HABERLER>POLİTİKA
23 Mart 2017 Perşembe - 12:31

Bakan Özlü’den İzmir’de yerli otomobil mesajı

Özlü, "Gayet iyi gidiyor, problem yok, inşallah ilk otomobilimizi 2019'da göreceğiz." dedi.

Bakan Özlü’den İzmir’de yerli otomobil mesajı

İzmir programı kapsamında Vali Erol Ayyıldız’ı makamında ziyaret eden Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, KOSGEB tarafından KOBİ'lere yönelik açıklanan Sıfır Faizli İşletme Kredisi Desteği ile ilgili son durum hakkında bilgi verdi.

Program kapsamında uygun görülen KOBİ'lere kredi kullandırılması için işlemlerin devam ettiğine işaret eden Özlü, "Biliyorsunuz 460 bin KOBİ'mize kredi kararı alınmıştı, son durum şudur şimdiye kadar krediyi kullanan KOBİ sayısı 28 bin 213, tüm süreçleri tamamlanan ve bankaca kredi verilmesi uygun görülen, onaylanan ancak henüz kredisini henüz eline almamış KOBİ sayısı 63 bin 354. Toplamda 100 binden fazla KOBİ’miz kredi kullanma işlemlerini tamamlamış, parasını alma aşamasında. Amacımız 10 Nisan'a kadar olan süreç içinde kredi kullandırma işlemlerini tamamlamaktır. Kolay değil KOBİ'nin başvurusu, değerlendirmesi, hakkında istihbarat yapılması zaman alan faaliyetler. Hiçbir sorun olmadığını söylemeliyim. Zaten teminat konusundaki sıkıntıyı aşmak için de bankalara iki kefil göstermesi yeterli. Hiç teminatı olmasa da iki kefille bu krediyi kullanabilmesi söz konusu." diye konuştu.

İzmir'de de 28 bin 659 işletmenin bu krediyi kullanmaya hak kazandığını, bu işletmelerden 4 bin 514 tanesinin imalat, bin 990 tanesinin inşaat, 13 bin 269 tanesinin ise ticaret sektöründe faaliyet gösterdiğini aktaran Bakan Özlü, kentte kullandıracakları kredilerin toplam bedelinin 678 bin 680 bin lira olduğunu, bunun 156 milyon lirasının KOSGEB ve bakanlıkça karşılanmış olacağını söyledi.

İzmir'de kredi kullandırma işlemleri tamamlanan bin işletme bulunduğunu, 2 bin 858 işletmenin de hak kazandığını kaydeden Özlü, "Ara sıra bize şikayetler geliyor. 460 bin işletmeye bir anda kredi vermek çok kolay değil. Her bir sorunu tek tek çözüyoruz. Sorunla karşılayan KOBİ'lerimiz KOSGEB il müdürlerimizle mutlaka irtibat kurmalı. İl müdürlerimizle toplantı yaptık onlar da teyakkuzladalar. Genelde problem yok, münferit sorunları da çözüyoruz." dedi. 

YERLİ OTOMOBİL
Bir gazetecinin yerli otomobille ilgili sorusu üzerine Bakan Özlü, yerli otomobilde model değişikliğine gittiklerini, özel sektörün öncü olduğu devletin desteklediği yeni bir iş modeliyle devam edeceklerini, TÜBİTAK'ın yaptığı çalışmaları da yeni yüklenicilere devredeceğini ifade etti. Özlü, "Gayet iyi gidiyor, problem yok, inşallah ilk otomobilimizi 2019'da göreceğiz." dedi.

Bakan Özlü, daha sonra Kemeraltı Çarşısı'nı gezerek esnaf ve vatandaşlara sohbet etti. Seyyar simitçide vatandaşlara simit ikram eden Bakan Özlü, bir dönercide de döner keserek tadına baktı.



SANAYİCİLERLE BULUŞTU 

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği İzmir'de, Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ne gitti. Burada Norm Grup'a bağlı fabrikanın Ar-Ge merkezinin açılışını yaptı. Fabrika yetkililerinden bilgi alan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, daha sonra sanayicilerle bir araya geldi. İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Atatürk Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş ile sanayicilerin bulunduğu toplantıda konuşan Özlü, sanayi bölgesinde 35 bin kişiye istihdam sağlandığını söyledi. 



GÜÇLÜ, LİDER ÜLKE OLMAK İÇİN MÜCADELE EDİYOR 
Türkiye'nin, güçlü ve lider bir ülke olabilmek için her alanda yoğun mücadele verdiğini anlatan Bakan Özlü, şunları söyledi: "Atatürk OSB gibi bölgeler, bu mücadelenin en yoğun verildiği yerlerin başında geliyor. Siyasi güç, ekonomik güç, askeri güç, bunlar hep birbirlerini tamamlayan, ancak birarada var olabilen kavramlardır. Ekonomik olarak güçlü bir Türkiye inşa etmemizin yolu da öncelikle sanayi üretiminden geçmektedir. Sanayi üretimini nicelik ve nitelik olarak ne kadar artırırsak ülkemizin ekonomik gücü o kadar artacaktır. Üretimde niceliği artırarak ilerlemeye devam edebiliriz. Ancak sıçramak ve seviye atlamak istiyorsak, üretimin niteliğini de artırmak durumundayız. Bu da Ar-Ge'yle olur, tasarımla ve markalaşma yoluyla katma değeri artırarak olur. İzmir'deki sanayicilerimiz hem mevcut yatırımlarının niteliğini artırarak hem de yeni yatırımlar yaparak katkı vermelidir. İzmir denince aklımıza teknoloji gelmelidir, teknoloji yoğun yatırımlar gelmelidir. Biz hükümet olarak, sizlerin bu yönde göstereceğiniz her türlü gayrete azami destek veriyoruz ve vereceğiz. Bugün Türkiye'de sadece 15 nitelikli personelle Ar-Ge merkezi kurabiliyorsunuz. 10 kişiyle tasarım ofisi kurabiliyorsunuz. Yüksek teknolojili veya orta - yüksek teknolojili bir sektörde yatırım yaptığınızda 4'üncü veya 5'inci bölge teşviklerinden yararlanabiliyorsunuz. Bilim ve teknoloji ekosistemini iyileştirmeye, sanayicimize, akademisyenlerimize yönelik çalışmalarımızı daha da etkin hale getirmeye bundan sonra da devam edeceğiz." 

TÜBİTAK'ta ve bakanlıklarında kapsamlı bir dönüşüm gerçekleştireceklerini söyleyen  Bakan Özlü, "Hem ihracatımızda hem de iç talepte bir artış yaşandığını görüyoruz. İç ve dış talebin artması, sanayimiz üzerinde de olumlu bir etki yapıyor. Sanayi üretimi, ocak ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,6 oranında artış gösterdi" dedi.

Bakan Özlü, 2017 yılının daha parlak yıl olacağı görüşünü savunurken, "Sizi korkutanlara değil, size ümit verenlere itimat edin. Ben milletimizin, bu anayasa değişikliğine çok güçlü bir şekilde evet diyeceğine inanıyorum. Özellikle iş dünyamızın, siyasi istikrarı sağlayacak ve hantal bürokrasiyi dinamik hale getirecek olan bu değişikliğe destek vereceğini düşünüyorum" dedi.

Sanayicilerin sorularını da yanıtlayan Bakan Özlü, ABD ve İngiltere'nin, Türkiye'den yapılacak doğrudan uçuşlarda, cep telefonlarından büyük elektronik cihazlara kabin yasağı getirilmesi kararının yanlış olduğunu, bunu siyasi bir karar olarak gördüklerini söyledi. (AA, DHA)

 
Başbakan Yıldırım: O CHP gitti, başka CHP geldi!
 
Başkan Kocaoğlu: Kaostan çıkmanın yolu…
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Yıldırım: O CHP gitti, başka CHP geldi!
Başbakan Yıldırım, Anayasa değişikliği konusunda, "Meclisten geçti onaylandı, ...
Rus Maslahatgüzarı Dışişleri'ne çağrıldı
Dışişleri Bakanlığı, PYD/PKK bölgesinden açılan ateşle bir askerin şehit ...
Kılıçdaroğlu: Aklımızı bir kişiye emanet etmek ne kadar doğrudur?
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, anayasa referandumu için ''Sonu belirsiz bir ...
 
AK Partili Sürekli: Yeni sistemde yetki de olacak sorumluluk da!
Ceza mevzuatında Cumhurbaşkanının yargılanmasını gerektirecek “vatana ...
Balbay direksiyona geçti: Frensiz araca biner misiniz?
Taksi şoförü olarak İzmir'de trafiğe çıkan Balbay müşteriye sorduğu, "Frensiz ...
Karataş’tan ‘rejim’ çıkışı: CHP’nin iftiralarından bıktık!
Karataş, “Kim rejimi yıkacak, kim vatanı bölecek haydi şimdi bu sorunun ...
 
AK Partili Kaya 3 ilçede yeni sistemi anlattı
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Torbalı, Buca ve Menderes'te ...
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Türkiye artık Türkiye'den büyüktür
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye'nin eski Türkiye olmadığını belirterek, ...
'İradeni tek adamcılara, saltanatçılara teslim etme'
İzmir’i mahalle mahalle, köy köy gezen CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva