HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Mart 2020 Perşembe - 19:27

Başkan Sandal'dan AK Parti'ye: Alnımız ak!

Bayraklı Belediye Meclisi’nde Başkan Sandal ve AK Parti'den gelen eleştiriler sonrasında, "Devrim niteliğinde olan çalışmalarımız var. Kapalı kapılar arkasında iş yapmıyoruz. Alnımız ak! Ahlakımız, vicdanımı belli! Yapacağımız işler belli” dedi. 

Başkan Sandal dan AK Parti ye: Alnımız ak!

EGEDESONSÖZ-Bayraklı Belediye Meclisi Mart ayı olağan ikinci birleşimi Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın yönetiminde gerçekleşti. Oturuma Bayraklı Belediyesi’nin kardeş belediyesi olan Ovacık Belediyesi Başkanı Mustafa Sarıgül katıldı. Toplantıda Başkan Serdar Sandal ve AK Parti Grubu arasında gerginlik yaşandı. 
Oturum öncesinde Başkan Sandal’ın gergin olduğu gözlendi. Toplantı start almadan Sandal, AK Partili meclis üyelerinin elinde bulunan yağıştan dolayı çöken sokak resimlerini gördükten sonra AK Parti Grubu’na seslendi. Sandal,  “Ava giderken avlanmayın. Biz hizmet yapıyoruz demek siz siyaset yapacaksınız. Hodri meydan” çıkışında bulundu. Toplantıda AK Parti Grubu’nun, belediye işleyişi, mali yapısı, kentsel dönüşüm, çalışmalar hakkında yaptığı eleştiriler Sandal’ı daha çok sinirlendirdi. Ayrıca kentteki yağışın bazı sokaklarda çökmelere ve araçların devrilmesine neden olduğunun AK Parti Grup Başkan Vekili Abdullah Aktaş tarafından dile getirilmesi gerginliği iyice yükseltti. 
 

SANDAL’DAN AK PARTİ’YE:
SİYASET YAPMA BİÇİMİNİZ DEĞİŞTİ!

AK Parti Grup Başkan Vekili Abdullah Aktaş’ın fotoğrafları göstermesi sonrasında söz alan Sandal, “Söz konusu mesele anlattığınız ölçeğiyle meclis gündemine gelebilecek bir mesele değil. Ama ne hikmetse son süreçlerde bu siyaset yapma biçiminizde bir değişiklik oluştu” dedi. AK Partili Aktaş’ın basına verdiği ve kendisini eleştirdiği bir demeci hatırlatan Sandal, “Bu işi bu kadar istismar edip basın yoluyla hem Büyükşehir’i hem bize basın yoluyla yapılan eleştirileri doğru bulmuyorum. Büyükşehir’in yapamayacağı bir işi 180 milyon borcu olan Bayraklı Belediyesi nasıl yapacak göreceğiz. Burada mesele sorun çözmek mi?” diye konuştu. 
 

BİZDE KİMSEYİ ‘YOK SAYMAK’ YOK!
Sokak çökmeleriyle ilgili belediyenin ihmali olduğunu ifade eden AK Partililere karşı konuşan Sandal, “Siz iş yapan adamlarsınız bilirsiniz, bir mahallede elektrik trafosuyla hatlarıyla ilgili sıkıntısı varken, ilgili yönetmelik gereği oraya asfalt dökemezsiniz. Görevde olduğumuz sürede 200 bin tonun üzerinde asfalt döküldü. Keşke ekonomik kriz olmasaydı, keşke vatandaş emlak vergisini ödeyebilir durumda olsaydı. Bize kent yararına ne tür fayda getiren olursa hepsinin arkasında oluruz. Bizde kimseyi ötekileştirmek yok! Yok saymak yok, kimliği, siyaseti oy verdiği parti bizi bağlamıyor. Biz 7/24 çalışıyoruz. Kredi kullanmıyoruz, kullanamayacağız. 3 buçuk milyonun üzerinde tasarrufu biz yapıyoruz” dedi.  
 

“SAKALLAR UZADIKÇA GERGİNLİK ARTIYOR GALİBA”
AK Partili Meclis Emre Demir’in, “Başkanım sizi ilk defa bu kadar gergin görüyorum. Sakallar uzadıkça gerginlik artıyor galiba” çıkışında bulunması sonrasında konuşan Sandal, “Sözünüzü direkt söyleyin, konuya gelin, yorum yapmayın. Benim sakallarımın uzunluğu sizi ilgilendiren bir konu değil” cevabını verdi. Demir sonrasında Sandal’ın konuşma tarzı üzerine eleştiri getirdi. Sandal bu kez, “Nasıl konuşacağımı sana mı soracağım? Ben şahsi ve rencide edici bir şey söylemedim” dedi. 
 

ALNIMIZ AK!
Sandal ayrıca belediyenin mali yapısı ve yapılan tasarruflarla ilgili bilgi verirken, “Belediye faaliyetlerinden ve giderlerinden dolayı otomatik olarak her ay 2 buçuk 3 milyon borçlanıyor. 102 milyon olan banka borcunun 40 milyonuna yakınını ödedik, 11 milyona yakın kamu kurumlarına olanı ödedik. Geldiğim günden itibaren de 24 milyon ödedik. Bunları yatırımdan da bir gram geri adım atmadan yaptık. Bir belediye iş yaparken bir yandan da borçlanır. Bunu yaparken de tasarrufla yapıyoruz. Devrim niteliğinde olan çalışmalarımız var. Biz istiyoruz ki hakkaniyet içerisinde bu işi halledelim. Ben kentsel dönüşüm sigorta meselesiyle ilgili AKP’li arkadaşlarımızın bize yardımcı olmasını istiyoruz. Kimsenin elinde sihirli bir formül yok.  Kapalı kapılar arkasında iş yapmıyoruz. Alnımız ak! Ahlakımız, vicdanımı belli! Yapacağımız işler belli" ifadelerini kullandı.

 
Sınırı geçemediler! Dikili Otogarı'na sığındılar
 
Sandalyeden düştü! 17 gün sonra yaşam savaşını kaybetti
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bayraklı'lı 6 Mart 2020 Cuma 11:08

200 bin tonun üzerinde asfalt nereye döküldü? Belediye olarak sadece bir otobüs güzergahı olan mahallelerde aylardır otobüs çalışmıyor Alpaslan Mahallesi komple mağdur engelli vatandaşlar mağdur. Mahalle Muhtarıda uyuyor. Biz partili olarak buralarda acil yapılması gereken hizmetleri istiyoruz. Elektrik trafosu hatlardı ile ilgili işlerin hızlandırılmasına ilişkin gerekli yazışmalar yapıldı mı?

Yorumu oyla      3      3  
Bayraklı 5 Mart 2020 Perşembe 23:18

180 MİLYON BORCU KİM YAPTI.MALİ İŞLER MÜDÜRÜ AYNI ZAMANDA BAŞKAN YARDIMCISI ŞİMŞEK E SORSANA.HASAN AGANIN BORCU SOR HESABI.KONUYU YARGIYA GÖNDERDİNDE SANA ENGELMİ OLDULAR.SAYIŞTAY RAPORUNDA YAZILANLARIN HESABINI SOR SANDAL BEY.BAYBELE AİT BORÇLARIN HESABINI SOR KİRALIK ARAÇLARIN HESABINI SOR SANA BU BELEDİYEDE NASIL YOLSUZLUK YAPILDIĞINI ANLATTILAR AYRINTILI KİMİN NASIL NE ŞEKİLDE BELEDİYE BÜTÇESİNİ KİME NE ŞEKİLDE AKTARILDIĞINI ONLARIN HESABINI SOR.

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak'ta babalar için eğitim
Konak Belediye meclisinde gündeme gelen önergeyle birlikte artık ebeveynlerin ...
Başkan Oran’dan ‘Çeşme Projesi’ sitemi: Bana davet gelmedi!
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un Çeşme Projesi ile ilgili ...
İzmir'de sakız ağacı seferberliği
Tarım ve Orman Bakanlığı'nca 2014 yılında başlatılan ve Orman Genel Müdürlüğü'nce ...
 
Konak’ta 8 Mart sanat ile kutlanıyor
Konak Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü iki muhteşem sergi ile ...
Bornova'ya 5’i bir yerde pazar yeri
Bornova Belediyesi, iki yıl süren sorunu çözerek Çevre Yolu Bornova Viyadükaltı’nda ...
Yaralı atmaca Narlıdere'de tedavi edildi
Narlıdere Limanreis Mahallesi’nde vatandaşlar tarafından yaralı halde ...
 
Kınık’ta istihdam hamlesi: Yeni organize sanayi yola çıkıyor
İzmir’in Kınık ilçesine 1.5 milyon metrekare üzerine Tarıma Dayalı İhtisas ...
Başkan Tugay’dan Almanya’ya işbirliği ziyareti
Sürdürebilir kalkınma odaklı çalışmaları çerçevesinde uluslararası ilişkilerini ...
Kadın Yönetmenler Buca’da ödüllerini aldı
Kadınların beyaz perdedeki başarılarını arttırmak ve yeni kadın yönetmenleri ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva