HABERLER>EKONOMİ
9 Şubat 2017 Perşembe - 09:23

BASİFED'den Erdoğan'ın çağrısına destek

Batı Anadolu Sanayici İş Adamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akgerman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istihdam seferliği ilan etmesini desteklediklerini ancak istihdamın daha cazip hale gelmesi için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi.

BASİFED den Erdoğan ın çağrısına destek

Batı Anadolu Sanayici İş Adamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akgerman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istihdam seferliği ilan etmesini desteklediklerini ancak istihdamın daha cazip hale gelmesi için hukuki ve ekonomik tedbirlerin alınması gerektiğini açıkladı.

Türkiye’deki işsizlik oranları hakkında bilgi veren Akgerman, “Türkiye’de genç işsizlik oldukça fazla. Biz işverenler olarak bunu çok açık bir şekilde görmekteyiz. Bu noktada elimizden geleni yapmaya hazırız. Ancak, işgücü piyasasının beklentileri ile işverenin beklentileri birbiri ile uyumlu değil. Bu noktada hükümetin yapacağı değişiklikler ve işverenlere sağlayacağı destekler ile bu sorunun altından kalkabiliriz” diyerek istihdama yönelik yapılacak hamlelerin sadece işverene yüklenmemesi gerektiğini açıkladı.

SİSTEMDE SORUN VAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belli ölçek üzerindeki işletmelerin yüzde 5 dolayında istihdam yaratması talebine yönelik açıklamada bulunan Akgerman, “İşgücü piyasasının beklentileri ile işverenin beklentilerinin uyumlu olması gerekiyor. Bu alan birçok nedenden dolayı sorun teşkil ediyor. Sistem eğitim ve öğretim açısından yetersiz. İş dünyasının ihtiyaçlarına cevap verecek bir eğitim planlaması yok. Burada ciddi eksiklikler var. Mesleki liselere halen yeteri kadar önem verilmezken, üniversitelerin rolü abartılıyor. Bazı branşlarda aşırı bir talep ve buna bağlı bir mezun fazlası oluşmaktayken, gelişim göstermesi gereken branşlar yeterince halka tanıtılmıyor” dedi. 

EVDE OTURAN İŞSİZ İŞÇİYLE AYNI GELİRE SAHİP

İşsizlerin genelinin yetenek yönünden eksik olduğunun altını çizen Akgerman, herkesin kendi seviyelerinin üstünde bir beklenti içine girdiğini ve bunun sonucunda iş bulmakta zorluk çektiğini söyledi. Devlet tarafından sağlanan işsizlik sigortası ve sosyal yardımların bu duruma katkı sağlamadığını da ifade eden Akgerman, “Evde oturan işsiz ile bazı işçiler aynı gelire sahip olabiliyor. Devletin istihdam politikası da duruma yardımcı olmuyor. Devlette iş sahibi olmak halen düşük gelir grupları için özel sektörden daha cazip. Devlet yeterince rekabetçi ve liyakat esaslı bir istihdam politikası geliştirmedikçe, özel sektörün işi daha zorlaşıyor” diye konuştu.
Yaratılmak istenen istihdamın bazı firmaları zora sokacağını dile getiren Akgerman, çeşitli nedenlerle büyüyemeyen ve bunun sonucunda yatırım yapamayan firmaların istihdama zorlanması ile şirketlerin rekabetçi piyasada da hareket edemeyeceğini açıkladı. 

GÜVEN ORTAMI SAĞLANMALI

Konvansiyonel sektörler dışında yeni istihdam alanlarının açılımının zorunlu olduğuna işaret eden Akgerman, “Bu da bakir alanlarda yeni sektörlerin yeşermesi ile mümkündür. Özellikle tarım ve hizmet sektöründe atılacak birçok adım vardır. Biyoteknoloji ve Dijital teknolojilerin gelişimi bu sektörler için fırsattır. Bu sektörler yabancı yatırım ile gelişme gösterebilir. Yabancı yatırım için güven ortamının devletin hukuk sistemi dahil her kademesinde sağlanması ana koşuldur” dedi.

 

 
Buca Belediyesi 600 can dostuna kucak açtı
 
Flaş! İKÇÜ’ye FETÖ operasyonu: Tıp Fakültesi Dekanı da gözaltında
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PETKİM işçilerinden uyarı eylemi
Petrol-İş üyesi yaklaşık 250 işçi, PETKİM'deki çalışma koşulları ve devam ...
Yabancı kabin memuru dönemi
Havayolu işletmesi tarafından istihdam edilecek yabancı uyruklu kabin ...
TANAP için dev imza!
Dünya Bankası'nın TANAP için BOTAŞ'a açtığı 400 milyon dolarlık kredinin ...
 
'Gelecek Turizmde' ile Foça 4 mevsim yaşayacak
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ...
'Bilgim Bereketim' projesinde start İzmir'de verildi
Türkiye genelinde çiftçilerimizi güçlendirmek amacıyla yola çıkan "Bilgim ...
Türk zeytini ve zeytinyağı Rusya'da vitrine çıktı
Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi'nin Rusya'da katıldığı Prodexpo ...
 
EGİAD'ın yeni dönem danışma kurulu başkanı belli oldu
EGİAD Danışma Kurulu 14. Yönetim Dönemi ilk toplantısı geçtiğimiz günlerde ...
Yorgancılar’dan Erdoğan’ın çağrısına tam destek!
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye ...
Dolar ve euroda sürpriz yükseliş
Geçtiğimiz cuma gününden itibaren düşerek seyreden dolar ve euro yeniden ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva