HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Mart 2017 Perşembe - 12:50

Başkan Kocaoğlu: Kaostan çıkmanın yolu…

Araç dağıtımı töreninden konuşan Başkan Kocaoğlu, “Bu kaostan çıkmanın yolu ülkenin menfaatine, geleceğine ve bağımsızlığına uygun kararlar verip onu uygulamaktır. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti böylece payidar kalır” dedi.

Başkan Kocaoğlu: Kaostan çıkmanın yolu…

Türkiye'de çevre yatırımlarıyla öne çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyelerinin evsel atıkları daha hızlı ve sağlıklı toplanması amacıyla araç desteğini sürdürüyor. İlçe belediyelere bugüne kadar çöp kamyonu ve yol süpürme araçlarından oluşan 149 adet temizlik aracı, 38 bin adet çöp konteyneri ve 1000 adet moloz konteyneri hibe eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, son olarak satın aldığı 90 temizlik aracının tamamını “eşit bir biçimde” ilçe belediyelere dağıttı.

Gaziemir, Karşıyaka, Bayraklı, Bornova, Buca, Konak ve Karabağlar belediyelerine araç dağıtım töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “İlçe belediyelerimizle birlikte İzmirli hemşerilerimizin çevresini güzelleştirmek; havasını, suyunu, toprağını temizlemek ve daha sağlıklı bir çevrede yaşayabilmelerini sağlamak için ele ele çalışıyoruz” dedi. Büyükşehir Belediyesi’nin Gaziemir’deki İkmal Tesisleri’nde gerçekleştirilen törene Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da katıldı.

KAOSTAN ÇIKMANIN YOLU…
Konuşmasında, ülkemizde yaşanan sıkıntılı sürece de değinen Başkan Kocaoğlu, “Türkiye’nin üzerine herkes çorap örmeye çalışıyor. Her taraftan dışlanıyoruz. Bundan sıyrılmamız lazım. Dik duracağız, eğilmeyeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak bu kötü gidişi biz durduracağız” dedi.

Önceden Türkiye’nin başında sadece PKK belası varken, bugün terör örgütlerinin sayısının arttığına dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz nasıl oldu da bu noktaya geldik veya getirildik? Bundan bizim sıyrılmamız, kurtulmamız gerekiyor. Doğruyu bulup o yolda ilerlememiz gerekiyor. Bunun ilacı da, merhemi de birlik ve dayanışma. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Yurtta barış, dünyada barış’. Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir ülke. Anadolu insanının, 50’nin üzerinde medeniyetin yaşandığı coğrafya bizim güzel ülkemiz. Bu eski coğrafyada yaşayan insanlar bize iki şey öğretti. Biri sabır, ikincisi yardımlaşma ve dayanışma. Bu ülkeyi bu beladan Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşları kurtaracak. Biz ‘bu buradan, şu şuradan geldi; bunun inancı Alevi, bunun Sunni’ demeden, ayrımcı davranışları bırakıp bu kaostan el birliğiyle çıkmak zorundayız. Bu kaostan çıkmanın yolu hukukun üstünlüğ&uum l;, bu kaostan çıkmanın yolu insan haklarının gelişmesi, bu kaostan çıkmanın yolu ekonomik bağımsızlık ve üretmek, bu kaostan çıkmanın yolu ülkenin menfaatine, geleceğine ve bağımsızlığına uygun kararlar verip onu uygulamaktır. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti böylece payidar kalır. Bunun için çok çalışacağız, dik duracağız, eğilmeyeceğiz, doğruda birleşeceğiz.”

60 MİLYON LİRALIK ARAÇ DESTEĞİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilçe belediyelerinin çevre temizliğini daha sağlıklı ve hızlı yapabilmesi için satın aldığı araçlar son teknolojiyle donatıldı. Atık su çekmek ve temiz suyu ihtiyaçlı yerlere taşımak için kullanılan vidanjörler 3 ton temiz, 5 ton atık su kapasitesine sahip. Çöp konteynerlerini yıkamak için özel olarak dizayn edilen konteyner yıkama aracı, ilçe belediyelerine büyük kolaylık sağlayacak. Moloz konteyner araçları ise evlerden çıkan molozların taşınmasında kullanılıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ilçe belediyelerine 2010 yılında 5 bin, 2014 yılında 13 bin, 2015 yılında da 20 bin olmak üzere 38 bin çöp konteyneri, 16.5 milyon liralık yatırımla 30 ilçeye 149 adet çöp kamyonu ve süpürme aracı ile 1000 adet moloz konteynerını hibe etmişti. 90 yeni temizlik aracı ile birlikte bugüne kadar dağıtılan temizlik araçları ve konteynırların toplam maliyeti 60 milyon TL’yi buldu.

 
Bakan Özlü’den İzmir’de yerli otomobil mesajı
 
İzmir’de yaşamın yeni adresi: Larissa Göl Evleri
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
24 Mart 2017 Cuma 01:51

Sezar, saydığım projelerin ayrıntısına kadar bilirim. Hikaye anlatmayı bırak. Mithatpaşa alt geçidi 2018'de bitmiş olacakmış. Abicim bir alt geçit 3-4 sene de mi biter ? Üstelik 36 milyon diye yola çıkılan ama 90 milyon gibi bir maliyete mal olacak. Saydığım projelerin hiçbirinde de ÇED raporu istenmiyor. Alsancak Gar önü yeraltına alınacak ama lafta. Aç kapa tünel olacaktı , tramvayı etkileyecek diye ihaleyi iptal ettiler. Tramvaydan önce niye yapmıyorsun ? Uzun yıllardır konuşulan proje. İhalesi iptal olan proje de evlere şenlik. Koskoca Talatpaşa Bulvarı'ndan gar yönü Vahap Özaltay Meydanı'na gelince kesiliyordu. Buca hattı için Ankara'ya başvuruldu demişsin. Ne zaman ? Çok merak ediyorsan sana projenin ayrıntılarını anlatayım. Örneğin en derin istasyon 50 metre ile kasaplar meydanı istasyonu olacak ama ne zaman ? 2017' de de ihale falan olmaz. Yıl olmuş 2016 sen daha yeni zemin etüdü yapıyorsun, hattın uygulama projelerini yaptırıyorsun. Çoktan yapılmalıydı ama ne yapılmış 2010 yılında Şirinyer -Tınaztepe arası tramvayın etütleri yaptırılmış. Koskoca Buca'ya tramvay yapıp ne yapacaksın ? ... "bunlarında İBB ile hiç bir alakası yok." Haklısın, alakası yok.

Yorumu oyla      11      5  
sezarın hakkı sezara 23 Mart 2017 Perşembe 18:55

Mithatpaşa alt geçidi 2018 de bitmiş ve açılmış olacak. MArina kavşağı da bu projeye paralel olarak başlayacak. buca metro hattı için ankaraya başvuruldu ihalesi yapılacak. Ayrıca projelerin bu kadar uzun sürmesi genelde başlangıç süreleri çed raporları vs.. bunlarında İBB ile hiç bir alakası yok. malesef izmire bir çed raporu 2 senede çıkıyor. Bu soruları burada soracagınıza biraz "egede son söz" okuyun !!!

Yorumu oyla      14      5  
23 Mart 2017 Perşembe 15:07

Temizlik araçları alınıyor iyi güzel de Alsancak Tüneli ne oldu ? Mithatpaşa altgeçidi ne zaman bitecek ? Üçkuyular Marina Kavşağı altgeçit projesi ne oldu ? Yine bu proje kapsamında yapılacak diğer altgeçit projeleri ne aşamada ? Buca Metro hattı için Ankara'ya başvuruldu mu ? ... Yahu her projenin yapımı 8-10 yıl sürüyor. Bu nasıl iş ? Bir karayolu altgeçidi yapmak 8-10 yılı bulmamalı. Alsancak Gar önü yıllardır yeraltına alınacak ama lafta 😈 marina kavsagi geçen sonbahar temeli atılacaktı aradan geçti 1 yıl. Buca onat tüneli ihalesi yapılalı 4 ay oldu daha ortada tünel çalışması yok, evler yıkılıyor. Para var, kredi notu yüksek de icraat az.

Yorumu oyla      11      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BBTŞ’de 25.yıl gurur: 1 haftada 5 ayrı oyun
Çeyrek asrı geride bırakan BBŞT, Bornova Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayacak ...
Buca’nın gururu su kaşifleri!
Dünya Su Günü’ne Bucalı çocuklar damgasını vurdu. Buca Belediyesi Yarı ...
Pekdaş'tan 'restorasyon' çıkışı: Destek alamıyoruz
Çat kapı ev ziyaretlerini sürdüren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, ...
 
Flaş! İzmir'e 'Körfez Geçiş' müjdesi: Bitiş tarihi de belli oldu
Başbakan Binali Yıldırım’ın 2011 genel seçim sürecinde açıkladığı “35 ...
Karşıyaka’da ‘evsiz’ kedi kalmayacak!
Kalıcı kedi evleriyle sahipsiz can dostlar için hijyenik barınma ortamları ...
Kocaoğlu'ndan Marble turu: 23 yıl önce...
Marble’ı ziyaret ederek katılımcılarla görüşen Başkan Kocaoğlu “23 yıl ...
 
Menderes Belediyesi’nden şehide vefa
Menderes Belediyesi tarafından Bulgurca Mahallesi’ne kazandırılan Bulgurca ...
Selçuk'ta Barutçu Yörük Şenlikleri başlıyor
Selçuk Belediyesi katkılarıyla pazar günü Barutçu Mahallesi’nde Yörük ...
Kazanan sendika: Büyükşehir yemek yardımını başlatıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde 1 yıldır devam eden yemek hakkı mücadelesinde ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva