HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Ağustos 2018 Salı - 12:44

Başkan Pekdaş'tan flaş seçim mesajı: Yeniden adayım!

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, 2019 Mart’ta yapılması planlanan yerel seçimlerde yeniden aday olacağını söyledi. Pekdaş, CHP Konak İlçe Başkanı'nın Danışma Kurulu'nda söylediği sözler için olarak ise "talihsizlik" açıklaması yaptı.

Başkan Pekdaş tan flaş seçim mesajı: Yeniden adayım!

EGEDESONSÖZ-  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Başkan Pekdaş;  ekonomik kriz, 24 Haziran sonrası süreç, yeni dönem adaylığı ve ilçe başkanı Çağrı Gruşçu’nun yaptığı açıklamalar hakkında konuştu.

HER ŞEYİ BEN BİLİRİM DÖNEMİ ARTIK YOK!
Sadece kendi bildiklerimiz doğrultusunda değil bilim ışığında hareket etmemiz gerekliğini söyleyen Pekdaş, ‘’Biz ülkede de kentte de birlikte yaşıyoruz. Dünya küresel bir dünya oldu. Bir tarafta savaştan bir tarafta ekonomiden kaçan yeni yaşam alanları arayan insanlar var. Herkes yeni göç yollarına düşüyor. Yöneticilerinde görevi insanları mutlu yaşatmaya çalışmaktır. Devrimiz kötü, dileklerimiz çevremizin iyi olması bizlerinde amacı mutluluğu arttırıp özgür eşit bir dünya yaratmak. Bunun içinde çalışmak çabalamak gerekli. Bilimi hep rehber edinmeliyiz. Dünya pek çok savaşlar acılar yaşadı bunun üzerine neyi nasıl yapmalıyız yapmamalıyız birikim oldu. Felsefe ekonomi her şey tüm disiplinler halinde karşımıza çıktı. Her şeyi ben bilirim dönemi yok artık. Bilimin önderliğinde hareket etmek diye bir kavram var artık. Bu şekilde bir yol haritası çizmeliyiz. Kendi isteğimiz fantezimizle ile değil bilimin doğrultusunda görev yapmalıyız. Ve bir uyum içerisinde dünyada insanların mutlu olduğu bir çevre yaratmalıyız ’’ diye konuştu.

CHP TÜRKİYE’NİN EN DİNAMİK KURUMUDUR
24 Haziran sonrası parti içerisindeki süreci değerlendiren ve yorumlayan Pekdaş, ‘’Her süreçten ders çıkarmalıyız. Kızgınlıklarımız tabii ki olur. Benim de her insan gibi kızgınlıklarım kırgınlıklarım oluyor. 24 Haziran’da da çok coşkulu ve umutluyduk. Halkımızda böyle olduğu için o mitinglere geldi. İnsan coşmadan, umut etmeden yaşayamaz. Ancak bu seçimde verilen oyları mesajları alıp tartışmalı ve öz eleştirisini yapmamız gerekirdi. CHP Türkiye’nin en dinamik kurumudur. Eleştirir, söz söyler. Ancak Türkiye’de bu kurumun varlığı çok önemlidir. Hiçbir parti bu kadar örgütlenmemiştir. CHP, hala bu geleneği devam ettiriyor tüm eksikliklerine rağmen. Yapının dinamik olması ile elbette kendini tekrar yenileyecektir. Dünyada da en eski partilerden biridir. Maksimum dünyada ki halk egemenliğinin gündeme gelmesi 200 yıllıktır. CHP’de bu anlamda dünyanın en köklü eski partilerinden biridir. Bizde partiler kuruluyor ömrünün tamamlıyor çöpe atılıyor. CHP’nin istisna olması kendini yenilemesindendir. Ben CHP’den hep umutlu oldum. Bu süreçte de kendini yenilemeye bilecektir. Bizim misyonumuz yurttaşı koruyup mücadele etmektir. Bizim amacımız laikliği demokrasiyi getiren partidir. Çok partili demokrasiyi getirmiş kendini sürekli halede geliştirmiştir. Böyle krizleri yaşaması da umursamaz bir parti olmadığını gösterir. Bunları kendi içerisinde tartıştığını gösteriyor tartışmanın çok sesliliğin olduğu yer iyi yerdir. Bir kişinin konuştuğu diğerlerinin dinlediği partiler doğru yer değildir. Oralardan hiçbir şey çıkmaz. CHP Türkiye için umuttur. Bu umudu dik tutmakta bizim görevimizdir. Dünya koşulları ile yenilememiz gerekiyor ve ben buna inanıyorum ‘’ açıklamasında bulundu.

CUMHURİYET KADIN DEVRİMİ İLE OLARAK ORTAYA ÇIKMIŞTIR!
Toplumda ve parti içerisinde kadınların varlığının öneminden bahseden Pekdaş, ‘’Kadınlık meselesi öncelikle, tarih sahnesine kadınların çıkması ile olur ancak bu çok yeni bir konu. Fransız İhtilali’nde bile bu yok. Erkek hakları üzerinden yurttaşlık tanımlanmıştır. Buna isyan ederler yine de kellelerinin gitmesine engel olamazlar. Bu kavram ise Amerikalı fabrika işçisi kadınların baş kaldırışı ile ortaya çıkmıştır. Ve Türkiye’ye geliyoruz. Cumhuriyet kadın devrimi ile olarak ortaya çıkmıştır. Atatürk’te medeni kanununu değiştirmiş ve dünyanın pek çok ülkesinden önce seçme ve seçilme hakları tanınmıştır. Bu da türlü çaba ve zorluklarla kabul ettirilmiştir. 1930’da bu kabul edilmiştir. Kadınlarda ilk kez 1934’de oy vermeye başlamıştır. Hala bu mücadele Türkiye’de bitmedi. Kadınların eşitliği ve özgürlüğünü onları görünür kıldığınız takdirde başarabilirsiniz. Bu sebeple Atatürk’te kadınlar okusun milletvekili, bakan olsun demiştir. Ancak o zamanlardan beri üzerine ekleyip pek bir yol alamadık. Bizim 250 belediyemiz var 6’sı sadece kadın başkan. Hala tam istediğimiz yere gelemedik. Erkek egemenliğini de değiştirmek gerekiyor partide. Bu aynı zamanda kadınlara düşen sorumluluktur. Beklemek bir şey getirmek. Çabalamamız gereklidir. Bu konuda CHP en eksik partilerden biridir. MYK süreçleri falan devam eder bunlardan da gocunmamanız gerekli. Önemli olan bunları birbirimizi kırmadan dökmeden halledebilmektedir. Önemli olan stratejidir’’ dedi.

TÜRKİYE MUHALEFETSİZ KALMAMALI
Pekdaş, partinin şu an içerisinde bulunduğu durumu kaos olarak nitelendirip nitelendirilemeyeceği sorusuna ‘’Ben bu duruma kaos demiyorum. Çok güzel bir kampanya yaptık. Bunun kaybının yarattığı travma var hala üzerimizde. Ben bile tam kendime gelemedim. Biz önümüze iş koyduğumuz sürece bunları aşabiliriz. Bunları yenebilmenin en iyi yolu yeni hedefler koymaktır. Türki’ye çok büyük bir ekonomik krizde. Türkiye şuan yalnızlaştırılmış bir durumda. İtibarımız zedeleniyor. Peki biz ne yapmalıyız? Oturup kendimize iyi gelmenin yollarını bulmalıyız. Türkiye muhalefetsiz kalmamalı. Aslında şu an parlamentoyu mahveden bir sistem geldi. Türkiye canlı bir sistemdir.  Biz vatandaşlar olarak konuşuruz anlaşırız. Şimdi ekonomi ile ilgili sosyal medyaya kısıtlama geliyor. Bu da yanlış. Sosyal medyanın çok sesliliği güzel olandır. Bunu sessizleştirmek hiç doğru değildir. Her yerde yönetim modeli olur ancak demokrasi her yerde olmaz. Mücadele edip hakikatin bilinmesini sağlamaktır. Hakikatin dalga dalga yayılmasını sağlamalıyız. Biz varız ve gerçeğin peşindeyiz. Dünyada ki örgütlerle kol kola olup dayanışma içerisinde olmalıyız yalnız kalmamalıyız. Dünyada ki diğer kardeşlerimizle ortak projelerde bulunmalıyız. Ancak öncelikli olarak kendi ruh sağlığımızı korumalıyız. Yapılacak çok iş var. Ve yola çıkmayı başarabildiğimiz sürece yeni hedefler bularak ayakta dik bir şekilde kalmanın yollarını bulmalıyız. Somut işler yapmak herkese iyi gelir. İnsanlar tedirgin. O tedirginlikleri ortadan kaldırmanın yolları vardır. İnsanların birbirini tanıması önemlidir. Herkes bize düşman mantığıyla ilerleyemeyiz. Başka insanlarda var ve onlarda iyi insanlar. Turizmle övünüyoruz bu aynı zamanda ekonomi ve kültürümüzü paylaşmamızdır. Turizm için bile yalnız bir ülke olmamız mümkün değil. Gelin ziyaret edin tatil yapın deniyor bazen de biz yalnızız deniyor. Bunlar birbiriyle çelişir. Dostlarımızı çoğaltmamız gerekir. Kimseye parmak sallamayacaksınız. Kimse sizin tarafınızdan hizaya konmak istemez. Önümüze gelene hey hey diyemeyiz. Büyük Atatürk çok güzel demiş; ‘Yurtta sulh cihanda sulh’ demiş. Diğer ülkelerle ilişkilerimizi iyi tutmuştur. Bizimde diğer ülkeler arasında ki saygınlığımızı sağlamamız gerekli. Bu da parmak sağlayarak olmaz ‘’ şeklinde açıklık getirdi.

İLÇE BAŞKANI GRUŞÇU’NUN AÇIKLAMALARI TALİHSİZLİK
Geçtiğimiz günlerde ilçe başkanı Gruşçu’nun yaptığı açıklamaları talihsizlik olarak değerlendiren Pekdaş, ‘’Çağrı Gruşçu sadece ilçe başkanıdır. Ben sadece soru sordum diyor. Ben o konuşmayı talihsizlik olarak değerlendiriyorum. Sırtında yumurta küfesi olan partililerin yaşadığımız bu sorunlara genel merkezi doyurmak için yapılan raporlar olarak değerlendirebiliriz. Danışma kurulları maalesef son zamanlarda nutuk atılan yerlere dönüştü. Aslında merkezi besleyen yerler olmalı ve objektif olmalıdır. Tespitlerin yapıldığı objektif yerler olmalıdır. Ülke bu halde iken ülke yangın yeriyken bizim başka sorumluluklarımız var. CHP tüm kriz ortamlarında umut olmayı sağlayabilmelidir. Coşkuyu nasıl sağlayabiliriz buna bakmamız gereklidir. Bunu yapamadığımız için o danışma kurulu kurulmuştur. Türkiye’de nutuk atan insanlar çok ancak bir işleri başarabilmek için basiretli olmalıyız. Türkiye’ye belediyecilik 150 yıldır geldi ve İzmir en eski belediyelerden biridir. Ancak idari yapı sürekli değişiyor. Daha sonra İzmir belediyesi üç şekilde kuruldu ve git gide büyüyerek Büyükşehir şemsiyesi altına girdi. Konak ise ilçe olarak en küçük ancak nüfus olarak en büyük kentlerden biri haline gelmiştir. Konak’ı yaratan semtleridir. Kimse konaklıyım demez. Alsancaklıyım, Hataylıyım, Göztepeliyim der. Bir kenti kent yapanda tarihten süzülüp gelen kimliğidir. Kenti bir marka üzerinden kapitalist bir sistem tarafından göstermek yanlıştır. Artık mahalle vurgusu yapılmaya başlanmıştır. Dolayısıyla biz mahalleye olanak sağlıyoruz artık. 20 olan spor yerlerini 40’a çıkardık. Ben kendime Kamucu Belediye Başkanı diyorum. Marka bir şehirden ziyade herkesin kendini gerçekleştirdiği bir yer olmayı hedefliyorum. Eşitlikten yanayım her zaman. Yaz okulları açtık. 1000’den fazla çocuğumuz eğitim alıyor. Onlar başka bir dünyanın olduğunu hayal kurmanın mümkün olduğunu gösteriyoruz.  Bu sebeple kamucu bir bakışla herkesin kendini oraya ait hissetmesini sağlamak gerekiyor. Kentin nitelikli işler yapmasının sağlanması ilke gerçekleşir bu durumlar. Eğer sanat spor kültür var ise orada gelecek vardır. Öncelikli olarak insana yatırım yapmamız gerekli.  El birliği ile kent için çalışalım bu sebeple o toplantıyı talihsizlik olarak nitelendiriyorum. Sevmeyi unutmamak lazım. Kötülükten bir şey çıkmıyor ‘’ şeklinde konuştu

BİR ADAM VAR O NE DERSE O OLUYOR!
Anayasa değişikliği ve erken seçime gidilip gidilmeyeceği hakkında açıklamalarda bulunan Pekdaş, ‘’Anayasa değişikliği gereklidir. Çünkü beş yıl olarak belirleniyor. Tek düşünen bir adam var o ne derse o oluyor bu doğru değil. Benimde tam verecek bir cevabım yok. Erken yada zamanında net olmasa da bir seçim var. Ve bu seçime hazırlanmak gerekli. CHP’de aslında yerel seçimlerden her zamankinden fazla oy alıyor. Bizim de hedefimiz yurttaş kimliği ise yerel yönetimler bunun yoludur, bu işe iyi asılmak gereklidir. Düyun-u Umumiye’nin o kadar borcu vardı ki aynı zamanda tahsilat yapıp kendi borcunu topluyordu. 1954’ye kadar Osmanlının borcunu ödedik. Ve bu sırada dünya kriz geçirdi, ikinci dünya savasını geçirdi. Bu sırada hem çalıştı üretti hem de borç ödedi. İşte biz böyle saygın bir devlet olduk. Ülkede topyekun kalınma planı vardı. Ben kimseye biat etmeyen vatandaş yaratayım dedi.  Bizim şuan ki hedefimizde ise yurttaş yaratmayı en iyi yerel seçimde gösterebiliriz. Bu sebeple mutlaka başarılı olmamız gerekli. Sadece yol su elektrik olarak görülmemeli bunlar. Yurttaşın özgür olduğu yerler yaratmamız gerekli. Ülkenin ekonomisi bakın tosladı. Türkiye tek adam yönetimine giremeyecek kadar büyük ve güçlü bir devlettir. İzmirlide yerel yönetimi asla bırakmaz. Kaybetmek ve kazanmaktansa rejim mühim. Önemli olan bunu kaybetmeyelim Kayıplar bile olsa bu bizi geliştirir. Önemli olan rejim değişmesin hukuk üstünlüğü olsun. Geri kalan tüm faktörler iyi yada kötü bize katkı sağlar. Türkiye için bakın rejim değişti. Seçilmemiş insanların ofisleri kabineleri kurulları var. Bunun adı seçimden insandan korkan seçimdir. Bu insan aklını istemeyen rejimdir. Yürütemeyecekler bu sistemi. Güven veren bir durum söz konusu değil. Türkiye’de bu güven durumu aşıldığında da ekonomi düzelecektir. Bizim tüzüğümüzde şartlara göre değerlendirilecek durumlarla ön seçimler olur. Yeter ki her şey objektif kriterlere göre değerlendirilsin. Gönüllü aktif üyelik olduğu noktada sıkıntılar ön görüldüğünde bir yöntem çok iyidir bir yöntem çok kötüdür demek doğru değildir. Tüzük her şeyin cevabını verir. Bunları makul bir şekilde aşmanın yolu bulunur birbirimizi böyle itham etmenin anlamı da yok. Önemli olan parti içi iktidardan çok Türkiye’de nasıl iktidar olunur bunlara kafa yoralım‘’ şeklinde konuştu.

YENİDEN ADAYIM
Pekdaş, yeniden aday olacak mı sorusuna ise, ‘’Ben yeniden adayım. Neden adayım? Çünkü bu süreç her sene istikrarsız bir süreç oldu. Bizim bir planımız var kurumsallaşmanın yolu da budur. Biz kamu yönetimiyiz bütçemizi de buradan alıyoruz. Bunların hepsi uzun süreçler ancak istikrar açısından kurumsallaşmak için bütçeyi idare eden birisi olarak bir dönemin istikrarın sağlanması için yeterli değil bu kurumsallaşmanın tamamlanması içindir. İstikrarlı bir yönetimin sağlanması için adayım‘’ diye yanıtladı.

İMAR BARIŞI FIRSAT DEĞİL KANDIRMACADIR!
Son olarak sözlerine imar barışının bir fırsat değil, kandırmaca olduğunu söyleyerek devam eden Pekdaş, ‘’İmar barışı tarihi bir fırsat değildir. İmar barışı bir kandırmacadır. Para toplama yolu olarak yapıldı. Eldeki verilen belgenin hiçbir değer yok. Afet riski altında ki binaların yenilenmesi için bir yasa çıkardılar bu kente yapılan bir haksızlıktır.  Siz sağlıklı bir kentleşmeden bahsederken niteliksiz yapılara kağıt vererek o insanlara da kente de kötülük yapıyorsunuz. Ortaya çıkacak bir doğal afette kime hesap verecekler. Bunları nitelikli yapılara dönüştürmek gereklidir. Yok ben şunu yapacağım bunu yapacağım böyle bir şey yok. O zaten halkın parası. Öncelikli halkın bunu isteyip istememesi ve gerekli mi değil mi bunun belirlenmesi gereklidir. Kamu bütçesi bu kadar hovardaca harcanamaz. Bunun arkasından ekonomik kriz gelir. Harcadığınız para babanızın parası değil. Bunların halka ne kadar faydası var bun bakılmalı önemli olan budur. İstihdamı geliştirici proje yapsınlar tarım yerleri yapıp hayvancılık yapsınlar. İnsanları parayla satın alabileceklerini düşündüler. İnsana önemli olan para değil iş vermektir. Türkiye betona asfalta inşaata parayı gömdü. Oysa gerekli olan reel ekonomiyi canlandırıp insan onurunu ayağa kaldırmaktır ‘’ diyerek sözlerini noktaladı.

 
Bu bir ilk... 13-15 yaşlarındaki bir çocuk!
 
Foça Belediyespor topbaşı yaptı!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ibrahim Yüncü 15 Ağustos 2018 Çarşamba 10:12

En başta seçimi konusu, çok eleştirilere neden olmuştu. Zaman geçince doğru bir seçim olduğunu gördük. Uygulamalarını takdir ediyorum. Devam kararı sevindirici.

Yorumu oyla      9      5  
Gültepeli 15 Ağustos 2018 Çarşamba 10:08

Seni artık istemiyoruz sen hiç adaletli olmadın yandaşlarını yanına alıp ödp hdp işe aldın gültepeyi yoksul bıraktın 2 tane bina yapmakla olmuyor gültepe seni seçmeyecek emin ol sivil toplum örgütlerine arkanı döndün vatandaşa arkanı döndün ikitane fotoğraf çekmekle halkın yanında olunmuyor aydın ertenin kemikleri sızlıyor o konuşman hiç samimi değildi şimdi sen git avukatlık yap seni istemiyoruz kim olursa olsun ama sen olma.

Yorumu oyla      10      6  
Nurcihan 14 Ağustos 2018 Salı 17:54

Başkanım sizinle gurur duyuyorum. Umudumuz siz ve sizin gibi siyasetçilerde. Emeğinizle bu kent güzelleşecek. Bizler siz varsanız umutluyuz. Yolunuz açık olsun.

Yorumu oyla      11      6  
Basri Koyuncuoğulları 14 Ağustos 2018 Salı 14:30

yerel yönetimlerde kalıcı iz bırakmak çok zor.Mutlaka birn farklılık yaratmak gerekiyor.Salt başarının ölçütü farklı agrümanlartı bir arda değerlendirmemeiz gerekiyor.Başarı yada başarısızlığın ölçütü toplumsal yaşamda her zaman aynı değerlendirilmiyor. .Bazı işler göründüğü gibi kolay olmuyor.Kendisine tüm sosyal demokratların takdir ettiği eski Salihli Belediye Başkanı rahmetli Zafer Keskiner ile ilgili bilgi almasının yerinde olacağını düşünüyorum.Keşke yıllar önce kendisi ile tanışsak ve kendisine rahmetli Zafer abiyi anlatma olanağım olsaydı.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak'ta yeni semt merkezi yola çıkıyor: Yeni durak Beştepeler
Konak Belediyesi’nin yatırım rüzgarı bu kez Beştepeler Semti olarak da ...
Karabağlar'da yüzleri güldüren tören
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, yenilenen imar planlarına ...
Karşıyaka'da renkli kent turu
Karşıyakalı çocukları tarihi, kültürel ve sosyal zenginliklerle buluşturmak ...
 
Buca yeni sevgi yoluna kavuştu
Modern bir kentsel tasarımla yaya öncelikli hale getirilen ve şiir sanatının ...
İtirazlar sonuç verdi: Yeşildere'de kurban satışına vize!
İzmir'de önceki yıllarda Yeşildere'deki alana kurulan kurban pazarına, ...
İzmir'in asırlık çınarları koruma altında
Kent genelindeki yaşlı ağaçların tedavisi için çıkılan "ağaç restorasyonu ...
 
Başkan Şenol’dan Kızılay’a destek çağrısı
Türk Kızılayı İzmir Şube Başkanı Kerem Fahri Baykalmış, Gaziemir Belediye ...
Bornova ortak akılla yönetiliyor
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ilçedeki 45 mahalle muhtarıyla bir ...
Belçika’da doğdular, İzmirli olacaklar
İzmir Doğal Yaşam Parkı Ailesi, Belçika’dan getirilecek marmoset maymunu, ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva