma ve gıda ihtiyacını karşılayabiliyor. İnsanlar yoksullukla değil, açlıkla mücadele ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne başvuru yapan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın sayısı 2019’da 2 bin iken, bu sayı 2021’de bu 500 binin üzerine çıktı ve yükselmeye devam ediyor. Biz zor günler geçiren yurttaşlarımızı yalnız bırakmamak için elimizden geleni yapıyoruz. Hastalıkta, sağlıkta, eğitimde, aile sofralarında yanlarında olmaya çalışıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak son 2,5 senede başvuruda bulanan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek olmak için 534 milyon liralık bütçe ayırdık. Yeni yıl bütçemizi sürekli artan başvuru sayısını gözeterek planlıyoruz.

Yalnızca belediye üzerinden veya telefonla değil; 52 mahallemizde 7 dayanışma noktası ve 4 mobil aracımızla da vatandaşlarımıza erişiyoruz. 10 binlerce aileye nakit desteği, gıda paketi ve yakacak yardımı, her gün 11 bin kişilik sıcak yemek, öğrencilerimize bin kişilik sıcak çorba, çocuklarımıza burs ve kırtasiye desteği, Süt Kuzusu Projesiyle taze ve sağlık süt, ihtiyaç sahiplerine medikal ürün ve hijyen paketleri ulaştırıyoruz. İşsizliğin ve ekonomik krizin ülkemizi bunalttığı, yoksullaştırdığı bu dönemde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek olmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz."

 
O barajın sadece 10 günlük suyu kaldı!
 
Peru'nun kuzeyinde 7,5 büyüklüğünde deprem
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Adil ve eşit hizmet ilkesi 28 Kasım 2021 Pazar 19:50

İzmir BB meclisinin; İzmir çevre ilçe belediye otobüslerinde de var olan 90 dk . aktarma hakkının 10.02.2016 tarihinde iptal ederek çevre ilçe belediye otobüslerine ( ESHOT ) gizli zam yapıldığını ve bu uygulamanın halen devam ettiğini açıklamalarınızda neden yok ? “ İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek olmak için var gücümüzle çalışacağız “ Evet İzmir merkez ilçelerdeki toplu taşımada ( metro, otobüs , vapur, tramvay ) 120 dk. aktarma hakkı var. İzmir çevre ilçe belediye otobüslerinde aktarma hakkı yok . Vatandaş belediye otobüslerinde dolmuşa biner gibi indi bindi para ödüyor . İzmir BB nin adil ve eşit hizmet anlayışı . Kamu hizmeti olan toplu taşımadaki bu ayrımcı hizmet anlayışı ile “ Umut çoğalır” mı ?

Yorumu oyla      2      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de coğrafi işaretli ürünler zirvesi yapılacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka Bir Tarım Mümkün” ...
Fuara sayılı günler kaldı... Soyer: Türkiye turizminin rotasını belirleyecek!
Türk fuarcılığının başkenti İzmir, 2-4 Aralık tarihleri arasında dünyanın ...
Büyükşehir yağmur suyu hasadına başladı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kuraklık ve yoksullukla ...
 
Başkan Tugay Bosna'da... Dostluk ve işbirliği ziyareti
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, yerel yönetimleri ziyaret ...
Bornova lavanta kokacak
Bornova Belediyesi, Kayadibi Mahallesi’nde bulunan Arılık’ın yanına lavanta ...
İzmir Kent Konseyleri Birliği Genel Kurulu yapıldı
İzmir Kent Konseyleri Birliği Seçimli Genel Kurulu, Aliağa Kent Konseyi’nin ...
 
Foça, İzmir'in 2. Cittaslow kenti oldu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cittaslow Uluslararası Başkan Yardımcısı ...
Selçuk'ta kadın emeği değerlenecek
Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel 14 Mayıs Mahallesi’nde ...
Ödemiş'i aşırı yağış vurdu
Ödemiş'te Cuma gecesinden itibaren etkili olan şiddetli yağış sonrası ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva