HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Haziran 2017 Çarşamba - 10:26

Başkan Kocaoğlu'ndan 'katı atık' çıkışı: Okyanusu geçip de yapamazsak...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ÇED (Çevresel Etki Değerlendirme) süreci devam eden, TMMOB'un şartlı uygun bulduğu Yamanlar Katı Atık Bertaraf Tesisi için İzmir 5. İdare Mahkemesi'nin yer seçimiyle ilgili açılan davada vereceği kararı beklediklerini söyledi.

Başkan Kocaoğlu ndan  katı atık  çıkışı: Okyanusu geçip de yapamazsak...

İzmir'de 1992 yılından beri işletilen ve Türkiye'nin ilk düzenli çöp depolama alanı olan Harmandalı Depolama Alanı'nın kentsel yerleşimin ortasında kalması ve kapasitesini aşması üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yapmayı planladığı Katı Atık Bertaraf Tesisi'yle ilgili hukuki ve bürokratik süreçler devam ediyor. 

Torbalı, Menderes, Menemen'de bulunan yerlerde farklı nedenlerle yapılamayan tesis için en son Yamanlar Köyü'ne 1.3 km., gelişme konut alanlarına 2.5 km., Ulukent merkeze ise 5 km. uzakta olan bir alan bulundu. Tartışmalara neden olan alanla ilgili kuruluşlardan olumlu görüşler alan Büyükşehir Belediyesi ÇED sürecini başlattığı tesisle ilgili çevreci avukatların açtığı davada İzmir 5. İdare Mahkemesi İzmir Valiliği Mahalle Çevre Kurulu'nun yer seçim uygunluk kararının yürütmesini durdurdu. Dava esastan sürerken projenin ÇED sürecinde kuruluşlar olumlu görüşlerini elitti. Öte yandan TMMOB İl Koordinasyon Kurulu da yaptığı açıklamayla gerekli mühendislik önlemlerinin alınması koşuluyla belirtilen alanda projenin gerçekleşmesinde sakınca bulunmadığını açıkladı. Büyükşehir Belediyesi'ndeg özler İzmir 5. İdare Mahkemesi'nin daha önce yürütmesini durdurduğu yer seçimiyle ilgili esastan alacağı karara döndü.

"OKYANUSU GEÇİP DE YAPAMAZSAK BELEDİYENİN SUÇU DEĞİL"
Tesis'in yapılmamasının ekonomik kayıp olduğunu belirten Kocaoğlu "Çevre yatırımlarında tam gaz gidiyoruz. Okyanusu geçip katı atık bertaraf tesisini yerden dolayı yapamazsak bu İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin suçu değildir" dedi.

Kocaoğlu, "Yamanlar'a yapacakları katı atık tesisiyle ilgili mahkemenin vereceği kararı bekliyoruz. Katı Atık Tesisi'nde geri dönüşüm sağlamadan, enerji elde etmeden ve mümkün olan son noktaya kadar ayrıştırma yapmadan İzmir'deki çevre yatırımları hedefine ulaşamayız.  Çok sayıda arıtmayı tamamladık. Yenileri yapılacak. Su ve kanalizasyon şebekeleri sürekli yenileniyor. Çevre yatırımlarında tam gaz gidiyoruz ama Katı Atık Bertaraf Tesisi'nin yapılmaması hem bir ekonomik kayıptır hem de artık günümüzde yapılamayacak bir iş değlidir. Çamur Çürütme ve Kurutma Tesisi'ni, dördüncü fazla birlikte Türkiye'nin en büyük biyolojik arıtmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi okyanusu geçip de katı atık bertaraf tesisini yerden dolayı yapamazsa bu İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin suçu değildir. Kurum, kuruluş görüşleri alındı. Bunda bir şey yok" dedi. (DHA)

 
İş beğenmeyene artık devlet yardımı yok!
 
Kemalpaşa sünnet şölenine hazırlanıyor
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
28 Haziran 2017 Çarşamba 17:12

Kardeşim siz isteseniz de istemeseniz de o tesis oraya YAPILACAK. Torbalı tarafına da yapılacak. Kuzeye yapılacak tesisin kapasitesi tüm İzmir' e yetmiyor. Önce bunu bilin sonra 5 milyon kişinin çöpü gelecek ee diye yazın. Diyorum ya fikri, bilgisi olmadan itiraz eden çok diye.

Yorumu oyla      12      5  
Harbiden saka gibi... 28 Haziran 2017 Çarşamba 15:12

Izmirin guneyindeki coplerde yamanlara goturelecek... guneye yapilmayacak bunu bile bilmeyip demogoji yapanlar harbi saka gibiler... Izmir haritasini ac bakalim karsiyaka ya bak yamanlar koyune ... koskocaman ilde baska yermi yok... madem cok faydali ve ekonomik birsey guneyde de ihtiyac var ilk oraya yapilsin...haydi balcovaya yap, haydi torbaliya ,kara buruna yap... madem hicbir zarari yok ..ekonomik faydasi var... kisacasi tesisin yapilacagi bolgedeki halk istemiyor... ilcemin dibine kati atik tesisi yapilacak 5 milyon kisinin pisligi orada temizenecek ... cok iyi ... eee sonraa ....

Yorumu oyla      12      8  
Kuzey cephesi 28 Haziran 2017 Çarşamba 13:20

Bu tesisi kuzeye istemiyoruz... neden ısrarla İzmirin kuzeyinde ısrar ediliyor anlamış değilim. Madem ekonomik açıdan da faydalı İzmirin güneyinde yap ....

Yorumu oyla      12      10  
Şaka gibi ! 28 Haziran 2017 Çarşamba 12:23

İzmir 'in merkezde 2 tane büyük tesise ihtiyacı varken ( kuzey ve güneyde ) adam kuzeye tesis istemiyoruz diyor. Şaka gibi ! Madem istemiyorsun her akşam çöp atma , kendin imha et ! Bu yapılacak tesis başta Çiğli, Karşıyaka , Menemen , Aliağa ... gibi kuzey ilçelerin çöplerini depolayacak, işleyecek. Kamyonlar gelip boş arsaya çöpü döküp gitmeyecek. Balçova' nın, Buca' nın, Karabağlar' ın, Narlıdere' nın, Torbalı ' nın ... çöpleri buraya gelmeyecek. Şehrin güneyinde de benzer bir proje yapılmalıdır. Ayrıca kuzeye yapılacak projenin bedeli 200 milyondur. Bu şehirde bilinçsiz bir şekilde sürekli bir şeylere itiraz var. Fikri, bilgisi olmayan da itiraz ediyor olan da ... garip bir şehir.

Yorumu oyla      13      5  
28 Haziran 2017 Çarşamba 11:59

Kardeşim bu tesis İzmir'in kuzeyinde yer alan ilçelerin çöplerinin depolanacağı yer. Cahil cahil yorum yazmayın.

Yorumu oyla      13      5  
28 Haziran 2017 Çarşamba 11:44

İzmirin kuzeyine böyle tesis istemiyoruz. Alın çöpünüzü güneyde işleyin. Yeter artık

Yorumu oyla      13      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Jimnastik şöleni: 10 ülke Karşıyaka'da buluşacak
Karşıyaka Belediyesi, Şavkar Jimnastik Spor Kulübü işbirliğiyle bu yıl ...
Alman Başkonsolos'tan İzmir yorumu: Beni hep kıskandılar!
İzmir'deki 3 yıllık görev süresini tamamlayan Almanya Başkonsolosu Thomas ...
İki nesil bir arada: İzmir'de '5 yıldızlı huzur'
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kurduğu Türkiye'nin ilk sosyal yaşam kampüsünde, ...
 
Başkan Selvitopu’ndan heykel çıkışı: Keşke yapılmasaydı!
Karabağlar Belediye Başkanı Selvitopu, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş’ın ...
Karabağlar'ın köylerini geliştirecek işbirliği
Karabağlar Belediyesi, ilçede bulunan Kavacık, Tırazlı ve Uzundere köylerini ...
Bornova’da çocuklar için yeni bir dünya kuruluyor
Bornova Belediyesi çocuklar için iki büyük projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. ...
 
Karşıyaka'ya estetik dokunuş: 16 bin metrekareye yenileme!
Kültürel ve sosyal projelerin yanı sıra altyapı yatırımlarına da ağırlık ...
İzmir'in yerel kalkınma raporu: Tarımda büyük mucize!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tarımı geliştirmek için 10 yıl önce başlattığı ...
Foça sezonun ilk deniz misafirlerini ağırladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi İzdeniz firmasının gerçekleştirdiği İzmir ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva