HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Mart 2017 Cuma - 10:11

Başkan Pekdaş ev ev geziyor!

İzmir’in kalbi Konak’ın seçilmiş ilk kadın Belediye Başkanı Sema Pekdaş, geçtiğimiz yıl başlattığı çat kapı ev ziyaretlerini ara vermeden sürdürüyor.

Başkan Pekdaş ev ev geziyor!

İzmir’in kalbi Konak’ın seçilmiş ilk kadın Belediye Başkanı Sema Pekdaş, geçtiğimiz yıl başlattığı çat kapı ev ziyaretlerini ara vermeden sürdürüyor. Daha önce haftada bir gün bir eve konuk olan Başkan Pekdaş, daha çok Konaklıya ulaşmak adına ziyaretlerini haftada iki güne çıkardı.

Halka dönük hizmet anlayışını kendine ilke edinen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, yoğun çalışma temposundan arta kalan zamanlarda yaptığı çat kapı ev ziyaretlerini ara vermeksizin sürdürüyor. İlk ziyaretini Lale Mahallesi’nde yaşayan Umulu Ailesi’ne yapan Başkan Pekdaş’a Mahalle Muhtarı Sumru Benligöl ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak İlçe Kadın Kolları Başkanı Nurten Serhadbeyi ve kadın kolları yöneticileri eşlik etti.



ELİF’İN İSTEDİĞİ PARK YAPILACAK
Ev sahipleri Şeref ve Melek Umulu çifti tarafından karşılanan Başkan Pekdaş, ailenin 3 yaşındaki minik kızları Elif’le de bol bol sohbet etti. Minik Elif’in mahallelerinde özgürce oynayacakları bir park olmamasından yakınması üzerine Başkan Pekdaş, yapım hazırlığına kısa sürede başlayacakları yeni parkın bulunduğu alanı cep telefonundan ulaştığı haritalar üzerinden gösterdi. Yeşil alan sorununun temelinin yıllar önce hazırlanan imar planlarının uygulamaya geçmemesi olduğunu belirtti. Pekdaş, “Maalesef Gürçeşme’ye imara uygun yapılaşma yok, ruhsat yok, yeşil alan yapacak yer yok. Yeşil alan olarak görünen yerde bina var. 25 yıldır plan var ama bu plana uyulmamış. Burada kot farkını dikkate alarak yeni planlar çizmek lazım. Yeşildere’den buraya doğru İZBAN’ı da dikkate alacak şekilde yeni plan yapmak gerekir” dedi.



HAYIRLI İŞLER DİLEDİ
Ziyarette Gürçeşme’de yapacakları yatırımları da anlatan Başkan Pekdaş, Kayaspor Kulübü’nün de kullandığı İZBAN hattının hemen yanında kalan top sahasını TCDD’den aldıklarını ve burasını yeni düzenleme yaparak gençlerin kullanımına sunacaklarını söyledi. Keyifli geçen ev ziyareti sonrasında Muhtar Sumru Benligöl ile birlikte esnafı da ziyaret eden Başkan Pekdaş, hayırlı işler diledi. Ev ziyaretlerinin ikincisini Ballıkuyu semtindeki Kesikburun Ailesi’nin evine yaptı. Burada da mahallelinin sorunlarını ve isteklerini dinleyen Başkan Pekdaş’a diğer ev gezmelerinde olduğu gibi bu ziyaretinde de CHP Konak İlçe Kadın Kolları Başkanı Nurten Serhadbeyi ve ilçe kadın kolları yöneticileri eşlik etti. Başkan Pekdaş’ın mahallerine geldiğini duyan mahalle sakini kadınlar komşuları Günnur Kesikburun’un evine adeta akın etti. Ziyarette Başkan Pekdaş, alt yapı, kentsel dönüşüm gibi konularda bilgilendirmeler yaparken, mahalle sakinleri de yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi. Sorunları yerinde dinleyen Başkan Pekdaş’a teşekkür eden Ballıkuyulular, daha önce hiçbir başkanının kendilerine gelmediklerine dikkat çekerek, bu ziyaretin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Yaklaşık 2 saat süren sohbet sonunda Pekdaş’ı yolcu eden mahalle sakinleri, kendilerini ağırlamaktan her zaman onur duyacaklarını dile getirdi.

 
Jason Statham babalığa hazırlanıyor
 
Şubat ayı enflasyon rakamları açıklandı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
3 Mart 2017 Cuma 21:00

Başkan S.Pekdaş “Maalesef Gürçeşme’ye imara uygun yapılaşma yok, ruhsat yok, yeşil alan yapacak yer yok. Yeşil alan olarak görünen yerde bina var." demiş de düzeltecek olan belediye, vatandaş değil.

Yorumu oyla      11      5  
gülümser 3 Mart 2017 Cuma 15:49

Bizim de evimize gelin başkanım

Yorumu oyla      11      5  
CHP Sultan 3 Mart 2017 Cuma 12:56

Başkanım çok tatlısınız

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Görmez açıkladı: İlçeyi 3 kat büyütecek 135 proje
Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, ilçedeki bütün muhtarları, meslek ...
Bu gurur Karşıyaka’nın: ‘500.Filiz’i Çocuk Kulübü okutacak
İkinci yılını kutlayan projede, 500’üncü Filiz’i, Çocuk Kulübü’nün minik ...
Bucalı kadınlara yurttaşlık eğitimi
Kadınların siyasete katılımlarını artırmak amacıyla Buca Belediyesi, Kadın ...
 
Büyükşehir'den o ilçeye 9 milyonluk arıtma
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yeni yasayla sınırlarına ...
Buca konutlarında fırsat devam ediyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca’da inşa ettiği konutların 23 dairesini ...
Tramvay mesaisi tam gaz: Şair Eşref'te 2.etap zamanı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent ulaşımına yeni bir soluk kazandıracak ...
 
Büyükşehir’den 30 ilçeye 90 temizlik aracı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyelerinin temizlik hizmetlerine ...
Başkan Kocaoğlu: Savcının mütalaası başucu kitabı olacak!
Başkan Kocaoğlu, 397 yıl hapis cezası istemiyle yargılandığı 129 sanıklı ...
Çeşme’de yeni düzen: Görüntü kirliliğini bitirecek kararlar
Belediye Meclisi Mart ayı ilk toplantısında Turizm, Tanıtma ve Festival ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva