HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Mayıs 2016 Pazartesi - 17:58

Başkan Kocaoğlu patladı: Canımı mı vereceğim?

Meclis oturumunda Ödemiş Belediye Başkanı Badem’in Et Entegre Tesisi arsası için ısrarla söz istemesine kızan Kocaoğlu, “Canımı mı vereceğim?” diye sordu. Öte yandan Kocaoğlu, oturum öncesi Büyükşehir’de yaşanan arbedeyi de değerlendirdi.

Başkan Kocaoğlu patladı: Canımı mı vereceğim?

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı ilk oturumu Başkan Aziz Kocaoğlu idaresinde gerçekleşti.

- BAŞKAN KOCAOĞLU’NDAN ‘VİZE MUAFİYETİ’ ÇIKIŞI!...

Oturum geçtiğimiz günlerde kalp krizi sonucu yaşamını AK Partili Meclis Üyesi Azad Fazla için yapılan saygı duruşuyla başladı.

DELİCAN DA FAZLA İÇİN MECLİS’TE
Toplantıya AK Parti İl Başkanı Bülent Delican da katılırken, AK Parti sırasına Fazla anısıan karanfillerle süslenmiş fotoğrafı bırakıldı.



AK Parti’de Fazla’nın vefatı nedeniyle boşalan meclis üyeliğine Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Kadir Tezel getirilirken, Plan ve Bütçe Komisyonu’na ise Göksel Dinçer seçildi.

Oturumda Büyükşehir Belediyesi ile Ödemiş Belediyesi arasında dava konusu olan Et Entegre Tesisi alanı üzerinde imar değişikliği yapılması gündeme alındı.

‘ORAYI SİZE VERİYORUZ’ DEMİŞTİNİZ
Konu hakkında söz alan Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem alanın ilçeye verilme sözü olduğunu fakat imar planı kararıyla hayata geçmediğini ifade ederek, “Ödemiş Et Entegre Tesisi ve Hayvan Pazarı hakkında zaman içerisinde sizinle karşılıklı mutabakata varmıştık.  Yaptığımız görüşmeler sonrası biz davayı geri çekmiştik. Geçenlerde o konuyu Torbalı Belediye Başkanı ile yaptığınız görüşmede ‘Orayı size veriyoruz’ demiştiniz. Bugün yarısı Büyükşehir’e gidiyor. Bu karar en büyük hayvan pazarına sahip Ödemiş’te ciddi yer sıkıntısına neden olacak. Uygun görürseniz bugün bu kararı geri çekip tekrar görüşelim” dedi.

BURASI SEVE SEVE VERİLECEKTİR
Söz konusu alanın bedelsiz ve süresiz olarak Ödemiş Belediyesi’ne verileceğini ifade eden Başkan Aziz Kocaoğlu, “Hiç kimsenin hiçbir belediyenin işini aksatma lüksümüz yok. Büyükşehir’in tapusunda olan bir alanda hem oteli hem hayvan pazarının büyüme alanı olarak ayırdık. Mezbahaya izin sağlayacak yeri de ayırdık. Otel ve hayvan pazarı olan yeri İzmir Büyükşehir Belediyesi gayrimenkulü olmak üzere planlaması biter bitmez Ödemiş’e tahsis etmek üzere karar aldık bunu uyguluyoruz. Biz hiçbir belediyenin işini aksatmak istemiyoruz. Biz seve seve vereceğiz. Büyükşehir belediyelerden aldığı her yeri paryayla almış; her verdiği yeri bedava vermişimdir. Benim şimdiye kadar sizden bir para talebim oldu mu?  Burası Ödemiş’e verilecektir. Verilmeyecekmiş gibi laflar dolaşıyor. Buranın Ödemiş’in hayvan pazarı olması için çalıştık. Biz bu alanı Ödemiş Belediyesi’ne tahsis edeceğiz durum bundan ibarettir” şeklinde konuştu.

CANIMI MI VERECEĞİM?
Bu sözler üzerine Başkan Badem tekrar söz almak isteyince Başkan Kocaoğlu sert konuştu. Kocaoğlu, “Ben kimsenin yaptığını kimseye söyleme durumunda değilim. Ama burada açıklamanın üstüne hala söz istiyorsanız bazı şeyleri söylerim. Sebze halinin yanındaki 7 buçuk dönümü parayla almak istediğinizden beri kaç kere görüşüldü? Korudunuz, saygı duyuyorum. Görüşmeler sürüyor. Bittiyse paranızı almışsınızdır. Hayvan pazarı için 6 dönümlük yeri bedava tahsis ediyorum. Ben bunu böyle yapıyor muyum kardeşim? Daha ne istiyorsunuz arkadaşlar? Daha ne vereceğim canımı mı vereceğim? Ben kimseye davanı geri çek demedim. İyi niyetle bu kenti yöneteceğiz. Büyükşehir’in iyi niyetini hiç kimse istismar etmesin” ifadelerini kullandı.

Kocaoğlu, oturum öncesi Büyükşehir binasında büyük arbedeye neden olan ‘İstinye Park’ protestosu hakkında da konuştu.

- BÜYÜKŞEHİR’DE ‘İSTİNYE PARK’ ARBEDESİ!

Kocaoğlu, sözlerine “Bu makamın ne CHP’nin ne de Aziz Kocaoğlu’nun malıdır. Burası 4 milyon 200 bin İzmirli’nin ortak yeridir” diyerek başladı.

KİMSE BÜYÜKŞEHİR’İN YETKİSİNDE OLMAYAN YER İÇİN PROTESTO EDEMEZ
Kocaoğlu, “Balçova arsa mağdurlarında en büyük ilerlemeyi Büyükşehir kazanmıştır. Burada inşaat yapılacak her yere imar vermiştir. İnşaat yapılamayacak yere imar verme lüksü yoktur. Tapusuz alanlara ne Büyükşehir’in ne de herhangi bir belediyenin arsa üretip, makduzların hakkını verme gibi bir yetkisi yoktur. Burada iktidar partisinin meclis üyeleri var. Hazine arsasından daha fazla yer verilecekse kanun çıkması,  kanunla bu insanlara arazi verilmesi lazım.  Bu konuda tek yetkinin TBMM’de olduğu görülüyor.  Burada Büyükşehir’in yetkisi dahilinde olmayan bir konu için burada protesto yapılamaz. Hiç kimse destek olamaz” dedi.



İMARI KİM VERDİYSE ONA SORACAKLAR!

Söz konusu araziye imarın Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Burhan Özfatura döneminde verildiğini işaret eden Kocaoğlu, “‘Doğuş arsası’ diye, İstinye diye konuşulan yere 2 buçuk emsali Büyükşehir 12 senedir verilmemiştir. Buradaki imar Piriştina’dan önce 1998 yılında verilmiştir. Ne Piriştina ne Aziz Kocaoğlu, buraya ne imar değişikliği yapmamıştır. Bunu bilenler biliyor.  Bilmeyenler tekrar duysun! Doğuş arsası denilen arsanın kimin tarafından verildiği herkesin malumuzdur.  Doğuş arsalarındaki emsalin hesabını bize sormayacaklar. Kim nasıl verdiyse, ona soracaklar. Biz sadece vatandaşın kazanılmış hakkını adaletle korumaya çalışıyor ve görevimizi yapıyoruz. Bu belediye önünde şov yapanlara destek olmak İzmir Büyükşehir Belediyesi ‘ne ye yakışmıyor” şeklinde konuştu.

İZMİRLİ’NİN YAŞADIĞINI AFRİKA HALKI YAŞAMADI
Oturumda bu açıklamanın ardından İZSU Genel Kurulu’na geçildi. Genel kurulda denetim raporunun okunmasının ardından söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, raporun detaylı hazırlanmamasını eleştirirken Bornova ve Bayraklı ilçelerinde 5 günlük su kesintisi yaşanmasını sert sözlerle eleştirdi.

Doğan, “İZSU tarafından yürütülen alt yapı çalışmasıyla ilgili 1 hafta halkımız su çilesiyle karşı karşıya kaldı. İZSU tarafından toplan 41 mahallede yürütülen çalışma nedeniyle halkımız eziyet yaşadı. Büyükşehir’in 16 yıl sonra bizi kağıt biletle tanıştırmasının ardından 40 sene sonra İzmirliyi tankerden su taşımak zorunda bıraktı. İzmirlinin karşılaştığı tabloyu Afrika’daki halk yaşamadı.  Tankerlerden alınan sular renkli suları vatandaşın içmesi istendi.  Tankerlerden dağıtılan suların gönül rahatlığı ile içilsin isterdim.  Biz vatandaşa bu aylık fatura indirimi istiyoruz” diye konuştu.

Doğan’a yanıt veren Kocaoğlu, “Ben adam gibi millete yapılan eziyetten dolayı çıktım özür diledim. Bunun üzerine gizleyen yok saklayan yok. Abidik-gubidik yok. Daha ne yapalım” dedi.

 
Flaş! NATO’dan ‘Kilis’ açıklaması
 
Derbiye damga vuran berber konuştu!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
10 Mayıs 2016 Salı 13:41

Bilal Doğan 2014 yılında İstanbul Kadıköy'de 4 gün suların kesildiğini, İSKİ sorunu uzun süre çözemeyince Kadıköy Belediyesi' nin tankerler ile su dağıttığını unutmuş. Ak Partili İBB sorunu çözemeyince devreye CHP'li Kadıköy Belediyesi girmiş millete su dağıtmıştı, üstelik görevi olmamasına rağmen.

Yorumu oyla      11      5  
Deniz 10 Mayıs 2016 Salı 11:29

İnciraltı kan ağlamaya devam ediyor... İzmir'e kazandırın artık İnciraltı'nı...

Yorumu oyla      11      5  
Lombak 10 Mayıs 2016 Salı 10:45

CHP iyi yönetilmiyor.

Yorumu oyla      11      5  
TC misafir 10 Mayıs 2016 Salı 08:36

Şehirdeki su sorunu için ve trafik sorunu için çözüm üretemeyip halkına tatil tavsiye eden belediye başkanları hangi partiden acaba? Bu sorunun cevabını en iyi bilen Bilal Doğan'dır.

Yorumu oyla      11      5  
Belgin zal 10 Mayıs 2016 Salı 07:29

Yeter in artık izmir den elinizi çekin ta kan edecek yer kalma di mi

Yorumu oyla      11      5  
9 Mayıs 2016 Pazartesi 23:23

Adam takmış kağıt bilete. Bilal Bey başkent Ankara akıllı karta geçeli daha 2-3 yıl oldu. Hani 20 yıldır Melih Gökçek' in yönettiği başkent ANKARA varya. Daha önce KAĞIT bileti makineye sokuyordun da işlem görüyordu. 😀😀😀 Neyse ki adamlar elektronik kartın olduğunu yıllar sonra keşfettiler de halk teknoloji ile tanıştı. Gerçi artık karta da gerek yok. Akıllı telefonları olanlar kartsızda işlem yapabilir. İBB'den bekliyoruz.

Yorumu oyla      11      5  
9 Mayıs 2016 Pazartesi 22:30

Fuar İzmir' e bakanlık soruşturma açmış. Başrolde de Bilal Doğan ve havuz medyası var. Yazık.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş: Büyükşehir’de 'İstinye Park' arbedesi!
Üçkuyular’a yapılması planlanan İstinye Park projesine karşı çıkan ve ...
Başkan Doğruer 'anneleri' ağırladı
Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer anneler günü nedeniyle Kınık ...
O ilçede muhtar isyanı: ‘Komşu’ya bağlanmak istiyorlar!
Urla ilçesinin İzmir merkeze en yakın 4 mahallesi yeterli hizmet alamadıkları ...
 
Karşıyaka stadı için flaş karar: Belediyenin iptal talebine…
Karşıyaka Belediyesi'nin, Yalı'daki İlçe Stadı'nın arazisine TOKİ tarafından ...
Foça'da eski gelenekler hayatta
Foça - Yeniköylü vatandaşlar, her Anneler Günü'nde köy kabristanını ziyaret ediyor.
İzmir’de AB günü, Kocaoğlu’ndan ‘vize muafiyeti’ çıkışı!
9 Mayıs Avrupa Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinlikte konuşan ...
 
Bornova adı Tokat’a taşındı!
Büyükşehir ve Bornova belediyelerinin yardımlarıyla yapılan park, meydan ...
İzmir’in en ünlü kaynak suyu yeniden ihaleye çıkıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Menderes'te bulunan Şaşal Kaynak Suyu'nu ...
Buca’nın anneleri Gölet’te coştu
Buca Belediyesi’nin Anneler Günü’nde Buca Gölet’te düzenlediği Anneler ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva