HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Haziran 2018 Cuma - 14:14

Başkan Akpınar'dan iftar eleştirisi: Şov için kuruyorlar!

Karşıyaka'da Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Karşıyaka Çarşısı'nda AK Parti tarafından iftar etkinliği için "geçmiş dönemlerde de aynı sofraları aynı yerde kurduysan ben hiçbir şey diyemem ama seçime giderken tutup da şov yaparak sofralar kurulmasını doğru bulmam" dedi.

Başkan Akpınar dan iftar eleştirisi: Şov için kuruyorlar!

EGEDESONSÖZ- Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, SonSöz TV’de ‘Günaydın Ege’ programında Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Akpınar’ın gündemin stat konusu, AK Parti’nin Karşıyaka Çarşısı’nda verdiği iftar ile 24 Haziran seçimleri vardı.

5 BİN DEĞİL 500 KİŞİ VARDI
AK Parti’nin Karşıyaka Çarşısı’nda yaptığı iftarda 5 bin kişiyi toplaması ile ilgili iddialar ilişkin olarak konuşan Akpınar, “Ben belediyenin önünden başka bir iftar programına katılmak üzere giderken vatandaşlar beni yolumdan çevirdi. AK Parti’ye neden izin verdiğimi sordular. Ben bir belediye başkanı olarak her siyasi partiye eşit mesafedeyim. Birine verip de birine vermemek diye bir durum söz konusu olamaz Tabii ki iktidar partisi de böyle bir talepte de bulunca iftar verebilir. Ama ben iftar ve sahur sofralarının, dini değerlerin üzerinden siyaset yapılmasını doğru ve ahlaki bulmuyorum. Geçmiş dönemlerde de aynı sofraları aynı yerde kurduysan ben hiçbir şey diyemem ama seçime giderken tutup da şov yaparak sofralar kurulmasını doğru bulmam. 16 yıldır insanları kandırdınız, iftar ve sahur sofralarında dini duygular üzerinden siyaset yapmak insanı aldatmak oluyor. Karşıyaka Çarşı’da iftarda ben 5000 kişi değil 500 kişi vardı. Karşıyakalılar buna tepkili. Bugüne kadar 16 yıldır aynı geleneği ahlaklı bir şekilde sürdürmüş olsalardı Karşıyakalı o sofrada oturur, o ekmeği yer, suyunu içer hakkın hele ederdi” dedi.

BU STAT İŞİ BENDEN ÇIKTI
AK Parti İzmir 2. Bölge’den 2. sıra milletvekili adayı olan, eski futbolcu Alpay Özalan’ın Karşıyaka Stadı üzerinden kendilerine yaptığı eleştirilere yanıt veren Başkan Akpınar, “Karşıyaka stadı ile ilgili bize bazı sözler söyleniyor. AK Parti'nin İzmir Milletvekili adaylarından bir tanesi başka söyleyecekleri bir şey olmadığı için stat konusu üzerinden kendine ekmek çıkarmaya çalışıyor. Karşıyaka Stadı'nın ben yapmıyorum. Artık bu stat işi benden çıktı, Bakanlık’ta. O stadı benden değil, şu andaki AK Parti yetkilileri ve bakanlıktan isteyeceksiniz. Karşıyaka Belediyesi’nin yeni stat ile ilgili uzaktan yakından hiçbir alakası yok. Sevgili Alpay, Karşıyaka doğumluyum diyor. Ben de Ereğli doğumluyum, doğduğum yerle de gurur duyuyorum. Kendisi de doğduğu yerle gurur duyuyordur. 12 yaşından beri Ereğli'de ne olduğunu bilmem. Oraya AVM yapılır mı yapılmaz mı, oraya yol açılır mı açılmaz mı bilmem. Orada doğmuşum ama bugün burada yaşıyoruz ve buraya hizmet üretiyoruz. Mesele doğduğun yer değil, doyduğun yer. Hizmet ettiğin kentte insanları doğum yerleri ile eleştirmek insan haklarına aykırı bir durumdur, kafatasçılıktır ve mikro milliyetçiliktir. Bu da toplumu bölmeye gider” dedi.

KARŞIYAKA’DA BİR KESİM ANLAMAK İSTEMİYOR
Stat ile ilgili olarak ise “Yaşadığı, aidiyet duyduğum kentte bana verilen görevle belediye başkanlığı yapıyorum. Amacımız çocuklarımıza daha güzel bir kent bırakmak istiyoruz. Sadece Karşıyaka değil, Göztepe Stadı’da tartışma konusu olacak. Ne zaman? Bitince ve insanlar çile çekmeye başlayınca. Karşıyaka’da bir kesim bunu anlamak istemiyor. Orada geçmişte protatif tribünlü bir saha vardı, stat yoktu. Karşıyaka’da öyle bir durum söz konusu olsaydı itiraz etmem gibi söz konusu olmazdı. İtiraz etseydim art niyet aranırdı. Sevgili Alpay, orada protatif tribün olduğu yere sen bir kütle koyuyorsun. Neden itiraz ettiğimizi de gerekçeleriyle açıkladım. Yangın yeri bile belli değil. Allah korusun bir yangın çıksa orada insanlar zarar görebilir. Bana da yaptırmasaydın derler. Takım otobüsü geliyor, gireceği yer belli çıkacağı yer belli değil. Ambulans giriyor, yaya yoluna bağlanıyor. 24 Haziran'a kadar Karşıyaka'da oylarınız arttırmak için stadyumu malzeme yapmaya çalışıyorsunuz. Buna rağmen oylarınız ama oylarınızı artmıyorsa da oraya stadyum yapacağım diye tutturmayın. O alan spor alanı olsun çocuklarımızın elinden tutup maç seyretmeye değil spor yaptırmaya götürelim” dedi.

SANDIKLARA İYİ SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKİYOR
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimin ikinci tura kalacağını bildiğini ve algı yaratmaya çalıştığını söyleyen Erdoğan,”Türkiye'de kadına şiddet arttıysa sorumlusu sensin, çocuk istismarı arttıysa sorumlusu sensin. Her gün İnönü ile başlayıp Atatürk'e kadar giden ifadeler varsa sorumlusu sensin. Türkiye'de eğitim çöktü. Eğitimi deneme yanılma tahtasına döndüyse sorumlusu sensin. Bunun sorumlusu Cumhuriyet Halk Partisi sorumlu sensin. CHP’ye ‘çöp’ yakıştırması yapıyor. İstanbul'a yaptığınız ortada. Biçimsiz kulelerle nasıl çöplük haline getirdiğiniz ortada. Sandıklar İzmir’de muhakkak ki korunacaktır. Doğru olarak seçim de yansıyacaktır. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da nasıl olacak bunu gözlemleyeceğiz. Referandumda Türkiye’nin en büyük 3 ilinde İzmir Ankara İstanbul’da geridesiniz ama %51 ile referandumu kazanıyorsunuz. Aynı durumu 24 Haziran’da yaşamamak için sandıkları iyi sahip çıkmamız gerekiyor. Kaybedecek bir oy demokrasi için bir zarar olacak” dedi.

 
İzmir'de AK Partili belediyeden tadilat karşılığı otel!
 
Selçuklular Kadir Gecesi İsabey Camii’nde buluşacak
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmir 20 Mayıs 2019 Pazartesi 02:34

İşte İzmir haram yeyip orucunu açmaz zeytin peynirle açar daha makbul.

Yorumu oyla      4      5  
Merkez 8 Haziran 2018 Cuma 15:58

Önce kendi partine bak hatta İnc ye bak .

Yorumu oyla      10      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Foçalı 8 yaşındaki yazardan Başkan Demirağ'a imza
Issız Ada Maceraları kitabının yazarı 8 yaşındaki Ali Mirza Topal, Foça ...
Başkan Çerçioğlu Buharkent'te temel attı
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yapılacak olan Buharkent ...
Foça Spor Lisesi sezonu kapattı
2017 Yılında Yeni Foça’da eğitim ve öğretime başlayan Foça Spor Lisesi, yaz tatiline başladı.
 
CHP'li Sındır: Sadece İnce’nin seçimi kazanması yetmez!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır’dan baba ocağı Bornova’da yoğun ...
Selçuk'ta şehitler için Mevlit okutuldu
Selçuk Belediyesi’nin Ramazan ayı geleneği olan iftar yemekleri devam ediyor.
Gaziemir’de muhteşem şölen
Belediyenin düzenlediği halk dansları kurslarına katılan kursiyerler 9. ...
 
Buca'da Ramazan dayanışması
Ramazan ayının manevi iklimi ve atmosferi Buca Belediyesi’nin meydan ve ...
Foça'da dev şampiyona!
Türkiye Yüzme Federasyonu (TYF) Açık Su Milli Takım Seçme Yarışmasını ...
İzmirli gençler atık malzemeden öyle bir şey yaptı ki... Kimse gözlerine inanamadı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin önderliğinde bir araya gelen 1500 çocuk, ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva