HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Aralık 2023 Cuma - 09:19

Başkan Batur’dan ‘ithal aday’ tepkisi!

Konak Belediye Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Abdül Batur, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun adlarının İzmir adaylığı için geçmesi ile ilgili olarak ““Tüm aday adayı arkadaşlarımız İzmirli. Buğra Bey bir ara gidip gelmiş, o da İzmirli, haksızlık etmeyelim. Dışarıdan biri gelmesi konusu tartışılmaya başlandı. Biz İzmir'de belediye başkanı bulmayacak durumda mıyız? İzmir'de bu işi yaparım diyen arkadaşlarımız var” dedi.

Başkan Batur’dan ‘ithal aday’ tepkisi!

EGEDESONSÖZ- Konak Belediye Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Abdül Batur, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

İZMİR'DE BELEDİYE BAŞKANI BULMAYACAK DURUMDA MIYIZ?
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun adlarının İzmir adaylığı için geçmesi ile ilgili olarak başlayan ithal aday tartışmasına değinen Başkan Batur, “Tüm aday adayı arkadaşlarımız İzmirli. Buğra Bey bir ara gidip gelmiş, o da İzmirli, haksızlık etmeyelim. Dışarıdan biri gelmesi konusu tartışılmaya başlandı. Biz İzmir'de belediye başkanı bulmayacak durumda mıyız? İzmir'de bu işi yaparım diyen arkadaşlarımız var” şeklinde konuştu.

DEĞİŞİM OLMASAYDI DA ADAY OLACAKTIM
Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine hazır olduğunu ifade Batur, “Ben 1994 yılında başladım belediyeciliğe. Mesleğimiz mimarlık. Narlıdere'yi de 20 yılda önemli noktaya getirdiğime inanıyorum. Konak'ta da bu dönemin ne kadar önemli olduğunu ileriki dönemde anlayacaklar. Biz Konak'ın kentin siluetini değiştirecek anayasasını hazırladık. 600 hektarlık kentsel dönüşüm planlarını 1 dönem içinde yaptık. Konak Belediye Meclisi tarih yazmıştır. Böyle bir tecrübemiz var. Kentli neler yapabileceğimi biliyor. ‘Ben bu işi iyi yaparım’ diye ortaya çıktım. Kentin problemlerini biliyorum, meclislerini bile kaçırmayan belediye başkanıyım. 5 yılda 1 kere meclisi ben açmadım sadece. Kentin sorunlarını yerinde izliyorum. Büyükşehir'in yaptığı çalışmaları yerinde takip ediyoruz. Kentin sorunlarını iyi bilen biri olarak sivil inisiyatifler ile arası iyi olan, vatandaşlara dokunabilen biriyim. İzmirliler tecrübe, samimiyet, vatandaşın dokunabildiği, onlarla nefes alan, yaşayan birini istiyor demiştim. Biz buna uygunuz. Görev verilirse en iyisini yapabileceğimi biliyorum. Kurultay öncesi de adaylık düşüncem vardı. Değişim olmasaydı da aday olacaktım. Birikimimizi nerede kullanacağız ki başka? Ben hazırdım, teknik ekiplerimiz de çalışıyor. Sahada çalışan teknik ekibimiz var tüm ilçelerde çalışan” dedi.

SOYER’İ YIPRATMADAN, ÜZÜLMESİNE NEDEN OLMADAN BU KAMPANYAYI YÜRÜTMEMİZ LAZIM
Rekabetin centilmence yürütülmesi gerektiğini söyleyen Batur, “Bazı etik kurallara siyaseten uymamız lazım. Şu an Büyükşehir Belediye Başkanımız Soyer görevinin başında. Onu yıpratmadan, üzülmesine neden olmadan bu kampanyayı yürütmemiz lazım.  Yapılacak çalışmalar zaten ana hatları ile belli. Biz zaten neleri yapacağız biliyoruz. Bu kente 5 sene hizmet etmiş başkanlarımız var. Hepsi kentin ilerlemesi için çivi çakmış ve ellerinden gelen katkıyı sunmuş. Eski başkanlar ile görüşüyorum, görüşlerini alıyorum. Bu kentin ileriye gitmesi için, kentin probleminin çözülmesi noktasında programlar üretmiş büyüklerimiz” ifadelerini kullandı.

İZMİR'İN 3 ANA PROBLEMİ VAR
“İzmir’de neyi eksik gördünüz de aday oldunuz?” sorusuna yanıt veren Batur, “İzmir'in 3 ana problemi var. Ulaşım. Bununla ilgili her gün ayrı bir şikayet, serzeniş alıyoruz. Ulaşımla ilgili sorunlara müdahale edeceğiz, çözemeyeceğimiz bir şey yok. Ancak ulaşım ile ilgili yapabileceğimiz hafif raylı sistem ve metronun arttırılması lazım. Başka çaremiz yok. Buca Metrosu çalışıyor ancak bir yandan Karabağlar Metrosu içinde başlaması lazım. Bir diğer konu körfez… Körfez ile ilgili sürekli gündem var. Kokup kokmadığı, temizlenip temizlenmediği kavgası var. Bununla ilgili geçmişte proje hazırlanmıştı Aziz Bey döneminde. Bu projenin yeniden gündeme getirilmesi gerekiyor. Bu proje körfezin kurtuluş projesi… Yeniden bu projenin hayata geçirilmesi ve körfezin gündemden kalkması lazım…  Ayrıştırmalı yağmur suyu sistemi sorunu var. Yapılan iyi işler devam ettirilmeli. Yağmur suyu ile kanalizasyonun aynı hattan geçmesi kadar çağdışı bir şey yok. Bunu rahatlatmamız lazım ki büyük kanal projesini rahatlatmamız lazım. Yağmur suları bile Çiğli Arıtma’ya gidiyor. En önemli sorun ise kentsel dönüşüm… Bununla ilgili kentsel dönüşüm isteyen noktalarda belediye başkanlarımız ile her noktaya neşter vurmamız lazım. Deprem geliyor. Deprem geldiği zaman hepimizi ‘ne oldu kentsel dönüşüm?’ diyoruz. Bunda sürdürülebilirliği sağlamamız lazım. Devletin üst kademeleri ile hep birlikte yapmamız lazım bunu. Sadece Büyükşehir ile başa çıkabilecek bir problem değil. Konak'ta bu yüzden adım attık ve kendiliğinden yürüyecek pozisyona getirdik” açıklamasını yaptı.

TARIMI DESTEKLEYECEĞİZ
Büyükşehir adayı olması durumunda yapacakları icraatları sıralayan Batur şunları söyledi:

“Sorunların hepsini biliyorum. Masaya yatırdık. Ekiplerimiz sahada. Bölgelerin en büyük sorunu tarımsal sorunlar. Bunları daha iyi noktaya getirmek için çalışacağız. Tarımı, köylüyü kalkındırmak, tarımsal faaliyetlere destek vermek yerel yönetimlerin birinci önceliği oldu. Köyden kente göçü önleyecek ve ileriki süreçte gıda krizini engellemek için bölgelerde yapılacak en önemli çalışma köylüyü, tarımı desteklemek”

 
Murat Boz'dan şaşırtan itiraf: Sütyen markasından reklam teklifi aldım!
 
Menderes'te kömürlere sıkı denetim
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Basri'ye 15 Aralık 2023 Cuma 18:26

Gerçi bir yorumcu açıklamış ama bir de ben yazayım. Yeni yollar sadece trafik yükünü artırıyor, somut, belgeli örneği İstanbul! İzmirin kurtuluşu raylı sistemlerde, onun da sınırı var. Nedir? TBM çalışacak! Neden? Açık kazı yapmaya kalkarsan, kazdıkça terihi eser çıkacak, kazı duracak! Özel otolar merkezde trafiğe çıkmayacak, dünyanın bulabildiği çözüm bu. Bir de tepelerle çevrili bir şehir. Atıp tutmadan çözüm aramalı, harcanacak para bizim paramız, hem yatırıma hem bilete harcanan para bizden çıkacak. Otobüsün taşıma maliyeti raylı sistemin dört katı, kirlilik cabası. Kurtuluş metro ve tramvaylarda.

Yorumu oyla      2      1  
Izmirli 15 Aralık 2023 Cuma 13:28

Yeter yeter artık gına geldi 100 yasina kadar mi baskan kalacaksin ya...

Yorumu oyla      10      1  
altan koralttan 15 Aralık 2023 Cuma 13:06

yusuf...yusuf...

Yorumu oyla      8      1  
hüseyin acar 15 Aralık 2023 Cuma 13:02

Sayın Başkanım bir söz vardır kendisi iyi ama etrafı kötü. O kötüyü belirleyen de kendisidir. Konakta gördüğümüz liyakatsız danışmanlarla çalışmanız ve proje üretememeniz. İBB başkanı olursanız aynı yöntemi uygular liyakatsızlarla yola çıkarsanız vay İzmirin haline.

Yorumu oyla      7      1  
kemal 15 Aralık 2023 Cuma 12:33

Tek kelimeyle yeter, 30 yıldır başkansın yetmedi mi. CHP li olmadığın halde İzmir de 30 yıldır başkanlık yapıyorsun. Şimdi sizden başka kimse aday olmasın mı. Hep siz mi aday olun istiyorsunuz. Siz bulunmaz hint kumaşımısınız. Yeter artık 30 yıldır siz ve sizin gibilerin aralıksız uzun süre aday yapılmanızdan gına geldi artık. El insaf 30 yıl aralıksız başkanlık yapacaksın ve kalkıp gene ben diyeceksin.

Yorumu oyla      7      2  
Gürkan 15 Aralık 2023 Cuma 12:20

Basri Bey, Ankara'da çok sayıda battı-çıktı var ama trafik sorunu devam ediyor. Ayrıca dikey yollar, metrolar vb. işlerin maliyetini kim karşılayacak? Öyle bir bütçe mi var? yapımı devam eden Buca Onat Tüneli sadece 1 milyar TL'nin üzerinde maliyeti olan bir proje. Buca Metrosu'nun maliyeti ise 700 milyon avronun üzerinde. Aynı şekilde Narlıdere Metro yaklaşık 9 milyarlık (TL) bir iş. Keza tramvay projesi 2,5 milyarlık (TL) bir iş. Kağıt üzerinde şuradan şuraya yol yapılsın demek kolay. Trafiği de yol yaparak çözemezsiniz. Her yeni yol yeni trafik demek. Karşıyaka sahilde çok sayıda ışık var; iskele önünü yeraltına aldık, diğer yerler ne olacak? Her yere altgeçit, üstgeçit mi yapmak gerekiyor? Bunun sonu yok ki! Çözüm battı-çıktı değil. Ankara'da "fen lisesi kavşağı" diye bir yer var, kavşak 3 katlı hâle getirildi ama yine trafik var. Eski halini de yeni halini de defalarca kullandım. O kadar para harcadılar çözüm getirmedi.

Yorumu oyla      2      2  
mehmet 15 Aralık 2023 Cuma 11:21

GENÇLERİ DÜŞÜNÜN SAYIN ADAY ADAYLARI ONLARA DA FIRSA TANIYIN LÜTFEN..........

Yorumu oyla      4      1  
CHP'nin hatası 15 Aralık 2023 Cuma 11:06

chp daha kendini yemeye devam etsin. aday adaylarının hepsi de chp bürokratı! chp'ye ve chp müteahitlerine hizmet etme derdindeler. hardvard üniversitesinde prof hoca iken memleketine hizmet için çıkıp gelen, Ümit Özlale gibi bir aday varken, mevcut dinazorlarla izmir bir yere varamaz

Yorumu oyla      6      6  
serpil 15 Aralık 2023 Cuma 10:41

Peki mevcut belediye başkanı bunları yapmıyor mu ...Tunç Soyer bu vadettiklerinizi yapmadığı için mi aday adayısınız...?????

Yorumu oyla      7      3  
Basri Koyuncuoğulları 15 Aralık 2023 Cuma 10:26

Ulaşım sorununu sadece metro ile çözemeyiz.Bunlar çok önemli olmakla beraber,çevre yoluna dikey yollar açılması gerekiyor.Ayrıca İzmir'in çevresine mini çevre yolları yapılması gerekiyor.Örneğin Karabağlarda Buca dönüşü ve mezarlık yanına battı çıktı yapılması gerektiğini Aziz Bey zamanından beri yazıyorum.Söylüyorum.İlk kez havaalanından İzmir'e gelenler bu yolla tanıştığında neler düşündüğünü biliyorum.Karşıyaka iskele önüne battı çıktı 20 yıldır yapılmıyor.Buna benzer basit çözümler bile sorunun ciddi bir kısmını çözer.Buna benzer onlarca örneği yazarım.İzmir'de ulaşım çok ciddi sorun .İnsanların araç kullanmasını engelleyemeyiz.Bence birde İzmir'de belediye hizmetleri çok pahalı bunun ucuzlatılması gerekir. Belediye başkanı herşeyi düşünmek zorunda değildir.Zaten düşünemez .Önemli olan nitelikli ve donanımlı kadrolarla çalışmaktır.Yoksa o belediyeden bu belediyeye adam taşıyarak bir yere varamayız.Saygıyla

Yorumu oyla      8      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'den UNICEF ile 'çocuk dostu' protokol
Kentte yaşayan çocukları yerel yönetim mekanizmalarına dâhil edecek İzmir ...
Başkan Soyer İzmir’deki Erzurumlularla buluştu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ege Bölgesi Erzurum Dernekleri ...
Dünya Karşıyakalılar Günü'ne geri sayım!
Karşıyaka Spor Kulübü’nün kuruluş yılı olan 1912’ye ithafen 19 Aralık’ta ...
 
Pehlivan duyurdu: Yeni restoran ve kafeterya yolda
Menemen Belediyesi, ilçenin sosyal dokusunu güçlendirmek, vatandaşların ...
"Girişimcilik Merkezi İzmir" yenilikçi fikirleri ödüllendirdi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin TÜSİAD işbirliği ile hayata geçirdiği ...
Sengel'e pazarda sıcak karşılama
Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, pazar esnafını ziyareti ...
 
Bayraklı'ya yeni muhtarlık binaları!
Vatandaşlara daha modern ortamlarda, kaliteli hizmet sunmak için çalışmalarını ...
Buca'da sorunlar 'Sarı Masa' ile çözülüyor!
Bucalılardan gelen talep, öneri ve şikâyetleri değerlendirerek, gerekli ...
Başkan Batur'dan esnaf birliğine ziyaret!
Konak Belediye Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva