HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Kasım 2017 Perşembe - 09:36

Başkan Kocaoğlu’na 2019 için ilk rakip çıktı! '10 bin oyum cepte!'

Aliağa Belediyesi eski Başkanı Hakkı Ülkü, 2019 için henüz resmi bir adaylık açıklaması yapmayan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu hakkında, “Tekrar aday olsun bağımsız aday olurum. Nasıl olsa 10 bin oy alırım. Tam karar vermedim ama niyetim var” dedi.

Başkan Kocaoğlu’na 2019 için ilk rakip çıktı!  10 bin oyum cepte!

EGEDESONSÖZ - Aliağa Belediyesi eski Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir eski Milletvekili Hakkı Ülkü TvDEN’de yayınlanan, ‘5 Gazeteci 1 Konuk’ (5G1K) programına katıldı.

Ülkü, Gazeteci Cem Ulucan’ın modaretörlüğündeki programda gazeteciler Mehmet İşler, Bülent Pınarbaşı, Ediz Öztürk ve Mehmet İnmez’in sorularını cevapladı. 2014 Yerel Seçimleri dönemine dair önemli açıklamalarda bulunan Ülkü 2019 için ilginç bir çıkışa da imza attı.

NASIL OLDU BİZ DE ANLAMADIK!
İlk olarak 30 Mart 2014 seçimlerinin aday belirleme aşamasına değinen Ülkü, “Adayların açıklandığı gece 03:00’te oğlum telefon etti. ‘Baba senin yerine başkasını koymuşlar’ dedi. Ben de, ‘Olmaz oğlum, uyu’ dedim. Ama bilgisayarı açtım sahiden de değişmiş. PM’deki bazı arkadaşları aradım, nasıl olur diye sordum. Onlar da ‘tam İzmir’e sıra geldi, çay ve kahve molası verildi. Mola bitince yerimize döndük. Slaytta senin resmin 15 saniye kadar durduktan sonra diğer arkadaşın resmi konuldu’ şeklinde bir açıklama yaptılar. ‘Bizim itirazlarımız da yetmedi’ dediler. Şaşırdım. Çünkü anketler beni gösteriyordu. Bir kere yüzde 60’larda kaldı. Diğerleri hep yüzde 70 ve üzeriydi. Ankara’ya gittim. Genel başkan yardımcısı arkadaşları ziyaret ettim. ‘Biz de anlamadık’ dediler. Güldal Mumcu ile görüştüm. Durumu anlattım. ‘Biliyorum, ben de oradaydım. Nasıl oldu biz de anlamadık ama böyle oldu’ dedi. ‘Genel başkan ile görüşüver’ dedim. ‘Hatta Sıtkı Kürüm için de görüşeceğim, olur’ dedi. 1 saat sonra geldi. ‘Genel başkandan ışık almadım’ dedi. Ardından genel başkanı aradım, telefonumu açmadım. Konuşamadım. Daha sonra İzmir’e döndüm etrafımdaki yaklaşık 100 kişiyi topladım, karar verdik” açıklamasında bulundu.

CHP’YE ÇAĞIRIRLARSA DÖNERİM, ÇAĞIRMAZLARSA CANLARI SAĞ OLSUN!
Demokratik Sol Parti (DSP) adaylığı sürecinde CHP kanadından kendisine karşı çok sert bir tutum, baskı ve saldırı gördüğünü ifade eden Ülkü, “Cephe dönemlerinde böyle bir saldırganlık görmedim. Kendi partimizden görmüş olduk. Sonrasında küskünlük tabi oldu. Ama bu dönem Aliağa’da CHP’nin adayı kim olursa olsun gidip oyumu vereceğim. Ben bu saatten sonra siyasete girmeyeceğim. Şu an hiçbir partiye üyeliğim yok. CHP’ye çağırırlarsa dönerim. Çağırmazlarsa canları sağ olsun” dedi. 

BEN SENİ İSTEMİYORUM DESE BELKİ ADAY OLMAZDIM!
2014 sürecine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun dahil olduğunu belirten Ülkü, “9 Şubat’ta adaylar belli oldu. 8 Şubat akşamı Aziz Kocaoğlu’yla görüştüm.  ‘Yarın belli isimler belli olacak. Bugün ben size benim aday olmamda herhangi bir aksilik var mı? diye sormaya geldim’ dedim. Başka türlüsünü de sordum. ‘Aday belirlenirken ben bu adayların neresindeyim sizce?’ diye ilettim. ‘Ben senin adaylığını desteklerim’ dedi. ‘Sağ ol ama bunu genel merkeze ilet’ dedim. O da ‘İletirim’ dedi. Konuşmamız ve verdiği cevap bu. Ben de ‘Sağ ol, eyvallah’ dedim. Ama saat 02:00 sıralarında Bornova’da bahçeli bir gazinoda, onun tanıdığı benim de tanımadığımı zannettiği birisi bana söyledi. 4 kişiler yemek yiyorlar, içki içiyorlar. Kocaoğlu eşofmanla gelip telefon ediyor genel başkana… ‘Hayır Hakkı Ülkü kesinlikle olmayacak’ dediğini ben biliyorum. ‘Efendim Hakkı Ülkü olursa ben yokum’ diyor. Bir gün önce yanına geldim. Orada ‘ben seni istemiyorum’ desene. Ben de ona göre vaziyet alayım. Belki aday olmazdım” diye konuştu.

TEKRAR ADAY OLSUN KARŞISINA BAĞIMSIZ ADAY OLURUM!
Adayların belirlendiği gece için açıklama yapan Ülkü ayrıca 2019 için ilginç bir çıkışa imza attı. Ülkü, “Bazı PM üyeleri, milletvekilleri genel başkanın odasını basıyorlar. Bu liste olacak diyorlar. Yoksa Aziz Kocaoğlu yok diyorlar. Olsa ne olacak olmasa ne olacak ama işte burada genel başkan otoritesi lazım. Genel Başkan o otoriteyi koyamıyor. Olaya tanık olan isimler var. Ben bu olayları bilmiyorum. Gece 04:00’te telefon ettim. ‘Neredesin?’ dedim. ‘Evdeyim’ dedi. ‘Uyuyor musun?’ dedim. Uyku numarası yaptı. ‘Yine müdahale ettin değil mi?’ dedim. ‘Yok ya, ben uyuyorum’ dedi. ‘Ulan bundan sonra siyasi yaşamında nereye çıkarsan çık, karşına ben çıkacağım’ dedim. Siyaseti bıraktım diyorum değil mi? Tekrar aday olsun bağımsız aday olurum. Nasıl olsa 10 bin oy alırım. Tam karar vermedim ama niyetim var. Çünkü benim adaylığım MYK’dan oy birliğiyle çıkmıştı. Genel başkan da dahildi. Sonrasında Aziz Kocaoğlu ile bir daha konuşmadım. Kızımı işten attı. Ne konuşayım ki? Benim kişisel bir problemim yoktu. İsim vermediğini söylüyor. Ama il seçimlerinde de öyle yapmıyor mu? Ben tarafsızım diyor ama adaylardan birini sonuna kadar destekliyor. Önümüzdeki seçimlerde de yine aday olursa müdahale eder” dedi. 

CENTİLMENLİK OLSUN DİYE SORDUM, ARAMIZIN BOZULMA SEBEBİNİ ŞU AN BİLE BİLMİYORUM
Adayların belirleneceği akşamdan bir gün önce Kocaoğlu ile konuşmasının sebebini açıklayan Ülkü,  “Kendi adaylığımla ilgili sadece ve sadece centilmenlik olsun diye gidip sormuştum. Müdahale edeceğini de düşünmemiştim. Ben projeler hazırlarım onunla beraber çalışırız diye tamamen iyi niyetle gittim. Kafamın arkasında başka bir düşünce yoktu. Aramızın bozulmasının şu anda bile nedenini bilmiyorum” diye konuştu.

CHP’NİN ALİAĞA’DA ÇIKARDIĞI ADAYI AYKIRI BULMADIĞIM TAKDİRDE OY VERİRİM
2019 seçimleri üzerinden Aliağa’da oluşabilecek tabloya dair öngörüde bulunan Ülkü, “CHP’nin Aliağa’da çıkardığı adayı çok aykırı bulmadığım takdirde oy veririm. Çok aykırı bulursam sandığa gitmem. Mesela hırsızlığı tescillenmiş, mahkeme kararı olan adaya ben niye gidip oy vereyim? Şimdiden uzak bir öngörü olur ama CHP’nin İzmir’de birçok yeri alması kadar doğal bir şey yok. Uzaktan bakıyorum ama Aliağa’da baktığım kadarıyla referanduma yakın bir sonuçla CHP alır. Referandumda çıkan sonuç CHP’li kafası gibi düşünenlerin sonucuydu” dedi. 

PİŞMAN DEĞİLİM, CEKETİMİ KOYSAM SEÇİLİRDİM, AMA MUHTEREM AZİZ…
Ülkü, 2014 seçimlerini Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) adayının kazanmasının kendisinin DSP’den seçime girmesiyle bağlantılı olup olmaması hakkında da konuştu. CHP’den istifa ederek DSP adayı olarak yarışa girmesi konusunda verdiği kararın arkasında durduğunu, “Kesinlikle pişmanlık duymuyorum” sözleriyle ifade eden Ülkü ayrıca partisine seçim kaybettirmediğini söyledi. Ülkü, “Ben seçim kaybettirdiğimi düşünmüyorum. Klasik bir cümle vardır; ‘Ceketimi koysam seçilirim’ diye. O dönem o noktadaydım. Ama müsaade etmedi muhterem Aziz” ifadelerini kullandı.

 
Rektör Budak'tan Başkan Badem'e ziyaret
 
'Aile Arasında' filminin galasına ünlü akını
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ayıp denen birşey var. 30 Kasım 2017 Perşembe 23:19

Sen aday olamayınca git DSP adayı ol ve Aliağa'yı MHP'ye hediye et. Sonra da gel önümüzdeki seçimlerde CHP'den aday olacağım de. Ne yüzle ortaya çıkıyorsun?

Yorumu oyla      11      5  
reaLİST 30 Kasım 2017 Perşembe 20:45

KOCAOGLU OLDUGU SÜRECE CHP LİLER DAHA COK AYRILIR BU PARTİDEN. ALİAGA-ÖDEMİŞ-MENDERES-SELÇUK-TORBALIYI AKP KAZANMADI. KOCAOGLU KENDİ ELLERİYLE VERDİ. KILICDAROGLU UYUMAYA DEVAM ETSİN. 2019 DAN SONRA AGLAMAK YOK AMA İZMİR GİTTİ DİYEREK.

Yorumu oyla      15      9  
Bülent ışık 30 Kasım 2017 Perşembe 18:24

Bu kişi 2014 seçimlerine girmese idi secimi chp kazanacaktı. 3 dönem CHP 'den belediye başkanlığı 1 dönemde milletvekilliği yapan bu kişi çok vefalı imiş. Sanırım chp sayesinde emekli milletvekili maaşı da alıyor.

Yorumu oyla      16      8  
Anlamak mümkün değil 30 Kasım 2017 Perşembe 16:32

Yorumum beyefendiye değil ancak demokrasi ile yönetilen hiç bir ülkede bir siyasetçi çıkıp benim şu kadar oyum var demez çünkü bu demokrasi olmaz.Seçilirim denilebilir ama benim şu kadar oyum var demek ancak geri kalmış ülkelerde ve krallıklarda olur.Değerli Siyasetçilerimizin bu konuda dikkatini çekmek istedim.

Yorumu oyla      18      7  
Klasik 30 Kasım 2017 Perşembe 15:12

Klasik davranışı!! Başkanlığı döneminde hiç yüzüne bakmadan ,konuşmadan uzaklaştırdığı o kadar çok kişi var ki. İhşallah bu seçimlerde aday olur da CHP'nin kalesini kaybettiren olarak tarihe geçer!

Yorumu oyla      19      7  
İYİ partiye oy verecekler begensin 30 Kasım 2017 Perşembe 15:11

ne akp ne chp oylar iyi partiye.

Yorumu oyla      18      10  
30 Kasım 2017 Perşembe 15:10

chp de değişimler şart. büyüksehir dahil bütün ilcelerde yeni adaylar görmek istiyoruz.

Yorumu oyla      17      10  
30 Kasım 2017 Perşembe 13:17

aziz gitsinde kim gelirse gelsin. Hiç çalısmıyor adam. Her projesi yalan oldu. Opera binasını iptal etti, buca,bayraklı,tepecik tramvayları yalan oldu, metrolar daha baslamadı, kongre merkezinin sesi cıkmıyor, akvaryum nerede acaba, şimdi de denizi temizleme projesini iptal etmiş. Artık yeter. Aziz aday olursa oy vermem. TUNC SOYER aday olsun.

Yorumu oyla      20      12  
Tayyar 30 Kasım 2017 Perşembe 11:55

Parti aday gostermedi diye istif et, Dsp olarak secime gir,sonra Mhp ye ilçeyi kaptir..Bunun adi nedir..

Yorumu oyla      17      11  
İl delegesi 30 Kasım 2017 Perşembe 11:41

Şu açıklamaya bak hele ihanet edeceksin bu partiye koltuk sevdası yüzünden gözün kararacak hayırdır evet yine diyorum yaş sınırı olmalı CHP de gidin artık bu kapris nedir ya bizim geleceğimiz gidiyor sizler aday olmadım oynamıyorum tiribi yazıklar olsun bu parti size borçlu değil sizler bu partiye borçlusunuz.......

Yorumu oyla      17      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rektör Budak'tan Başkan Badem'e ziyaret
Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Ödemiş ziyareti kapsamında ...
Büyükşehir'de gergin bütçe oturumu... 'İstifa' polemiği!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy çokluğuyla onaylanan 2018 yılı ...
Kent konseyleri Foça'da toplandı
Foça'da yapılan İzmir Kent Konseyleri Birliği toplantısında, Ege Kent ...
 
Kocaoğlu'ndan Kültürpark için net mesaj... 'Satılamaz, birilerine peşkeş çekilemez'
İZMİR Ticaret Odası'nın (İTO) yeni binasında yapılan meclis toplantısına ...
Fatih YAPAR yazdı... Mevzu bahis İzmir’se
Fatih YAPAR yazdı... Mevzu bahis İzmir’se
Büyükşehir’den 20 bin kişilik kandil hayrı
Aydın Büyükşehir Belediyesi, Mevlid Kandili nedeniyle 20 bin kişiye lokma ...
 
Selçuk'taki huzurevinde renkli çalışmalar
Selçuk Belediyesi Akıncılar Huzurevi’nde sosyal faaliyetler tüm hızıyla ...
İzmir'de iklim değişikliği seferberliği
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ...
Konak Belediyesi'nden çiftlere yeni yıl müjdesi
Çeşitli nedenlerden ötürü resmi nikah kıydıramamış veya ekonomik sebeplerden ...
 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva