HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Nisan 2012 Cumartesi - 17:15

Başkan Karabağ'ın 'okutmadığı' rapor!

Bayraklı Belediyesi'nde, Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve CHP'li üyelerin karşı çıkması üzerine meclis toplantısında okutulamayan 2011 yılı harcamalarını içeren Denetim Komisyonu Raporu ortaya çıktı.

Başkan Karabağ ın  okutmadığı  rapor!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Belediye Denetim Komisyonu tarafından hazırlanan raporda yer alan ve mecliste 'rapor belediye başkanına sunulur, o da gereğini yapar' gerekçesiyle okutulmayan AK Parti Gurubu'nun şerh görüşünde harcamalarla ilgili ilginç bilgiler yer aldı. 
Denetim Komisyonu'nda yer alan AK Partili Avukat Ender Doğan ve Baki Durmuş, belediye bütçesinden 2011 yılında yaklaşık 30 milyon TL'nin gereksiz yere harcandığını ifade ederek belediyenin zarara uğratıldığını belirtti.

PARALAR TEMSİL VE AĞIRLAMAYA
Başkan Karabağ’ın meclis toplantısında okutmadığı, kendisine sunulan raporda harcamalara dikkat çekildi. Belediye bütçesinin kullanılması sırasında belediyenin ve bölgede yaşayan insanların öncelikli sorunlarının bilimsel bir anlayışla sıralanmadığı bu nedenle de kaynakların etkin bir şekilde kullanılmadığı ifade edildi. Kültürel ve sosyal faaliyetler adı altında belediye bütçesinin önemli bir kısmının temsil ve ağırlama gideri, reklam, tanıtım, prodüksiyon hizmeti gibi işlere harcandığı belirtilirken alımların ihale yerine günü birlik işleri kurtarmak için doğrudan temin ve avans yolu ile harcama yapıldığı dile getirildi.

BİR YILDA 800 BİN TL
AK Partili Doğan ve Durmuş’un hazırladığı denetim raporunda Bayraklı Belediyesi Gençlik Spor Derneği’ne 2011 yılı içinde belli aralıklarla 800 bin TL nakit para aktarıldığı belirtildi. 

Belediyenin amatör spor kulüplerine yasa gereği nakit para değil, malzeme desteği yapabileceği belirtilirken, “Belediyeye ait tüm düğün salonları ve tesisler bu dernek tarafından işletiliyor. Burada kazanılar para ve yıl içindeki kar’ın belediyenin bütçesine aktarılmadığı tespit edilmiştir. Yine derneğe devredilen tesislerin ihtiyaçlarının belediye bütçesinden karşılanması usule aykırıdır. Yapılan incelemelerde bu tesislerdeki demirbaş ve malzemelerin kime ne şekilde zimmetlendiği de tespit edilememiştir” denildi.

TEKLİFLER ‘AYNI EL’ ÜRÜNÜ
Denetim komisyonu üyeleri yaptıkları incelemelerde ‘doğrudan temin’ yoluyla alınan mal ve hizmetlerin belli firmalara verildiğini tespit ederken tekliflerin bir kişi tarafından hazırlandığı, sadece şirket ve kaşesinin farklı olduğu hatta tekliflerin aynı el yazısı ile verildiğini belirledi.
Denetim komisyonu raporunun 6. maddesinde “6092 yevmiye nolu dosya incelendiğinde Bayraklı Belediyesi’nde tadilat işi yapıldığı, alınan teklifler doğrultusunda işin 33 bin 738 TL tutar karşılığında Elptek Elektronik Plastik Ltd. Şti’ye yaptırıldığı tespit edilmiştir. Alınan tekliflerin incelenmesinde aynı kalem eli ürünü olduğu belirlenirken teklifler üzerinde yasa ve yönetmeliklere aykırı olarak silinti ve kazıntı yaptığı anlaşılmıştır” denildi.

YERİNDEN DEĞİL DOLAYLI ALIM
Denetim komisyonu üyeleri serbest rekabet koşulları oluşmadan, yeterli piyasa araştırması yapmadan piyasadan mal alımları yapıldığını tespit ederken, çalışmaları örneklerle rapora yansıttı. Raporun 34. maddesinde, “Beyza Organizasyon Çamaşır Yıkama (Nurten Karacan) adlı firmadan KDV dahil toplamda 31 bin 270 TL karşılığında sandalye ve banket alımı yapıldığı tespit edilmiştir. Yapılan bu alım ile ilgili teklifler incelendiğinde Baykar Motorlu Araçlar Sanayi ve Tic. AŞ’den de teklif mektubu alındığı belirlenmiştir. Şirketin ünvanı incelendiğinde ünvana uygun bir iş için teklif vermediği belirlenmiştir. Bunun üzerine şirket arammış ve kendisine işi yapıp yapmadığı sorulmuştur. Firmanın cevabı ise işi üretmedikleri sadece aracılık ettikleri konusunda olmuştur. Belediye yetkilileri işi yapan üreticiler yerine dışarıda daha fazla bu işe kar payı koyan şirketlerden bu işi alarak belediyeyi zarara uğratmışlardır” ifadeleri kullanıldı.

BAŞKASININ KAŞESİNİ KULLANMIŞ
Yine raporun 43. maddesinde “Çağatay Düzgün Dekorasyon adlı firmadan dekorasyon ve tadilat hizmeti alındığı bu işle ilgili olarak firmaya 37 bin 721 TL ödendiği tespit edilmiştir. Bu tadilat işi ile ilgili olarak Yüksel Koç ve Balaban İnşaat adlı firmadan teklifler alındığı görülmüştür. Yüksel Koç ile yapılan görüşmede kendisinin tadilat işi yapmadığını beyan etmiş, kaşesinin Çağatay Düzgün tarafından kullanıldığını ifade etmiştir” denildi.

ALINAN MALLAR KORUNMADI
Denetim komisyonu raporunda belediye tarafından alınan malzemelerin saklanmasının ve korunmasının uygun koşullarda yapılmadığı ifade edildi. Raporda, “Belediye 92 bin TL’ye beton payanda, direk, çit teli alımı yapmıştır. Ancak yapılan araştırmada alınan malzemelerin ihtiyaç fazlası olduğu malzemelerin boş ve korunaksız bir alana bırakılarak yağmur ve her türlü dış etkene maruz bırakıldığı tespit edilmiştir. Ayrıca ihale ile ilgili teklif veren firmaların bu işi hiç yapmadığı öğrenilmiştir” açıklaması yer aldı.

BAYRAK DİREĞİ 43 BİN TL
Raporda ayrıca geçtiğimiz meclis toplantılarında gündeme gelen Nene Hatun Kız Misafirhanesi de yer aldı. Belediyenin görev ve yetkileri arasında yurt yapmanın bulunmadığını altı çizilirken buraya alınan tefrişatın bağış yoluyla alındığının ifade edildiği fakat gerekli bilgi ve belgeler istendiğinde de kimin ne şekilde bağış yaptığının açıklanamadığı anlatıldı. Yine tartışmalara neden olan Ümit Boz Tesisleri’ne dikilen Bayrak Direği ile ilgili 43 bin TL’lik harcama rapora da yansıdı. Belediyenin kamyon ve araç gerecinin olmasına rağmen Bornova Kamyoncular Kooperatifine 11 bin TL’ye nakliye işinin yaptırılması konusu da raporda yer aldı. Öte yandan semt evlerine alınan kornişin piyasa fiyatının metresi ortalama 3 TL iken belediyeye 11 TL’ye, jaluzinin 20 TL iken 47 TL’ye,  beş milim halıfleksin 14 iken 24 TL’ye alındığı belirtildi.
Ayrıca yapılan harcamalar rakam ve seri numaralarıyla birlikte raporda geniş şekilde yer aldı. 

Ayrıntılı açıklamanın önümüzdeki günlerde yapılacak basın toplantısı ile kamuoyuyla paylaşılacağı da öğrenildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
biraver 11 Nisan 2012 Çarşamba 11:33

ne bayraklıymış be herkes kendi menfaaiti için başkanı harcamaya karalamaya çalışıyor adalet yok sizde böle çalışan bi başkanı başınız üstünde gezdirin bırakın dedikoduyu öbür dünyada hesabı var bunun

Yorumu oyla      11      5  
akp de reisleri görmek isteriz 10 Nisan 2012 Salı 20:04

Ülkücüler eğer Bayraklıda oy verecekseler kendi partilerine ama bdp desteklenmesin diye akp ye verirler bdp genelde bdp ye yerelde chp ye veriyorlarmış sonuçlardan bu çıkıyor

Yorumu oyla      11      5  
ayla 9 Nisan 2012 Pazartesi 22:49

Ülkücüler kendi adayları olan Toptaş'dan başkasına oy vermez. Mükemmel adayımız var.

Yorumu oyla      12      5  
ülkücü hareket gerekirse ak partiye verecek 9 Nisan 2012 Pazartesi 20:34

Tipik chp tavrı olmazsa olmaz bu delegelerin çoğu dyp zamanında dyp ye çalışanlardı ben şu durmu seyredecem ak parti gelince bunlar ak partili olacaklar onu biliyorum ama şunu unutmamalıyız mhp nin oyuyla koltuğa oturan bdp yi işe alırsa mhp nin mührünü seçimde hissedecek bu arada mhp ilçe başkanı bile deski birleşelim chp ye verelim cesaret bile etmesin gizli yemeklere sadece kendi oyunu verebilir bende mhp li biri olarak ak partiye oy verecem chp yi destekledik boşa imiş

Yorumu oyla      14      7  
allahın kulu 8 Nisan 2012 Pazar 01:14

esinde görev yapan yönetici kişiler il de ve yine o günkü vekiller bayraklının kaybedilmesine çanak tuttular birde şu andaki meclis listesine tepki gösterdiler yine aynısı olursa bayraklı yine kaybedilir öylede olacak gibi ilçe kongeresinde bu pazarlıklar yapıldı öyle bayaklı ilçesi kazanıldı burada bizlerin amacı bağcıyı dövmek değil bu bağdan halkı faydalandırmak şuan chp nin yaptıklarını görünce akpartili yöneticilere halk kabahatı buluyor dikkatli olun hata affedilmez.

Yorumu oyla      15      6  
allahın kulu 8 Nisan 2012 Pazar 01:02

bayraklı bitmiş bayraklı ölmek üzre sorumlusu kim akpati o günkü il başkanı ve o günkü millet vekilleri nedenleri teşkilatlar da meclis üyelikleri belediye başkanları herkes benim adayım benim adamım olsun dedive bayraklı gibi bir ilçeyi chp ye aıltın tepsi ile verdiler o günkü şartlarla adaylar içinde ali aslan kesindi arkasındaki güç temiz insanlarla doluydu onu iyi anlattılar taraflı tarafsız bayraklı hareketiyle sağcısı solcusu benimsedi ama birileri karşısına çıktı o günkü bayraklı ilç

Yorumu oyla      15      7  
YANLIŞŞŞŞ ADAM 7 Nisan 2012 Cumartesi 23:56

50 YAŞIN ÜSTÜNDE BİRİ SEVGİ YOLUNDA HASAN BAŞKANA AĞZINA GELENİ SÖYLÜYOR , BAĞIRIYORDU.'SİZ ONU TANIMAZSINIZ.BANA GELİP SORSAYDINIZ' DİYİP DURUYORDU.SİNİRİMDEN BOĞAZINA SARILASIM GELMİŞTİ.BİR ZAMAN GEÇTİ ŞİMDİ O SEVGİ YOLUNDA BEN KENDİMİ ADAMIN YERİNDE BULDUM.SİZ ONU BİLMEZSİNİZ.DİYİP DURUYORUM.ASLINDA BİLEN BİLİYORDA.ŞU NALET OLASI EKMEK DERDİ OLMASA VE MENFAATLERİMİZ.KIZIMIZ İŞTEN KOVULMAYACAK YİĞENİ SÜRMEYECEĞİNİ BİLSEK DAHA ÇOK ŞEY SÖYLİYECEĞİZDE.AHHHH ÇEKİLECEK GİBİ DEĞİL.YANLIŞŞ ADAM MM

Yorumu oyla      15      5  
elveda bayraklı 7 Nisan 2012 Cumartesi 21:45

akp rüzgar gibi coşacak anlaşılan ilk hedef metroyu yeraltına almak ikinci hedef mikro kredili işlemler için spor kulübü derneğini lav etmek arazilerde yapılan imardan sonra halkın elinden araziyi imara açmak için alınmış veya halk tarafından dönem idarecilerine bağışlanan arazileri yeşil alan yapmak sevgi yolunda esnaf olupta büyük kira ödeyen esnafa metroyu aşağıya alınca üstüne çarşı yapmak deniz kenarına istihdam için iki yarı kamu yarı özerk tersane yapmak sahilden cengizhana teleferik ku

Yorumu oyla      12      6  
2013 bekletme bizleri 7 Nisan 2012 Cumartesi 21:15

Eleştiriler ve yaşananları görünce, bunların hakkından MHP gelir diyesim geliyor. Haksızmıyım?

Yorumu oyla      16      7  
vay anam vay 7 Nisan 2012 Cumartesi 18:46

paralar nerelere gitmiş belli.hasan beyin gerçek icraatları.allah size hükümet olmayı nasip etmesin.kıçımızdaki donu bile kaybederiz.uyan millet uyan bayraklı geleceğiniz karartılıyor.seçim 2013 deymiş bunu iyi değerlendirin.

Yorumu oyla      24      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Muhteşem opera binasına 'eksik' protokol
Türkiye’de örnek olan Opera Binası’nın proje protokol töreni gerçekleştirilirken ...
Karşıyaka'nın simulatörü Bursa'yı salladı
Karşıyaka Belediyesi’nin Deprem Simülatörü Bursa’da ziyaretçi akınına ...
Sındır: "Bornova’nın geleceğini yaratıyoruz"
Bornova Belediyesi’nin 25 milyon lirasını yatırımlara ayırdığı 125 milyon ...
 
Kürüm: Her mahalleye spor tesisi kazandıracağız
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, ilçedeki spor kulüplerinin temsilcileriyle ...
Tartan STK temsilcilerine 3 yılını anlattı
Swiss Otel’te STK temsilcileriyle bir araya gelen Konak Belediye Başkanı ...
Kürüm: Karabağlar'ı yoktan var ettik
Karabağlar Belediye Meclisi'nde faaliyet raporu tartışıldı. Muhalifler, ...
 
Bayraklı'da AK Partililer Meclis'i terk etti
Bayraklı Belediyesi Nisan ayı ikinci olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. ...
Ak Parti'den Deniz Gezmiş çeşmesi talebi
6 Nisan tarihinde toplanan torbalı Belediye Meclisi, 2011 yılı faaliyet ...
Karşıyaka siyaset okulunda bir kadın siyasetçi
Karşıyaka Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından düzenlenen ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva