HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Ağustos 2020 Perşembe - 16:18

Başkan İnce’den ‘bağış’ iddiasına yanıt: Çayı içilecek bir adam değil!

Go-Kart pistine karşı mücadeleye önderlik eden Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, tarım arazisinde böle bir projenin yapılmasının mümkün olmadığını belirtti. Pistin yapım işini yürüten İzmir Karting Kulübü Başkanı Mehmet Yaman’ın belediye tarafından kendisinden bağış istendiği iddialarını yanıtlayan İnce “Mehmet Yaman'dan bağış almam, Mehmet Yaman çayı içilecek biri değildir benim için” dedi.

Başkan İnce’den ‘bağış’ iddiasına yanıt: Çayı içilecek bir adam değil!

EGEDESONSÖZ- Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, SonSöz TV’de yayınlanan programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

Programın gündemin ilçede büyük tepkilere yol açan Go-Kart pisti projesi vardı. Go-Kart’a karşı olmadığını ancak yerinin yanlış olduğunu söyleyen Başkan İnce, “ben Go-Kart'a karşı değilim, motor yarışlarına, araba yarışlarına da değilim. Hatta bunların bir değer üretebileceğini biliyorum, bunun uzmanı değilim ama hepimiz belgesel izliyoruz, spor kanallarını izliyoruz, turizme getirdiklerini görüyoruz. Ama biz yapılacak bu projenin baştan beri bu vatandaşın kiraladığı doğal karakteri korunacak zeytinliklerin içerisinde olmasının, yerinin yanlış olduğunu söylüyorum. Bu konuda federasyonlar, bakanlıklar Milletvekillerimiz, Belediyelerimiz araştırma yapsın daha uygun bir yere pist kazandırılsın İzmir'e. Ben şimdi buradan söylüyorum sınırlarımın içerisinde vatandaşlarımın önerisine bunu sunabilirim ama otobanın kenarında ben böyle bir alan görüyorum. Ben bas bas bağırıyorum, yatırımcıya söylüyorum, bakanlığa itiraz dilekçemi yaptım. Bu planı buraya yaptınız buraya bir sürü vatandaş gelecek, organizasyon gelecek diyorsunuz. Buranın yolu yok kardeşim. Burada var olan yollar vatandaş yolları… Şükür ki Türkiye Cumhuriyeti kanunları var. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyeti hediye etmiş ondan sonra Türkiye Cumhuriyeti'nin bugün eleştirdiğimiz mahkemelerinden tüm kanunlarıyla birlikte mülkiyet hakkı hala insanların elinde eğer bu mülkiyet hakkı olmasaydı ben bu projeyi bir Belediye Başkanı olarak durdurma şansım yoktu” dedi.

YETKİM YETMEZSE CEKETİMİ ÇIKARIR MÜCADELEMİ YAPARIM
AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Ali Eşref Demir’in “CHP popülist siyaset yapmaya bir türlü doymuyor! İlçemizde özel bir girişim tarafından hayata geçirilecek ‘Go Kart Pisti’ yani bir sosyal proje için, asılsız, mesnetsiz açıklamalarla halkı galeyana getiriyor” sözlerine yanıt veren Başkan İnce, “Siyasetçilere cevap vermek benim alışkanlığım değil, genellikle de bu liyakata uyarım. Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanımız bu konuyla ilgili açıklama yapacaktır ama biz Güzelbahçe'de meclisimizde sayın başkanın da 2 Ak Partili üyesi bulunduğu bütün kararları hemen hemen oy birliğiyle alırız, huzur ve mutluluk içerisinde yaşarız. Ben ve benim partim Güzelbahçe'de halkı galeyana getirecek tek bir işlem yaparlar. Eğer doğayı katledecek bir proje varsa iktidar da burada biz olduğumuza göre buranın vizyonuna, bizim vizyonumuza aksi bir proje varsa bunun karşısında kamuoyunu bilgilendiririz. Bunu da AK Parti ilçe başkanımız iyi bilirler. Ben burada şunu yapıyorum, sayın başkan bu anlamda dediyse, burada yapılan planın benim mührüm olan alanın, mührü iptal eden bir mahkeme kararı da olmadığına göre mühür fektini önlemek için vatandaşlarımın desteğiyle bu işlemi yapıyorum. Kimseye bu konuyla ilgili bir zarar vermemeye çalışıyorum, vatandaşlık haklarımı, Belediye başkanlığı yetkilerini de sonuna kadar kullanıyorum. Yetkimin yetmediği yerde de ceketimi çıkarırım, vatandaş Mustafa olarak alana girerim, mücadelemi yaparım. Başkan Demir’in açıklaması çok güzel bir açıklama olmuş, taraflar bence net bir açıklama yaparak sayın İlçe başkanı burada bu projeyle ilgili bu proje Güzelbahçe'ye gereklidir, bu sosyal bir projedir diyip tavrını göstermiş. Bu tavrını göstermek önemlidir, gerçekten çok önemlidir. Biz uzun süredir bu projeye karşı olduğumuzu söylüyoruz. Herkes de bu projeye karşı net açıklamasını yapsın dedik. Bunun biz siyasilere bu yaptığımız açıklamaların hepsini cevabını halkımız verecektir, biz onu veremeyiz. Sayın İlçe başkanımıza önümüzdeki yerel seçimlere kadar İlçe başkanlığı koltuğunda Allah oturmayı nasip etsin diyorum, halkımız zaten seçimlerde o alanda bu konuyla ilgili açıklamalarına cevap verir” dedi.

VATANDAŞ YOLUN KULLANIM HAKKINI BİZE VERDİ
Arazinin planlarda tarım arazisi ve SİT alanı olarak geçtiğini vurgulayan İnce, “Burada bazı yerlerde eski kadastrol yollar var bu işte itiraz ettiğimiz konulardan birisi bu. Türkiye’deki hataların hepsi mevzi imarlardan kaynaklanır yani kocaman bir alanda sadece küçük bir noktayı farklılaştırırsınız. Evet burada plan adı üzerinde özel spor tesis alanı hatta öyle değildi bizim itirazımıza istinaden 2. planda yapıldı. Şimdi bu alanda kullanımı değiştiriyorsunuz, kullanım kararını değiştiriyorsunuz. Burada bu yolların olduğu yere bir plan getiriyorsunuz, 7 metre uzunluğunda bir asfalt getiriyorsunuz. Söylediklerine göre de dünya organizasyonlarını getireceksiniz. Bu dünyadaki insanlar ve seyircilerimiz, Türkiye'den gelen insanlar bu yollardan nasıl geçecek? Yol yok. Keşke 1/1000'lik planın olmadığı yerde kamulaştırma yapamazsınız, 1/1000'lik plan bütünde yapılsaydı zaten burda yani bütün bölgede yapılsaydı bizim burada 570 dönüm belediye arazisi var. Yaşam bir biriktirme, insan ne biriktiriyorsa yaşamında da onu kullanma fırsatı buluyor. Bir vatandaşımız geldi, ‘Başkan biz seni Belediye Başkanı yaptık bunlarla mı uğraşacaksın sen? Bu çektiğin azap nedir?’ dedi. ‘Yıllardır bizim orada yolumuz var. Sana bu yolu devrediyoruz. Al burada Belediye Başkanı laf söyler, Belediye Başkanı bir şey söyledi mi onun dediği yapılır’ dedi. Bana kullanım haklarını devrettiler ve ben gittim aynı şekilde jandarma komutanımıza ‘sayın komutan buradaki kullanım hakları bana geçmiştir. Kamyonları çekin. Vatandaş Mustafa'nın haklarını savunun’ dedim ve jandarmaların çekmesini sağladım. Herkese geçiş serbest sadece alanın kullanım kararı, bizim karşı olduğumuz Go-Kart bu alan yanlış bu zeytinliklerin, korunması gereken alanlarına uygun bir proje olmayan, benim kötü niyetli gördüğüm, bu işin altında çözemediğim, güvenemediğim bir amaç hakkında bu yol hakkı benimse bunu kullandırmıyorum. Geri kalan herkes yoldan geçebilir, hiç bir sıkıntı yoktur” dedi.

BU PİSTİN ASFALTINI ATAR, TURŞUSUNU KURARSIN
Arazinin daha önce sürücü pisti olarak kullanıldığı iddialarını yalanlayan ve hukuki süreç hakkında konuşan Başkan İnce, “mülk sahiplerini tanırım. Seneler öncesinden de sürücü kurslarının bir pist gösterme zorunluluğuna karşı alanda burada bir lastiklerle çevrilen eski bir pist olduğu söyleniyor. Toprak pist herhangi bir malzeme, asfalt dökülmemiş bir toprak pist. Alanda böyle bir uygulama zaten bu güne kadar olsaydı onlarca araç direksiyon kursu verirdi. Böyle bir şey yok. Bugüne kadar da yoktu. Zaten alanın planıyla ilgili açılmış Güzelbahçe Gül-Der ve Güzelbahçe Belediyesi'nin iki davası var. Bilirkişi raporu geldi, raporun bütün satırlarıyla bu projenin burada yanlış olduğunu söylüyor. Ama burada buna tedbiren yapılmış ikinci bir plan var o plan da askıya indi. O plan da askıdan indikten sonra şuanda bizim itirazlarımız ret oldu. Hukuki süreç 60 gün içerisinde biz tekrar dava dosyası hazırlıyoruz, tekrar açıyoruz. Bu planda zaten bizim söylediğimiz şu, özel spor tesisi alanı konulan plana ilave olarak planda bir tesis müştemilatı konmuştur, zannediyorum 4.80m yüksekliğinde bir depo niteliğinde bir alan bir tane de yüzme havuzu konulmuştur. Bir sosyal tesis niteliğinde ve bir pist vardır. Burada bizim karşı olduğumuz pisttir, biz bu piste karşıyız. Bizim burada projelerimizde Büyükşehir Belediyesiyle birlikte burada bu alanın yaratacağı gürültü ve diğer etmenler buranın vizyonunu bozuyor, buraya geçiş yolları yok, ‘biz bu proje burada yanlıştır’ diyoruz. Bakanlık burada bir çalışma yapıyor ve özel spor tesis alanı yapıp buradaki başka bir kurum burada bir asfalt dökülebilir raporunu veriyor. Şimdi buraya kadar her şey hukuki şimdi ne yapması lazım vatandaşın burada siz eğer tarlanızda bir imar çalışması yapıyorsanız bire kere ilgili kurumlar sizden yüzde 45'e kadar zayiat alabilir. Bakın buradaki zaiyat yüzde 5 bile değildir, altındadır. Bu kadar küçük zaiyat varken çevreyolları genişletilmemiştir yeterince 5'er metre çekme mesafesi konulmuştur, bir tane trafo alanı konulmuştur. Buraya bir organizasyon geldiğinde gelen organizasyon uçarak mı gelecek? Araçlarını nereye park edecekler? Hangi yoldan geçip gelecekler? Plan olduğu gibi hatalıdır. Türkiye için, Güzelbahçe için iddialara göre gerekliyse burası yanlış yer, bakın şunu söylüyorum burası yanlış değil en yanlış yer, daha yanlış yer bulamazlar. Sen kiracısın kardeşim bugün burayı kiralarsın yarın başka bir yeri kiralarsın, bu mülk de senin değil onun için yaptığın, harcadığın para yanlış yere, boş yere. Sen bizim Belediye'nin gücü olmadan bu projeyi yaşama geçirip sürdürebilir kılamazsın. Bunu anlamadın mı? Ancak bu pistin asfaltını döker, turşusunu kurarsın” dedi.

KENAN SOFUOĞLU AÇIKLAMASI: BEN İDDİALARI DİLE GETİRDİM
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile milletvekillerinin katıldığı etkinlikte sarf ettiği ‘projenin arkasında Kenan Sofuoğlu olduğu görünüyor’ cümlesine açıklık getiren Mustafa İnce, “ben kamuoyuna bir açıklama yapmadım, bir beyanatım yok bu konuda. Orada Büyükşehir Belediye Başkanımız, Parti Meclisi üyemiz Rıfat bey ve Genel sekreterimiz Buğra bey ile arkamızda vatandaşlarla yürüyoruz. Çok sayıda jandarma alanda koşullandırılmış ve kamyonların geçişi sağlanmış hatta 100'ün üzerinde bir emniyet gücü gelmiş. Alandan tabi hem bizim hem de Büyükşehir Belediye Başkan Genel sekreterimizin bilgisi var. Tam kelime kelime bakmak lazım… Büyükşehir Belediye Başkanımızın Genel Sekreteri diyor ki ‘bu kadar emniyet gücünü yığacak, buradaki güç nedir?’ Ben de orada sadece vatandaşa hitaben değil Buğra bey'e hitaben ‘bu işin bu gücün yani yatırımcının telefonla görüştüğü söyleniyor, İçişleri Bakanı’yla direkt görüşüyor diye de var’… Bu sadece iddia… Uluslararası yarışlarda Türkiye'yi temsil etmiş vekilimiz Kenan Sofuoğlu'yla ilgili incitici tek bir kelime varsa özür dilmek de bir erdemdir. Ama ben orada incitecek hiç bir şey söylemedim, bu konuda beyanat da vermedim. Burada kendisine hiç bir hakarette bulunmadım sadece o gün o alanda konuşulanı Genel Sekreter'e hitaben söyledim. Sayın Vali ile görüştüm burada eğer mührünüzü bozuyorlarsa kaçak inşaat yapılıyor demektir. Bana ‘hayır asfalt dökülebilir kurum izni var ‘denildi, her türlü izin, inşaat izni ilgili Belediyesine aittir, eğer bu yapılmıyorsa yetki kullanırım. Go-Kart dışında yol geçişimiz herkese açıktır” dedi.

BAĞIŞ İDDİALARINA REDDETTİ… “MEHMET YAMAN ÇAYI İÇİLECEK BİRİ DEĞİL”
Go-Kart Pisti’nin yapım işini yürüten İzmir Karting Kulübü Başkanı Mehmet Yaman’ın “buraya ne yapıldıysa belediye başkanının bilgisi, onayı ve izni ile yapıldı. İşlerin yüzde 90’ı bitmişken ne olduğunu anlamadığım bir şekilde benden bağış istediler. Kabul etmeyince bu hale geldi” sözlerine yanıt veren İnce,  “Mehmet bey bana bu projeyi anlatmış, Belediye Başkanları böyle çok söylemlerle karşılaştığı için o anı çok hatırlamıyorum, ‘çok güzel falan’ demişim. Sonra da olması gereken Belediye yazışmalarını yapmışız. Hala daha sayın Mehmet Yaman belediyemize geliyor, elini kolunu sallayarak belediye ile ilgili işlemlerini yapıyor. Buna Güzelbahçe'de beni eşimin yanında vuran Ufuk Genç de yapıyor. Ben o belediyenin başkanıyım, sahibi değilim. Vatandaş geliyor, işlemini yapıyor ve gidiyor. Pandemi koşulları çok ağır, arkadaşlarımız her zaman oturtup çay içiriyorlardı, ikramlarda bulunuyorlardı. Biz Türkiye Cumhuriyeti’nde başında ‘T.C. Güzelbahçe Belediye Başkanlığı’ olan bir sistemi yönetiyoruz. Kendisini de defalarca ağırladık, makamda da ağırladık, çay ikram ettik, hiç değilse kahve ikram ettik. Biz bunun üslubuna göre davranıyoruz buna göre de bundan sonra bu şekilde olacak ama bunun artık bir eylem niteliğine, sözle anlatamadığınız bir şeyi eylemle göstermeniz gerekiyor. Şimdi bir proje belediye tarafından desteklenir, projenin bütün detayları aynı anlayışta görülebilir, bu konuyla ilgili de kamunun normal şartlarda yapamayacağı işler için vatandaşların birçok bağış yaptığı görülmüştür. Kimisi kurban bağışladı, kimisi paket bağışladı, kimisi araba bağışladı, kimisi greyder bağışladı, bu bağış kamuda vardır ve kanunda da yeri vardır. Ben burada şunu söylüyorum. Mehmet Yaman'dan bağış alamam, ben Mehmet Yaman'dan çay içemem çünkü Mehmet Yaman böyle bir iddiayı söyleyebilecek birisi, söyledi de. Benim kendisi hakkındaki önsezilerim, kendisi hakkındaki önyargılarım hiç boşa çıkmadı. Onun için biz bunu yapmadık bu kadar eminiz, yani yaptığı iş eğer böyle bir şey yaptıysak, Belediye başkanlığını bırakacak bir iş değil, hele hele benim için. Ben belediye başkanlığını bırakırım, Belediye başkanı olarak doğmadım ki bu memlekette ama Güzelbahçe'yi bırakamam. Güzelbahçe benim doğduğum, doyduğum kent. Ben gidip yarın bir başka yerde çalışabilirim ama tek şey vasiyet edebilirim, dünyanın neresinde ölürsem beni Güzelbahçe'nin topraklarına gömün derim, ben kentimi o kadar seviyorum. Onun için orada yaptığım açıklamada bence çok değerli değil. Belediye başkanlığı bir sorumluluk onun için dedim. Benim kendilerinden bir menfaat temin etmem. Kenan Sofuoğlu'ndan bahsettik, ben Kenan Sofuoğlu'yla milletvekili olarak değil, Türkiye'yi temsil eden bir yarışçı olarak görüyorum. Bu konuda bizi yurtdışında temsil eden biri eğer bir kelime orada kendisinde varsa direkt olarak bu konuyla ilgili kendisine yapılmasını gerekeni yaparım. Ama Kenan Sofuoğlu'na da milletvekili olarak bir görev düşüyor, burada bu projenin biz yanlış olduğunu söylüyoruz, bunu biz iddia ediyoruz. Kenan Sofuoğlu'na da madem bu iş bu kadar gerekliyse Türkiye'de bir başka noktada veya İzmir'de bir başka noktada bunu bulmak gibi bir görev düşüyor. Ben bundan önce bir sürü bağış aldım, makam aracı bağışı aldım halkım tepki koydu sattım, bunu kamuoyunun önünde aldık, bunu ben alıpta Belediye envanterine sokmuyorum. Güzelbahçe Belediyesi'nde 1 İYİ Partili, 2 Ak Partili ve 12 tane Cumhuriyet Halk Partili Belediye Meclisinin onayına sunuyoruz. O Meclis toplantılarında AK Partili ilçe başkanı ya da temsilcileri, Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarından katılanlar ve sosyal medyadan meclis yayınlanıyor, herkes bunu görüyor, neden bu işi yaptığımızı görüyor bu kanunda var efendim. Ama ben Mehmet Yaman'dan bağış almam, Mehmet Yaman çayı içilecek biri değildir benim için” dedi.

Payamlı Bardacık Festivali’nin koronavirüs sebebiyle iptal ettiklerini söyleyen İnce, “bu sene Payamlı köylülerimiz bir festivalin doğru olmadığı kanaatinde, Payamlı Bardacık festivalini pandemi nedeniyle bu sene yapamıyoruz. Gelecek hafta köylülerimize hem destek amaçlı hem de Bardacık'ı tanıtmak maksadıyla İzmir'in her köşesine Bardacık'ımızı köylümüzden alıp dağıtacağız. Ama Cumartesi Güzelbahçe'de güzel bir start veriliyor sizin aracılığınız ile paylaşmak istiyorum. Biliyorsunuz bundan önce İzmir'in mavi bayrak'lı plajlarına artı olarak Büyükşehir Belediyesiyle yapmış olduğumuz çalışmalarla Cumartesi saat 10:30'da Güzelbahçe 2. Liman plajında sayın Tunç Soyer ile birlikte Güzelbahçe'nin kente en yakın mavi bayrak'lı plajını açıyoruz, herkesi mavi bayrak'lı deniz'e yüzmeye davet ediyorum” dedi.

 
Sınav başvurularında 'HES kodu' istenecek
 
Freni patlayan otomobil takla attı: 5 yaralı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ömer 14 Ağustos 2020 Cuma 08:31

Evet bağış istemiş yani :) ayrıca orası bir tarım arazisi değil; her şeyi bitmiş, asfaltı kalmış olan arsaya bu kadar sahip çıkmak gerçekten kafada soru işareti yaratıyor. O zaman hiçbir aşamasını gerçekleştirmeden bu protestoyu yapsaydınız? Belediye olarak yazı çizisine de yardımcı olmuşsunuz, Bakanlık'a yönlendirmişsiniz, bunu yapacağınza olmaz kardeşim deseydiniz en başından?????

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer’den 'aktarma' açıklaması: 90 dakika 120’ye çıktı!
İzmir’de toplu ulaşım tarifesinde 90 dakika aktarma uygulaması 120 dakika ...
İzmir'in gurur projesi: Büyükşehir'den üreticilere manda hibesi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, küçük üreticilere yönelik ...
Doğaköy Halk Kütüphanesi açıldı
Menemen Belediyesi tarafından Doğaköy’de yapımı tamamlanan Doğaköy Halk ...
 
Muhtarlar Derneği’nden Başkan İduğ’a ziyaret
Bornova Muhtarlar Derneği’nin yeni yönetimi Bornova Belediye Başkanı Dr. ...
Çiğli’de moloz ekipleri iş başında
Çiğli’de başta boş arsalar, yol kenarları ve çöp konteynerlerinin çevresi ...
Konak'ta can dostlara mamamatik
Konak Belediyesi sokakta yaşayan can dostlar için MamaMatik uygulaması ...
 
Bayraklılı çocuklardan Başkan Sandal'a mektup
Bayraklı Belediyesi tarafından, salgın sürecinde açık havada süren spor ...
Buca'da BEM öğrencilerinden büyük başarı
Buca Belediyesi Aziz Nesin Bilgi Eğitim Merkezi, LGS ve YKS sınavları ...
İzmir ulaşımında 90 dakikaya yeni ayar!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşım ücret tarifesinde değişikliğe ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva