HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Ekim 2017 Salı - 15:14

Ve müjde geldi: İzmir’in o ilçesi metroya kavuşuyor!

İzmir Valiliği, Üçyol-Buca arasında yapılması planlanan metro için, ‘Çevresel Etki Değerlendirme Raporu Gerekli Değildir’ kararı verdi. Karar ile metronun yapımı için herhangi bir engel kalmadı.

Ve müjde geldi: İzmir’in o ilçesi metroya kavuşuyor!

Ender ALDANMAZ / EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentin raylı sistemini geliştirmeye yönelik hamleleri arasında yer alan Üçyol-Buca- Buca Koop arasındaki yeni metro ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

Projeyi kabul eden İzmir Valiliği, hazırlanan dosya ile ilgili değerlendirmelerini tamamladı. Valilik, metro projesi ile ilgili olarak ‘Çevresel Etki Değerlendirme Raporu Gerekli Değildir’ kararını verdi. Böylelikle metronun yapımı için herhangi bir engel kalmadı. Kararın ardından ivedilikle ihale sürecinin başlaması ve metronun önümüzdeki yıl temelinin atılması bekleniyor.     

Üçyol İstasyonu-DEÜ Tınaztepe Kampüsü-Buca Koop güzergâhından ilerleyecek yeni metro projesinin bazı bölümleri derin tünel, bazı bölümleri de aç-kapa sistemi ile inşa edilecek. Hali hazırda işletilen Evka -3 ve Fahrettin Altay mevcut metro hattına Üçyol metro İstasyonu’ndan yapılacak bağlantı ile merkez kentin güneydoğu aksında yer alan Dokuz Eylül Tınaztepe Kampüsü ve Buca bölgesine Raylı sistem ile erişimi sağlanacak.

11 İSTASYONLU OLACAK
Toplam 13,5 km uzunluğunda, 11 istasyonlu olarak planlanan güzergâh, Buca Çamlıkule durağından başlayıp Buca Koop ve Dokuz Eylül Tınaztepe Kampüsü, Hasanağa Bahçesi, Kasaplar Meydanı, Buca Belediyesi, Şirinyer, General Asım Gündüz ve Zafertepe duraklarından sonra Üçyol Metro Durağı’na ulaşacak.

HEDEF 2022
2018 yılında başlayacak inşaat çalışmalarının dört yıllık sürede tamamlanması planlanırken hat 2022 yılının ortasında açılması beklenirken projenin 3 milyar 318 milyon TL’ye mal olması bekleniyor.

 

 
Karşıyaka'da seferberlik primi: Yarısı yönetimden yarısı Başkan'dan!
 
CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na İzmir daveti: Gruptaki krizi mi iletti?
YORUMLAR
Toplam 21 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Poyraz 11 Ekim 2017 Çarşamba 15:29

Belediye koyun,keçi dağıtıyor diye takdir edeceklerine eleştirmişler. Belediye daha fazla ihracat için 400 milyon liraya Fuar yaparken hükümet daha fazla ithalat için AVM leri teşvik ediyor.Ondan sonra tabiiki cari açık veririz.

Yorumu oyla      11      6  
Bülent ışık 11 Ekim 2017 Çarşamba 15:24

Iyi ki Ankara'ya gitmişim yoksa burada megakent Ankara diye insanları kandırmaya devam edecektiniz.Eğer Ankara megakent ise aman Izmir köy kalsın.Bu gün kızım Ankara otogar - havaalanı arası ulaşım ücreti olarak 11 lira vermiş. Adnan menderes havaalanından Karşıyakaya 1.50 liraya geldi.

Yorumu oyla      11      6  
emre 11 Ekim 2017 Çarşamba 13:54

hayır akp nin troll ekibi güzel çalışıyo hepsi bu metroyu kafasına esip temel atamaz soruşturma açarlar bakanlık dpt iller bankası ankaradan sürü yerden izin alınması lazım herşeyi geciktiriyolar olan bu maksat belediye iş yapmıyor gözüksün

Yorumu oyla      13      8  
alsancak 11 Ekim 2017 Çarşamba 12:23

2020 yılından önce temel bile atılmaz.aynası iştir kişinin: üçyol-f.altay inşaat süreci

Yorumu oyla      14      9  
11 Ekim 2017 Çarşamba 10:49

Yoorumlara bakıyorum da gectigimiz senelerdeki kocaogluna olan sevgi ve saygı da ciddi azalma oluşmuş. Bu vaat edipte yapmadıgı projelerden kaynaklı olabilir. Ekmegini yedi artık, emekli olması herkes acısından hayırlı olacak. Umarım bir daha aday yapılıpta İzmiri elleriyle vermezler. Metro yapabilecegi konusuna da pek inanmıyorum. 2019 ocak ayında gösterişten temel atar. 2030 lu yıllarda biter.

Yorumu oyla      16      10  
volkan 11 Ekim 2017 Çarşamba 10:08

kimi cok istiyorsa tarim hayvancılık bakanı olsun demis merak etmeyin onlar lop et vecsaman ithal ediyolar baskan balik vermiyo olta verip balik tutmayı ogretiyor.. tebrikler baskan

Yorumu oyla      14      8  
halk 11 Ekim 2017 Çarşamba 09:24

koyun keçi dağıtıyor, mezbaha açıyor dediğin yerler var ya; Aziz Başkan sayesinde kalkınıyor. okumaktan aciz, araştırmadan yoksun millet olmuşuz! Aziz Başkan'ın kırsal kesimlere yaptığı yatırımları hiç kimse yapmadı. geçen dönem bir belediye akp'den idi ama Aziz başkan dışlamadı. şimdi de daha fazla akp belediyesi var İzmir'de ama dışlanmıyor. oysaki İzmir'in bütün projeleri aksatılıyor. biraz okuyun! araştırın! saçma sapan bir grup oluşturup insanları yuhalatmak değil işiniz!

Yorumu oyla      18      8  
11 Ekim 2017 Çarşamba 08:59

İzmirin kuzeyi felç durumda. Hiç konuşulmuyor. İzbanın hali ortada ve toplu ulaşım olmadığı için trafik kördüğüm. Bir an önce Egekent-BornovaEvka3 metro projesinin yapılmasını istiyoruz. Birazda kuzeyi görün.

Yorumu oyla      22      7  
yapamaz bu 10 Ekim 2017 Salı 23:34

Ankarada yarım kalan metroları hükümet devir aldı. İstanbulda metroların çogunu belediye yapııyor. İzmirde de baslasın metrolar hükümete devredilir. Belediye baskanında iş yok. Opera binası yapacagız deyip 3 kere ihaleye cıkan sonrada olmuyor deyip yapmaktan vazgecen belediye baskanımız var. Keci-koyun dagıtmakla belediye baskanı olunmaz. Çok meraklıysa gitsin tarım ve hayvancılık bakanlıgında çalışsın.

Yorumu oyla      14      11  
10 Ekim 2017 Salı 22:50

Yapım esnasında Şirinyerin keşmekeş trafiğinin ne hale geleceğini düşünmek bile istemem. Biz şu an otobüsle veya araçla gidemiyoruz, inşaat başlayınca kim bilir neler olacak???

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarihi kentler Bergama'da buluşuyor
"İçinde Su Geçen Kentlerde Yeni Olanaklar ve UNESCO Dünya Mirası Sürecinde ...
Başkan Selvitopu Egedesonsöz'e konuştu: 'İhaneti gördüm ama bende sabır çok'
Başkan Selvitopu Egedesonsöz'e konuştu: 'İhaneti gördüm ama bende sabır çok'
Büyükşehir Meclisi’nden o kararlara fren!
Narlıdere Belediyesi’nin Gezi Olayları’nda yaşamını yitiren Berkin Elvan ...
 
İzmir Büyükşehir'den dar gelirliler için konut fırsatı: Sahiplerini bekliyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca ve Uzundere’deki konutlarından 120'sinin ...
Buca'nın prestij projesi tam gaz: Açılış tarihi belli oldu!
Buca’da kent merkezi anlayışına farklı bir yorum getirecek olan Buca Çarşı projesi hızla yükseliyor.
Bornova'da kazanlar dostluk ve kardeşlik için kaynadı
Bornova Belediyesi’nin kısa süre önce hizmete açtığı Pınarbaşı Kültür ...
 
Urlalı kadınlar fotoğrafladı: "Kendi Gözümden Köyüm"
Urla'nın Barbaros, Uzunkuyu ve Zeytinler Köyü'nde yaşayan kadınların kendi ...
TÜM YEREL SEN’den Urla’nın Filizlerine destek
Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası (TÜM YEREL-SEN) İzmir 1 Nolu Şubesi ...
Başkan Kocaoğlu AK Parti Grubu’nu bombaladı: Bir türlü siyaseti öğrenemediniz!
Meclis oturumunda AK Parti Grubu İZSU’nun çalışmaları ve ulaşım konularında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva