HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Aralık 2017 Perşembe - 11:01

Başkan Çalkaya'dan tepki: Ben böyle yüzsüzlük görmedim!

Üçkuyular'dan Balçova viyadüklerinin altına taşınan pazaryerinde tezgah açan esnafın tahsis ücraeti ödemediğini öne süren Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, tepki gösterdi. Çalkaya, "Ben böyle yüzsüzlük görmedim" dedi.

Başkan Çalkaya dan tepki: Ben böyle yüzsüzlük görmedim!

İzmir'de Üçkuyular'dan Balçova viyadüklerinin altına taşınan pazaryerinde tezgah açan esnafın tahsis ücraeti ödemediğini öne süren Balçova Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Ali Çalkaya, tepki gösterdi. Çalkaya, "Haksız kazanç elde ediyorlar. Bir esnafın diğer kapalı pazaryerindeki tezgahlarıyla birlikte belediyeye 7 yılda toplam 4 bin TL borcu birikmiş. Şimdi kalkmış bizi mahkemeye veriyor. Ben böyle yüzsüzlük görmedim" dedi.

Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Üçkuyular’da yıllardır vatandaşa hizmet veren ancak arsa sahibinin tahliye kararı aldırmasıyla kapanarak Balçova viyadüklerinin altına taşınan pazaryerinde yaşanan sorunlara tepki gösterdi. Balçova'da biri organik olmak üzere üç gün pazar kurulduğunu vurgulayan Çalkaya, Başbakan Binali Yıldırım’ın girişimleriyle pazaryerinin Üçkuyular'dan Balçova'ya taşındığını, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Pazarcılar Odası ile birlikte kendilerinin de pazaryerinin çalışma kriterlerini belirlediklerini söyledi.

Türkiye’nin her yerinde pazarcı esnafın tahsis ücreti ödediğine dikkat çeken Çalkaya, şöyle konuştu:

"Onların da tabi olduğu işgaliye gibi vergiler vardır. Biz buna rağmen Üçkuyular’daki pazarın hakları bize geçtiğinde esnafımız zor durumda diye 3 yıl eski pazardan işgaliye bedeli almadık. İlçedeki tüm esnafımız ile diğer pazaryerlerinde bulunan esnafımız vergisini verirken bu pazaryerindeki esnafın böyle bir ayrıcalığı olamaz. Zaten pazarcı esnafının önemli bir bölümü de bu gerekçeyle vergisini ödedi. Ancak ne hikmetse vergisi vermeyen, haftalık 5 TL harcını bile ödemeyen, bir de fazladan ele geçirdiği tezgahları başkasına kiralayanlar bağırmaya başladı. Biz isim isim kayıt tutuyoruz. Bizi mahkemeye veren M.S. diye bir pazarcı var. Adamın diğer pazaryerinde 2010 yılından bu yana belediyeye biriken 4000 liradan fazla borcu var. Tüm yasal işlemleri yapmışız. Buna rağmen parasını ödemiyor. Şimdi diğer pazaryerinde de aynı şeyi yapıp diğer esnafı örgütlemeye çalışıyor. Bu şekilde belediyeye binlerce lira borcu olan 3-5 tane esnaf var. Kendilerine son bir uyarı yapacağız. Gerekirse Pazarcılar Odası ile birlikte kayıtlarını iptal edeceğiz."

TEZGAHLARIN SINIRI BELİRLENECEK
Çalkaya, pazarcıların tezgahlarını başkalarına kiralamaması için kimlik kartı vereceklerini ve hizmet kalitesini artırmak için de tezgahların sınırlarının belirleneceğini belirterek, şöyle dedi:

"Biz kendilerini defalarca uyardık. Bağırarak haklı çıkacaklarını zannediyorlar. Biz vergisi ödeyen esnaf başta olmak üzere tüm esnafımıza adaletli davranacağız. Şimdi bu yeni pazarın çalışma kriterleri ile de bir hazırlık başlattık. İlk önce tüm esnafımız vatandaşa iyi hizmet verecek. Her tezgahın sınırını tek tek belirliyoruz. Pazarcı esnafımıza kimlik kartları hazırlıyoruz. Kimse başka bir esnaf üzerinden para kazanıp haksız kazanç elde edemeyecek. Bunun yanında bizim de esnaf ve vatandaş için yapmamız gereken hizmetler varsa kendilerine soracağız. Amacımız pazardan alışveriş yapan dar gelirli vatandaşa iyi hizmet etmek." (DHA)

 
Küçük İskender Bucalılarla buluştu
 
İsrail bugün de BM'ye rest çekti
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Fırıncı 22 Aralık 2017 Cuma 23:57

Tek kelime söylüyorum birak git

Yorumu oyla      11      5  
Balçova dayım 22 Aralık 2017 Cuma 14:47

Balçova kaldırımları işgal edilmiş durumda yayalar yürüyemiyor lütfen esnafın caddeye tezgah açmasına izin vermeyin

Yorumu oyla      11      5  
Diyar 21 Aralık 2017 Perşembe 22:50

Balçova ata caddesinde kaldırımlarda halktan biri tezgah açsa zabıta peşine düşer.halk bankasından itibaren tükanlar tezgahlarını caddeye kadar salmışlar.geçecek yer yok.çifte standart bu yapılan.zabıta hiçmi görmüyor bunları.kordonda passportta bile sahildeki masaları kaldırdılar.

Yorumu oyla      11      5  
Osman 21 Aralık 2017 Perşembe 19:37

Sanki bunlari belediyemi yapiyor saniyordum efwndi. .... Belediye adfaltlamaya yeti semiformal.

Yorumu oyla      11      5  
Balçovalı 21 Aralık 2017 Perşembe 18:44

Ata caddesine sözde kaldırım yaptılar genişlettiler sayın başkan Duru parktan aşağı doğru bir yürü bakalım yürüyebilcenmi her taraf tezgah dolu ata caddesi nin halı rezillik güzelim Balçova mahvoldu Sakarya caddesi rezillik her yer kazılı Allah aşkına bir çık odadan gez gör rezilliği

Yorumu oyla      12      5  
Firar 21 Aralık 2017 Perşembe 16:32

Sayin baskan esnafin 3kurusluk borcunun pesine dusecegine balcovada kazili olmayan harabe olmayan tekbir sokak dahi yok ALLAHaslina sen evinden belediyeye helikopterlemi gidiyosun bir tane duzgun sokagin tek birtane kazili olmayan sokagin yok arabalara alt takim yaptirmaktan biktik tamam seninde 3cü ve son donemin biliyoruz calismiycan bu donem ama diger iki donemde calistigini gormedik cok sukur uc donemden beri sana degil partiye oy veriyoruz ama sende bunu su istimal etme yeter ya biktik birde şu var senden sonra kim gelirse senin yapamadigin isleri kac yilda toparliycak once kendi yapman gereken vaziveleri yap ondan son ra düs esnafin üc kurusluk borcunun pesine

Yorumu oyla      13      5  
Bülent ışık 21 Aralık 2017 Perşembe 12:05

Bu pazarcinin odeyecegi tahsis ucretinin 2 katini vereyim yerini bana versin.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Küçük İskender Bucalılarla buluştu
Çağdaş Türk edebiyatının en önemli isimlerinden şair, yazar Küçük İskender, ...
Foça'da Kızılay Haftası için buluşma
Kızılay Haftası kapsamında Foça’daki okullarda düzenlenen; resim, şiir ...
Kınık'ta belediye işbirliği ile deneme sınavı
Kınık Belediye Başkanlığı, ilçenin üniversiteye yerleştirme oranının artması ...
 
Gaziemir'de minik ellerden doğaya büyük dokunuş
Gaziemir Belediyesi’nin ‘Bitkisel Atık Yağ Toplama Projesi’ kapsamında ...
Tanju Okan Parkı'na sihirli dokunuş... Urla'nın simgesi olacak
Urla’da yaşayan ve adı kentle özdeşleyen merhum sanatçı Tanju Okan’ın ...
Portekiz'e davet: İzmir'e gelen kaybetmez
Portekiz Büyükelçisi Paula Lelal da Silva, Portekiz Fahri Konsolosu Ahmet ...
 
Büyükşehir’den eğitime 'sıcacık' destek
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 840 okuldaki 40 bin  ilkokul ve ortaöğretim ...
İzmir'in o ilçesi doğal gaza kavuştu
İzmir’de doğalgazın dağıtım ve işletmesini üstlenen İzmir Doğalgaz, 12’inci ...
İZSU, Bayındır'da son sürat!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğüne bağlı ekipler Bayındır ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva