HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Ekim 2017 Perşembe - 19:17

Başkan Pekdaş o satış kararı için net konuştu: 'Baba baba ödeyecek ve öyle alacak'

Konak Meclisi’nde Başkent Üniversitesi’ne ait arazinin satışı için alınan kararın sürecini anlatan Pekdaş tartışmalar karşısında, “Başkent Üniversitesi’ne de teşekkür ediyorum hissemize düşen 18 milyonu baba baba ödeyecek ve arsanın tapusunu öyle alacak” dedi.

Başkan Pekdaş o satış kararı için net konuştu:  Baba baba ödeyecek ve öyle alacak

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Konak Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu Belediye Başkanı Sema Pekdaş idaresinde gerçekleşti.

Geçtiğimiz Pazartesi günü çoğunluğun sağlanamamasından dolayı ertelenen oturum bu kez yeterli meclis üyesi sayısıyla yapıldı.

İŞLERİ NEDENİYLE GELEMEYENLERDEN DOLAYI ÇOĞUNLUK SAĞLANAMADI!
AK Parti Grup Başkanvekili Sait Başdaş söz aldı ve Belediye Başkanı Pekdaş’a “Siz bir belediye başkanı biz de meclis üyeleriyiz. Halkın oylarıyla seçildik. Önceki oturumlardaki gibi söz keserek değil, kesmeden meclis üyelerini dinlemenizi istiyorum. Adaletli davranmanızı istiyorum. Bir de Pazartesi günü yapılamayan meclis oturumunun neden yapılamadığı hakkında gurubumuzu bilgilendirir misiniz? Adeta yangından mal geçirir gibi Halkapınar’da bulunan Başkent Üniversitesi’nin arazinin satış sebebiyle çoğunluk sağlanamamış ve oturum yapılamamıştı.” dedi.

Başdaş’ın ardından konuşan Başkan Pekdaş, “Başkent Üniversitesi’ne ait yerdeki satış hakkında söyledikleriniz sadece yorum. Bir varsayımı buraya getirip anlatıyorsunuz. Medyada yazan birtakım konular üzerine tartışma çıkmış gibi söylüyorsunuz. O toplantıya işleri nedeniyle gelemeyen arkadaşlarımızdan dolayı çoğunluk sağlanamadı ve toplantı yapılamadı” diye konuştu.  

PEKDAŞ ARAZİNİN SATIŞ SÜRECİNİ ANLATTI
Pekdaş ayrıca söz konusu araziyle ilgili de açıklamalarda bulundu. Bölgenin geçmişine yönelik konuşan Pekdaş, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin meslek fabrikası olarak faaliyette bulunan yerinde Başkent Üniversitesi’nin bir arsası var. Burası çok çok eskiden beri Başkent Üniversitesi vakfına ait bir yer iken alanın düzenleme görmesinden sonra ayrılan alanlardan olması sebebiyle, mal sahiplerinden yüzde 35 günümüzde ise yüzde 40 düzenleme ortaklığı payı alınır. Sosyal donatı ve yeşil alanlara ayrılır. Merkezi iş alanlarında da aynı uygulama vardır. Burası plan yaparken hastane olarak ayrılması gereken alandır. En az 13 bin metrekare ayrılmak zorundadır. Düzenleme ortaklık payı olarak Konak Belediyesi’nin aldığı yerler var. Aldığı bu yerleri yeşil alan ve yol olarak ayırdığı gibi sosyal donatı alanına ortak oldu. Yasa gereği en az 13 bin yer ayrılması gerekirken 3-4 bin metrekaresi Konak Belediyesi’ne 9 bin Başkent Üniversitesi’ne ayrıldı. Ortaklaşa bir mülkiyet oluşmuş.

Başkent Üniversitesi vakfı hukuka uygun olmadığını kendilerinden alınan düzenleme ortaklık payından gerekenden fazla alındığını söyleyerek idare mahkemesine açtıkları davayı yerelde kazanmışlar. Danıştay’da temyiz üzerine karar bozuluyor. Ve mülkiyet ilk düzenleme yapılan hale dönüşüyor. Kesinleşiyor. Biz buraya geldiğimizde böyle bir önerge önümüzde vardı. Satın almak istiyorlardı. Yeni başlamıştık. Biz buraya hastane yapmak istemiyoruz dediler ve biz bunu reddettik. Sonrasında üniversitenin bir talebi oldu. Hastane yapacaklarını ve Konak Belediyesi’ne ait yerin bu amaçla tahsisini istedi. Konak Belediyesi meclisi olarak tahsisi yapamayacağımızı, istiyorlarsa satacağımızı bildiren bir karar aldık. Tahsis taleplerini reddettik. Neden satarız?

Dörtte bir hisseye sahibiz. Biz Konak Belediyesi olarak hastane yapmak görevinde değiliz. Oraya hastane dışında başka bir yapı da inşa edilemez. Konak meclisinin kararında gösterildiği şekliyle satış talebi olarak geldi. Başka bir şekilde değerlendirilmesi mümkün olmadığından, Eylül ayında teferruatla açıkladık ve karar verildi. Satış yapma görevi encümene geçti” dedi.

MECLİSE, BÜROKRATLARA VE ÜNİVERSİTEYE TEŞEKKÜR
Pekdaş ayrıca kamulaştırma vurgusu yaparken, “Başkent Üniversitesi’ne teşekkür ediyorum. İzmir’e nitelikli bir hastane kazandıracakları ve hissemize düşen miktarı 18 milyon ödeyerek satın alacakları için teşekkür ediyorum. Biz bu tarihe kadar yaklaşık 27 buçuk milyonluk kamulaştırma yapan bir belediyeyiz. Ben hem meclisimize hem bürokrat arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” açıklamasını yaptı.

BABA BABA ÖDEYECEK VE ARSAYI ÖYLE ALACAK!
AK Partili Başdaş tekrar söz aldı ve Başkan Pekdaş’ın geçmiş dönemde basına verdiği demeçlerden örnekler verdi. Başdaş, Pekdaş’ın, AK Parti Grubu’nu kast ederek, ‘Rezil oldular gittiler. Buradan kimseye ekmek çıkmaz’ açıklaması yaptığını söyledi ve açıklama istedi. Başdaş, “Bu ekmek nedir?” dedi. Başkan Pekdaş, “Türkçemizi güzel kullanmak gerekiyor. Türkçemizde çok güzel deyimler vardır. Ekmek çıkmaz diye bir terim vardır. Konak Belediyesi’nden kimseye spekülasyon malzemesi çıkmaz. Meclis bu tahsis kararına oy birliğiyle onay vermeyerek onurlu bir davranış sergiledi. Bugün AK Partili belediyelerde istifalar isteniyorken, istifalar yapılırken, pek çok vakfa tahsisler yapılıyorken, yargılama konusu oluyorken Başkent Üniversitesi’ne de teşekkür ediyorum 18 milyonu baba baba ödeyecek ve arsanın tapusunu öyle alacak. Konak Belediyesi’nden kimseye ekmek çıkmaz” diye konuştu.

BAŞDAŞ KENDİ PARTİSİNDEKİ İSTİFALAR İÇİN KONUŞTU: KEŞKE HERKES ONLAR GİBİ OLSA!
AK Partili Başdaş, Pekdaş’ın kendi partisinde görevi bırakan belediye başkanlarına yönelik sarf ettiği sözleri eleştirirken, “AK Partili belediye başkanlarının istifalarından söz ettiniz. Keşke başkaları da onların gösterdiği hassasiyeti gösterse ve işini yapmayanlar görevini bıraksa” dedi. Bunun üzerine Pekdaş, “Demek ki onlar işini yapmıyormuş. CHP’li belediye başkanları işini yapıyor. Türkiye’deki yaşananları ve gelişmeleri herkes yakından takip ediyor. Hepimizin aklı fikri var” açıklamasını yaptı.  

ÜSTAT AĞABEY CELAL
CHP’li Meclis Üyesi Mehmet Şerif Demir, Irak eski Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin ölümü için konuştu. Demir, “Bundan 3 gün önce üstat ağabey Celal’i kaybettik. Kendi görüşüm adına kendisine Allahtan rahmet diliyorum” dedi. 

BAŞKAN BAŞAK HASTANEYE KALDIRILDI
Ayrıca CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak gün içinde gerçekleşen rahatsızlığından dolayı partisinin grup toplantısına katılamadı. Öğlen saatlerinde Konak Meydanı’nda ilçe örgütüyle gerçekleştirdiği eylem sonrasında yüksek tansiyon sebebiyle hastaneye kaldırılan Başkan Başak’ın evinde dinlenmeye geçtiği belirtildi. Başak’ın herhangi bir hayati tehlikesi bulunmuyor. 

 
Şok görüntüleri çekmişti... Kendini böyle savundu!
 
CHP İzmir’de 4 kişiye disiplin yolu açıldı
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bülent ışık 5 Ekim 2017 Perşembe 23:46

Birisi demiş 50 milyonluk araziyi 18 milyon liraya sattı.karayollarının 54 bin metrekare arazisi 120 milyon liraya satıldı.Burada ki 3 - 4 bin metrekare arazi 18 milyona satılmış. Hangisi daha ucuza gitmiş.

Yorumu oyla      15      7  
Suna yılmaz 5 Ekim 2017 Perşembe 23:03

Konak a böyle belediye başkanı yakışmıyor, önümüzdeki seçimlerde derhal gitmeli

Yorumu oyla      15      11  
mert 5 Ekim 2017 Perşembe 22:38

konakta hakan tartana oy atmıs birisi olarak gönül rahatlı icinde bu kez de meral aksenere oy atacagım. k.c.k. avukatı olup, Atatürk hakkındaki yorumlarını arastıranlar ne demek istedigimi anlar. Zaten konakte tek bir civili agacı olmayan birisi. Umarım halk bu sefer gereken cevabı verebilir.

Yorumu oyla      15      10  
İşinize gelmez yayınlamazsınız 5 Ekim 2017 Perşembe 21:32

Hayırsever bacı işbaşında. En az 50 milyonluk araziyi 17 milyona vermek için çırpınıyor. Tamamen hayır işi halbuki...

Yorumu oyla      15      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
En çevreci belediyeler açıklandı: Listede İzmir'den o ilçe var!
Bayındır'ın daha yaşanabilir bir kent olması için çalışmalara önem veren ...
Karabağlar'da “Masal Çarşambaları” 9 yaşında
Karabağlar Belediyesi’nin aralıksız olarak her çarşamba günü düzenlediği ...
Çiğli'de 'dersimiz hayvan sevgisi'
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, anaokulu öğrencilerine hayvan hakları ...
 
İzmir, Türkiye'de ilki gerçekleştirdi: Trafik devrimi!
İzmir'de kent içi ulaşımı çağdaş standartlara ulaştırmayı hedefleyen “Akıllı ...
Başkan Kocaoğlu AK Parti’deki istifalar için konuştu: Ben olsaydım…
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye ...
Buca'da can dostları karşılıksız sevgiyi tattı
Buca Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi 4 Ekim Dünya Hayvanları ...
 
Başkan Kocaoğlu makina imalatçıları ile buluştu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, MAKTEK İzmir Fuarı'na ...
Başkan Kocaoğlu'ndan Gaziemir'e kentsel dönüşüm müjdesi
İBB Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim ...
Fatih YAPAR yazdı... Manisa Tarzanı'nın hayali
Fatih YAPAR yazdı... Manisa Tarzanı'nın hayali
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva