HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Ekim 2017 Çarşamba - 16:16

Başkan Kocaoğlu'ndan adaylık sinyali: Aday olmayı düşünürsem nedeni...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2019 yerel seçimlerinde adaylık için 6 ay kala karar vereceğini ancak aday olmayı düşünürse bunun nedeninin tamamlanamayan katı atık tesisi olacağını söyledi.

Başkan Kocaoğlu ndan adaylık sinyali: Aday olmayı düşünürsem nedeni...

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu Konak Rotary Kulubü ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya konuşmacı olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu katıldı. Rotary üyelerinin sorularını yanıtlayan Kocaoğlu, tramvay, katı atık bertaraf tesisi, ulaşım grevi, otopark sıkıntısı konularında açıklamalar yaptı.

Kocaoğlu, yeniden aday olup olmayacağı yönündeki soruya 2019 seçimlerine altı ay kala kararını açıklayacağı yanıtı verdi. Kocaoğlu, daha sonra yer sorunu nedeniyle yapımına başlanamayan katı atık bertaraf tesisine değinerek adaylık konusunda ilginç bir sinyal verdi. Yamanlar Dağı eteklerinde bulunan ancak mahkemelik olan alanla ilgili konuşan Kocaoğlu, "Evsel atık tesisi yeri arayışı sürüyor. İki avukat arkadaşımızın açtığı dava var. Bilirkişi aşamasında. Yeri bulduğumuz zaman yapacağım. Zaten gelecek dönem aday olmayı düşünürsem bu çöplük işini halledemediğim için olacak" dedi.

 "TRAMVAY YILBAŞINDA BİTECEK"
Kocaoğlu, Rotary üyelerinin tramvay inşaatı ile ilgili soru ve eleştirilerini yanıtladı. İzmir gibi eski kentlerde tramvay ve altyapı yatırımlarının belediye, müteahhit ve vatandaşlar için son derece sıkıntılı olduğunu dile getiren Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

 "Tramvay İzmir’in, Konak’ın Alsancak’ın kurtuluşu olacaktır. Bugün yoldaki inşaat, çalışmalar ve bol miktarda lehte alehte konuşmalar herkesin kafasını karıştırıyor. Kent merkezine gelen insanları toplu taşımaya özendirmek gerekiyor. Tramvayı birlikte yaşayıp göreceğiz. Trafik sıkıntısı getirmeyecek. Sadece Şair Eşref Bulvarı ve Cumhuriyet Bulvarı’nın bir bölümünde trafikle örtüşüyor. Diğer yerlerde kendine ayrılmış yoldan gidiyor. Şair Eşref sağdaki parklanmalar nedeniyle tek şerit çalışıyordu. Tramvayla birlikte bu kalkacak, 1,5 şerit çalışacak. Tramvayın bitmesini, yaşama geçmesini bekleyelim. O güzergahtan otobüslerin kalkmasıyla, trafiğin nasıl rahatlayacağını görelim. Konak tramvayı yılbaşında bitecek ve çalışmaya başlayacak. Üçkuyular’dan Halkapınar’a tıngır mıngır gidecek" dedi.

 "DENİZ ULAŞIMI BÜYÜK ORANDA ARTMAYACAK"
Ulaşımda denizin kullanımının neden artmadığı konusundaki soruyu yanıtlayan Başkan Kocaoğlu, 56 yaşında belediye başkan olduğunda körfezle boğazın, adayla yarımadanın ulaşım açısından farkını yaşayarak öğrendiğini söyledi. Kocaoğlu, "İzin aldığımız Karantina, Mavişehir gibi yerlere yeni iskeleler yapacağız. Yolcu sayısını arttırmaya çalışacağız. Ancak bizim boğazımız değil körfezimiz var. Boğaz’da mutlaka deniz yoluyla ulaşım yapmak zorunluluğu var. İzmir’de ise alternatif olarak karayolu var. Bu nedenle deniz ulaşımını büyük oranda arttıramayacağız bir gerçektir" dedi.

"TRAFİĞİ YÖNETEN SORUMLULAR GEREĞİNİ YAPMALIDIR"
Trafik sıkışıklığı konusunda konuşan Kocaoğlu, yeni arterler açtıklarını ama trafik denetiminin yapılmasının şart olduğunu söyledi. Kocaoğlu, "Hatay Caddesi İzmir’in önemli bir arteridir. Şu anda bu caddede üç sıra parklanma yapılıyor. Buna kimsenin hakkı yoktur. Yaptırmaya da kimsenin hakkı yoktur. Trafiği yöneten sorumlular bunun gereğini yapmalıdır" dedi. Dünyanın her kentinde otopark eksikliği olduğunu belirten Kocaoğlu, Alsancak’ta otoparkların boş durduğunu vurgulayarak, "Bakıyoruz otoparklara, otoparklar boş. Kahramanlar Otoparkı için ’Park et devam et’ kampanyası yaptık. Toplam 1200 araç kapasiteli otoparkla 1 yılda 800 abone yapabildik. Alsancak’ta gideceği yere bedava götürüyoruz. Bunu Alsancak’ta araçları otoparka çekebilmek için yaptık. Çağdaş ulaşımı hayata geçirdikçe Alsancak’a arabasıyla gelen adam 7 TL verip mağazasının önüne park edemeyecek. Sabahtan akşama park etmek için 25- 30 TL verecek. Bir süre sonra arabayla değil toplu ulaşımla gelecek" dedi.

 "TESLİM OLMAYACAĞIZ"
İZDENİZ’de yaz aylarında yapılan grevle ilgili soruyu yanıtlayan Kocaoğlu, geçmişte toplu sözleşmelerin uzlaşı veya yüksek hakemde bittiğini söyledi. Ak Partili belediyelerde sendikaların grev yapmaya cesaret edemediğini belirten Kocaoğlu, "Ben sonuna kadar pazarlık etmek sonuna kadar parayı tasarruflu kullanmak durumundayım. İşçiye zatenÿ yüksek ücret veriyoruz. Bunun üstüne grev yapılacaksa herkes çekecek. Millet oy vermezse vermeyecek ama teslim olmayacağız. Başkan olarak o zaman eve gidip yatalım mı?ÿ Belediye başkanlığı biraz farklı iştir. İmar isteyene ver, ona ver..." dedi. (DHA)

 
İŞKUR'dan İzmir'in işsizlik haritası: 4 bin 731 açık!
 
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İZMİR''İN YERLİSİ 14 Ekim 2017 Cumartesi 12:54

Sayın başkan artık veda etme zamanı geldi. Lütfen başarısızlıklarına yenilerini ekleme, konuşan çantalardan da vazgeç, aday filan olma, güzel geldin, bari güzel güzel git.Kendi getirdiğin Bornova Adayından daha az oy alıyorsan, veda zamanın çoktan gelmiş de geçiyordur artık.Sen de ortağın gibi kenara çekil de gençlere, projelere yer ver.Bayrağı devretme zamanın geldi de geçti bile...

Yorumu oyla      11      5  
12 Ekim 2017 Perşembe 15:09

istenmiyorsun artık. Sayende mersin ve antalya gibi chp yi de elimizle teslim edecegiz. O ŞEHİRLERDEKİ TEMBEL BELEDİYE BASKANLARI SAYESİNDE AKP YE DEVREDİLDİ. AYNI DURUM İZMİRDE DE OLURSA SÜPRİZ OLMAZ. ÇEK GİT ARTK

Yorumu oyla      11      5  
Hakan Erdemir 12 Ekim 2017 Perşembe 13:37

izmir in Büyük başkana ihtiyacı var Sayın Aziz kocaoğlu izmir Azizdir Aziz kalacak Onur ve Gururumuz sayın Başkanmız Aziz kocaoğlu

Yorumu oyla      11      7  
12 Ekim 2017 Perşembe 08:28

Başkan, kuzeyin en büyüğü Egekent'i yine es geçmiş. Yıllardır trafik kördüğüm. Egekent-BornovaEvka3 metrosu yapılsın diye halkın dilinde tüy bitti. Bunlar hala daha anadolu caddesini, Çiğli çevreyolları tünelleri, altınyolu ve izbanın halini görmüyorlar. Kardeşim yap Egekent-BornovaEvka3 metrosunu trafik bitecek, izban rahatlayacak.

Yorumu oyla      16      6  
Gündüz 11 Ekim 2017 Çarşamba 22:29

Yoruldun başkan bizde yorulduk seni seviyoruz ama artık yoruldun hem sen dinlen hem kent dinlensin

Yorumu oyla      17      7  
çaycıbaşı 11 Ekim 2017 Çarşamba 21:29

değişim şart! öyle yada böyle bunu izmirliler inkar edemez.

Yorumu oyla      15      7  
HASAN GÜRSEL ALTUĞ 11 Ekim 2017 Çarşamba 20:23

Politikanın fıtratında olan şeyi yapıyor. Yadırgamamak lazım. Yüzüklerin Efendisi filimdeki büyülü yüzük gibi kimse güçten vazgeçemez. Bu uğurda ne canlar gitti tarihte. Padişahlar çocuklarını katletti ,ne şahzedeler gitti bizde günümüzün tarihini değiştirecek.

Yorumu oyla      15      8  
Handan 11 Ekim 2017 Çarşamba 18:30

İzmir de çöp tesisi istemiyoruz

Yorumu oyla      14      8  
Ahmet reis 11 Ekim 2017 Çarşamba 18:14

Sayin başkan gençlerin önü açılmalıdır yeter artık siz ve ekibinize teşekkür eder bu makamı yeni pırıl pırıl gençlere vermenizi tavsiye ederim

Yorumu oyla      19      8  
sezarın hakkı sezara 11 Ekim 2017 Çarşamba 18:08

KAtı atık tesisini gelecek başkanda tamamlar. Aziz Başkan kötü bir belediye başkanı değil ama öyle çokta başarılı bir belediye başkanı da değil. Ancak yerini daha genç bir adaya bırakması hem izmirin hemde kendisinin faydasına olur.

Yorumu oyla      22      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Badem'den kız öğrencilere yurt müjdesi
Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem öğrencilerin yurt soruna çözüm ...
Karabağlar'da “Atatürk’ün insan sevgisi” konulu yarışma
Karabağlar Belediyesi, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası ...
Karşıyaka'dan 'asker ocağı'na moral kolisi
Vatan Size Aileniz Bize Emanet Projesi ile vatani görevini yapan askerlere ...
 
Bornova'da yatırım rüzgarı... Miting gibi tören
Bornova Belediyesi’nin, bölge halkının ihtiyaçları doğrultusunda kafeterya, ...
Buca'nın '5 yıldızlı merkezi'ne üniversiteli akını: Rekor başvuru!
Buca Belediyesi tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Tınaztepe ...
İZSU'dan o ilçeye 3,2 milyonluk yağmur suyu harekatı
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Menemen’in düşük kotta ...
 
İzmir'de hasretin iki yakasını buluşturan açılış
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Buca Kasaplar Meydanı’nda restore ettiği ...
Ve müjde geldi: İzmir’in o ilçesi metroya kavuşuyor!
İzmir Valiliği, Üçyol-Buca arasında yapılması planlanan metro için, ‘Çevresel ...
Tarihi kentler Bergama'da buluşuyor
"İçinde Su Geçen Kentlerde Yeni Olanaklar ve UNESCO Dünya Mirası Sürecinde ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva