HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Ocak 2019 Salı - 11:49

Başkan İnce’den Büyükşehir adayı olacak isme mesaj: Üniversite yoksa aday değilim!

Güzelbahçe Belediye Başkanı İnce, ilçedeki üniversite hayali için konuşurken Büyükşehir adayının açıklanması üzerinden çarpıcı bir çıkışa imza attı. İnce, “Güzelbahçe’nin büyük hayali üniversite gelmesiyle geçekleşmiş olacak. Bu konuya katkı koyacak her fikre açığız. Eğer aday gösterilirsem bu sürecin içinde büyükşehir belediye başkanı adayımız açıklandığında benim ilk açacağım konu budur. Bu vizyon varsa bu fikre onay veriyorlarsa adayım. Yoksa aday değilim. Bu sürece destek veriyorlarsa ben bundan sonra Güzelbahçe’yi yönetmek istiyorum” dedi.

Başkan İnce’den Büyükşehir adayı olacak isme mesaj: Üniversite yoksa aday değilim!

EGEDESONSÖZ- Güzelbahçe Belediyesi’nin Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Başkanı Mustafa İnce, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimlerde 3’üncü dönemi için vatandaştan vize istemek amacıyla parti içi aday adaylığı yarışına dahil olan Başkan İnce önemli mesajlar verdi. Geçmiş 2 döneme ilişkin konuşan İnce, yeni süreç hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.  MUSTAFA İNCE NASIL YIPRATILIR MEKANİZMASI VARDI!
İkinci döneminin sonlandırmak üzere olan İnce, geçmiş süreçte yaşadığı sıkıntıları, “Güzelbahçe’de bir mekanizma vardı. Bu; Mustafa İnce nasıl yıpratılır mekanizmasıydı. Ama ben beni belediye başkanı seçen örgütümden hiçbir zaman ayrılmadım” sözleriyle özetledi. İnce ayrıca 3’üncü dönem için konuşurken ortaya yeni bir vizyon konulacağını aktardı ve “Vatandaşımızın karşısına artık ‘bina yapacağız’ diye gelmiyoruz. Her şeyi yaptık. Bina vizyonunu bir kenara bırakıyoruz. Artık Güzelbahçe’de farklı bir vizyon uygulayacağız” dedi.  

İZMİRLİLER BUNU KABUL ETMEZ!
Seçimlere ilişkin, “Yerel seçim dinamikleri farklıdır. Güzelbahçe gibi küçük yerlerde adayın akrabalık bağı olabilir, seçmen heyecanlanır. İktidar partisi de İzmir’i özlüyor, istiyor. İzmir’de heyecan hiç bitmez” değerlendirmesini yapan İnce, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’nin, ‘İzmir’in artık zaman kaybetmemesi gerekiyor’ açıklaması hakkında da konuştu. İnce, “İzmir bir liman kenti. İzmir’de hala bir liman sorunu varsa, bu İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin suçu değil. Bunu yapacak hükümettir. Demek ki bu kalemde bir eksiklik vardır. Vahşi depolama ne kadar İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin elinde olsa da bu depolama bir yerde olacak. Hazinenin yerleri var. Burada koordineli çalışmak gerekiyor. Hükümet Nihat Bey’i buraya aday gösterirken bu sorunların çözüleceğini söylerken kendi hatalarını da ortaya döküyor. Burayı alsa da almasa da bu yatırımları söylese aslında daha iyi puanla çıkacak seçimlerden. Biz gelelim bunları yapalım anlayışı İzmirlilerin kabul edeceği şeyler değil!” açıklamasında bulundu.

31 MART GENEL SEÇİME DÖNÜŞECEK!
Yerel seçimlerin genel seçim stratejisine dönüşeceğini söyleyen İnce, “31 Mart bir genel seçime dönüşecek. Biz halkımıza huzurlu bir ortamda mutlu olacak bir yaşam felsefesini sunmak zorundayız. Bunun için gerekli ulaşımsa o konuda yatırımlar yapmalıyız. Doğalgaz ise doğalgazın gelmesi, jeotermal ise onun gelmesi için çabalamalıyız. Ülke genelde mutluluk ve huzur yönünden kırılmış durumda. Bir bölünmüşlük var. Ülkenin en zengin insanları yurt dışına yerleşmek için bir yatırım yapıyor. Bir huzursuzluk bir şüphe var demek ki!” dedi.

32 BİN NÜFUSUMUZ, 15 BİN ÖĞRENCİMİZ VAR!
İnce, “Güzelbahçe artık balıkla, restoranla ön plana çıkmıyor. Artık Güzelbahçe’nin bir eğitim vizyonu var. 32 bin nüfusu olan Güzelbahçe’nin 15 bin öğrencisi var. Ekonomi Üniversitesi gelecek. Biz buraya bir tane değil, sayısız üniversite gelmesini istiyoruz. Planların çıkmasını istiyoruz. 32 bin nüfusu büyütürken, öğrenci nüfusunu büyütürken Güzelbahçe’yi karmaşaya sokmak istemiyoruz. Huzur kenti Güzelbahçe, yeşil kenti Güzelbahçe, teknoloji kenti Güzelbahçe… Bunlardan ayrılmak istemiyoruz. Yüksek yapı da istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

ÇARPICI ÇIKIŞLA ADAY OLACAK KİŞİYE SESLENDİ: ÜNİVERSİTE YOKSA ADAY DEĞİLİM!
Büyükşehir adaylığı noktasında gelen yoruma cevap veren ve üniversite konusunda konuşan İnce çarpıcı bir açıklamaya imza attı. İnce, “Hiçbir zaman Büyükşehir Belediyesi’ni amaçlamadım. Böyle bir düşüncem yok. Ben sadece Güzelbahçe’de başkanlık yapmak istedim. Aday olacak ve başkan olacak kişiyle birlikte çalışmak ve hizmet vermek istiyoruz. Güzelbahçe’nin büyük hayali üniversite gelmesiyle geçekleşmiş olacak. Bu konuda biz hükümetle birlikte özel kolejlerle, özel üniversitelerle birlikte çalışmalar yapmak zorundayız. Bu konuya katkı koyacak her fikre açığız. Eğer aday gösterilirsem bu sürecin içinde büyükşehir belediye başkanı adayımız açıklandığında benim ilk açacağım konu budur. Bu vizyon varsa bu fikre onay veriyorlarsa adayım. Yoksa aday değilim. Bu sürece destek veriyorlarsa ben bundan sonra Güzelbahçe’yi yönetmek istiyorum” dedi.  

TARTIŞACAK BİR ŞEY YOK!
Partisinde yaşanan Büyükşehir adaylığı yarışına değinen İnce, “Biz İzmirliler bu konuda çok yeterliliğe sahibiz. Aday adayı olan belediye başkanı, milletvekilleri arkadaşlarımı çok iyi tanıyorum. İzmir’i, bölgelerini çok iyi tanıyan kişiler. Görev yaptıkları yerlerde çok sevilen isimler. Bu işi gayet güzel yapılabilir. Süreç bir ön seçimi gerektirmiyor. Genel merkez yöneticilerimiz bunu uygun gördüler. Tartışacak bir şey yok. Çok oy alabilecek ve bundan sonraki süreci en iyi şekilde yürütecek adayı belirleyecekler. Bu süreci hep birlikte destekleyeceğiz. En yüksek oyla seçilmeliyiz. Başkanlığı kazanmak ve meclis üyelikleri noktasında çok sayıda isim kazanmalıyız. Bizim gibi küçük yerlerde tanınırlık çok önemli. Büyükşehir noktasında tanınırlık çok önemli değil. ismi geçen arkadaşlarımız ya belediye başkanı ya milletvekili” diye konuştu.

30’DA 30 HAYAL DEĞİL!
MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin’in, ‘Cumhur İttifakı olarak 20 ilçe kazanırız’ ve partisinin İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in ise ‘30’da 30 ilçeyi kazanırız’ açıklamalarına dair konuşan İnce, “MHP il başkanına cevabı il başkanımız verir. Biz muhatap değiliz ama hesaplarını Yarımada’dan bu tarafa yapsın. Yarımada’da Cumhur İttifakı’nın hesabı bile yapılmaz. İkinci bölge için bir şey söylemem doğru olmaz. Ama birinci bölgede oyları az çok izliyorum. İl başkanımızın 30’da 30 koordinasyonunda başarılı bir çalışma götürdüğünü düşünüyorum. Ama Büyükşehir adayımız da çok önemli. Açıklandığında, ilçe adaylarıyla birlikte çalışmalar olacak. 30’da 30 hayal değil!” açıklamasını yaptı.

GÜZELBAHÇE’DE REKOR KIRACAĞIZ
İnce, son olarak seçimler özelinde, “Güzelbahçe’de rekor kıracağız. Örgütümüz çok heyecanlı. İzmir’den Güzelbahçe’den bir mesaj da vereceğiz” ifadelerini kullandı.  

 
ÖSYM'den şehit ve gazi yakınları için önemli karar
 
CHP’li Sındır: Kemalpaşa'da afetin mağduriyeti giderilmeli
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Erdem 15 Ocak 2019 Salı 23:42

Öncelikle bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olur denir. Somrası da bu işin uzmanı şehir plancısı ve bilirkişi olarak yazıyorum. Planın yanlış olduğu falan değil, yanlış bule olsa ortak çözüm bulunurdu. 10 yıl bu uzatılmazdı. Büyükşehir keyfi inaylamamıştır, Çevre şehircilik bakanlığı üst ölçek planlara işlediği için onaylanmıştır. Klasik ibb yapısı

Yorumu oyla      9      5  
Lombak 15 Ocak 2019 Salı 16:31

Plan değişikliği için 11 yıl beklemek İzmirlinin Güzelbahçelinin zamanı çalmaktır. Mazeret hiç değildir! 2008-2019!

Yorumu oyla      10      6  
Lombak 15 Ocak 2019 Salı 15:40

Yaz dostuuum...

Yorumu oyla      11      8  
Mehmet Candan 15 Ocak 2019 Salı 14:59

Mustafa İnce'nin açıklaması cesaret verici bir açıklamadır. Arkadaşlar yorum yapmışsınız ama 'fikir sahibi olmadan bilgi sahibi' oluyorsunuz. Neden onaylanmadı, niçin beklendi? soruyu doğru sormak lazım. Ekonomi Üniversitesinin oradaki planları doğru değildi. O yüzden İBB'de burayla ilgili planları onaylamadı. Mahkemeden dönen olay istediklerini yapamaycaklarını anlayınca değişiklik yaptılar. O yüzden hiç bir şey keyfi ya da birileri gidiyor birileri geliyor diye söylenmez.

Yorumu oyla      10      6  
vatandaş rıza 15 Ocak 2019 Salı 13:53

ibb adayınız abdül batur olduğu halde her ihtimali düşünüp politik konuşuyorsunuz ya, bunu abdül batur bir kenara yazar...

Yorumu oyla      9      6  
Lombak 15 Ocak 2019 Salı 13:34

Söyleceğim lafı ağzımdan aldın. Hay yaşa Erdem.

Yorumu oyla      11      6  
Erdem 15 Ocak 2019 Salı 13:12

Sayin başkan Ekonomi universitesinin 10 yıl planlarıni onaylamayan ve mahkeme.kararıyla mecbir kalan Aziz Kocaoğlu icin bugune kadar birşey söylemediniz. Şimdi mi aklınıza geldi seçim oncesi. Aziz bey aday olmayinca.

Yorumu oyla      15      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk deve güreşlerine hazır
37. Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali 20 Ocak’ta Selçuk’ta başlıyor. ...
Karşıyaka’da milyonluk arazi resmen ‘park’ oldu!
Karşıyaka Belediyesi, halkın talepleri doğrultusunda baştan sona yenilediği ...
Bornova’nın engel tanımayan şampiyon dansçısı
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Samsun’da yapılan Tekerlekli Sandalyede ...
 
Çiğli'den kardeş belediye Tuzlukçu'ya hibe
Çiğli Belediyesi tarafından, Çiğli’nin kardeş belediyesi olan Konya’nın ...
Konsolos'tan duygusal veda: Addio İzmir!
Görevi sona eren İzmir’in İtalya Konsolosu Dr. Luigi Lanuzzi, Büyükşehir ...
Buca'da karne hediyeleri Başkan Amca'dan
Buca’da yarıyıl tatili bir başka geçecek. Karne heyecanı saran on binlerce ...
 
Bornova'da iki haftada 6 bin bez torba dağıtıldı
Çevrenin korunması amacıyla plastik poşetlerin ücretli hale gelmesiyle ...
Güzelbahçe'de yeşil seferberlik
Güzelbahçe Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, yeni ...
Büyükşehir'in karne hediyesi hazır
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden öğrencilere "buz gibi" yarı yıl hediyesi.. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva