HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Aralık 2013 Perşembe - 17:45

Başkan Kocaoğlu’ndan 35 proje çıkışı, ‘kutu’ göndermesi!

Büyükşehir Belediye Başkanı, “Allah’a şükür bizim kutularda saklayacak paramız yok ama itibarımız var. En önemlisi de budur” sözleriyle tarihi operasyona gönderme yaparken, hükümetin İzmir için vizyon paketi olan 35 projeyi de sert sözlerle eleştirdi.

Başkan Kocaoğlu’ndan 35 proje çıkışı, ‘kutu’ göndermesi!

EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu 4 Rotary Kulübü tarafından Ege Palas Oteli’nde düzenlenen bölge toplantısına katıldı.

- BAŞKAN EGEDESONSÖZ’E KONUŞTU: ANKARA’YA NEDEN GİTTİ?...

Başkan Aziz Kocaoğlu toplantıda çarpıcı açıklamalarda bulunurken soru-cevap bölümüne 35 Proje eleştirisi ve ‘kutu’ göndermesi damga vurdu.



Başkan Kocaoğlu hükümetin İzmir için vizyon paketi olan 35 projeye sert eleştiriler getirdi. Projelerin kentle alakası olmadığını ifade eden Kocaoğlu, “50 milyar liralık yatırım diyorlar. Bunun büyük bölümü İzmir-Ankara hızlı tren projesi. Bu proje sadece İzmir’e yapılmış bir proje değil ki. İstanbul-İzmir otobanının maliyetini de koyarsan iyice artar” dedi. Kentin parasını özenle harcadığını ifade eden Kocaoğlu, “Ben hayali ve uçan kaçan işlerden anlamam. Ayaklarım yere basar. Kentin parasının kuruşuna kadar doğru harcamak için çaba gösteririm. Kendi varlıklarınla ve zenginliklerinle kalkınmak ve onu satman gerekiyor. 35 projenin adı büyük ama bunların İzmir’de yaşayan insanların lokmasına ne getireceğinin açıklaması yok. Benim getirdiğim projelerin İzmir’de yaşayan insanların işine aşına katkısı var. 35 proje pompalıyorlar, göreceğiz. Çoğu da atmasyon olduğu için hayata geçme olasılığı da düşük” diye konuştu.
 
İzmir sandığında Bakan Yıldırım’la kıyasıya bir yarışa girmesi öngörülen seçim sürecine girildiği söyledi ve daha önce de ifade ettiği gibi “Herkes eteğindekileri dökecek” mesajı gönderdi. Başkan, “Kim ne yaparsa yapsın İzmir son on senede toparlanmıştır. İzmirli kendi içinde kaynaşmasını sağlamıştır ve yürümektedir. Bundan sonra İzmir’in büyümesini kimse engelleyemez” dedi.



Kocaoğlu’nun en çarpıcı mesajı ise soru cevap bölümünde geldi. Başkan, Rotary Üyesi ve CHP Urla Belediye Başkan aday adayı Burak Oğuz’un “Belediye parasını nereye saklamalı?” sorusuna Türkiye’yi sarsan operasyona gönderme yaparak, “Allah’a şükür bizim kutularda saklayacak paramız yok ama itibarımız var. En önemlisi de budur. Özelleştirmenin, para yemenin sonu yok. Her İzmirli kentin değerlerine, malına sahip çıkmalı. Satarak gitmek, miras yemektir. Biz ise bu kentte postu deldirmeden çalışıyoruz ama üzerimizden silindirle geçiyorlar. Bize yapıla uygulamalar Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiçbir kurum yapılmadı. Artık mevzuat manyağı haline geldik. Bizim incelendiğimiz konularla ilgili başka belediyeleri inceleseler hepsi içeri girer” yanıtını verdi.



İŞTE KOCAOĞLU’NUN ÖNCE ÇIKAN AÇIKLAMALARI

YEREL KALKINMA
Ege havzasının yerelde kalkınmada birlikte hareket etmesi gerekiyor. Ancak biz henüz o aşamaya gelmiş değiliz. Geldiğimizde dokuz ilçe vardı, şimdi son düzenleme ile tüm ilçeler görev alanımıza giriyor. Bu alanın altyapı sorunlarından ve belediyecilik hizmetlerinden sorumluyuz. Bunu yapmazsanız zaten belediye başkanlığı yaptığınızdan kimse söz edemez. Bunların planlama hariç büyük çoğunluğu kaynağa bağlı. Kaynak üretmek ve mevcut kaynakları doğru yöneterek bunu yapmak gerekiyor.

İZBAN
2014’te başlayacağımız tramvay projesi ile ve Selçuk’a kadar uzanan İZBAN ile 130 kilometre olan raylı sistemi 180 kilometreye çıkaracağız. Yapacağımız bazı projeleri ise Ulaştırma Bakanlığı’na verdik. Yaparlarsa yapacaklar, yapmazlarsa onları biz yeniden gündemimize alırız.
 
ARITMA
Arıtmada Türkiye’de açık ara bir numarayız. Yağmur suyunun kanalizasyondan ayrıştırılması önemli bir konu... Bu yapılmadığı takdirde arıtmanın da maliyeti artıyor. En sorunlu bölge olan Buca’da ayrıştırmaya başladık. Çamdibi’nde 60 kilometrelik bir çalışma yapıyoruz.
 
KONGRE MERKEZİ
Rahmetli başkanımızın girişimiyle Kültürpark’ta 23,500 metrekare fuar alanı yapıldı. Bu yapılmasa fuarcılığı taşımamız mümkün değildi. Yetmediği görüldü ve 285 bin metrekarede, 113 bin metrekare kapalı alanı olan yeni fuar alanını yapıyoruz. Hiçbir belediye başkanı fuar alanı yapayım, istihdam yaratayım diye fuarcılığa 400 milyon lira para harcamamıştır. Bu tamamen kenti kalkındırmak için yapıldı. Kültürpark’taki holleri de Türkiye’nin en büyük kent içi kongre merkezi olarak düzenleyeceğiz. 2015 yılı başında Türkiye’nin en büyük kongre merkezi olarak açacağız, oraya da 100 milyon lira para harcayacağız.

İNCİRALTI’NIN GELECEĞİ
İnciraltı’nın planlanması şarttır. Ama İnciraltı AVM ya da konut olarak planlanamaz, günahtır. Dünya’nın en eski kaplıcaları Balçova’da. O zaman sağlık temalı bir planlama yapalım. Ama herkes bir çomak sokuyor. İlla apartman olsun diyenler var. Bunun olmaması gerekiyor. Asıl oranın bağrına saplanan hançer, 300 dönüm AVM’dir. Eğer siz sağlık temalı planlayacağınız bir yere 300 dönüm AVM yaparsanız bu olmaz.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İsmail Yorguncu 22 Aralık 2013 Pazar 00:12

Ben de İnciraltı planlarına ve özellikle de Ticari alana takılmayı anlamadım.Bunun sebebi,M İ G R O S ,Agora,DOĞUŞ ve Kipa'nın olası değer kaybı mı?Plan zaten sağlık tesisine müsait.

Yorumu oyla      11      5  
Feyzullah Ünal 20 Aralık 2013 Cuma 23:15

Ya başkan önce yeni foçaya bi arıtma yapta izban Menemen e ses panellerini ne zaman yapacan insanlar gürültüden uyuyamıyor senin metronun gürültüsünü çekmek zorunda değiller karşıyakaya yapıyon da menemene neden yapmıyorsun yakında gazetelere duyuracak insanlar.

Yorumu oyla      12      5  
tayfun 20 Aralık 2013 Cuma 13:15

şaşırmamak elde değil hırsızlık nasıl da savunulur hale gelmiş ,ilk taş falan atılmalıymış. yahu hırsızlık ve rüşvetin savunması mı olur, bu toplum nice temiz-dürüst-çalışkan-temiz insan çıkartmış ve çıkartmaktadır, yeterki doğru seçmesini bilelim . Sayın Aziz başkan gibi temiz insaların her zaman arkasındayız ,işte temiz siyaset budur.

Yorumu oyla      12      10  
hadi.. 20 Aralık 2013 Cuma 10:15

işte;hırsız ve ilahi adalet önünüzde.içinizde " ben hırsız değilim " diyebilen,ilk taşı atsın...

Yorumu oyla      16      5  
35 20 Aralık 2013 Cuma 09:25

"Ben hayali ve uçan kaçan işlerden anlamam" deyince AKP lilerin onların hayalleri bile erişemez sözü geldi aklıma :)

Yorumu oyla      15      7  
murat 20 Aralık 2013 Cuma 09:22

"Benim getirdiğim projelerin İzmir’de yaşayan insanların işine aşına katkısı var." demiş başkan ama yapılanları bir düşünelim gerçekten o bölge insanların yaşamını ne kadar kolaylaştırdı ben çiğli de yapılan alt geçidi örnek vereyim orada yaşadığım için, kim gerçekten çok iyi oldu diye bilir ki?

Yorumu oyla      16      5  
ALLAH İÇİN 20 Aralık 2013 Cuma 09:13

SORUYORUM AZİZ BAŞKANA KARABAĞLAR İÇİN NEDEN BİR PROJEN YOK VARSA YOKSA İNCİR ALTI BOLÇOVA NARLIDERE BORNOVA KARŞIYAKA YANİ ANLAMAKTA GÜÇLÜK CEKİYORUM BİZ KARABAĞLAR HALKI OLARAK İ.B.Ş.B İLÇEMİZDE GÖRMEK İSTİYORUZ.!!ARTIK YETER SITKI KÜRÜMLE ARANIZDAKİ SORUN NEDİR BİLMİYORUZ AMA KARABAĞLARA İZMİR BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİNİDE GÖRMEK İSTİYORUZ HA BU ARADA SITKI KÜRÜMÜDE COK SEVİYORUZ.!!

Yorumu oyla      16      8  
SELAMİ 20 Aralık 2013 Cuma 07:57

BRAVO BAŞKAN KONUŞ ARTIK LÜTFEN GERÇEKLERİ DİLE GETİR...KUTU MESELESİ T C NİN CARİ AÇIGI KAPANIRDI...

Yorumu oyla      16      8  
ozan 20 Aralık 2013 Cuma 04:08

izmir güzel aydinlik izmir .izmirli dürüst baskan dedi hayatta en büyük erdem dürstlüktür .varsın metro 5 yıl sonra acılsın varsın izmir yavaş yavaş hizmetler kavuşsun ama kirlenmeden olsun her şey.

Yorumu oyla      22      6  
3544 19 Aralık 2013 Perşembe 20:28

Başkanımız bir çivi de Çiğli'ye çaksa çok sevineceğiz ama nedense atık denilince Çiğli aklına geliyor

Yorumu oyla      24      35  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli’de engelleri kaldıran otobüs
Uyguladığı çok sayıda sosyal projeyle engellilerin yanında olan Çiğli ...
Bornova bir kültür merkezine daha kavuşuyor
Altındağ Atatürk Kültür Merkezi’nin inşaat çalışmalarında sona gelindi.
İzmir’de adı küçük kendi büyük proje
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Zihinsel Engellilere Destek Derneği, DEÜ ...
 
Başkan Çalkaya’dan muhtarlarla ‘5 yıl’ zirvesi
Sekiz Mahallesi olan Balçova’da görev yapan mahalle muhtarları Başkan ...
İzmir’in ‘tarih’ buluşmaları sürüyor: Smyrna’ya yolculuk
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihini günışığına çıkaran arkeolojik ...
Danıştay’dan şok karar: Solak’ın başkanlığı mı düşecek?
Çiğli’de Ensari Bulut’un hayatını kaybetmesinin ardından olaylı bir şekilde ...
 
Durak’tan muhalefete mesaj: Slogan atma peşinde değiliz
Karşıyaka Belediyesi tarafından yapılan Arşiv Binası’nın açılışında konuşan ...
Edebiyat dünyası Karabağlar’da buluşuyor
Karabağlar Belediyesi, Türk Edebiyatı’nın ünlü ismi yazar Reşat Nuri Güntekin’in ...
Ustaya Saygı’nın konuğu Ertan Kayıtken
Konak Belediyesi’nin her ay iple çekilen ve ustaları sevenleriyle buluşturan ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva