HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Mayıs 2016 Salı - 16:49

Başkan’dan festival raporu: Bayındır 2 milyon misafir bekliyor!

Sesli bu yıl 19.su düzenlenecek çiçek festivaline 2 milyon kişi beklediklerini söyledi. Sesli, üreticilerin desteklenmesini isterken, “Bir evden karı koca ayrı kooperatiflere üye olanlar var. Ne yazık ki kooperatifleri siyasi olarak bölmek istiyorlar. Üreticilerimiz siyasallaşmak istemiyor” dedi.

Başkan’dan festival raporu: Bayındır 2 milyon misafir bekliyor!

EGEDESONSÖZ - Bayındır’da bu yıl 19.su düzenlenecek olan Çiçek Festivali’nin hazırlıkları tüm hızıyla devam ederken Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Kanal 35 TV’de yayınlanan Farklı Açı Programı’nda Egedesonsöz Genel Yayın Yönetmeni Fatih Yapar ve Gazeteci Çağdaş Yılmazer’in sorularını yanıtlayan Başkan Sesli, ilçede farklı il ve ilçelerden gelen tüketici ve kooperatiflerden yapılan yüklü miktardaki alımlar nedeniyle yaşanan “siyasi tartışmalara” değindi.

Sesli, “Üretici kooperatiflerimiz siyasi olarak ikiye bölünmeye çalışıldı. Ama bizim üreticimiz bunu yapmıyor. Örneğin üreticilerimizden bazıları karı koca birisi a kooperatifine birisi de b kooperatifine üye oluyor. Üretici siyasallaşmayı istemiyor. Üretici evine para götürmeyi istiyor. Siyasetten uzak durmaya çalışıyor ve siyasiler bunun için bazı şeyleri kaybediyor. Hiçbir kooperatife üye olmayan üreticilerimiz de var. Ekmek herkesin ekmeğidir. Üreticilerimiz mümkün olduğu kadar tartışmalara bulaşmamaya çalışıyorlar. Ama ortamda bazı kişiler bunu ne yazık ki devam ettirmeye çabalıyor. Ben buna karşıyım. En başta Bayındır kazanmalıdır. Bayındır için bir şeyler yapmalı, çaba sarf etmeliyiz. Biz gittikten sonra da Bayındır’a güzel bir iz bırakıyorsak ne mutlu bize. Biri ‘iyi ki bu işi yapmış’ derse biz mutlu oluruz. Mühim olan arkamızda hoş bir seda bırakabilmek” dedi.

HEDEF 2 MİLYON
Başkan Sesli, geçen yıl çiçek festivali nedeniyle emniyet rakamlarına göre ilçeye 1,5 milyon kişinin geldiğini söyledi. Sesli, “Bu seneki çiçek festivalinde yabancı ülkelerden gelecek olanlar da var. Geçen sene bir tek Yunanistan katılmıştı. Bu sene Yunanistan dışında Hollanda, Bulgaristan, Pakistan gibi farklı ülkelerin katılımını beliyoruz. Kapalı açık 3 bin 800 dekar alanda yaklaşık bin 200 civarında üreticimiz var. Bunlar 5 bin-6 bin civarında istihdam sağlıyor. Bu da eski dönemlerde olan göçün bir miktar azalmasını sağladı. Bayındır’da çalışma ortamı az. O yüzden çalışma ortamının olduğu yerlere göçmeye başladılar. 1985’te 50 bin üzerinde olan nüfusumuz şu anda 39 binlere düştü. Ama son 3 senedir Bayındır nüfusu eski hızında azalmıyor. Durmaya başladı ve biz de yavaş yavaş bunu durdurmaya çalışıyoruz. Bunda çiçek sektörünün çok büyük payı var. Gençlerimiz çiçek serasında üreticilerin yanında çalışma imkanı buluyor. Geçen sene çiçek festivaline emniyetten aldığımız bilgilere göre 1.5 milyon dolayında ziyaretçi geldi.  Ve bu ziyaretçiler geçen sene Bayındır ekonomisine büyük bir katkı sağladı. Biz bu sene de bu ilgiyi artarak bekliyoruz. Bu sene 2 milyona yakın ziyaretçi beklentimiz var. Çok değişik çiçek ve ağaçlarımız var. Mevsimlik çiçeklerde Türkiye birincisiyiz. En büyük çiçek üreticisi bizde. Çiçekler bizlerden çıkıyor ve ülkemize dağılıyor” diye konuştu.

ÖNLEMLER ALINDI
Sesli, son zamanlarda yaşanan terör olayları nedeniyle festivalde sadece konserleri iptal ettiklerini belirtirken küçük müzik gruplarının sahne alacağını söyledi. Sesli, terör ve tedirginlik konusunda ise, “Bizim de bu konuda kaygılarımız vardı. Ciddi önlemler alındı.  Valimizle yaptığımız görüşmelerde güvenlik önlemlerinin nasıl alınması gerektiğiyle ilgili bilgi verdik. Valimiz ‘korkulacak bir şey yok biz devlet olarak gereken önlemleri alacağız’ dedi. Güvenlik önlemleri alınacak. Terör nedeniyle şehitlerimiz var. Ne olursa olsun ateş düştüğü yeri yakar. Biz sofradayken şehit haberi aldığımızda ekmek boğazımızda düğümleniyor. Ve içtiğimiz su gözyaşı olarak içimize akıyor. Bunlar hassas noktalar o yüzden şehit ailelerinin ağlayışlarını izlemek kolay değil. İnsanın hakikaten içi sızlıyor. O yüzden eğlence faaliyetlerinden biraz uzak kaldık. Festivale ağırlık verdik ama festival boyunca içerde küçük müzik grupları, pandomimciler, karikatür grupları, canlı heykeller ve festivale yönelik küçük eğlence grupları olacak” dedi.

EN BÜYÜK DESTEK BÜYÜKŞEHİR’DEN
Başkan Sesli, sözleşmeli çiçek alımının Bayındır’ın kalkınmasında büyük önem sahibi olduğunu söyledi. Sesli, “İzmir Büyük Şehir Belediyesi’nin yapmış olduğu bir sözleşme var. Bundan dolayı büyükşehir belediye başkanımıza sonsuz teşekkür ederim. Biz en büyük desteği büyükşehirden görüyoruz. Üretici ürettiği malın elinde kalmayacağını çok iyi biliyor. Büyükşehir ‘bana bu maldan bu kalitede bir şey üreteceksin ben sana ödemeni yapacağım’ diyor. Kooperatif altındaki üyelerine yayıyor bunu, görev dağılımı yapılıyor. Tek bir üreticinin bunu yetiştirmesi imkansız. Bunun anlaşması yapıldı. Ve anlaşma şartlarına göre bu, her sene yerine getirilerek büyükşehrin imkanları karşılanıyor.  Başka belediyelerle de anlaşmalarımız var. Bu anlaşmalarla üreticimiz ihya oluyor. Ürettiği malın elinde kalmayacağını biliyor” diye konuştu.

SÖZ KANUN YERİNE GEÇER
Sesli, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi aracılığıyla yaptığı alımın 12 milyon TL’den 17 milyon TL’ye çıkartılması sözünü de hatırlattı. Başkan Sesli, “Söz ağızdan çıktığı zaman kanun yerine geçer. Sayın bakanımıza bu desteğinden dolayı teşekkür ederiz. Kemal Atatürk, ‘köylü milletin efendisidir’ demiştir. Nedeni  köylünün üretici olması, üretken olmasıdır. Bir üreticinin ürettiği maldan cebine para girmediği sürece hiçbir sektör para kazanamaz. Önce üretici parayı cebine koyacak ki bu üretici değişik sektörlere para versin. Sayın bakanımızın da dediği gibi miktar artacak olursa yine Bayındır kazanacak. Kimden olursa olsun nerden gelirse gelsin o para üreticinin cebine girdiği zaman yine bayındır esnafı kazanacak. Borçlarını ödeyecek, düğününü yapacak, elbisesini alacak… Bunlar hep zincirleme çarkla işliyor. Bir çark dönmeye başladığı zaman diğer çarklar da çalışmaya başlıyor” dedi. 

SİYASETTEN ÖNCE HİZMET
Başkan Sesli, Bayındır’ın kültürel ve tarihi açıdan da zengin olduğunu belirtirken termal tesisler, zeytin ve tarım-hayvancılık sektörünün potansiyelinin yüksekliğinden de bahsetti.  Sesli, otel yatırımları ve kültürel tesislerin yeniden restorasyonu çalışmaları nedeniyle ilçeye daha çok yerli ve yabancı ziyaretçinin getirilmesinin hedeflendiğini söyledi. Sesli, ilçede siyasetten önce hizmete ihtiyaç olduğunun altını çizerken başkanlığı döneminde hizmetlere ağırlık vereceğinin de vurgusunu yaptı. Sesli, doğalgaz çalışmalarının sürdüğünü, kısa zamanda ilgili kuruluş ile görüşüp rotayı belirleyeceklerinin söyledi. 

 
O soruşturmada 2 yakalama kararı!
 
Kaçak yapının çatısı çöktü: 1 ölü, 1 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AYM’den önemli 'İzmir' kararı: O yetki Valiliğin!
İzmir 2. İdare Mahkemesi’nin itirazını değerlendiren Anayasa Mahkemesi, ...
Flaş! İki ilçede 72 saatlik su kesintisi
Bornova ve Bayraklı’da bugün saat 14.00’da başlayan su kesintisi programı ...
Başkan Şenol ‘şenlik inadını’ anlattı!
Bu yıl 19.’su düzenlenen Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği, ...
 
Buca’nın Romanları’na yaşam atölyesi!
Buca’da yaşayan Roman vatandaşlar için Buca Belediyesi tarafından düzenlenen ...
Bornova’da gençlerden miniklere masallar
Bornovalı çocuklar, Bornova Belediyesi’nin Ege Üniversitesi Atatürk Meslek ...
İZSU'dan Japonlarla hayat kurtaracak işbirliği!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü,  kentin kanal sistemini ...
 
Neşe müzesinde neşeli atölye
Konak Belediyesi'nin Neşe ve Karikatür Müzesi'nde ortaokul öğrencileri ...
'Özel gözler'in perspektifinden İzmir!
Karşıyaka Belediyesi; Ulusal Down Sendromu Derneği ve İzmir Fotoğraf Sanatı ...
İzmir'de atıklar oyuncağa dönüşüyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva