HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Aralık 2013 Çarşamba - 13:52

Durak’tan muhalefete mesaj: Slogan atma peşinde değiliz

Karşıyaka Belediyesi tarafından yapılan Arşiv Binası’nın açılışında konuşan Belediye Başkanı Cevat Durak, yerel seçim öncesi parti içi muhalefete mesaj gönderdi. Durak, “Sadece slogan atma peşinde değiliz. Bugünkü Karşıyaka gündüzün geceye karıştığı özverili çalışmanın ürünüdür. Bunu küçümseyeme, yok saymaya çalışanlar bana muhalefet ettiklerini sanıyorlarsa yanılıyor” dedi.

Durak’tan muhalefete mesaj: Slogan atma peşinde değiliz

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, belediyenin Örnekköy’deki şantiye tesislerinin içinde yapılan Arşiv Merkezi Binası’nın açılışını gerçekleştirdi.  Karşıyaka eski İlçe Başkanı Ertam Özen, meclis üyeleri ve çok sayıda kişinin katıldığı açılışta konuşan Durak, yerel seçim öncesinde muhalefete ve parti içi rakiplerine mesaj gönderdi.
 
Belediyenin 10 yılda önemli yol kat ettiğini ifade eden Durak, “Karşıyaka’nın sesi artık daha bir gür çıkıyor, çünkü bunu slogan olarak söylemiyoruz.  Bunu bir gerçek olarak yakaladığımızı artık dosta düşmana gösteriyoruz. Buradan sesleniyoruz. Karşıyakalıyız,  biz farklıyız. Bizim farkımız sadece İzmir’e değil Türkiye’ye de fark atacak. Bu farklılığımızı her günden daha fazla hissettireceğiz çünkü Karşıyaka’da çalışmalar gerçekten büyük bir şevkle yapılıyor. Gündüzün geceye karıştığını,  özverili bir çalışmanın ürünü olduğunu bugünkü Karşıyaka artık sırıtmadan gösteriyor.  Bunu da hiç kimse küçümsemesin.  Bunu yok saymaya çalışanlar bana muhalefet ettiklerini sanıyorlarsa ayrıca da yanılıyorlar.  Çünkü biz büyük bir özveriyle ortaya konan emeğe saygının çok kutsal olduğunu biliyoruz. Bu arkadaşlara da emeğe saygı göstermeleri gerektiğini bir kere daha buradan söylemek istiyoruz. Her durumda emeğe saygısızlık yapanlar olmuştur ama hak edilen emeğin karşılığını mutlaka insanlar bir şekliyle de olsun mutlak vermemeliler diye düşünüyorum.  Çünkü haksızlık yapmanın sonu yok.   Sonuncunda da hak ve gerçek bir yerde kendini yakalayacaktır” dedi.


 
KİMSENİN GÜCÜ YETMEYECEK
Durak konuşmasında 10 yıldır kendisi ile birlikte yol yürüyenlere teşekkür etti. Durak, “Yolunuz açık olsun. Önümüzdeki süreçte bu projeleri belki biraz azaltabiliriz ama şevkimizi kimse kırmadan önümüzdeki süreçte de yüzüncü yılımızda Türkiye’ye yakışan bir Karşıyaka’yı, modern bir Karşıyaka’yı yapmak uğrunda çalışmalarımız devam edecek. Hiçbir şekilde geri adım atmayacağız. Buna kimsenin gücü de yetmeyecek. Bugün buradaki tüm meclis üyeleri arkadaşlarım arkamda dimdik durdular. Bundan önceki dönemde de bunu yaşamıştım. Buradan ben bütün meclis üyelerimize ayrıca huzurunuzda teşekkür etmek istiyorum. Çünkü birlikte bir ahenk içerisinde bugünlere geldik. Bundan sonraki süreçte de bunları yine birlikte yaşayacağız. Dilerim önümüzdeki süreçte buradaki çoğunluktaki arkadaşım yine görev alabilirler. İçine yeni katılan arkadaşlarımızla Karşıyaka’ya olan hizmetler devam edecek. Hep beraber güzel şeyleri Büyük şehrimizle beraber gerçekleştiririz” diye konuştu.
 
TARİHE GEÇECEĞİZ
Durak söylerini şöyle sürdürdü: “Biz bütün bunları yaparken Karşıyaka’yı Cumhuriyet’in yüzüncü yılına yakışır, güzel bir kent yapacağız. Bu sözümüzü bugün buradan bir kez daha yenilemek istiyorum. Biz, Karşıyaka’nın yüzüncü yılında damgasını vuranlar olarak tarihe geçeceğiz. Özel bir kentin kuruluşunu buradaki insanlarla paylaştık. Buradaki insanlarla bu sevdayı yukarılara taşımak için mücadele ettik. Bu mücadelenin her tarafında Karşıyaka sevgisi, sevdası vardı. Bu sevdanın peşinde geçen her bir gün güldürdüğümüz her bir yüz biliyorum ki daha çok bizimle birlikte anlam kazanmaktadır. Bizler Karşıyakalıyız. Karşıyakalıların Atatürkçü, demokrasiye inanan, aydınlık yüzlü insanları için Cumhuriyet mücadelesini veriyoruz. Karşıyaka’nın  daha iyi olmasında hepimizin imzası var. Türkiye’nin en yüksek yatırımını yapan belediyesi olarak tarihte yerimizi almak”



KARŞIYAKA’NIN BELLEĞİ TEK ÇATI ALTINDA
Karşıyaka Belediyesi’nin Latife Hanım Mahallesi’nde bulunan Şantiye Tesisi’nin içinde yaptırılan 1125 metrekare inşaat alanına sahip 3 katlı Arşiv Binası, tüm müdürlüklerin arşivlerini tek çatı altında toplayacak. Binaya giren belgeler listelenip raylı sistemli özel dolaplara yerleştirirken, istendiği anda kolay ulaşıma imkan veren yönlendirmeler yapıldı. Arşivde görevli özel eğitimli personel istenilen belgeleri anında bulup ilgilisine ulaştırabilecek. Arşivdeki tüm belgelerin ayrıca elektronik ortama alınması için de çalışma başlatıldı. Karşıyaka Belediyesi’nin kuruluşundan günümüze kadar olan başta imarla ilgili belgeleri güvenli ortamda korunarak gelecek kuşaklara eksiksiz ulaştırılacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hayati avcı 19 Aralık 2013 Perşembe 10:23

mavişehir bostanlı sahil very good da ya yamaç cunhuriyet hiç oralara bakıyormusunuz başkanım.imar sözünüz vardı yol sözünüz vardı tiyatro binası arşiv binası yok anı evi bize birşey ifade etmiyor be başkanım.

Yorumu oyla      17      9  
Ömer Beydeş 19 Aralık 2013 Perşembe 01:06

Şebnem Tabak döneminde başlanan belediye hizmet binasını (yaklaşık 12.000m2) hoyratça satmasaydınız tüm birimleri bir çatı altında toplardınız, ayrı ayrı yerlerde arşiv, Fen işleri müdürlüğü vb. yapmazdınız Cevat Bey.

Yorumu oyla      21      14  
Figen Namdar 18 Aralık 2013 Çarşamba 21:04

doğru bildiği yolda işini yapmaya, hizmet etmeye devam eden başkana tebrikler

Yorumu oyla      26      21  
yıllar... a 18 Aralık 2013 Çarşamba 21:01

sokak arasında dediğiniz operadaki her konser tıklım tıklım dolu geçiyor. Karşıyakanın eksiklikleri birer birer giderilirken sizin gibiler yalnızca eleştiriyor.

Yorumu oyla      25      17  
Che'm 18 Aralık 2013 Çarşamba 20:30

açılışa gelen halkı da resimleseydiniz yada gelmeyen

Yorumu oyla      24      17  
yıllar... 18 Aralık 2013 Çarşamba 18:28

kaldırımlardaki görme engelli klavuz işaretleri pul pul dökülüyor, niye ki? dudayev bulvarındaki görme engelliler kütüphanesine engelliler nasıl ulaşacak? oraya giden kaldırımların engelli işaretler var mı? kütüpanenin bulunduğu kavşağa trafik ışıkları yapıldı mı? özeti:sokak arasına opera binası yapan anlayışın (...) işleri.

Yorumu oyla      31      22  
Sinan 18 Aralık 2013 Çarşamba 17:40

Tarihe geçeceğin kesin! Ama ne şekilde geçeceksin onu zaman içinde göreceğiz.

Yorumu oyla      35      21  
18 Aralık 2013 Çarşamba 17:24

sanki veda eder gibi konuşmuş

Yorumu oyla      32      26  
kaf 18 Aralık 2013 Çarşamba 16:59

Bu kadar hizmet çekemeyenlere

Yorumu oyla      33      22  
vip 18 Aralık 2013 Çarşamba 16:32

10 yil once belediye hizmetlerinin 15 ayri noktadan islem goruldugunu unutmadik,,, ellerinize ve yureginize saglik baskanim...

Yorumu oyla      38      23  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Edebiyat dünyası Karabağlar’da buluşuyor
Karabağlar Belediyesi, Türk Edebiyatı’nın ünlü ismi yazar Reşat Nuri Güntekin’in ...
Ustaya Saygı’nın konuğu Ertan Kayıtken
Konak Belediyesi’nin her ay iple çekilen ve ustaları sevenleriyle buluşturan ...
Çeşme kışın turisti ‘olta’ ile yakalayacak!
Kış turizmi geliştirmek için olta balıkçısı turistleri özendirecek “balık ...
 
Rana Sındır’dan yaşlılara moral
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın Eşi Rana Sındır, ...
Mimarlardan Büyükşehir’e İnciraltı çağrısı
Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı Hasan Topal, İzmir Büyükşehir Belediye ...
Büyükşehir'den İzmir’in içme suyu için dev imza
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Tahtalı’dan sonra kentin ikinci içme suyu ...
 
Masada dönüşüm: Kocaoğlu’ndan kanun vurgusu, Demirtaş’tan TOKİ çıkışı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu kentsel dönüşüm çalışmalarında ...
Konak’tan temiz dünya için çocuklarla işbirliği
Konak Belediyesi okullarda sürdürdüğü Geri Dönüşüm seminerleriyle, çocukları ...
Çiğlili çocuklar hayvan sevgisi dersini çok sevdi
Çocuklara hayvanları sevdirmek amacıyla Çiğli Belediyesi veterinerleri ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva