HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Nisan 2012 Cumartesi - 09:15

Tartan STK temsilcilerine 3 yılını anlattı

Swiss Otel’te STK temsilcileriyle bir araya gelen Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan üç yıllık çalışmalarını değerlendirdi. Tartan Türkiye’de ilk kez STK birimini kuran belediye olduklarını söyledi.

Tartan STK temsilcilerine 3 yılını anlattı

İZMİR - Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan üç yıllık belediye çalışmalarını sivil toplum örgütlerinin temsilcilerine değerlendirdi. Başkan Tartan göreve geldiği gün Konak Belediyesi bünyesinde Sivil Toplum Kuruluşları (SKT) ile  sağlıklı iletişim kurulmasını sağlamak  amacıyla  STK İletişim  Biriminin kurulduğunu söyledi. Konak  Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, üç yıl boyunca  İzmir’deki ve özellikle de Konak ilçe sınırlarında hizmet yürüten Sivil Toplum Kuruluşları ile her türlü sorunun çözümünde birlikte hareket ettiklerini söyledi.
    
Sivil Toplum Kuruluşlarının her dönemde demokrasinin vazgeçilmez unsurları olduğunu ve kentlerin en önemli dinamikleri arasında yer aldığını belirten Başkan Tartan,”Bu dinamikleri sağlıklı olarak işletmek, topluma yararlı hizmetler sunmak için işbirliği ve sağlıklı iletişim şarttır. Bu amaçla ilk kez belediye bünyesinde oluşturduğumuz STK İletişim Birimi, tüm Sivil Toplum Kuruluşlarının emrinde çalışıyor.  Belediye gücü ile STK’ların gücünü birleştirdik.  Kentlerin  kalkınmasında çağdaş hizmetlerin üretilmesinde STK ile yerel yönetimlerin sıkı iş birliğinin büyük rolü vardır ” dedi.
   
Kentteki tüm sivil toplum kuruluşlarının derdini anlatacağı, sorunlarını ileteceği ve çözüm yolu bulacağı böyle önemli bir birimin İzmir’de ilk kez kurulduğunu vurgulayan Tartan, Avrupa‘da bazı ülkelerde bu tür birimlerin çok yaygın olduğunu sözlerine ekledi. Kent için yapılan çalışmalarda ortak sevinçlerin yaşanmasında Sivil Toplum Kuruluşları’nın (STK) büyük payları olduğunu söyleyen Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, “Türkiye’de ilk defa STK’larla bir çatı altında buluşan tek belediye olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Yasa ve yönetmeliklerle görevlerimiz kısıtlı ama görevim olmamasına rağmen her şeye el atmaya ve sorunları çözmeye, şehre katkı koymaya çalışıyorum. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görev yaptım ama belediye başkanı olduktan sonra pek çok bakanlığın sorumluluğunu üstlenerek çalışıyorum” dedi. Başkan Tartan sözlerine şöyle devan etti:
“Turizmden yüzde 4 pay alıyoruz. Butik müzelerimizle, Altınpark Kazı alanımızla, Basmane Oteller Sokağı ile yeni cazibe merkezleri oluşturmaya çalışarak bu payı artırmayı hedefliyoruz. ‘İzmir'in Gizli Kültür Cevherleri’ kataloğu hazırladık. İngilizce, Almanca ve İtalyanca hazırlanan katalog EXPO için önemli bir çalışmadır. Tüm Avrupa ülkelerinde EXPO temsilcilerine gönderildi. Böylece İzmir’in 8 bin 500 yıllık tarihini kendi dilinde öğrenecek. Butik müzelerimizle Avrupa’da önemli bir prestij kazandık. Alsancak sokakları ve merdivenli sokaklar yenilendi. İzmir’e 80 bin dönümlük yeni bir mesire alanı kazandıracağız. Kançeşme olarak bilinen yerin adı bundan sonra ‘Şahin Tepesi’ adıyla hizmet verecek. ‘Önce insan’ felsefesiyle insana; çocuklarımıza, kadınlarımıza, gençlerimize yatırım yaptık ve yapmaya devam edeceğiz.”
Toplantıda söz alan STK ile dernek başkan ve üyeleri Başkan Tartan’la çalışmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler. Kente katkılarından dolayı kutladılar ve beraberlik mesajı verdiler. 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kürüm: Karabağlar'ı yoktan var ettik
Karabağlar Belediye Meclisi'nde faaliyet raporu tartışıldı. Muhalifler, ...
Bayraklı'da AK Partililer Meclis'i terk etti
Bayraklı Belediyesi Nisan ayı ikinci olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. ...
Ak Parti'den Deniz Gezmiş çeşmesi talebi
6 Nisan tarihinde toplanan torbalı Belediye Meclisi, 2011 yılı faaliyet ...
 
Karşıyaka siyaset okulunda bir kadın siyasetçi
Karşıyaka Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından düzenlenen ...
Şiir ve sevgi Konak'ta buluştu
7. Uluslararası İzmir Şiir Buluşması, Konak Belediyesi Dr. Selahattin ...
Buca'da faaliyet kaosu: 'Ret'çilere disiplin yolu
Buca Belediyesi 2011 Yılı Faaliyet Raporu’nunun onaylanmamasının yankıları ...
 
Fotoğrafları gönül gözleriyle çekecekler
Konak Belediyesi Türkiye'de bir ilke imza attı, görme engelliler için ...
Durak: 2012 Karşıyaka'da açılış yılı olacak
2011 Faaliyet Raporunun oybirliği ile kabul edildiği Karşıyaka Nisan ayı ...
Geleceğin Muhammed Ali'leri Çiğli'de yetişiyor
Çiğli Belediyesi minik boksörler yetiştiriyor. Çok sayıda başarılı taekwondocu ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva