HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Mayıs 2018 Cuma - 14:14

Başkan Şenol 9 yılı değerlendirdi: Korkarsan bir şey yapamazsın!

Görevdeki dokuz yılını değerlendiren Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “Bana ‘gömü mü buldun’ diyorlar. Bizde gömü değil inanç var. Bu kadar hizmeti inanarak yaptık. Her şeyden önce cesaretli olacaksın. Korkarsanbir şey yapamazsınız” dedi.

Başkan Şenol 9 yılı değerlendirdi: Korkarsan bir şey yapamazsın!

EGEDESONSÖZ- Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol görevde geçen dokuz yıllık süreyi değerlendirdi. 2009’da göreve geldiğinde Gaziemir’e bir vizyon, kendisine de hedef koyduğunu anlatan Başkan Şenol geçen zamanda bu hedefi büyük oranda gerçekleştirdiğini vurguladı.

Şenol, “Yaptıklarımızı görenler şaşırıyorlar. Bana ‘hayrola gömü mü buldun’ diyorlar. Hayır gömü falan bulmadım. Belediyenin yani halkın vergileriyle oluşturulmuş kaynakları vardı. Bunları verimli, sağlıklı kullandım. Eğer parayı çarçur etmezseniz, birilerine peşkeş çekmezseniz hizmetin en iyisini yaparsınız. Bizde gömü yok. Başarmaya odaklı inanç var. Bu kadar hizmeti inanarak yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz.  Ben Gaziemir aşığı bir insanım. Burada doğdum ve büyüdüm. Yolumuz daha çok uzun. Bu uzun yolu birlikte yürüyeceğiz. Bu kadar işi yaparken cesaretimizden ödün vermedik. Eğer korkarsan bir şey yapamazsın. Cesaretli olacaksın” dedi.

BİR KURUŞ DESTEK ALMADIM
Başkan Şenol, görevdeki süre boyunca devletten bir kuruş destek almadığını ifade ederken belediye olarak kamu kurumlarına okul, hastane yerleri verdiğini söyledi. Şenol, “ Bana ‘projelerini getir, bütçen çok iyi’ diyorlar. Götürüyorum ama bir şey yapmıyorlar. Devletten bir kuruş destek almadım. Gölge etmesinler başka ihsan istemem. Her ay İller Bankası bizden para kesiyor fakat bir projemize bile destek vermiyor” diye konuştu.

DEVAM ETMEK İSTİYORUM
Belediye olarak yaptıkları çalışmaların Türkiye’de dikkat çektiğini söyleyen Başkan Şenol, birçok projenin birincilik ödülü aldığını söyledi. Şenol, Gaziemir’in 186 yer içinde “en iyi yaşanabilir kent” sıralamasında 23. olduğunu vurguladı.  Eksikleri gidermek için bir dönem daha görev talep ettiğini anlatan Şenol, “Partim uygun görürse halk da beni seçerse hizmete devam etmek istiyorum. Ben 10 yıldır belediye başkanıyım. Aday gösterilmezsem ne partimden koparım ne de başta partiden ya da bağımsız aday olurum. Benim yerim, yurdum, ailem gördüğüm yer Cumhuriyet Halk Partisi’dir.  Partime çalışır, danışmanlık yaparım. Bana 10 yıl belediye başkanlığı vermiş partime asla saygısızlık yapamam” dedi.

BİZ İSTİYORUZ
Başkan Şenol, seçim dönemlerinde tartışma konusu olan Bulgaristan göçmenlerinin ağırlıklı yaşadığı Sarnıç’taki hazineye ait arazilerin durumu hakkında da bilgi verdi. Şenol, “Burada farklı kademeli alanlar var. Defterdarlık ile görüşmelerimiz sürüyor. Önceki seçim sürecinde kamuoyuna ‘hazırız, tapularınızı vereceğiz’ dediler. Sonra da ‘dava açıldı, veremiyoruz’ diyerek iptal ettiler. Sarnıç eski Belediye Hizmet Binası’nın bulunduğu alanda bir çalışma var. Orası hazır. Bölge ile ilgili genel sorun zamanın geçmesidir. Hazır olan, rayiç bedelleri belirlenen yerle ilgili işlem yapmazsanız. Yani durdurursanız altı ay sonra teknik olarak yeniden başa dönüyorsunuz. Sarnıç’ta yaşanan durum budur. Belediye başkanı olarak çağrıda bulunuyorum. Bu arazileri bize devredin. Biz bedelini uygun şekilde ödeyelim ve bir kuruş da almadan vatandaşlarımıza tapularını dağıtalım. Siyasi malzeme yapmadan Gaziemir Belediyesi’nin güvencesiyle halk işgalci göründüğü arsalarına sahip olsun. Bu tartışma da noktalansın” dedi.

Şenol, bölgeye MHP İlçe Başkanı Köksal Koç ile gittiğini belirtirken gereken teknik bilgileri kendisine verdiğini söyledi. Şenol, AK Parti’nin yeni İlçe Başkanı Nazmi Yılmaz’a da çağrıda bulundu. Şenol, “Bazı yerlerde arsaların metrekaresi 1200 TL, bazıları da ise sadece 220 TL. Burada bir karışıklık olduğu belli. Sorunların çözülmesi gerekiyor. AKP’li arkadaşlar bize ‘yanınızdayız’ diyorlar. Ama hepsi lafta kalıyor. Hep yanımızdalar ama ne yazık ki 9 yıldır bir faydaları da yok” diye konuştu.

HAZIRIZ DEVRİ YAPIN!
Şenol, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun AK Parti İl Başkanı Aydın Şengül’e verdiği kentin sorunları içinde yer alan “Aktepe-Emrez Kentsel Dönüşüm Projesi”nin ilce sınırları içinde bulunduğunu vurguladı. Şenol, dönüşüm alanının 122 bin metrekare ile en büyük kentsel dönüşüm sahası olduğunu belirten Şenol, “Burada tam 60 parça hazineye ait yer var. Bu tapuların bedeli karşılığında Büyükşehir’e verilmesi gerekiyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu da konuyu AKP İl Başkanı Şengül’e verdi. Takibini yapıyor. Biz, ‘bedeli neyse devredin’ diyoruz. Ama bakanlıklar bunu yapmayınca dönüşüm işlemi uzuyor. Tam 2,5 yıldır saha çalışmalarımızı sürdürüyoruz. En hazır olduğumuz yerlerden birisi olmasına rağmen en sıkıntı çektiğimiz yer olarak önümüzde duruyor. Durumuna üzülüyorum. Bakanlık onayı verirse başlayacağız. Orada vatandaşlarımızın yaşayacağı 4-13 kat arasında farklı boyutlarda binalar olacak. Yeşil alanı bol, parkları çok. Sosyal donatı alanları fazla bir bölgeye kavuşacak. Yeter ki izin versinler” diye konuştu.

İHALESİ YAPILDI
Başkan Şenol, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 5.5 milyon TL ceza yazdığı ilçedeki Arslan Avcı Döküm Sanayii’ne ait eski kurşun fabrikasında çıkan radyoaktif maddelerin durumunu da anlattı. Şenol, “Orası tamamen özel mülkiyet içinde kalıyor. Bizim bir dahilimiz yok. Bakanlığın ve ilgili kurumların görüşü üzerine Atom Enerji Kurumu’nun temizlik çalışmaları başlayacak. Bununla ilgili bize ihalenin yapıldığı bilgisi verildi. Oraya sonradan ne yaparlar, nasıl proje çizerler bilmiyorum. Burası çok eski bir tesis olduğu için kurumların tespitlerinin ardından ne kadar derine inileceği, ayrıştırmanın nasıl yapılacağı da belli olacak” dedi.

BÜYÜKŞEHİR İLE UYUMLUYUZ
Başkan Şenol, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilçede önemli yatırımlar yaptığını ifade ederken ilçe belediyesi ile Büyükşehir’in ortak çalışmasından çatışma değil ‘hizmet’ çıktığını vurguladı. Büyükşehir’in alt geçit, köprü, kanal, yol ve birçok önemli işlere imza attığını anlatan Şenol, “Tam 9 yıldır gayet uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. Hiçbir sorunumuz da yok. Hiç çatışma, kavga yaşamadık. Hep uyumlu davrandık. Büyükşehir Belediye Başkanımız adil davranıyor. Herkese hakkını veriyor” diye konuştu.

EMNİYET BİZE BAĞLANSA İYİ OLUR!
Başkan Şenol, parklarda ve açık alanlarda güvenlik kamerası uygulamasının başlatılıp başlatılmayacağı sorusu üzerine, emniyet göreve davet etti. Şenol, “Ne yazık ki park ve yeşil alanlarda güvenlik, asayiş sorunlarımız var. Bizim bir yetkimiz yok. Sadece polisi arayıp bilgi verebiliyoruz. İlçe merkezinde karakola 50 metre mesafede vagon ve tren raylarına zarar verdiler. Müzeyi tahrip ettiler. Aslında polis kimin sorunlu, zarar veren olduğunu iyi biliyor. Ben belediye başkanı olarak kendi evimin arka balkonuna çıkamıyorum. Parkta küfürleşmeler, hararetler, bin bir türlü vakalar yaşanıyor. Sadece polisi arayıp haber verebiliyoruz. Yurt dışında olduğu gibi emniyet bize bağlansa sorun yok. Biz onu da çözeriz. Ne yazık ki insanlar mezarları bile kırıyorlar. İlçemizde yaptığımız Seydi Baba Türbesi’ne 6-7 kez zarar verdiler. Elinize balyoz alsanız kıramazsanız fakat onu bile başardılar” diye konuştu.

Başkan Şenol 9 yıl boyunca gerçekleştiremediği projeler arasında yer alan Orman Genel Müdürlüğü’ne ait “Şahin Tepesi” olarak bilinen yerin tahsisi olduğunu söyledi. Şenol, “Burayı bize vermiyorlar. Tahsis etseler halka açık bir rekreasyon alanı yapacağız. Sürekli oyalanıyoruz. Gaziemir halkı da ne yazık ki mağdur ediliyor” ifadelerini kullandı.

 
İzmir’in ‘Erdal Bakkalı’ meclis yolunda!
 
Türkiye'nin konuştuğu 'gizemli kız' bulundu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu'ndan Başkan Atila'ya övgü: Bizden sonraki en başarılı...
Çocuk Dünyası'nın temeli Bornova'da törenle atıldı. Törende konuşan İzmir ...
Çiğli'de toplu sözleşme bayramı
Çiğli Belediyesi ve Tüm- Bel Sen 2 nolu şube arasında memurları sevindiren ...
Aydın'da hayatı paylaşmak için engelleri aştılar
Engelli vatandaşlarla dayanışmak ve farkındalık yaratmak için düzenlenen ...
 
Karşıyaka Ramazan’a hazır
Karşıyaka Belediyesi, Ramazan ayının gelişiyle birlikte geleneksel eğlence ...
Kınık'ta kazalara dikkat çekmek için kask dağıtıldı
İzmir'in Kınık ilçesinde trafik haftası nedeniyle 24 nisan tarihinde 10 ...
Buca'da hayata engel yok
Dünya Engelliler Haftası etkinlikleri Buca’da coşkuyla başladı. Buca Belediyesi ...
 
Kursiyerlerin eserleri Pınarbaşı’nda sergiye çıktı
Bornova Belediyesi’nin Hobi ve Beceri Edindirme Kursları’nda eğitim alan ...
Olivtech'te sağlıklı buluşma
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen ...
Başkan Bakıcı'dan yerinde denetleme
Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı yeni hal binası kasalama ...
 
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva