HABERLER>GÜNCEL
11 Mart 2020 Çarşamba - 12:52

Başkan Arda için flaş gelişme: Savcılık devreye girdi!

Gaziemir Belediye Başkanı Arda’nın 15 Temmuz akşamıyla ilgili paylaşımlarını mecliste gündeme getiren AK Parti Grup Başkan Vekili Atmaca, savcılık tarafından bilgisine başvurulmak üzere çağrıldı. Savcılığa giden Atmaca ifade verdi. Savcılığın süreci takip ettiği belirtildi.

Başkan Arda için flaş gelişme: Savcılık devreye girdi!

EGEDESONSÖZ- Gaziemir Belediyesi’nin Mart ayı meclis toplantısında Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Başkan Halil Arda ile AK Parti Grup Başkan Vekili Uğur İnan Atmaca karşı karşıya gelmişti.

AK Parti Grup Başkan Vekili Atmaca, Başkan Arda’nın geçmiş yıllardaki sosyal medya paylaşımlarını gündeme taşımıştı. 15 Temmuz darbe girişimi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan üzerinden yapılan paylaşımları hatırlatan Atmaca, konuyu savcılığa ileteceğini açıklamıştı. Arda da konuyla ilgili, ‘Ceza almazsak konuşuruz, ceza alırsam buraya kayyum atanır’ cevabını vermişti.

- BAŞKAN ARDA: SAVCILIĞA VERİN CEZA ALIRSAM KAYYUM ATANIR!

Atmaca, “Ordu mensuplarını ve polis kardeşlerimi göreve davet ediyorum. Çünkü ben yarından tezi yok bu konuyla ilgili Cumhuriyet Savcılığı nezdinde gerekli girişimleri yapacağım. Lütfen bundan sonra ayağını denk alsın” diye konuşmuştu.

Meclis toplantıları sonrasında gelinen süreçte savcılık AK Partili Atmaca’yı ifade vermesi için çağırdı. Oturumda yetkilileri göreve çağıran Atmaca da gittiği savcılıkta ifadesini verdi.  Süreci takip eden savcılığın Atmaca’nın bilgisine başvurduğu belirtildi.

MECLİSTE NELER OLMUŞTU?
Atmaca meclis oturumunda, “Sayın başkanın 2 tane sosyal medya paylaşımı var. Aynen okuyorum; ‘yuh anasını satayım saat 03:05 yine sela okunuyor, nefret ediyorum artık’, ‘Şu an Gaziemir’de sela okunuyor, böyle komedi olmaz, yazıklar olsun Türk ordusuna kendisini böyle kullandırttı’, ‘Bir tane onurlu polis olmaz mı verilen emirleri uygulayıp istifa edecek?’, ‘Cumhurbaşkanı açıklama yapmış Taksim kışlası yapılacak, bizi sokağa dökemedikleri için (burada affınıza sığınıyorum) … yerlerinden çatlıyorlar arkadaş’, ‘AKP’ye oy verenlerin hepsinin eli kanlı’, ‘Cumhurbaşkanı müsveddesi’, ‘Erdoğan da eşcinseller gibi dönmüş, kısaca bunlara dönme diyoruz’, ‘ha gayret Hitler’e az kaldı’. Sayın başkan bu sosyal medya hesabını niye kapattınız? Siz bir çalışanınız, Zafer Saylan’ın hiçbir şekilde sizin isminizi geçirmeden yapmış olduğu paylaşımlardan iş akdini tazminatsız feshettiniz. Öbür taraftan 5 kişinin şahitliği var ve o insanın da iş akdi feshediliyor ama ne hikmetse tazminatıyla beraber… Sev beni seveyim seni. Lütfen makamınızın gerekli yerine getirin. Belediye meclisini boş işlerle uğraştırıyorsunuz” açıklamasını yapmıştı.

SAVCILIĞA VERİN CEZA ALMAZSAM KONUŞURUZ ALIRSAM BURAYA KAYYUM ATANIR!
Sosyal medya paylaşımlarının araştırılması için açıklama yapan Arda, “MİT elamanı gibi çalışmışsınız, teşekkür ediyorum. Elinizdeki belgelerin hepsini Cumhuriyet Savcılığına verin. Ceza almazsak o zaman konuşuruz. Ceza alırsak buraya kayyum atanır ama Türkiye’yi kayyumlarla yönetemezsiniz. Millet size bunun hesabını bugün olmasa da bir dahaki seçimde verecektir. Bunu göreceksiniz. Burada yapmaya çalıştığımız şey tüm Gaziemirliler tarafından takdirle karşılanıyor” ifadelerini kullanmıştı.

HESABINI KAPATTI
Ayrıca Başkan Arda’nın göreve gelmeden önce kullandığı şahsi sosyal medya hesabını kapattığı belirtildi. Arda şu an sadece başkanlık adı altındaki sosyal medya sayfasını kullanıyor.

İL BAŞKANI YÜCEL BELEDİYEYE Mİ GİTTİ?
Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesi meclisine katılan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in daha sonra Gaziemir Belediyesi’ne giderek Arda ve partililerle mini bir zirve düzenlediği de iddia edildi.

İŞTE O PAYLAŞIMLAR:

 
Göztepe'nin Kasımpaşa kabusu!
 
'Tokyo 2020 için en mantıklı seçenek erteleme'
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Murat 12 Mart 2020 Perşembe 15:45

Bu adam Tsk ya dil uzattı Akp yi, sevmezsin, başındakini sevmezsin, siyasi görüşündür ama TSK YA DİL UZATAMAZSIN, TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNE DİL UZATANDAN KUŞKU DUYMAK GEREKİR, kayyum terör suçlarında atanır açıp kanunu bakın, bu adam sadece Chp ye değil, yaptıklarıyla bir kamu kuruluşu olan Gaziemir Belediyesine de müthiş zarar vermekte, kamu kuruluşunun güvenilirliğini zedelemektedir, Chp nin bu adamı nasıl orada tuttuğunu anlamak mümkün değildir.

Yorumu oyla      2      3  
sezarın hakkı sezara 11 Mart 2020 Çarşamba 20:32

Farkettinizmi bilmiyorum ama aşağıda "seza hakkı" diye rumuz kullanıp bana cevap veren arkadaş. kayyum atanmasını savunuyor ve şunu diyor "eminim kayyum daha adil yönetir belediyeyi" hem kayyum atanacak hemde adil yönetimden bahsedilecek. vay arkadaş . işte ortadogu da siyasal islam nasıl işler en güzel örneği bu arkadaş. kayyum atanıp adil yönetmek. düşündürücü......

Yorumu oyla      2      3  
bugün de yarın da halil ibrahimŞENOL 11 Mart 2020 Çarşamba 19:34

particilikle başkancılığı karıştırıyorsunuz bu sözüm arda severlere siz boş konuşurken adam yeni devir aldığı şirket üstünden kadrosu bile olmayan özel kalemine şirket üstünden 170 bin tl lik araç aldıver şirket yöneticisi bu arkadaş ordan da bir maaş alıyor hak ve adaletten bahseden arda destekçileri karşına geçip yüzüne karşı sorun bakalım ne diyecek bir soruda benden vergi borcum var diyerek hastahane ve cami arsasını borç karşılığı vermek isteyen arda neden borcu varken boş bir binaya sadece şiir dinletisi yapıcam diye 2.800milyar öder meclis üyesinin akrabası olmasın ben bilemedim siz sorarsınız

Yorumu oyla      3      3  
Yorumcu 11 Mart 2020 Çarşamba 18:17

Bazıları hükümeti eleştirmeyi kendilerinde hak görüyorlar fakat Halil Arda ne yaparsa yapsın arkasındayız diyorlar Belediye başkanı olması dokunulmaz olduğunu göstermiyor objektif bakın olaya kendi çalışanını sosyal medyada eleştirdi diye işten attı hemde tazminatsız (o paylaşımda isim yoktu) şimdi ona afferinmi diyecekler etme bulma dünyası Arda açık seçik Cumhur başkanına Orduya Polise yakışıksız küfür ve hakaret etmiş şimdi görmezdenmi gelsinler zaten geldiğinden beri sadece işçinin esnafın ekmeğiyle oynadı hiç bir hizmet yapmadı kendi ve birkaç yakın çalışanı için saltanatı için belediyeyi tadilat yaptı inşallah kayyum gelir emin olun daha çok hizmet yapılır gariban işçilerle uğraşmazlar.

Yorumu oyla      2      3  
Çiğdem 11 Mart 2020 Çarşamba 18:12

Halil Arda unutma şimdi sosyal medyada sana destek çıkanlar yarın öbür gün seni tanımayacaklar. Tıpkı senden öncekine yaptıkları gibi sana da sırt çevirecekler! O yüzden o laflara kanıpta sevildiğini sanma! Ayrıca suç işlemişsin son söz yargının ama yaptığın çok yanlış!

Yorumu oyla      2      3  
11 Mart 2020 Çarşamba 16:45

hayırlı olsun

Yorumu oyla      2      3  
Mahmut 11 Mart 2020 Çarşamba 16:02

Ben Başkanım benim taktirim.... diyerek işten çıkardığın insanların ahı var üstünde! Kaç kişi kış günü işsiz kaldı! Mazbatayı aldığın gün başladın kıyıma! Meğer Cumhurbaşkanı için bir sürü hakaret etmişsin! Sende koltuğundan ol inşallah işten çıkardığın insanlar gibi belediye ile ilişkin kalmasın! Onların yaşadığı sıkıntıları sende yaşa Halil Arda!

Yorumu oyla      2      3  
Adalet 11 Mart 2020 Çarşamba 15:54

halil Ardanın yakın zamana kadar hesabı aktifti arkadaş sayısı fazla olduğu için açıklama yapıp diğer sayfasını açtı, bı işlerin sıkıntı yaratacağını anlayınca kapattı hesabını! Cumhurbaşkanımıza öyle hakaretler aşağılayıcı yorumlar yapan biri Bı ülkede kamu da başlkanlık yapmasın! Makama saygı olmalı! Siyasi görüş ayrı olsada bu hakaretleri bir devleti büyüğüne yapılamaz.

Yorumu oyla      2      3  
Sevda 11 Mart 2020 Çarşamba 14:32

Halil Arda ve eşi Belediyenin sahibi olduklarını sanıyorlardı ama kamuya ait bir kurum Belediye. Umarım yaptıkları özel harcamalarda soruşturma geçirir. O kadar şnsanın ahını aldılar ki allah müsade etmeyecek inşallah 5 yıl geçirmelerine

Yorumu oyla      8      11  
sen doğru dur 11 Mart 2020 Çarşamba 14:26

Halil Arda'yı yıpratamıyorlar.Kamulaştırma çalışmaları,mali disiplin,halkta gün geçtikçe artan destekçileri korkutuyor.çağreyi kapattığı hesapından yaptığı açıklamalarla böyle yıpratmakta buluyorlar.gaziemir halkı gereğini yapar.başkanının arkasında.

Yorumu oyla      11      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menemen dehşetinin detayları: Soğukkanlı katil mezar kazıp yemek dağıtmış!
İzmir'in Menemen ilçesinde, hamile eşi ve 5 yaşındaki oğlu öldürülen Suriye ...
Depremin denizdeki izi dev vinç ile yıkılıyor
İzmit’te, 17 Ağustos 1999 depreminde kara bağlantısı yıkılan ve o günden ...
Bakan Koca açıkladı: Türkiye'de ilk koronavirüs vakası!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye'de koronavirüs testi pozitif çıkan ...
 
Havayolu şirketleri binlerce uçuşu iptal etti
Corona virüs krizinin etkilerinin en fazla hissedildiği alanlardan biri ...
İşçileri taşıyan minibüs kaza yaptı: 3 ölü, 14 yaralı
Adana'nın Yumurtalık ilçesinde, tarım işçilerinin taşındığı minibüs, sürücüsünün ...
İzmir'in göbeğinde korkunç son: Canına kıydı!
İzmir'in Konak ilçesinde, psikolojik sorunları olduğu ileri sürülen Can ...
 
İki dev festivale 'koronavirüs' iptali!
Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Komitesi, bu yıl koronavirüsü nedeniyle ...
İzmir'de hastanede intihar: Profesör ölüme atladı!
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ...
Şevket Kazan son yolculuğuna uğurlandı
Ankara'da tedavi gördüğü hastanede vefat eden Saadet Partisi Yüksek İstişare ...
 
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva