HABERLER>EKONOMİ
30 Mayıs 2016 Pazartesi - 07:14

Karşıyaka'dan Ödemişli patates üreticilerine can suyu

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, üretim fazlalığı nedeniyle patatesleri tarlada kalan ve sıkıntılı günler yaşayan Ödemişli üreticilere sahip çıktı. Gereli Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nden 100 tona yakın patates satın alan belediye, köylüye ‘can suyu’ verdi.

Karşıyaka dan Ödemişli patates üreticilerine can suyu

Yıllık ortalama 900 bin tonluk rekolteyle Türkiye’nin en önemli patates üretim merkezi olan Ödemiş’te; bu yıl üretim fazlalığı nedeniyle yaşanan sıkıntı üreticiyi vurdu. Kilosu 15 kuruşa kadar gerileyen ancak buna rağmen alıcı bulamayan patateste, yaz hasadının yüzde 90’ı tarlada kaldı. Son yılların en kötü sezonunu geçiren patates üreticilerine Karşıyaka Belediyesi sahip çıktı. Gereli Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifiyle protokol imzalayan Başkan Akpınar, yaklaşık 100 ton patates alarak üreticiye can suyu verdi. Alınan patateslerin, Ramazan Ayı’nda, 10’ar kilogramlık paketler halinde, Karşıyaka’daki ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacağı belirtildi.

“ACI TABLO”
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Tarımda uygulanan yanlış politikalar neticesinde, üreticimiz gün geçtikçe fakirleşti. Böyle verimli topraklarda, beceriksiz politikacıların zararını hep birlikte yaşıyoruz. Son 12 yılda, tarıma 70 milyar destek verilirken, dış alımlara 350 milyar lira ödenmesi acı bir tablodur. Dayanışma içinde olmak zorundayız. Bir nebze olsun, sizlere moral vermek ve diğer belediyelere öncülük yapmak için bu protokolü imzalıyoruz. Patatesleri, Karşıyaka’daki ihtiyaç sahiplerine dağıtacağız. Bizler Atatürk’ün sözlerini rehber ediniyoruz. Milletin efendisi olan çiftçimize sahip çıkmaya devam edeceğiz” diye konuştu.



“DİĞER BELEDİYELERİ DE GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ”
CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Asuman Ali Güven “Üreticiyi desteklemek ve çiftçinin alın terini kazanca dönüştürmek için buradayız. Hüseyin Başkanımızın yaptığı gibi diğer belediyelerimizin de bu konuya duyarlılık göstermesini isteyeceğiz, onları da göreve çağıracağız. Her zaman yanınızda ve yardımcınız olacağız. Kırsalda yapacağımız kalkınma, Türkiye’nin kurtuluş modeli olacaktır. Bu yüzden kooperatifçiliği önemsiyoruz” dedi.

“SARI KIZ EVDE KALMAYACAK”
Ödemiş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kocabaş “Karşıyaka Belediyesi ve değerli başkanımız sesimize kulak verdi. Bu protokol çiftçimizin alın terine bir nebze de olsa katkı sağlayacak. Karşıyaka’dan başlayan bu hareketin diğer belediyelerimize örnek olmasını diliyorum. Hüseyin Başkanımızın gelmesiyle, Ödemiş’in sarı kızı evde kalmaktan kurtuldu” dedi. Gereli Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Gerçek ise “Karşıyaka Belediyemizin bu yaklaşımı bizler için bir kıvılcım ve can suyu olacak. İnşallah diğer belediyeler de örnek alır ve yayılır. Çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

KENT KOOP GIDA MARKET DE ÖRNEK OLMUŞTU
Protokol imza törenine; CHP İzmir İl Başkan Yardımcıları Okan Karlıdağ ve Asuman Ali Güven, Karşıyaka, Tire, Beydağ ilçe başkanları, Ödemiş İlçe Yöneticileri ile çok sayıda köylü ve çiftçi katıldı. Yerel kalkınmayı ve kooperatifçiliği önemseyen Karşıyaka Belediyesi, geçtiğimiz aylarda hizmete açtığı Kent Koop Gıda Market ile 17 farklı kooperatiften alınan ürünleri alıcı ile buluşturmuş, örnek bir sosyal sorumluluk projesine imza atmıştı.

 
Galatasaray - Fenerbahçe derbisinde olaylar çıktı!
 
Diyarbakır'da karakola bombalı saldırı!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Abdullah PARLAK 30 Mayıs 2016 Pazartesi 11:55

işte sosyal belediyecilik anlayışı budur. Sizi tebrik ederim sayın başkan

Yorumu oyla      11      5  
Tayfun 30 Mayıs 2016 Pazartesi 10:08

Karsıyaka Belediyesini tebrik etmek gerekli zor zamanda ciftcinin yanında oldugu icin . Ama hukumete su soruyu sormak gerekli : Patatesin tarla da 10 kurusa kadar dusmesi bu nasıl bir tarım politakasıdır ( yada politikasızlıgı ) boyle sey olur mu hic, ciftci bu fiyatla nasıl yasar.otuz sene kırk sene onceki sorunlar hala aynı degismeden duruyor.Ciftci urettigini kaca satacak bilmiyor , uretim sonunda ne rakam cıkarsa ona boyun egmek zorunda kalıyor..Bir ulke de bu sekilde tesaduflere dayalı tarım OLAMAZ hele dunyanın bugun geldigi bilgi-teknoloji cagında hic OLAMAZ...

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tesco gidiyor, Kipalar Migros oluyor
Son dönemlerin birleşme ve satın alma işlemlerinde en hareketli sektörü ...
Patronlar İzmir'de kadın sorunlarını konuşacak
“Kadının Çok Yönlü Güçlendirilmesi Projesi İzmir Toplantısı” 1 Haziran ...
Limanda angus trafiğine sektör bakışı: Kim/ne dedi?
Bakanlık hayvancılığın gelişmesi için Alsancak Limanı’na ithal damızlıkları ...
 
Becker ve 35 Albatros, yeni sezonda da el ele
Dünyanın önde gelen endüstriyel otomasyon sistemleri üreticisi Becker ...
Turizme Rusya darbesi: Yüzde 79 azaldı!
Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı Nisan'da yüzde 28.07 azalarak ...
Flaş! Altın 2 ayın en düşüğünde
Altının ons fiyatı bugün Asya piyasalarında 1.211,6 dolara kadar gerileyerek ...
 
Türkiye ile Yunanistan arasında yerli turist kapışması!
Yaşanan zor dönemin ardından yeni sezonda Egeli turizmcilerin tek ümidi ...
Peninsula Grubu'na bir tesis daha
Peninsula Grubu'nun konaklama alanındaki yatırımlarına bir yenisi daha ...
60 bin kişi robotlar yüzünden işsiz kaldı
Gelişen teknolojiyle birlikte robotlar, birçok iş alanında insanların ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva