HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Aralık 2019 Çarşamba - 13:43

Başkan Eriş'ten Bozdağ açıklaması: Büyükşehir'den teleferik istedik

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Büyükşehir ile yapılan strateji toplantısında biz büyükşehir’den teleferik istedik. Bozdağ’a kışın arabayla çıkmak sıkıntı ama teleferik ile çıkılacak ve orada insanlar vakit geçirecek. Bakanımız da zaten bu anlamda yanımızda. Biz Bozdağ’ı yeniden kış turizminde canlandıracağız" dedi.

Başkan Eriş ten Bozdağ açıklaması: Büyükşehir den teleferik istedik

EGEDESONSÖZ- Ödemiş Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Mehmet Eriş, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege Programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Belediye Başkanı Eriş, Millet İttifakı’nın 31 Mart yerel seçimlerinden başarılı çıkmasını değerlendirirken, ülke ve kent gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başkan Eriş ayrıca İzmir, ilçesi ve partisindeki kurultay süreci üzerinden de açıklamalar yaptı. 

Eriş, “Nüfusun fazla ve ekonominin ağır olduğu yerlerde artık CHP ya da Millet İttifakı’nın iktidarı var. İstanbul çok önemli… Etkin olursanız Türkiye’yi yönetirsiniz. Mansur Yavaş gibi güzel bir insanın Ankara’da görev yapması da önemli… İmamoğlu’nun İstanbul’da yaşadığı başarı güzel” mesajını verdi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN TELEFERİK İSTEDİK
Ödemiş’te kış turizmini geliştirmek için büyük çaba sarf ettiklerini belirten Eriş, “Büyükşehir ile yapılan strateji toplantısında biz büyükşehir’den teleferik istedik. Bozdağ’a kışın arabayla çıkmak sıkıntı ama teleferik ile çıkılacak ve orada insanlar vakit geçirecek. Bakanımız da zaten bu anlamda yanımızda. Biz Bozdağ’ı yeniden kış turizminde canlandıracağız. Gelecek yıl bugünlerde Bozdağ’da kayak turizminin ne hale geldiğini de göreceğiz. Büyükşehir elimizden yeterince tutuyor zaten, kent merkezinde bir lojman vardı, burasının bize geçmesi konusunda valilik ile iletişime geçtik. Kaymakamlığımız da çok destek oluyor, valilik olur verdi ve bu lojman bize geçti, oraya şimdi yine bir gündüz bakımevi yapacağız” açıklamasını yaptı.

KANAL İSTANBUL BENİM İŞİM DEĞİL
Merkezi iktidar ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni karşı karşıya getiren Kanal İstanbul Projesi için yaşanan tartışmalara değinen Eriş, “Kanal İstanbul benim işim değil. Ben ilçeme yol, hizmet geliyor mu, ona bakarım. İşsizliği, ekonomiyi ne zaman konuşacağız?” diye konuştu.

DİSİPLİN VURGUSU!
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın parti içine yönelik eleştiri niteliğindeki konuşması ve meclis üyesini ihale üzerinden hedef almasına ayrı bir parantez açan Eriş, “Parti disiplini açısından böyle şeylerin yaşanmaması lazım… Belediye ile işiniz varsa meclis üyesi olmamalısınız. Meclis üyesi iseniz belediyeyle iş yapmayacaksınız. İyi iş yapıyor olabilirsiniz, ucuz yağıyorsunuzdur ama yanlış anlaşılır. Belediyelerde bu tür işler konuşulmamalı. Kamuoyunda farklı yerlere çekilmesi konusunda fırsat tanınmamalı. Parti bu konularda daha disiplinli olmalı. İhale açıktır, girer alır. Ama bunların konuşulmasını doğru bulmuyorum” dedi.

İZMİR’DE 89 FİRMA KONKORDATO İLAN ETMİŞ!
Ülkedeki ekonomik kötüye gidişe değinen Eriş, “İzmir’de 89 firma konkordato ilan etmiş. Devletin vergi toplama oranı yüzde 51! Yani vergilerin yarısı toplanamaz durumunda. Belediyeler de bunu yaşıyor. Tıkanma var. O zaman yasa değişimi gündemde. Yöneticilerimiz de çözüm bulma noktasında çalışma içinde. Yerel yönetimlerin güçlenmesi adına bir an önce o yasalar çıkarılmalıdır. Cumhurbaşkanı da belediye başkanıydı, orada kolaylaştırıcı yasaların çıkmasını isteyecektir.  Büyükşehir belediye başkanlarımız hizmet yapmak istiyor. Yavaş, İmamoğlu, Soyer gittiler yurt dışından kaynak buldular. Bu bile ülkemiz adına sevindirici” açıklamasında bulundu.

ÖDEMİŞ’TE TARIM VE TURİZM İÇ İÇE GELİŞECEK
Ödemiş’te tarım ve turizmi iç içe geliştireceklerini belirten Eriş, “Bakanlığımızın Bozdağ için bir planı var, çığ önleme adına bir plan yapıldı ve bunun bir an önce hayata geçmesini bekliyoruz. Böylece oradaki otellerimizin beklentisi de olan kış turizmi canlanacak. Bölgede tarım ve turizmi iç içe geliştirme peşindeyiz. Tarımda da aynı şekilde ekonomik hareket beklentisi var. Çiftçi ektiği ürünün karşılığını alacak ki üretecek, ekonomi canlanacak. Üreticiye verilecek destek tüketicinin de yüzünü güldürür. Yaptığımız festivallerde aslında sadece orada toplanıp eğlenelim diye olmuyor. Üreticilerimizle buluşuyoruz, tarımda hastalıkların engellenmesi konuşuluyor mesela. Kestane hastalıkları konusunda bilgilendirmeler oluyor. Kestanenin coğrafi işaret olarak tescili bizde, insanlar Bursa falan sanıyor, onlar da bizim zenginliğimiz ama tescil bizde” diye konuştu.

SU KESİNTİSİNİ SİYASİ OLAYA DÖNÜŞTÜRDÜLER
Hizmet verirken meydana gelebilecek aksamaları önleyecek çalışmaların önemine değinen Eriş, “Yazın hava sıcaklıklarının 55 dereceleri göreceği söyleniyor. Ben bunu duyunca daha yazı görmeden bunaldım. O sıcakta su sarfiyatı artacak, tarlaların sulanması gerekiyor, o sıcakta hayvanların daha çok su içmesi gerekiyor. 30 litre süt veren hayvanın en az bir o kadar da su içmesi gerekiyor. Barajlardaki su seviyeleri sıcaklığın etkisiyle aşağı düşecek. Biz şimdiden bunları düşünerek önlem almak için çalışıyoruz. Üretimin durması ve insanların zorluk çekmesini istemiyoruz, bakın bir arıza olduğunda siyasi olaya da dönüştürüyorlar. Bir boru patladı Menderes’te bakın siyasi bir olaya dönüştürdüler. Bu arıza her yerde olabilir, boru patlamış ne yapılabilir? Sel gibi doğa olaylarını bu tip arıza olaylarını siyasi olaya dönüştürmek doğru değil. Kuraklığa karşı ne önlem alabiliriz bunları konuşmalıyız. Çözüm yolunda arayış içinde olmalıyız, bizim gücümüz yetmezse Büyükşehir’den onların da gücü yetmezse kaymakamlıktan valilikten yardım isteyeceğiz. Tüm devlet kurumları el ele verip çözüm üretmeliyiz, şikayet edemeyiz. Gittiğimiz yerde insanların siyasi duruşuna, gencine yaşlısına kime oy verdiğine bakmıyoruz. Hizmet vermek zorundayız, yerel yöneticilik bunu gerektirir. Mecliste de aynı şekilde, karşı partideki arkadaşlarımız da düşünüyor, belki onların fikirleri bizimkinden daha iyi olabilir, onu da dinleyerek daha iyi hizmet vermeye çalışmalıyız” ifadelerini kullandı.

BELEDİYEDE BİNLERCE CV BEKLİYOR
Belediye başkanları için en büyük meselenin iş beklentisi olduğunu öne süren Eriş, “Binlerce CV var bende, Büyükşehir’de on binlercesi var. Belediye başkanlarının en büyük derdi iş talepleri haline geldi. İşsizlik çok büyük sorun. Gençlerimiz okumuş eğitim almış ama iş bulamıyor. Bir belediyenin ihtiyacı bellidir, ona göre insan istihdam edebiliyoruz. İnsanlar işsiz olduktan sonra mutsuz oluyor, en güzel parklar en güzel yollar olsa ne olur. Mutsuz insan çamurda da yürüse en güzel yoldan da yürüse fark etmez. Mutlu olan insanlar böyle şeylerin farkına varır, yolla parkla ilgilenir. Bizdeki işsizleri ben düşünüyorum ama biz bu ülkede 4 milyon Suriyeliye bakıyoruz. İşsizlik en büyük sorun, gencecik çocuk gelmiş o okulu bitirdim taşı parçalarım, her şeyi yaparım diyor ama iş yok. Belediyede mesela bazı park bahçeler ve temizlik gibi alanlarda belki iş açığımız olabilir ama okumuş gençler de onu beklemiyor ki, masa başı iş bekliyorlar. Biz bu alanda bile kadro açsak şimdi yüzlerce, binlerce insan başvuracak” dedi.

İKİ KREŞ BİTTİ, DEVAMI GELECEK…
İlçede gerçekleştirdikleri projelerden bahseden Eriş, “İki çocuk kreşi ve gündüz bakım evi projemiz var. Biri belediye hizmet binasıydı onu dönüştürdük biri de ev durumunda bir yerdi onu tamamlayarak gerçekleştirdik. Yine Kültür Park içinde Büyükşehir ile birlikte bir bakım evi yapacağız. Ben eğitimci olarak yola, taşa, parka baktığım kadar çocuklara da bakmak durumundayım. Okulların bakımını yapmaya çalışıyoruz. Yolları, boyaları, çatısı gibi onarım işlerini yapıyoruz, yine camilerin onarımı ile ilgileniyoruz. Bizim bütçemiz dahilinde değil ama bizim insanlarımızın kullandığı alanlar bunlar” diye konuştu.

YEREL YÖNETİMLER YASASI ACİLEN DEĞİŞMELİ
Belediyelerin gelirlerindeki dengesizlikten bahseden Eriş, “Ortalama söylüyorum 5 milyon para geliyor Ödemiş’e bir kısmı büyükşehir’e, İZSU’ya, bir kısmı da borçlara gidiyor ve bir buçuk milyon kalıyor bize. Bu para personel maaşlarına bile ancak yetiyor. Yerel yönetimler yasasının acilen değişmesi gerekiyor. Gerekli bütçe geldiğinde biz vatandaşlarımıza daha iyi hizmet veririz. Muhtarların taleplerine bir bakalım demek yerine hemen gerekli müdürlüğü proje yapmak için yönlendirmeye başlarız” ifadelerini kullandı.

2020 YILINDA BİR SEÇİMİN KAÇINILMAZ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM
CHP’de devam eden kongre sürecine değinen Başkan Eriş, “CHP ne kadar iyi olursa Türkiye o kadar güzel olur. Muhalefette veya iktidarda olmanın önemi yok.  Bu benim şahsi görüşüm, yanılırım yanılmam bilmiyorum ama bu gidişata göre 2020 yılında bir seçimin kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum. Yeni partiler de geliyor ama seçime en hazırlıklı en donanımlı parti olduğumuzu düşünüyorum. Şimdi devam eden kongre sürecinde kardeşliğimizi pekiştirecek, yol arkadaşlığımızı arttıracak ve güvenle kucaklaştığımız zaman insanlar bize daha çok sahip çıkacak. Gelecek umutları artacak insanların. Biz iyi durursak, iyi olursak, umudun, barışın sesi olursak bunu başarırız. Bakın İstanbul’da en son umut yeşerdi, Ekrem İmamoğlu İstanbul’da her şey çok güzel olacak dedi ve orada umut yeşerdi yeniden. Ödemiş’te kadınlar bana sitem ediyorsa, sen bizi Ekrem İmamoğlu’nun yanına götürmedin diye, bu umuttur işte. Biz bu ülke için her şeyi yaparız.

 
Teröristler sivilleri hedef aldı: 14 yaralı
 
Altay'da Tatos gözden düştü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemirli kadınların emeği bu sergide
Gaziemir Belediyesi, Cumhuriyet Semt Evleri kadın kursiyerlerinin el emeği ...
Bornova 'Özkanlar Pazarı'na kavuşuyor!
Bornova Belediyesi’nin Çevre Yolu Bornova Viyadüğü altında projelendirdiği ...
Çeşme’de öğrencilere 'Sıfır Atık Eğitimi'
Çeşme Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerince ‘Sıfır ...
 
Buca’da üretimin kitabı baştan yazılıyor: Başka bir tarım mümkün
İzmir’in en verimli tarım arazilerine sahip Buca köylerinde yenilikçi ...
Başkan Tugay anlattı: Karşıyaka'nın yol haritasında neler var?
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, ilçede faaliyet gösteren sivil ...
Çiğli Belediyesi çocuk tiyatrosu köylerde
Çiğli Belediyesi Çocuk Tiyatro ekibi ve “Dünyayı Güzellik Kurtaracak” ...
 
Bayraklı’da gençler yazarlarla buluşuyor
Bayraklı Belediyesi tarafından düzenlenen “Gençlerimiz Yazarlarla Buluşuyor” ...
Büyükşehir Başkan Vekili’nden Buca açıklaması: O adayı desteklemiyorum!
Pazar günü yapılacak CHP Buca İlçe Kongresi öncesi İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
Konak’ta tankerle su desteği devam ediyor
Tahtalı Barajı isale hattındaki dev borunun patlamasıyla meydana gelen ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva