HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Nisan 2019 Çarşamba - 11:57

Başkan Soyer kolları sıvadı: ‘Akdeniz Birliği’ için ilk adım

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 31 Mart seçimleri öncesi açıkladığı ilk yüz gün hedefleri arasında bulunan Akdeniz Birliği'nin kurulması yönünde ilk adımı attı.

Başkan Soyer kolları sıvadı: ‘Akdeniz Birliği’ için ilk adım

Başkan Soyer, Barselona, Beyrut, İskenderiye, Marsilya, Selanik ve Venedik yerel yönetim başkanlarına gönderdiği özel mektupla Akdeniz şehirlerinin ekonomik ve kültürel ilişkilerinin geliştirilmesi açısından karşılıklı işbirliği davetinde bulundu. Soyer, yazdığı mektup hakkında şu ifadeleri kullandı: “İzmir’de refahın artırılması ve eşit paylaştırılmasına yönelik iki ana hedefimizin en temel araçlarından biri şehrimizin bir liman yerleşimi olarak güçlenmesi. Diğer Akdeniz şehirleri ile kuracağımız ortaklıklar bu iki hedefe ulaşabilmemiz için önem taşıyor.”

AKDENİZ BİRLİĞİ RUHUYLA
Tunç Soyer, Barselona Belediye Başkanı Ada Colau, Beyrut Belediye Başkanı Jamal Itani, İskenderiye Valisi Dr. Abd El Aziz Konsowa, Marsilya Belediye Başkanı Jean-Claude Gaudin, Selanik Belediye Başkanı Yannis Butaris ve Venedik Belediye Başkanı Luigi Brugnaro’a hitaben yazdığı mektupta, İzmir’in doğal bir liman olma özelliğini daha da güçlendirmenin sorumluluğunu taşıdığını söyledi. Soyer, bunun için de Akdeniz'de ekonomik ve kültürel anlamda çok yönlü ve ikili işbirliğine gereksinim duyulduğunu ifade etti.

Altı Akdeniz kentinin belediye başkanına yaptığı çağrıyı, “Akdeniz ligi ruhuyla gelecekteki işbirliği için bir iyi niyet ifadesi” olarak adlandıran Başkan Tunç Soyer, mektubunda şu ifadelere yer verdi:

“Dört buçuk milyon nüfusu ile İzmir, Türkiye’nin batı sahilindeki en büyük, tüm ülkenin ise üçüncü büyük kentidir. Batı Anadolu’da uzanan kökleri sayesinde zenginleşen kent, yüzyıllardır Akdeniz’in ana limanlarından biri olarak işlev görmektedir. Bu tarihsel nedenlerle, batı ile doğu arasında köprü kuran bu bölgede kentimiz kültürlerin çeşitliliğine şahitlik etmiştir. İzmir limanı, diğer Akdeniz limanlarına benzer şekilde sadece uluslararası ticaret merkezi olarak işlev görmemiş; aynı zamanda pek çok kültürün uyumlu bir şekilde bir arada yaşamasına da olanak sağlamıştır. Bu çeşitlilik, Türkiye’nin diğer illerinden gelen ve diğer Akdeniz ile Av rupa ülkelerinden birçok insana yuva olan İzmir’de günlük yaşamın temelini oluşturmaya devam etmektedir. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak öncelikli sorumluluklarımızdan birinin doğal bir liman olma özelliğimizi daha da güçlendirmek olduğuna inanmaktayım. Bu, kuşkusuz ekonomik ve kültürel açıdan Akdeniz kentlerinin çok yönlü ve ikili işbirliğini gerektirmektedir.”

Soyer, altı belediye başkanına gönderdiği mektubuna şu sözlerle son verdi: “Lütfen bu mektubumu Akdeniz ligi ruhuyla gelecekteki işbirliğimiz için bir iyi niyet ifadesi olarak addedin. Yakın gelecekteki olası diyalogumuz ve işbirliğimiz üzerine bilgi paylaşımında bulunmak üzere sizinle en kısa sürede şahsen buluşmayı içtenlikle umuyorum.”

 
Karaburun’da İzmir Marşı’yla mazbata töreni
 
Bucaspor'un kader maçı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
veli 11 Nisan 2019 Perşembe 17:08

Sayın Başkan,yeni göreviniz hayırlı ve uğurlu olsun.Akdeniz birliği için atacağınız her adım izmirlileri çok çok memnun eder.Her konuşanın sözü dinlenmez,it ürür kervan yürür.İzmir bir avrupa şehridir,sayenizde şehrimizin güzel,temiz ve zengin olmasını dileriz.

Yorumu oyla      4      5  
Lombak 10 Nisan 2019 Çarşamba 23:02

Selanik belediyesi ile ilişkilerinizi geliştirmeden İnsan Hakları Avrupa Mahkemesinin lehimize kararları ortadayken belediyenin sözde "ermeni soykırım heykeli" dikme girişimlerini bir inceleseniz...

Yorumu oyla      4      6  
deli bekir 10 Nisan 2019 Çarşamba 13:25

başka bir derdimiz yok değil mi?...

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karaburun’da İzmir Marşı’yla mazbata töreni
Karaburun’da belediye başkanı seçilen ve ilk kadın başkan olan İlkay Girgin ...
Gaziemir’de özel konser
Şef Ümit Bulut yönetiminde sahneye çıkmanın heyecanını yaşayan Gaziemir ...
Öğretmenin burnunu kıran başkan yardımcısı 'düz memur' oldu!
Gaziemir Belediyesi’nde başkan yardımcılığı ve özel kalem müdürlüğü yetkisiyle ...
 
Bornova Belediyesi'nde bürokrasi hamlesi!
Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un Bornova Belediyesi Personel A.Ş ...
Kaymakam Çıtak'tan Başkan Gümrükçü'ye iade-i ziyaret
Çiğli Kaymakamı Kaya Çıtak, görevine başlayan Çiğli Belediye Başkanı Utku ...
Başkan Sandal’dan ilk icraat: Şifreli demir kapıları söktü!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal göreve başlar başlamaz belediye ...
 
Karabağlar Belediye Meclisi'nde bir ilk!
Karabağlar Belediye Meclisi, yerel seçimlerin ardından ilk oturumunu gerçekleştirdi. ...
Bornova'da ilk icraat: Yüz tanıma sistemi artık yok
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, güven esaslı çalışma dönemini ...
Fatih YAPAR yazdı... Zabıta öğretmenler!
Fatih YAPAR yazdı... Zabıta öğretmenler!
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva