HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Temmuz 2019 Salı - 10:04

Başkan Batur 100 günde yüz güldürdü

Konak Belediye Başkanı seçilen Abdül Batur, 100 günlük hizmet süresini doldurdu. “Birlikte Konak” sloganıyla başlattığı seçim kampanyasında her gün 10 Bin adım atarak, Konak’ın nokta nokta dolaşıp kentin hızla çözülmesi gereken sorunlarını dinleyip, halkın belediye başkanından taleplerini, çözümleri ile bir araya getiren Batur, hemen harekete geçerek ilk 100 gününde yüz güldüren icraatlara imza attı. 

Başkan Batur 100 günde yüz güldürdü

Kentin tüm paydaşlarını makamında ağırlayarak, şehrin sorunlarına ilişkin yol haritasını çıkaran Batur, daha sonra hızla saha çalışmalarına başladı ve kenti adım adım dolaşmaya devam etti.

HIZLA SAHAYA ÇIKTI
Belediyenin yürüttüğü projeleri yerinde inceleyerek, gerekli revizyonları yaptıran, belediyenin tüm birimlerinde, semt merkezlerinde yürütülen çalışmaları yakından takip eden, muhtarlarla görüşerek mahallelerin nabzını tutan Batur, “Üzerinde adımladığımız topraklar nice medeniyete ev sahipliği yapmış, şehrimize can katmış kadim topraklardır. Bu bilinçle Konak’ı, onun eşsiz tarihinden de aldığımız güçle, daha güzel bir yere taşımak için canla başla çalışıyoruz” dedi.

“ÇOK İŞİMİZ VAR ÇOK”
İlk 100 günün bir anlamda dinleme ve anlama dönemi gibi düşünülmesini isteyen Batur, “Çünkü biz bu şehirde daha çok işler başaracağız. Çok işimiz var çok.. Konak hızla kalkınacak ve bu kalkınma bu şehirde bizimle hayatı paylaşan tüm hemşehrilerimize yansıyacak. Seçim döneminde Birlikte Konak demiştik. Evet, işte biz daha güzel, bereketi bol bir geleceğe hep birlikte yürüyoruz” diye konuştu.

İLK İCRAATLARA TAM NOT
Başkan Batur’un ilk 100 gününde belediye birimlerine yeni birimler katıldı. Batur’un kenti tüm paydaşlarla birlikte yöneteceğini belirterek, kurmaya söz verdiği esnaf masası, engelliler, sivil toplum kuruluşları ve hemşehri dernekleri birimleri belediye meclisten onay aldı. Uyuşturucuyla mücadele için kapsamlı bir program başlatıldı ve kentte bu amaçla bir merkez kurulması için gerekli tüm adımlar atıldı. Kentte temizlik seferberliği başlatıldı, Zeytinlik Mahallesi’ne doğalgaz müjdesi geldi.

İşte Başkan Batur’un 100 güne sığdırdığı ilk icraatlar:

MAKAMDA DEĞİL SAHADA
Başkan Batur, makam odasında oturan değil, şehrini adımlayan, kentin sokaklarında hemşehrileriyle hayatı paylaşan bir belediye başkanı olarak çalışıyor.

HALKLA İÇ İÇE BELEDİYECİLİK
Batur, önce hemşehrilerini dinliyor, sonra uygulamaya geçiyor. Hemşehrilerinin, sivil toplum kuruluşlarının, meslek odalarının sesine kulak veriyor ve daha sonra yol haritasını çıkararak uygulamaya geçiyor.

TÜM PROJELER MERCEK ALTINDA
Başkan Batur, devam eden tüm projeleri yeniden ele alıp gerekli revizeleri tamamladı. Batur, süren inşaatların hızlanacağını ve Konak'ın her noktasında bu farklılığın hissedileceğini söyledi.

İLK HEDEF KENTSEL DÖNÜŞÜM
Konak’ı yeniden canlandıracak kentsel dönüşüm çalışmalarına başlandı. İlk etapta Gültepe’nin 15 mahallesi için hazırlanan imar planlarını yeniden ele aldı. Başkan Batur, plan revizyon çalışmaları tamamlandığında, bölgenin dönüşümü için düğmeye basacak.

TARİHİYLE YAŞAYAN KENT
Batur, Konak’ın tarihi mirasını ve kültürünü ortaya çıkaracak planlamalara başladı. Konak Belediyesi, tarihi yapıların aslına uygun restore ederek kent yaşamına kazandırıyor.

YENİ BİRİMLERLE ETKİN HİZMET
Kentin tüm paydaşlarla birlikte yönetilmesi adına Kentsel Dönüşüm Birimi, Esnaf Birimi, Engelliler Birimi ve Sivil Toplum Kuruluşları Birimi kuruldu.

ŞEFFAF BELEDİYECİLİK
Her ay gerçekleşen meclis toplantıları artık sosyal medya üzerinden canlı yayınlanıyor. Konaklılar, toplantıları dilediği yerden izleyebiliyor.

MAHALLELERDE TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ
Kentin farklı noktalarında Konaklıların da katılımıyla, geniş kapsamlı temizlik kampanyaları yapılıyor.

KENT TURİZMİNDE TANITIM ATAĞI
Kente gelen yerli ve yabancı konukları bilgilendirmek için Kent Turizm Danışma Ofisleri kuruluyor.

ATIK İLAÇLAR GERİ DÖNÜŞÜME
Kentte kullanılmamış ya da tarihi geçmiş ilaçlar, eczanelere konulan sarı bidonlarda toplanıp, geri dönüşüm merkezine gönderilecek.

UYUŞTURUCUYA KARŞI TOPYEKÛN MÜCADELEDE
Kentte, madde bağımlılığıyla mücadele için kurulan Madde Bağımlılığı Komisyonu gözetiminde, Uyuşturucuyla Mücadele Merkezi inşa ediliyor.

DOĞALGAZ KEYFİ HER YERDE
Belediyenin girişimleri sonucu, Zeytinlik Mahallesi’nde 1500 hanenin bu kış doğalgazla ısınmalarını sağlayacak altyapı çalışmaları başladı. Sırada doğalgazın gelmediği diğer bölgeler var.

ENGELLİ ÇOCUKLARIMIZA YENİ YUVA
Konak Zihinsel Özürlüleri Yetiştirme ve Koruma Vakfı işbirliğiyle işletilecek Konak Belediyesi Engelli Danışma-Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi çok yakında açılacak.

HER MAHALLEYE AFET GÖNÜLLÜLERİ
Birince derece deprem bölgesi olan Konak’ta depremle mücadele kapsamında Mahalle Afet Gönüllüleri oluşturuluyor.

KAHRAMANLAR’A PAZARYERİ MÜJDESİ
Kahramanlar’ın uzun zamandır çözüm beklediği pazaryeri sıkıntısı sona eriyor. Pazar, Kahramanlar Katlı Otoparkı’nın altında her pazar günü kurulacak.

İMARDA FOTOGRAMETRİK DÖNEM
İmar çalışmalarında fotogrametrik harita üretimi sistemine geçildi. İnsansız hava aracı (Drone) yardımıyla havadan üç boyutlu fotoğraf çekimi yapılarak Konak’ın haritası çıkarılıyor; çok daha güvenli ve doğru veriler elde ediliyor.

DİJİTAL ARŞİV HAYATA GEÇTİ
Veri güvenliğinin sağlanması amacıyla dijital arşiv çalışması hayata geçirildi.

TÜM PARKLAR YENİLENİYOR
Osman Öksüz, Behçet Uz ve Prof. Dr. Reşat Tahir Kınacıgil Parkı tepeden tırnağa yenilenerek, bambaşka bir görünüme kavuşturuldu. Sırada diğer parklar var. Tüm parklar Konaklıların daha rahat ve güzel vakit geçireceği alanlara dönüşecek.

İNTERAKTİF BELEDİYECİLİK HAMLESİ
Belediyenin kurumsal web sayfası güncellendi, Whatsaap Hemşehri İletişim Hattı devreye sokuldu, e-bülten ve e-gazete servisleri başlatıldı. Kentin farklı noktalarına kurulacak wi-fi istasyonlarıyla da ücretsiz internet hizmeti sunulacak.

AMATÖR KULÜPLERE BÜYÜK DESTEK
Başkan Batur, amatör spor kulüplerine verdiği destek sözünü tuttu. Konak, ilçe sınırları içinde faaliyet gösteren 20 amatör spor kulübüne, sezon öncesi toplam 210 bin TL nakdî yardım yapıldı. 

“BİRLİKTE KEMERALTI” HAYAT BULACAK
İzmir’in markası Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nı yeniden gözde mekân haline getirecek ‘Birlikte Kemeraltı’ projesi başlatıldı. Çarşı esnafı, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve büyükşehir belediyesi desteğiyle Kemeraltı, gece gündüz hayatın aktığı, bir açık hava alışveriş merkezine dönüştürülecek.

 
6 üniversiteden diploma alan doktor yedinci üniversite için hazırlanıyor
 
Oğlunun peşini bırakmayan FETÖ imamını tekme tokat dövdü
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Haluk 16 Temmuz 2019 Salı 12:27

Başkanı basmane ve çankaya bölgesine bekliyoruz . Gelsinde rezaleti görsün. Her yer pisik içinde işporta almış başını gidiyor. Ruhsatsız suriyeli işyeri sayısı gün geçtikçe artıyor. Sahipsiz sokak hayvanları dolu ortalık. Biz mutlu değiliz bizi bunlarla kandıramaz.

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ülkeye emsal olacak proje: İzmir için pedal vakti
Kentte bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve teşvik etmek için önemli ...
İZSU’dan Dikili’ye 52 milyonluk yatırım
İZSU tarafından Dikili'nin içme suyu boru hattında yapılacak değişiklik için çalışmalara başlandı. 
Başkan Soyer'in basın danışmanı belli oldu!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İstanbul’dan transfer edilen ...
 
'Baykuş' raporu: İzmir'in vazgeçilmezi oldu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ilk 100 gün projeleri ...
Ödemiş Belediyesi'nden öğrencilere tercih desteği
Ödemiş Belediyesi ve Okan Üniversitesi işbirliği ile üniversite adaylarına ...
İzmir'de 15 Temmuz için ilk tören
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli ...
 
Bornova'da üretime tam destek
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Bornova'da tarımsal üretimi ...
Muhittin AKBEL sordu, Tunç SOYER yanıtladı... Bir santim bile yer satılmayacak
Muhittin AKBEL sordu, Tunç SOYER yanıtladı... Bir santim bile yer satılmayacak
Selçuk turizminde ortak akıl buluşması
Selçuk Efes Küçük Oteller Derneği üyeleri Nişanyan Otel’de toplandı. Selçuk ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva