HABERLER>EKONOMİ
21 Aralık 2020 Pazartesi - 12:11

Başkan Girgin: 'Polisler korona oldu' dedi... Kemeraltı'na hırsızlar dadandı!

Kemeraltı’nda hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulandığı saatlerde hırsızlık olayı gerçekleşti. Olay üzerine konuşan Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, sokağa çıkma kısıtlamalarının uygulandığı dönemde Kemeraltı’nda görev alan ekiplerin büyük bir özveriyle çalıştığını ama alanın büyüklüğünden dolayı yetersiz olduğunu belirtti. Girgin, “Karakol yetemiyor. Çünkü çoğu korona… Karakolun amiri, baş komiser dahil şu anda korona çıktı, evinde hala dinleniyor. Personel yetersizliği Türkiye’nin her yerinde var” dedi.

Başkan Girgin:  Polisler korona oldu  dedi... Kemeraltı na hırsızlar dadandı!

EGEDESONSÖZ- Hafta sonu 56 saatlik sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı dilimde hırsızlar da boş durmadı. Kemeraltı 854 sokakta meydana gelen hırsızlık olayında, dükkanda bulunan klimanın dış ünitesi çalındı.

KEMERALTI’NA GECE 8 BEKÇİ
Olay üzerinde Menduha Ceylan’a açıklamalarda bulunun Kemeraltı Esnaf Derneğı Başkanı Semih Girgin, hırsızlık olaylarına karşı yetkililerin büyük bir çaba içerisinde olduğunu ancak korona dolayısıyla yetersiz kaldıklarını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“Bu konuda yetkililerin çaba sarf ettiğine eminim çünkü diyalog içerisindeyiz ama yetemezler, nasıl yetecekler? Tüm hapishaneler dolu, şu anda da boşaltılıyor koronadan dolayı… Zaten hırsızlıktan çok bir ceza almıyorlar. Adam klimanın dış ünitesini çalmış. Aynısını bulmak zor; kime satıyor, ne yapıyor, kimin ihtiyacı var? Bunu alanlar da bellidir; alıp bunu kullananların yakalanması lazım. Allah’tan ufak tefek şeyler, bizim korkumuz daha büyüklerin olması. Bu tip olaylar sokağa çıkma yasağında kaçınılmaz. Karakolla da diyaloğumuz iyi, onlar yetemiyorlar niye? Çoğu korona, karakolun amiri baş komiser dahil şu anda korona çıktı, evinde hala dinleniyor. Personel yetersizliği Türkiye’nin her yerinde var. Gece zaten Kemeraltı’nda 8 tane bekçi geziyor”

“ALLAH’A KALDIK BU ARA”
Girgin, bu dönemde yaşanan hırsızlıkların kaçınılmaz bir sorun olduğunu belirterek tüm sokakları görecek bir kamera sistemiyle en aza ineceğini şu sözlerle açıkladı:

“Allah’a kaldık bu ara. Bizim yapacak bir şeyimiz de yok, esnaf sadece sigortalayabilir kendi yerini. Sadece güvenlik görevlilerinin mümkün oldukça Kemeraltı içinde gezerken her araya sokağa girmeleri lazım ama bunun sonu yok. Bu en güzel şu şekilde çözülür; kamera sistemleri olur her tarafta, kamera sistemleri de merkeze bağlı olur, düzenli olarak takip edilir ancak bu da Kemeraltı için zor. Hele ki şu anda en son çıkan haberlerle virüsün mutasyona uğraması dünyada bütün morallerimizi bozdu” dedi.

“KEMERALTI’NDA HİÇ KİMSEYE KİRA YARDIMI YOK”
Esnafın maddiyatla birlikte psikolojik olarak demoralize olduğunu vurgulayan ve açıklanan esnaf yardım paketlerin yetersiz olduğunu belirten Girgin, “Önce sağlıklı olmak durumundayız. Öncelikle akıl sağlığı önemli bu işte. Çocuklarımıza ailemize sahip çıkmamız gerekiyor ama eve bir şey götüremezseniz, çalışanınıza bir şey veremezseniz ne olacak? Çalışanlar nasıl yaşayacak? Her gün ekmek yeniyor, su içiliyor, çocuk küçükse kendine göre büyükse kendine göre ihtiyacı var. Çok zor günler yaşayacağız. Allah beterinden korusun ama 2021 korkutuyor dedik, şu anda gerçek olacak gibi. Geldiğimiz noktada esnafı mutlu edecek paketler, genelgeler yer almadıktan sonra insanlar nasıl mutlu olacak? Nasıl güvende hissedecek? Kemeraltı’nda hiç kimseye kira yardımı yok, verecekleri bin lirayı kime/nasıl vereceklerini de bilmiyoruz. Bir şeyi ötelemenin anlamı yok, almıyorum demiyorlar ki öteliyorlar. İnsanların çalışması lazım… Çalışmadığı, üretmediği, satmadığı, devir daim yapmadığı bir şeyi nasıl ödeyecek? Ödeyemezsin, ödenmeyeceğini zaten biliyorlar ama o imkanı vermek istemiyorlar” diye konuştu.

 
Vekilliği düşürülen HDP'li Leyla Güven'e 22 yıl hapis
 
CHP’li Sertel: İktidar gençleri sevmiyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli kantinciler iflasın eşiğinde!
Pandemi sebebiyle okulların 5 Şubat 2021’e kadar açılmayacağı açıklandı. ...
Asgari ücrette 3'üncü toplantı yarın
İşçi, işveren tarafları ve hükümet asgari ücret için yarın üçüncü kez toplanacak.
Türkiye, Nijer'de tarımsal üretim yapacak
Türkiye Afrika'da tarımsal üretim yapmaya kararlı. Sudan'da çalışmalar ...
 
SGK İzmir İl Müdürü Gülcemal’den ‘yapılandırma’ çağrısı
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdürü Ekrem Gülcemal, prim borcu ...
Sofralara yağlı fatura! Fiyatı uçuyor...
Türkiye'de market fiyatları vatandaşın cebini yakmaya devam ediyor. Rekor ...
Karaismailoğlu duyurdu: Yeni ihracat treni yolda
Bakan Karaismailoğlu, Çin ihracat treninin bu ülkenin Xi'an şehrine kesintisiz ...
 
Gençlerin yüzde 70'i girişimci olmak istiyor
Girişimcilik ekosistemi YGA’nın bu yıl 20'incisini düzenlediği YGA Zirvesi ...
İnternetten alışverişe düzenleme geliyor
Pazar payını giderek artıran elektronik ticaretle ilgili yeni düzenleme ...
Yılbaşı süslemelerindeki tehlikeye dikkat!
Yılbaşında koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasının ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva