HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Ocak 2024 Perşembe - 12:14

Başkan Soyer çalışmaları inceledi... Narlıdere Metrosu’nda geri sayım!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, şehri demir ağlarla örmeye devam ediyor. Başkan Tunç Soyer çalışmaların son hızıyla devam ettiği Narlıdere Metrosu’nun istasyonlarını inceledi. Şehitlik, Çağdaş ve Güzel Sanatlar duraklarındaki çalışmalar hakkında bilgi alan Soyer, “Kimsenin kuşkusu olmasın metroyu vaat ettiğimiz tarihte hep beraber açacağız” dedi.

Başkan Soyer çalışmaları inceledi... Narlıdere Metrosu’nda geri sayım!

Kentteki tüm metro yatırımlarını kendi imkanlarıyla yapan tek yerel yönetim olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Evka-3 ile Narlıdere’yi birbirine bağlayacak Narlıdere Metrosu'nda geri sayıma geçti. Hem istasyon hem de peyzaj çalışmalarının devam ettiği Narlıdere Metrosu’nda açılışa sayılı günler kaldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Şehitlik, Çağdaş ve Güzel Sanatlar istasyonlarına inerek incelemelerde bulundu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Özgür Ozan Yılmaz ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistemler Dairesi Başkanı Mehmet Ergenekon’un da bulunduğu incelemede Başkan Soyer son durum hakkında bilgi aldı.
 
Soyer: “Vadettiğimiz tarihte hep beraber açacağız”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Çok hummalı çalışma derler ya, aynen öyle. Gün sayıyoruz, çok az kaldı. Şubat ayında Raylı Sistemler Dairesi Başkanlığımız, işletmeyi test etmek üzere İzmir Metro A.Ş.’ye devredecek. Bu istasyona yürüyen merdivenle indik, bu bile başlı başına bir heyecan. Hayalini kurduğumuz bir şeydi ve nihayet gerçekleşti. Çok kısa bir süre sonra da İzmirlileri Narlıdere Metrosu ile taşımaya başlayacağız. Şehir üstündeki bu güzergahta trafik rahatlayacak, insanlar çok daha konforlu ve ucuz seyahat edecek. Otobüs güzergahlarındaki yoğunluğun kalkması, aynı zamanda insanların şehirde nefes almasını sağlayacak. Her bir istasyon etrafında parklar, peyzajlar tamamlanıyor. Büyük bir heyecanla son rötuşları yapıyoruz. Kimsenin kuşkusu olmasın, yetişecek. Bütün arkadaşlarıma minnettarım, gurur duyuyorum. Metroyu vaat ettiğimiz tarihte hep beraber açacağız” dedi.
 
“Metro üstleri rekreasyon alanları olacak”
Metro istasyon girişlerinin İzmir’e yakışır güzellikle tasarlandığını ifade eden Başkan Soyer, “Kent, oturma gruplarıyla, mobilyalarıyla, yeşiliyle, herkesin gözünü okşayacak rekreasyon alanları kazanacak. Dolayısıyla bir yandan toplu ulaşımı modernleştirmiş oluyoruz, bir yandan da üstünde kentli için nefes alınacak alanlar yaratmış oluyoruz” dedi.
 
7 istasyondan oluşuyor
Evka-3'ten başlayıp Fahrettin Altay'da sona eren mevcut hattın devamı olacak hat üzerinde sırasıyla; Balçova, Çağdaş, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi, Güzel Sanatlar, Narlıdere, Şehitlik ve Kaymakamlık istasyonları yer alacak. Tünel çalışmaları ile ray döşeme işleri tamamlandı. Toplam 14,5 kilometre tünel açıldı. Hat içinde ve istasyonlarda elektromekanik işler sürüyor. Hat işletmeye açıldığında, günlük yolcu sayısının ortalama 170 bin olması öngörülüyor. Balçova ve Kaymakamlık istasyonlarında 219 araç kapasiteli iki ayrı otopark da yapılıyor. 
 
285 milyon Euro’yu buldu
İzmir Hafif Raylı Sistemi 4. Aşama F. Altay-Narlıdere Kaymakamlık Arası Yapım İşi; 4 Haziran 2018’de, 252 milyon Euro sözleşme bedeli ile yüklenici firmaya teslim edildi.  Bu bedel, keşif artışları ile 285 milyon Euro’yu buldu. Hattın tamamlanmasıyla birlikte İzmir’in kuzeyindeki Bornova ilçesi ile güneyindeki Narlıdere ilçesi arasında toplam 27 kilometrelik kesintisiz raylı ulaşım hizmeti sağlanacak. İzmirliler, güvenli, konforlu, çevreci ve ekonomik raylı ulaşım olanağına kavuşacak; ayrıca vakitten kazanacak. Bir uçtan biniş yapan yolcu, diğer uca 45 dakikada ulaşacak. İki uç arasında karayolu uzunluğu ise yaklaşık 47 kilometreyi buluyor. Bu güzergâh, motorlu taşıtlarla özellikle trafiğin yoğun olduğu zaman dilimlerinde 1,5-2 saatte alınabiliyor.

 
Hayata dönüş... Düzensiz göçmenler kurtarıldı!
 
İzmir'de 2260 tabut!
YORUMLAR
Toplam 41 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Veli 15 Ocak 2024 Pazartesi 12:25

Allah razı olsun. Çok yararlı bir iş yapıldı.

Yorumu oyla      1      1  
Tuncer yemişci 15 Ocak 2024 Pazartesi 10:43

Süper İzmire bir tuğla koyanın elini öperiz.sizin çalışkanlığıniz ve dürüstlüğüne le övünüyoruz.isallah se Seçimleri de alacağız. Başarılar başkanımız ... .

Yorumu oyla      1      1  
Doğrucu Davut. 13 Ocak 2024 Cumartesi 17:12

Kaç yıldır sürüyor? Onu da söyleyiverseydin. Bu Chp nin başarısızlığıdır. Ne zaman başladığını kimse hatırlamıyor. Herhalde minik kopiller şimdi üniversteyi bitirmiştir.

Yorumu oyla      2      1  
Hnc 13 Ocak 2024 Cumartesi 16:39

F.altaydan sonra tek hatmı olacak bu metro hattı projemi değişmiş

Yorumu oyla      1      1  
Mehmet 13 Ocak 2024 Cumartesi 11:04

Yarimadadan arabasiyla gelen izmir çalışanları icin buyuk kolaylik olacak, kaymakamlik da 219 araclik park yeri yetmez ,otoyolun icindeki karayolları binalarınin olduğu yerler de otopark olarak açılmalı,

Yorumu oyla      1      1  
İlhan 13 Ocak 2024 Cumartesi 00:28

İzmir belediyesi sadece İzmir''e çalışıyor kasaba lara hiç bir faydası yoktur CHP nin rezillikleri

Yorumu oyla      1      1  
Hasan yurt 12 Ocak 2024 Cuma 23:25

Duvarı boyayaydı iyiydi??

Yorumu oyla      1      1  
Try 12 Ocak 2024 Cuma 21:31

En iyi ulasim bence

Yorumu oyla      1      1  
ERDOĞAN KARAÇ 12 Ocak 2024 Cuma 20:47

bu kadar ŞAİBESİZ İŞ yaparak ADAY GÖSTERİLMEMEK HAKSIZLIK OLUR . İMAMOĞLU nün yanından gönderilen BUĞRA GÖKÇE yi ADAY yapmaya çalışıyorlar . ÇOK TEPKİ DUYARIM . babadan 60 yıllık partiliyim . bu dönem BÜYÜK ŞEHİR de OY VERMEMEYİ DÜŞÜNÜYORUM .

Yorumu oyla      2      1  
ERDOĞAN KARAÇ 12 Ocak 2024 Cuma 20:40

İZMİR NARLIDERE de C.H.P. ÜYESİ ve DELEGESİ yim. gerek NARLIDERE gerekse BUCA metrosu nu yapmak hakikaten bir belediye için ÇOK ZOR . BEŞ KURUŞ almadan 4 yıl o çukura para gömmek . birde o EMEK karşılığında ADAY GÖSTERİLMEYİP KURDELAYI KESEMEMEK . ÇOK ÜZÜLÜRÜM .

Yorumu oyla      1      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyakalı çocuklara ‘diş dostu’ hizmet!
‘Önce sağlık’ diyerek gerçekleştirdiği çalışmalar ile yerel yönetimler ...
Kurdelesi kesildi... Çiğli'de pazar yeri yenilendi!
Çiğli Belediyesi tarafından, yenileme çalışmaları tamamlanan Evka 5 Pazar ...
Bayraklı'dan can dostlara sıcak yuva!
Bayraklı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, yıl boyunca belirli ...
 
Başkan Koştu gazetecilerle bir araya geldi
Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” ...
Başkan Batur ödül töreninde konuştu: İzmir Cumhuriyetin, özgürlüğün meşalesidir!
Konak Belediyesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin bu yıl ‘Sonsuza Kadar ...
Bornova’da mikro filiz eğitimi
Bornova Belediyesi, üreticiyi ve tüketiciyi bilgilendirme amacıyla uzmanların ...
 
Narlıdere'de TİS sevinci!
Narlıdere Belediyesi ve Tüm Yerel-Sen İzmir 2 Nolu Şube arasında toplu ...
Başkanvekili Özkan: Özgür basın demokrasinin temelidir
Menderes Belediye Başkanvekili Erkan Özkan Türkiye Gazeteciler Cemiyetindeki ...
CHP'den Aydın kararı... Çerçioğlu ile yola devam!
CHP Parti Meclisi'nde Aydın’ın 'Topuklu Efe’si Özlem Çerçioğlu yeniden ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva