HABERLER>EKONOMİ
30 Mayıs 2016 Pazartesi - 11:07

BASİFED’ten Kültürpark’a müze projesi

Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) Yönetim Kurulu Başkan Levent Akgerman, Kültürpark’a sanayi ve ticaret müzesi kurmayı hedeflediklerini söyledi.

BASİFED’ten Kültürpark’a müze projesi

BASİFED olağanüstü genel kurulu EGİAD toplantı salonunda gerçekleştirildi. Yapılan olağanüstü genel kurul sonucunda Ulucak Sanayicileri Derneği, Alüminyum Kaplama ve Sistemleri Derneği, Ege Yönetim Danışmanları Derneği BASİFED çatısı altına girdi. BASİFED’in yeni yönetim kurulu listesinde yeni katılan üç dernekten isimlerde yer aldı. Olağanüstü genel kurulda konuşan BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akgerman seçimli genel kurul ile yeni dernekleri bünyelerine kattıklarını belirterek, onlardan da bir temsilciyi yönetime alarak aynı ekip olarak devam etme kararı aldıklarını söyledi.

Kültürpark’a müze

İzmir’ bağlı ilçelerde bulunan yerel işadamları derneklerini de bünyelerine katmayı istediklerine değinen Akgerman, İzmir’de müze çeşitlendirmesin gerekliliğini de vurguladı.  Kültürpark müze projesi hakkında üyelere bilgi veren Akgerman, “Kültürpak’ta yeni bir sanayi ve ticaret müzesi kurma projeleri olduğunu belirten Akgerman, Bu müze geçmişi geleceğe bağlayan bir köprü vazifesi görecektir. İş adamları olarak ilerleyen günlerde bu konunun üzerinde çalışacağız” diye konuştu.

İzmir’de işsizlik yüksek

BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akgerman, göreve geldiklerinde 8 üye derneğinin çatıları altında olduğunu belirterek, Bugün yaptığımız olağanüstü genel kurul ile 11 üye dernek ve bin 500’ün üzerinde iş insanını bünyesinde barındıran; bağımsız, şeffaf ve gönüllülük esasıyla çalışan temsil tabanı geniş bir iş dünyası örgütü haline geldik.  Bölgenin ekonomik faaliyetlerine baktığımızda 2015 sonu itibariyle, 8 şehirden oluşan Bölgemizin nüfusu, yaklaşık 10.2 milyon kişidir ve bu rakam ülkemiz nüfusunun yüzde 13’üne tekabül etmektedir. 9’u İzmir’de olmak üzere, bölgede 16 üniversite ve yaklaşık 400 bin üniversite öğrencisi bulunmaktadır. 2014 sonu itibariyle, bölgemizde, 3.8 milyon kişi istihdam edilmekte olup, işsizlik oranı yüzde 9.1’dir. Ancak, bu oranın, İzmir’de yüzde 13,9 olduğunu üzülerek belirtmek isterim” dedi.

İzmir hala ulaşılabilir bir kent değil

Bölgenin merkezi konumundaki İzmir’in hala kolay ulaşılabilir bir şehir olmadığına değinen Akgerman, Özellikle hava ulaşımında İstanbul bağlantısına ihtiyaç duyulması ciddi bir sorundur. Devam etmekte olan İstanbul-İzmir Otoyolu’na ilave olarak, İzmir Limanı’nın konteyner limanı olarak büyütülmesi ve derinliğinin 9 metreden 14-15 metreye ulaştırılması, şehir ve hinterlandı olan Ege Bölgesi’ni yeni yatırımlar için cazibe merkezi haline getirecektir diye konuştu.

 
CHP Gaziemir’in gençlerinden ülkeye örnek proje
 
Erdoğan: Müslüman aile doğum kontrolü yapmaz!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
30 Mayıs 2016 Pazartesi 12:19

Havaalanı niye yapıldı anlaşılır gibi değil. 2.hub olmayacaksa dev gibi terminali ne yapacaklar ? Yıl olmuş 2016 Ankara'ya otoyol yok, hızlı tren yok. Antalya' ya, Mersin'e otoyol , hızlı tren yok. Aynı şekilde istanbul'a otoyol yok, hızlı tren yok. Bu yollar, trenler olsa İzmir bugün bambaşka bir yer olurdu. Bursa istanbul a yakın diye kocaeli ile birlikte sanayi kentleri oldular. İstanbul otoyolu bu yüzden önemli bir proje olacak. Ankara otoyolu da lazım.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altın 3.5 ayın en düşüğünü gördü: Çeyrek ne kadar?
Altının ons fiyatı bugün Asya piyasalarında 1.200 dolara kadar gerileyerek ...
Folkart artık ‘sigarasız şirket’
Folkart Başkanı Mesut Sancak, çalışanların tamamının, gördükleri eğitim ...
Danimarkalı firmadan İzmir’e 40 milyon euroluk RES yatırımı!
İzmir’in ilçelerinde yapımı hızla devam eden RES yatırımlarının ardından ...
 
'Bireysel emeklilik'te önemli gelişme
2015’te BES’e 1.2 milyon kişi geldi ancak 743 bin kişi de ayrıldı. Çıkanların ...
Karşıyaka'dan Ödemişli patates üreticilerine can suyu
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, üretim fazlalığı nedeniyle ...
Tesco gidiyor, Kipalar Migros oluyor
Son dönemlerin birleşme ve satın alma işlemlerinde en hareketli sektörü ...
 
Patronlar İzmir'de kadın sorunlarını konuşacak
“Kadının Çok Yönlü Güçlendirilmesi Projesi İzmir Toplantısı” 1 Haziran ...
Limanda angus trafiğine sektör bakışı: Kim/ne dedi?
Bakanlık hayvancılığın gelişmesi için Alsancak Limanı’na ithal damızlıkları ...
Becker ve 35 Albatros, yeni sezonda da el ele
Dünyanın önde gelen endüstriyel otomasyon sistemleri üreticisi Becker ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva