HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Ağustos 2017 Salı - 11:59

Başkan Kocaoğlu'ndan trafik çıkışı: Özel araç yerine...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, trafik sıkışıklığının kent merkezinde ve en önemli bulvarlarda süren tramvay çalışmaları ile kıyı düzenlemelerinden kaynaklandığını belirterek, İzmirliler'den özel araçları yerine toplu taşım araçlarını kullanmalarını istedi.

Başkan Kocaoğlu ndan trafik çıkışı: Özel araç yerine...

İzmir'de yaz ayları olmasına rağmen yoğun yaşanan trafik çilesi, insanlara en değerli şey olan zamanlarını kaybettirirken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, vatandaşlardan özel araçları yerine toplum taşım araçlarını kullanmalarını istedi.

Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda altgeçit, kıyı düzenlemesi ve tramvay çalışmalarının yapıldığını, kentin merkezi olan Çankaya ile Alsancak'taki Şair Eşref ve Gazi bulvarlarının, Şehitler ve Liman caddelerinin tramvay şantiyesine döndüğünü, Meles Çayı'na köprü kurulduğunu anlatan Kocaoğlu, çalışmalar bittiğinde tramvayın geçtiği yerlerden otobüslerin geçmeyeceğini söyledi.

Kocaoğlu, İzmirliler'den özel araçları yerine toplu ulaşım araçlarını kullanmalarını önererek, şöyle dedi:

"Tramvay geldiğinde otobüsler kalkacak. Otobüs ve tramvay paralel çalışmayacak. Şair Eşref Bulvarı'ndan otobüslerin kalktığını düşünün trafik çok rahatlayacak. İzmir gibi en önemli merkezi eski kent (Konak, Alsancak, Çankaya gibi) olan yerde toplu taşıma araçlarını kullanmadan yaşamak zor. 4 milyon 250 bin kişilik kentte 'ben arabamla Kordon'a gideceğim, oturacağım, çay içeceğim, yemek yiyeceğim' derseniz, olmaz. Toplu taşımı kullanacaksınız, kent merkezine girmeden aracınızı otoparka bırakacaksınız. Örneğin Kahramanlar'da otoparka bırakın. 'Park et devam et' ücretsiz. Bırak arabanı en fazla 10 dakika beklersin ücretsiz servislerle Alsancak'a gel. Halkımızın trafikten şikayet etmeleri doğal hakları ama belediyenin de elindeki imkanlar belli. Geldiğim günden beri metro, tramvay, İZBAN ile uğraşıyorum. Dünyanın yatırımını yapıyorum. Halkıma kendi aracıyla kentin merkezine geldiği konforu maddi imkan, zaman ve güvenlik bakımından sağlamaya çalışıyorum. Eğer toplu taşımayı kullanmıyorsan daha az parayla daha çabuk ve daha güvenli raylı sistemle gitmiyorsan trafik sıkışıklığını da yaşayacaksın, benzin parasını da vereceksin. O zaman toplu taşımayı kullan. Dünya böyle yapıyor. Hem büyük kentte yaşayayım ama kurallara da uymayayım, arabamla her yere gideyim. Dünyanın hiçbir yerinde böyle birşey yok."

 
Gören şaşırdı: İzmir'e Cem Yılmaz sürprizi
 
İzmir'de mülteci dramı bitmiyor: Hayata dönüş anı...
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
9 Ağustos 2017 Çarşamba 01:08

Üçkuyular metrosunun projesini hangi başkan yaptırmışsa hesabını ona sormak lazım. Apartman altına çıkış verilmiş. Proje revize edilmek zorunda kalindi. Ayrıca Japonlara işi ver ne demek ? Keyfine göre şirket mi seçiyorsun ? Türkiye' de , dünyada metro yapan çok sayıda Türk şirket var.

Yorumu oyla      11      5  
Bucalı 9 Ağustos 2017 Çarşamba 00:11

Buca nın gayette ana arterlerinden 220 sokak 4 dolmuş hattı 9 otobus hattı çalışan sokakta iki otobüs yanyana geçemiyorsa yasadışı inşaat ruhsatlarından dolayı bu trajedidir. Güce tapanlar istedikleri kadar hükümeti ya da belediyeyi savunsunlar. Kral çıplak ister görün ister görmeyin. Bana özel araç kullanmayın diyen belediye başkanı da kendisi makam arabasını bırakıp toplu taşıma kullanmalıdır. Yok bunu yapmıyorsa bu ne yaban çelişkidir.

Yorumu oyla      11      5  
8 Ağustos 2017 Salı 17:33

Buca' nın ana arteri de zaten 220 sokak :)

Yorumu oyla      11      5  
8 Ağustos 2017 Salı 17:13

Trafikten şikayet edip zahmet edip de toplu taşıma kullanmayan tipler trafikten şikayet etmesini başkan kibar olarak söylemiş. Evinin önünden metro geçen adam bile özel aracı ile trafiğe çıkıyorsa trafik demesin. Yol genişlet nereye kadar ? Çevre yolu bile kilit.

Yorumu oyla      11      6  
AHMET GÖZEN 8 Ağustos 2017 Salı 16:38

Sayın Baskan, Gerçekten bu büyük kenti çok yordunuz. 7 yıl Geciken Üçkuyular metrosu le İzmir''e çok büyük gelir kaybı yaşamasının sebebi olduğunuz 7 yıllık gelir kaybı Onun dışında Metro bir Yüzyıllık yatırım en azından dünyada bu işi en iyi yapan Japonlar ve Japonların verdiği tekliften daha yüksek bir maliyete ulaştı Üçkuyular metrosu bunda bir gariplik ve çelişki yok mu.

Yorumu oyla      12      6  
türker 8 Ağustos 2017 Salı 16:22

peki toplu taşımacılık sadece karada mı olur. niçin deniz kıyılarını kullanmıyor sayın başka n güzelyalıdan alsancağa kadar niçin vapur çalıştırılmaz.. deniz bize bakıyor biz denize ...halkın arasında bir gün göremezsiniz yöneticileri....

Yorumu oyla      13      6  
HASAN GÜRSEL ALTUĞ 8 Ağustos 2017 Salı 15:06

Aziz bey haklı. Ülkemizde maalesef toplu ulaşım aracı kullanma kültürü yok denecek kadar az. Büyükşehir merkezinde yol alan araçlara bakıyorsunuz 5 kişilik araçlarda sadece 1 kişi oda aracı kullanıyor.Toplu araç kullanmalıyız arkadaşlar yoksa mevcut yollar araçları kaldırmıyor.Kapısının önünden metro geçen evin önünde araç olmamalı.

Yorumu oyla      11      5  
alsancak 8 Ağustos 2017 Salı 14:41

işte çözüm bu kadar basit..araba kullanmayın.başkana da bu yakışır.

Yorumu oyla      13      6  
Bucali 8 Ağustos 2017 Salı 14:39

Buca yı bilmeyenler gelmiş burda ahkam kesiyor. 220 sokak ve hoca ahmet yesevi caddeleri üzerinde ki yeni yapıların ruhsatını da mı hükümet verdi? Adamlar yolun içine ev yapıyor 220 sokakta iki otobüs yan yana geçemiyor. Ben vatandaşım talep ederim. O yapmadı bu yapmadı beni ilgilendirmez. Birileri yapsın artık. Eski evler yıkılıyor geri çektirip yolu genişletmek varken yolu daha da daraltan ruhsatlar veriliyor. Acaba birileri rüşvet mi yiyor? Ben aldığım hizmete bakarım ne devletten ne belediyeden hizmet görmüyorum. Birde utanmadan akıl veriyor özel araçla çıkmayalım diye. O zaman paşamda makamına metro ile gelsin kullanmasın makam arabasını trafiğe yük yapmasın.

Yorumu oyla      11      7  
8 Ağustos 2017 Salı 13:24

Buca'da çok sayıda özel araç trafikte olduğu için zaten trafik var. Vergi verdim kullanırım kafası devam ettikçe de metro da yapsan trafik devam eder.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menemen'de stadyum seferberliği
Yeni sezonda Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele edecek olan Menemen ...
İzmir Körfezi'nin ilk mavi bayrağı gönderde: Hayalden gerçeğe...
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yüzülebilir körfez hedefinin en önemli ...
Bornova Belediyesi 'can dostları' unutmuyor
İlçede yaşam standartlarını yükseltmek için proje ve hizmetler üreten ...
 
Karşıyaka'da park konserleri coşkusu
Yaz akşamlarını müzikle renklendirmek isteyen Karşıyaka Belediyesi, ilçenin ...
Konaklı çocuklar tatilde bol bol yüzüyor
Denize gidemeyen çocuklar için kurduğu prefabrik havuzlarda ücretsiz yüzme ...
Bornova yeni kültür merkezine kavuşuyor
Bornova Belediyesi çok amaçlı kültür merkezlerine yenisini ekliyor. Temeli ...
 
Büyükşehir'den 'sıcak' teyakkuzu: İzmir'de evsizlerin de bir çatısı var
İzmir Büyükşehir Belediyesi, sokakta yaşayan evsiz ve kimsesizlere, tıpkı ...
Güzelbahçe Belediyesi'nden toplu sünnet şöleni
Güzelbahçe Belediyesi, Teos Sakin Rotary Kulübü işbirliğiyle 9 çocuğu ...
Kiraz'da yenileme çalışmaları tam gaz
İzmir’in Kiraz ilçesi Belediyesi ile Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü’nün ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva