HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Ağustos 2017 Pazartesi - 10:25

Başkan Kocaoğlu'ndan Kültürpark çıkışı: Oyaladılar!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kültürpark projesinin 1.5 sene Koruma Bölge Kurulu'nda oyalandığını, en başta 'koruma amaçlı imar planı' istenmiş olsa bugüne kadar yol almış olacaklarını söyledi.

Başkan Kocaoğlu ndan Kültürpark çıkışı: Oyaladılar!

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kültürpark projesinin 1.5 sene Koruma Bölge Kurulu'nda oyalandığını, en başta 'koruma amaçlı imar planı' istenmiş olsa bugüne kadar yol almış olacaklarını söyledi. Kocaoğlu, sert zeminlerin kaldırılması, yeşil dokunun arttırılması, tartan pistin yenilenmesi için Kurul'a başvuracaklarını, izin verilmezse koruma amaçlı imar planı sürecini bekleyeceklerini söyledi.

MİMARLAR ODASI'NDAN KÜLTÜRPARK AÇIKLAMASI : BÜYÜKŞEHİR'İ UYARMIŞTIK!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nun İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Kültürpark Projesi'nin koruma amaçlı imar planı yapılmasından sonra değerlendirilmesi yönünde aldığı karar konuyla ilgili tartışmaları öteledi. Meslek Odaları, Bakanlık'ın kendi talepleri de olan koruma amaçlı imar planı yapılması zorunluğu kararını doğru buldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi de plan yapımı için ön hazırlıklara başladı.

"KORUMA PLANI PROSEDÜRÜNÜ BAŞLATACAĞIZ"
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 1,5 senedir Koruma Bölge Kurulu'nda oyalandıklarını söyledi. Kocaoğlu, "En baştan koruma amaçlı imar planı istenseydi, bugüne kadar planla ilgili yol almış olacaktık. Aynı Kurul, Kültürpark'ta hollerin yapılmasını onaylamıştı. Şimdi 1 seneye yakın bir süre oyalandık. Bakanlık'ta da 3-4 ay bekledikten sonra koruma amaçlı imar planı yapmamız gerektiği söylendi. Geriye dönüdü. Şimdi planla ilgili prosedürü başlatacağız" dedi.

"AĞAÇ KESİLECEK MANİPÜLASYONU YAPILDI"
Kültürpark projesiyle ilgili tepkileri ve görüşleri de değerlendiren Başkan Kocaoğlu, "Hollerin yıkılmasına karşı çıkabilirsin. 'Yıkılsın yerine bir şey yapılmasın' diyebilirsin. İsmet İnönü Kültür Merkezi, Atlas Pavyonu, Celal Atik Spor Salonu'nun da yıkılmamasını de isteyebilirsin. Bunlar bir görüştür. Bizim açımızdan değerlendirdiğimizde ise yolumuza devam etmemiz sonucu çıkıyor. Söylenen ciddi görüşler varsa mutlaka nazara dikkate alınır. Ama burada 'Ağaç kesilecek. Yeşil alan azaltılacak"diye propoganda yapıldı. Ağaç kesilmeyecek. Yeşil alan azaltılmayacak, arttırılacak" dedi.

İNŞAİ FAALİYETLERİN DIŞINDAKİ ÇALIŞMA İÇİN BAŞVURU
Başkan Kocaoğlu, Koruma Kurulu'na inşaat faaliyetler dışındaki işlerle ilgili başvuruda bulunacaklarını da söyledi.  Sert zeminlerin kaldırılacağını, sadece itfaiye araçları için gerektiği kadar sert zemin bırakılacağını belirten Kocaoğlu "Kültürpark'a araçla girilmesi kesinlikle yasaklanacak. Yeşil dokuyu arttırmak için kilit parke, beton gibi malzemelerin kaldırılması, geçmişte otopark için yapılmış cepler kaldırılacak. Peyzaj çalışması yapılacak. Tartan pistin yenilenmesi gibi işler var. İnşai faaliyetlerin dışında bu iyileştirmeleri yapmak üzere Kurul'a başvuruda bulunacağız. Çevreye yönelik bu işler için izin verilirse yapacağız.  Bitki örtüsünü arttıracağız. Ağacı bir sene önce dikersen kazanç olur. İzin verilmemesi gibi bir durumda ise koruma amaçlı imar planı sürecinin tamamlanmasını bekleyeceğiz" dedi.

 
Buca’da 'Eşya ve Giysi Bankası' yüzleri güldürüyor
 
Uzmanlar uyarıyor: Havuzlar tehlike saçıyor
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
m.y. 29 Ağustos 2017 Salı 13:44

şimdi bana ankara ve istanbulda yapılanları sunmasınlar. ben izmirde yaşıyorum, izmire bakarın, ankara da yaşayanlarda kendi kentlerine sahip çıksınlar, muhalefet etsinler.yaptırmasınlar.....

Yorumu oyla      11      5  
Konuk 29 Ağustos 2017 Salı 00:10

Aşık Veysel Rekreasyon Alanı yapılırken sözde yanlışlıkla yan parsele inşaat taşınca 100 milyon ödedi belediye. Kimin arazisine yanlışlıkla(!) inşaat yapıldı ve bu para ödendi acaba?

Yorumu oyla      12      7  
sezarın hakkı sezara 28 Ağustos 2017 Pazartesi 19:07

Kültürkpark itirazlarının arkasından. ve bu kıytırık platformun arkasından mimarlar odası çıktıgı halde halen daha destekliyormusunuz??? gerçekten inanılmazsınız. burada isim ile yazan bazı yorumların kültürpark projesine karşı çıkarken , mimarlar odası ile ilgili haberler de mimarlar odasın sövüyor olmaları nasıl bir ironidir yahu_?

Yorumu oyla      14      6  
Satranç 28 Ağustos 2017 Pazartesi 18:33

Bir garip İzdeniz grevi ardından Kültürpark üstüne üstlük diğer şehirlere metro yatırımı için hazineden para ver İzmir‘e verme, kendi yapacağı projeler yetkinde diye onaylama, sırada ne var? İzmir büyükşehir belediyeside çok oluyor; özel halk otobüsü olmadan toplu ulaşımı çöz tek bilet 90 dakika, Süt Kuzusu diye projeyi uygula, bütün bunlar yetmiyormuş gibi ziraat fakültemiz üstüne üstlük zeytincilik enstitümüz varken git kimyasal yöntem kullanmadan 50.000 tane zeytin ağacını kurtar ülkedeki bütün zeytin üreticileri istekte bulunmaya başladı.Büyükşehir seçimlerinde kendi partinden çok oy al hatta Ak Partili seçmenden bile oy al.Seçimlerde rakip olarak kimleri çıkarttık ama sen hala belediye başkanısın.Ne yapacağız Kocaoğlu?

Yorumu oyla      17      6  
istemezük 28 Ağustos 2017 Pazartesi 17:09

Doğayı savunuyoruz diyenlerin ellerin her türlü teknolojik alet var, özel araçları var... Ben bunları hiç toplu ulaşım araçlarında nedense görmüyorum ama yol yapılacağı zaman en önde bunlar koşup yapılmasın , rant var, bilmem ne diye itiraz ediyorlar, sonra da en önce bunlar kullanıyor. Doğa sever ama evde, iş yerinde cayır cayır klima açarlar. Çakma doğa severler.

Yorumu oyla      12      6  
Bu neyin kafası ? 28 Ağustos 2017 Pazartesi 16:40

Kültürparktan fuar hollerini , Atlas Pavyonu'nu, İsmet İnönü' yü yıkmak ve sert zeminleri en aza indirmek mi doğa düşmanı proje ? Yıkılan betonarme yapı kaç m2 , yeni projede yeşil ne kadar artıyor ? Ayıptır ayıp. Kültürparkın tarihinde olmadığı kadar yeşil oranını arttıracak projeye doğa düşmanı proje denebiliyor. Projenin şu şu yönlerini beğenmedim , şöyle olsa daha iyi olur denebilir de bu projeye doğa düşmanı proje denemez. Yapacak kişiye hiç denemez. Doğa düşmanı dediniz kişi İzmir' e doğal yaşam parkını, İnciraltı kent ormanını, Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nı vb. projeleri kazandırmış birisidir. Fuar İzmir yapılmasa yapılırken kimsenin sesini çıkarmadığı ucube holler orada sittin sene daha kalır bir Allah'ın kulu da sesini çıkaramazdı. Bu saatten sonra da zaten o holler uzun bir süre daha kültürparkta kalmaya devam eder. Emeği geçenleri kutlamak lazım.

Yorumu oyla      14      5  
Kamil 28 Ağustos 2017 Pazartesi 15:29

Başkan diyor ki: "Biz böyle pazarlık yapmamıştık" Doğrudur. Pazarlıklar yaptınız ama yolda kaldınız. Kent ve doğa düşmanı AKPli dostlarınız sizi yarı yolda bıraktı. Oysa ki düşman belllediğiniz Mimarlar Odası sizi uyarmıştı. He, yanlış anlamayın. Projeyi geçirebilirsiniz diye değil; kent ve doğa düşmanı projenizi geri çekin diye uyarmıştı. Şu an iki taraf var: Kent ve doğaya düşman olan rantçılar ile kentini, doğasını savunanlar. Siz ilk tarafta olmaya devam ettiğiniz sürece hep kaybeden olacaksınız

Yorumu oyla      12      7  
28 Ağustos 2017 Pazartesi 15:23

M.Y, kültürparktaki ağaçlar bunca yıldır nasıl korunuyorsa bundan sonrada öyle korunur , bakımları yapılır. Ağaçların bakımı proje mi bağlı da proje yapılmazsa ne olacak diye soruyorsun? Al bak sana koruma planı isteyenler neler yapıyorlar neler " Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) içinden geçecek tünel yol ve Eymir Gölü'nü yakından ilgilendiren 'ODTÜ Koruma Amaçlı Nazım İmar Plan' Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından askıya çıkarıldı. Bu ODTÜ için yapılan üçüncü koruma planı. Askıya çıkan plana göre Eskişehir Yolu'na paralel olarak ODTÜ arazisinden bir tünel yol geçirilecek. Daha önce de ODTÜ arazisinden yol geçirilmiş, protesto ve itirazlara rağmen yapılarak 'Malazgirt Bulvarı' adı verilmişti. " koruma planı yapsan ne olacak yapmasan! Yapan yapacağını yapıyor. Ankara' da tescilli ormanlardan yol geçirenler burada yapılacak projede ağaç kesimi olmamasına rağmen projenin önüne taş koyuyorlar. Kimse milleti aptal yerine koymasın. Odalar hükümetin projelerine itiraz edince, mahkemeye gidince CHP'nin arka bahçesi oluyor, CHP'li bir belediyenin yapacağı bir projeye itiraz gelince bakanlıklar hop itirazı kabul ediyorlar.

Yorumu oyla      11      6  
m.y. 28 Ağustos 2017 Pazartesi 14:42

sn.başkan "bizi oyaladılar" diyor, hiç gerçekçi değil, sizde mi "aldatıldınız"?bu işin ta başında koruma amaçlı imar planı yapın diyen TMMOB nı dinlemiş olsaydınız elinizde hiç olmazsa bir koz olurdu, ama şimdi buda yok...bana hiç ağaç-mağaç demeyin "him"e gönderdiğin yazulara gelen cevapta parklar vve bahçeler müdürlüğü," proje uygulandığında dikkate alınacak" diyor, peki ya proje gecikir ve uygulanmaz ise kaderine mi terkedilecek?

Yorumu oyla      12      6  
İstemezükçüler 28 Ağustos 2017 Pazartesi 13:44

Adamlar daha kafadan kültürparka dokunma diyor. Planmış, bilmem neymiş işin bahanesi. Konak Tüneli yapılıyor hop birileri ortaya çıkıyor ve şehircilik illerine aykırı bilmem ne diyorlar; tramvay diyorsun yine aynı söylemler; körfez geçişi diyorsun yine aynı kişiler, aynı nakaratlar; kültürpark diyorsun aynı kişiler farklı isimle yine aynı nakaratlar; şirinyer parkı diyorsun aynı kişiler benzer nakaratlar, katı atık diyorsun benzer nakaratlar; gökdelen bölgesi aynı şekilde ... projeler 1-2 yılda yapılacakken gerekli gereksiz itiraz sebebiyle sürekli gecikiyor, olan şehre oluyor. Dert proje şu şekilde yapılırsa daha iyi olur değil; daha kafadan dokunma , yapma, elleme ... Böyle bir anlayış olabilir mi ? burada dev gibi holler yapılırken koruma planı istemeyenler ve talep etmeyenler sırf başkana muhalif diye şimdi de bunu buldular. Holleri yaparken koruma planı isteme kaldırırken iste. Hollerin olduğu kısma yani B bölgesine zamanında fuar holleri için 35.000 metrekare inşaat izni verilmiş. Evet, yanlış duymadınız 35.000 m2 inşaat izni verilmiş ve kurul sadece uygulama imar planlarını onaylamış. Nerede bu istemezükçü gruplar? Efendim sökülebilir holler yapıldı bahanesi var. EXPO alanına yapılması planlanan sökülebilir hollere karşı çıkmıyor muydunuz ? olmaz, çevreye zarar verir demiyor muydunuz ? Kültürparka zamanında holler yapılırken itiraz edilmiş mi ? Koruma yapılsın denmiş mi ? İtiraz edilmedi ise niye edilmedi ? Koruma planı istenmedi ise niye talep edilmedi? Koskoca holler yapıyorsun koruma planı yok, kaldıracaksın birileri plan istiyor. Yapılırkın aklınız neredeydi? Hala daha birileri de kültürparkta yeşil tepeler olmasın diyorlar. Kardeşim o konu çoktan halledildi. Yeşil tepe falan kalmadı , projeden çıkarıldı. Mangal yapmak da yasak. Ticaret olmasın deniliyor. Sebep ? Eskişehir' de kentpark denilen dev rekreasyon alanında çok sayıda ticari alan var. Oldukça da rağbet görüyor. Bizde niye olmasın. Bizde niye büyük havuz olmasın? Her şeye bir itiraz. İnciraltı kent ormanında hiçbir şey yok da ne oluyor ? Mangalcı mekanı olmuş. Kültürparka kültür merkezi yapılmasın demek ne demek ? Bu neyin kafası ? Bundan sonra bu projede şu an için kitlenmiş durumda. Plan yapımı, askı süreci , itirazlar derken aradan aylar, yıllar geçer. Plan yapılır itiraz edilir, itiraz kabul olmaz, mahkemeye gidilir , mahkeme işi durdurur ... bir bakmışsın yıl olmuş 2020 :)

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca’da 'Eşya ve Giysi Bankası' yüzleri güldürüyor
Buca Belediyesi’nin ihtiyaç sahipleri ile hayırseverleri bir araya getirdiği ...
Heyecan başlıyor... İzmir'in kurtuluşu için koşacaklar
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 5. kez düzenleyeceği “9 Eylül Yarı ...
Konak'ta kurban satış alanları denetimde
Konak Belediyesi’ne bağlı Zabıta ve Veterinerlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ...
 
Bornova'da yatırımlar tam gaz: Pınarbaşı'nda yeni yaşam
Bornova Belediyesi yaptığı yatırımlarla Pınarbaşı’nın çehresini değiştiriyor
İzmir Fuarı'nda yatırım bereketi: Gana'dan Bosna'ya...
86. İzmir Enternasyonal Fuarı'nda 10 milyon dolar tutarında iş bağlantısı ...
Karşıyaka Efsaneleri bu tesiste yetişiyor
Karşıyaka Belediyesi tarafından inşa edilen ‘Karşıyaka Efsaneleri Spor ...
 
Son gün izdihamı... Fuara doyamadılar...
İzmir Enternasyonal Fuarı’nın son gününde ziyaretçiler izdihama neden ...
Konaklı minikler yazı keyifli geçirdi
Konak Belediyesi’nin bu yıl zengin bir içerikle hazırladığı yaz okulları ...
Buca'da eğitime yatırım meyvelerini verdi!
Buca Belediyesi’nin “Eğitime yatırım, geleceğe yatırımdır” anlayışıyla ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva