HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Kasım 2018 Cuma - 11:18

Başkan Pekdaş: Konak’ta oyumuz yüzde 55’lerin üzerinde!

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, 2019 seçimleri için iddialı konuştu ve “Yurttaşlar oylarını hangi saiklerle kullanıyorlar, onlara da bakmak lazım. Son seçimlerde Muharrem İnce’nin oyu yüzde 50’yi geçmişti. Türkiye’de bir adaletsiz seçim kanunu var. Hak etmeyen partilere almadıkları oyların geri dönmesini değerlendirmek lazım… Konak’ta seçim sıkıntısı yaşamıyoruz. Yüzde 50’nin çok üzerinde oyumuz var. Hatta yüzde 55’lerin üzerinde...” dedi.

Başkan Pekdaş: Konak’ta oyumuz yüzde 55’lerin üzerinde!

EGEDESONSÖZ- Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı. 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimde ikinci dönemi için aday olmak istediğini geçtiğimiz günlerde açıklayan Başkan Pekdaş çarpıcı mesajlar verdi.  Konak’ın ilk kadın başkanı olma özelliğini taşıyan Pekdaş ilk döneminde hayata geçirdiği yenilikleri ve izlediği yol haritasını geniş yelpazede değerlendirdi.

2019 seçimlerinde sandıktan çıkacak sonuç noktasında öngörüde bulunan Pekdaş iddialı konuşurken 2014 sürecinde yaşananlara da kısaca değindi.

ARTIK ROMANLARA BENZEDİM
Pekdaş, “Konak’ta zaman çok hızlı geçiyor. Biz kentin kalbiyiz. Kent burada nefes alıp veriyor. Sürekli sokakta, evlerdeyiz. Roman vatandaşlarla, kadınlarla çok fazla zaman geçiriyorum. Artık onlara benzedim. Birden parlıyorum, sonra duruluyorum. ‘Abla sen bizim suyumuzdan içtin, artık iflah olmazsın’ diyorlar. Kadın belediye başkanı olmanın avantajını çok fazla yaşadım. İnsanlarla evlerde bir araya geliyorum. Planları kadınlarla konuşuyoruz. Evleri idare eden kadınlardır. Bir konut ve kentteki ihtiyaçları en fazla bilen kadınlardır. Kamusal mekanların fazlalaşması gerekli düşüncesiyle merkezleri çoğalttım. Kamucu bir bakış açısıyla dünyanın geleceğini de kurtarmak mümkün. Önemli olan insandır. Biz bu belediyeciliği insan için yapıyoruz. El birliğiyle birlikte yapıyoruz. İnsanların hayatı birlikte üreteceği yerleri arttırmak lazım” dedi.  

ÇOK İYİ BİR EKİBİMİZ VAR
Pekdaş ayrıca yürütülen çalışmalara dair detaylı bilgi verirken, “Çok iyi bir ekibimiz var. Birlikte çalışıyoruz. Onların heyecanı ve çalışma azmi, sorun çözme becerileri bir enerjiye dönüşüyor” açıklamasında bulundu.  

MERKEZDEN GELECEĞİ BIRAKTIM, İZMİR’DE TOPLANAN PARA İZMİR’DE KALSIN!
Konak Belediyesi’nin, İzmir Valiliği’nden eksik pay aldığını aktaran Pekdaş, “İzmir’de 6 bin civarında tescilli eser var. Bunun 3 bini Konak’ta ve yaklaşık 2 bini Kemeraltı bölgesinde… Emlak vergisinin yüzde 10’unu biz valiliğe veriyoruz. Biz bugüne kadar 31 milyon TL para aktarmışız. Bu paradan sadece 4 milyon TL geri aldık. Oysa kanun; Valilik toplar, il içinde hakkaniyetli bir biçimde, koruma altındaki yapının önemini hesap eder ve adaletli dağıtır diyor. İzmir’de toplanan para 110 milyon TL. İzmir’in yarı tescilli binası bizde ise Konak Belediyesi’ne aktarılması gereken para 55 milyon TL olması lazım. Bize verilen para toplam 7-8 milyon TL’dir. Bu sadece emlak vergileri… Kullanılmayan bakanlığa gidiyor. Neden bizim emlak vergilerimiz başka bir ilde restorasyona kullanılsın? İzmir tarihine sahip çıkıyor ve onur duyuyor. İzmir’de toplanan paylar İzmir’de kalmalıdır. Merkezi idareden gelecek olanları bıraktım. Burada toplananları vatandaşlarımız için harcayalım” dedi.

YERELİN GÜNDEMDE OLMASI GEREKİYOR
Olası ikinci dönem için konuşan Pekdaş “Çok işimiz var. Dünyanın her yerinde yerel önemlidir. Biz bu atlattığımız genel atmosfer yoğunluğundan sonra başkanlıktan bir şey anlamadık. Biz yerelin önde olması gerektiğin düşünüyoruz. Yerelin gündemden düşmesi doğru değildir. Atladığımız şey budur” yorumunu yaptı.

ÜSTÜNDE OTURDUĞUMUZ MÜCEVHERİN GÖRÜNÜR KILINMASI LAZIM
‘Nasıl bir Konak istiyorsunuz?’ sorusunu yanıtlayan Pekdaş, “Teknik alt yapı olarak belediyenin tüm donanımının olması lazım… Bizim dünyanın ulaştığı noktaya gitmemiz gerekiyor. Liyakat sahibi insanları iş başına getirmek lazım… Planlarımız eksikti, hartalarımız yapılmamıştı. Gültepe planlarını yeni yaptık. Beş tepeler bölgesinin planlarını yeni çalışıyoruz. Bitmesi lazım. Kent merkezi bu şekilde bırakılmamalıdır. Üstünde oturduğumuz mücevherin görünür kılınması lazım. Tüm istediğim budur. Ortak akıla ve insanı unutmadan hareket etmemiz gerekiyor.  İş işi gösterecektir. İş bitmeyecektir. İş biterse hayat biter” ifadelerini kullandı.

OYUMUZ YÜZDE 55’LERİN ÜZERİNDE!
2014 yerel seçimler sürecinin hatırlatılması üzerine konuşan Pekdaş, 2019 özelinde önemli açıklamalar yaptı. Pekdaş, “Yurttaşlar oylarını hangi saiklerle kullanıyorlar, onlara da bakmak lazım. Son seçimlerde Muharrem İnce’nin oyu yüzde 50’yi geçmişti. Türkiye’de bir adaletsiz seçim kanunu var. Hak etmeyen partilere almadıkları oyların geri dönmesini değerlendirmek lazım… Konak’ta seçim sıkıntısı yaşamıyoruz. Yüzde 50’nin çok üzerinde oyumuz var. Hatta yüzde 55’lerin üzerinde... 2014 yılında İlknur Denizli adaydı. Biz iki kadın ne kadar güzel yarıştığımızı gösterebiliriz demiştim. Hatta aynı masa etrafında tartışabiliriz demiştim. Öyle bir dönem gerçekleştiremedik. Ahlaka aykırı bir dönemdi. Hakan Bey bu süreci manipüle etti. Yüreğimi yaralayan konu ahlaka uygun bir sürecin yaşanmamasıdır. Aziz Başkan ona gerekenleri söylemiş. Ama insan adayım derken biraz geriye bakar düşünür ar eder. İnsanda biraz ar duygusu olur. Kazanmak her şey değildir. Ar duygusunu kaybetmeyen siyasetçilere ihtiyaç var. Şaşırıyorum. Şaşırmakla yetinmeyi kabul ediyorum. Fazlasını söylemek istemiyorum. Kırgınlığım tabi var. Siyaseti ahlaklı yapmak lazım! Biz bazı ilkelerden ödün vermemeliyiz” dedi.

KONAK İLÇE ÖRGÜTÜ YANLIŞ YAPMIŞTIR, AKLISELİM YOK!
Pekdaş, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’nde, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu arasında yaşandığı iddia edilen krize değindi. Konak İlçe Örgütü’nün sonraki süreçte Başkan Kocaoğlu için disiplin sürecinin başlaması amacıyla yaptığı hamle hakkında konuşan Pekdaş, “Çok acı… Çok üzüldüm. Atatürk’ü anmanın önüne hiçbir şey geçmemelidir. Siyasetçi ahlaklı erdemli olmalıdır. İnsanın yaşa statüye konuma hürmeti olur. Bu bir iddia! İddialar üzerine ani tavır geliştirme doğru değildir. İddia kanıtlanmaya muhtaçtır. İçinde bulunulan an neyin önemli olduğu ayrı bir konudur. Atatürk’ü anma parti içi meselenin öne çıkarılmaması gereken gündür. Gerekliyse partinin yetkili organlarında konuşulur. Çağrı başkan genç birisi… Önlerinde çok uzun yıllar var. Tokalaşmayarak yanlış yapmıştır. Uzatılan el sıkılır. Sonrasındaki iddiaların konuşulacağı yer partinin organlarıdır. Gündem olmamak gerekir. Çağrı Başkan gençtir. Hepimiz hatalar yaparız. Bunlardan ders çıkarabilir. Bütün bunlar medya önünde olmaz. Bunlar konuşulur. Kararlar alınacaksa alınır. İddiaya ilişkin yapılacak işler var. Biz ne iddialar duyduk. Fevri kararlar, bu kararı verenlere zarar verir. Düşünmek, durmak gerekir. Zaman geçmesini beklemek ve bu konuyu farklı organlarda değerlendirmek gerekir. Konak İlçe Örgütü bu kadar hızlı hareket ederek hata yapmıştır. Bu süreç böyle gündemlerle kamuoyu önüne çıkılması gereken süreçler değildir. Seçim dönemi. Aziz Başkan yeniden aday değil. Bu sürecin sağlıklı bir şekilde sonlanması için aklıselim davranılması gerekiyor. Burada aklıselim yok” ifadelerini kullandı. 

 
Diyanet: Gerekli açıklamalar yapıldı
 
CHP'li Serter’den Bakan Soylu’ya: Mülteci trafiğine çözüm bulun
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
akıllı tekir 16 Kasım 2018 Cuma 21:57

Trol bekir işine baksana sen, ne işin var burada? Başkan kimseye boş yere sıfat kullanmaz, kullandıysa karşısındaki haketmiştir. İlçe örgütü kendine gelmeli ve Gruşçudan istifasını almalıdır!

Yorumu oyla      9      6  
Konak 16 Kasım 2018 Cuma 19:48

Sema başkanın belediyeciliğini bilinçsizce eleştirmesin kimse. Örgütten kopuk senaryosunu yazana kadar örgüt kendini toplasın ilk önce. Ne zamandan beri konaktaki dar kadro örgüt oldu? Kadın yöneticilerin sayısını arttırmalıyız partimize yakışan budur

Yorumu oyla      12      7  
izmirli 16 Kasım 2018 Cuma 13:08

Çağrı Gruşçu için siyaset bitmiştir.. Derhal istifa etmelidir..

Yorumu oyla      14      10  
deli bekir 16 Kasım 2018 Cuma 12:18

konak a iğne ucu kadar yararınız olmamıştır.

Yorumu oyla      27      15  
izmir 16 Kasım 2018 Cuma 12:16

1998 yılında projesi hazırlanmış izmir ballıkuyu ve yeşildere kentsel dönüşüm 2023 yılında mı olacak ? veya 2050 veya 2071 yılında mı olacak ? yada deprem olduğu zaman mı olacak dönüşüm, uzlaşma değil zorunlu yerinde dönüşüm olsun. CHP AKP DUYSUN

Yorumu oyla      19      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Batur'a çiçekli sürpriz
Narlıdere Belediye Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı ...
Gaziemir'de geleceğin sporcularına destek
Emrez Mahallesi’ne halı futbol sahası kazandırarak vatandaşın kullanımına ...
Başkan Hasan Arslan’a odalardan tam destek
Çiğli Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Çiğli Şoförler ve Otomobilciler Kamyonlar ...
 
Seferihisar Mandalinası'na can veren açılış
Seferihisar’da 4 gün sürecek Tarım Şenliği, üreticilere hediye edilen ...
Başkan Sesli'ye bir ödül daha
Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli, Antalya'da düzenlenen 26'ncı ...
Buca'nın engelsiz bahçesinde kış hasadı
Buca Belediyesi’nin örnek projelerinden biri olan Engelsiz Hobi Bahçeleri’nde ...
 
Kemeraltı için yeni hamle!
Başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere kamu, sivil toplum ve özel ...
Büyükşehir'den örnek tasarruf: En iyiler arasına girdi
İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde geliştirilen "Bakım Onarım Süreçlerinin ...
Selçuk'ta 'tarihi' koşu
1.Efes Antik Şehri Yarı Maraton Yarışı öncesi basını bilgilendirmek amacıyla ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva