HABERLER>POLİTİKA
26 Temmuz 2020 Pazar - 14:05

Başkan Soyer’den kurultay yerinden mesaj: CNN Türk algı operasyonu yaptı!

Kurultay alanında canlı yayına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CNN Türk canlı yayınında algı operasyonu yapılmak istendiğini belirterek “CHP içinde muhalifler liste çıkaracaklar dendi. Algı operasyonu… Rekor oy aldı. Bir muhalefet yok.  Bu partinin içinde belki 20-30 liste çıkacak. Tamamen operasyon. Parti içi muhalefet olsaydı ciddi rakamlarla Genel başkanımızın karşısında olurlardı” dedi.

Başkan Soyer’den kurultay yerinden mesaj: CNN Türk algı operasyonu yaptı!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bir televizyon kanalında katıldığı canlı yayında, CHP'nin 37. Büyük Kurultayı'nı değerlendirdi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı manifestodaki "Dostlarımızla birlikte iktidar olacağız" sözünün çok anlamlı olduğunu belirten Soyer, "Kurultayda anahtar kelime, 'dostlarımızla'dır. Biz hedefe iktidar hedefine gideceğiz ama bunu hep birlikte yapacağız. Daha az katı siyasi bir anlayış, kucaklayıcı bir anlayış olacak. Cumhuriyet'te yeni bir yüzyıla girerken yaptığımız bu kurultay, son derece değerli" dedi.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun "Güçlendirilmiş parlamenter sistem" sözünün de çok önemli olduğunun altını çizen Başkan Soyer, "Barış, son derece anlamlı. Kamu İhale Kanunu'nun değişeceğini söylemesi de yerinde. Stratejik planlama da çok önemli. DPT sonrası, hesapsız kitapsız bir dönem yaşandı" diye konuştu.

Ortadoğu'nun bir barış alanı olması gerektiğinin altını çizen Başkan Tunç Soyer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sınırlarımızda bu kadar büyük kavga olurken bunların dışında hayat sürdürmemiz mümkün değil. Sorunu kökünden yok etmek lazım. Bu, sivrisinekle mücadeleye benziyor. Ortadoğu bataklık…  Bu bataklığı, yaşam alanına dönüştürürseniz, ne mülteci sorunu yaşanır, ne kavga olur. Yurtta sulh cihanda sulh, laf olsun diye söylenmedi. Bu coğrafyada siyasi dengelerin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Kısacası bu ikinci yüzyıla girerken yurtta sulh cihanda sulh sloganının hayata geçmesi, güçlendirilmiş parlamenter sistemin dillendirilmesi çok önemli."

CNN TÜRK ALGI OPERASYONU YAPTI
Kendi konuşmasıyla Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının örtüşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Benim yüreğime su serpen gelişme oldu. Bu çalışmadan bağımsız olarak konuşma hazırlamıştım. Benim konuşmamın içeriği ile manifesto çok örtüştü. O yüzden içime su serpildi" dedi ve şu bilgileri aktardı:

"Şu anda tarihin hiçbir dönemi olmadığı kadar sosyal demokrasiye ihtiyaç olduğunu anlattım. Adaletin olmazsa olmaz olduğunu ifade ettim. Tablo hepimizin yüreğine su serpti. CNN TÜRK gözüme takıldı. CHP içinde muhalifler liste çıkaracaklar dendi. Algı operasyonu… Rekor oy aldı. Bir muhalefet yok.  Bu partinin içinde belki 20-30 liste çıkacak. Tamamen operasyon. Parti içi muhalefet olsaydı ciddi rakamlarla Genel başkanımızın karşısında olurlardı. Bu bir algı operasyonuydu. Yüzlerce insan o listede olmak için yarışacak. Çok tatlı bir rekabet. 1251 kişi bu manifestoya imza attık, genel başkanımızın yeni dönem başkanlığını onaylamış olduk. Demokrasi en yalın haliyle birlikte yaşamak demektir. Farklıların zenginlik olduğu bir yaşam biçimidir. Aramızdaki yarış olağanüstü güzel bir şey… Aramızdaki rekabet olağanüstü güzel ve destekçi bir şey… Farklılıkların zenginlik olduğunu biliyoruz.  O yüzden genel başkan 50 kişilik değil 70 kişilik liste getiriyor. ‘Siz seçin’ diyor. Bu da demokratiktir. Elbette partide her şey mükemmel değil. Aksaklıklar elbette var ama hep beraber düzelteceğiz.

3 YIL CANLA BAŞLA ÇALIŞMALIYIZ
Yeni oluşturulacak Parti ve Yüksek Disiplin Kurulu hakkında da konuşan Başkan Soyer, bu konuda şunları söyledi: "Yeni kurulacak PM ve YDK sorumluluk duygusu ile hareket edecek arkadaşlar. Çok tarihi bir kurultay bu. Bu kurultay sonucunda yeni dönem başlayacaktır. 2023’e 3 yıl kaldı. Bu 3 yılda yapılacak hazırlıklar 2023’ten itibaren deniz fenerimiz olacak. 3 yılı canla başla çalışmalıyız. Dostlarımız konusunu daha geniş katılımlı bir hale getireceğiz. Bu kurultayın bir umut kurultayı olacağını düşünüyorum. Dün salona şöyle bir baktım, her şey çok güzeldi. Hazırlıklar mükemmeldi. Pandemi sürecinde bu kurultay nasıl olacak, deniyordu. Bunlar parti kurultayı yapmayı bile beceremez derlerdi. O algıların tamamın kırıldı."

MASKEMATİKE ENGEL OLACAKLAR DİYE ÖDÜMÜZ KOPTU
İzmir'i de anlatan Başkan Soyer'in değerlendirmeleri şöyleydi:  "Hem bu güzel şehirde yaşıyorum hem de kentin üst yönetiminde yer alıyorum. Çok sıkıntımız var. Sıkıntımız yok dersek, gerçek olmaz. Ama bir İngiliz atasözü var. Bir iş yapmanın bir, yapmamanın bin sebebi vardır. Aşkla seviyor olmayı yeterli buluyorum, daha çok çalışmak için… Hayat yerel de akıyor. Yaptıklarımız derde derman oluyor. Yerelin gücünün artması şart. İnsanlar daha mutlu yaşıyorlar. Kaynak keserseniz bu hizmetleri  vermekte zorlanır. Maskematike engel olacaklar diye ödümüz koptu. Neyse ki o engelleri aştık. 6 milyon 700 bin maske dağıttık. Derde derman olduk. Yerel çözümler çok daha vatandaşın derdine derman olan çözümlerdir. 1989'da olağanüstü bir hava yakalanmıştı. Öyle hatalar yapıldı ki 30 yıl sosyal demokrasiden mahrum kaldı."

 
Muay thai antrenöründen öğrencisine sarkıntılık
 
Tom Hanks ve Rita Wilson, Yunanistan vatandaşı oldu
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali veli 27 Temmuz 2020 Pazartesi 10:51

Bırak genel siyasi konuşmaları da seçimde verdiğin sözleri tut önce! Lafla peynir gemisi yürümüyor! Buca - Gaziemir gibi iç kesimde kalmış ilçeler rezil durumda. Daha doğru düzgün icraatını görmedik

Yorumu oyla      2      3  
REİS 26 Temmuz 2020 Pazar 15:07

DÜNYA SİYASET TARİHİN DE 10 ÜLKE SEÇİMİ KAYBEDİP 6 GENEL BAŞKANLIK KAZANAN KİMDİR?

Yorumu oyla      5      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşte CHP PM ve YDK'ya başvuranların tam listesi!
CHP'de 37. Olağan Kurultay'ın ikinci gününde Parti Meclisi üyeliği için ...
Soyer'den tek kelimelik ‘Nalbantoğlu’ açıklaması: Vefa!
Bir televizyon yayınına katılan İzmir Büyükşehir Başkanı Soyer, "Rıfat ...
Kaftancıoğlu’ndan Özkan operasyonu: İsmini çizin!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun PM anahtar listesinde yer alan ...
 
CHP'li Beko: Bu bir iktidar kurultayıdır!
CHP’li Beko, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 37. Kurultayının; hak, hukuk ...
CHP'de PM ve YDK sonuçları belli oldu: İzmir'den hangi isim/kaç oy aldı?
CHP'nin 37. Olağan Kurultayında, Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu ...
Cumhurbaşkanı, İtalya Başbakanı Conte ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Sayın Giuseppe Conte ...
 
'Diz çökmemizi bekleyenler hayal kırıklığına uğradı'
Cumhurbaşkanı Erdoğan Amasya Çevre Yolu Açılış'ına canlı bağlantıyla katıldığı ...
AK Parti İzmir, Ayasofya için lokma döktürdü
AK Parti İzmir İl Başkanlığı; Ayasofya Camisi'nin yeniden ibadete açılması ...
Başkan Soyer kurultayda konuştu: Hayalimizdeki ülkeyi yerellerden inşa etmeliyiz
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kurultayda yaptığı açıklamada ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva