HABERLER>EKONOMİ
8 Şubat 2017 Çarşamba - 13:08

'Bilgim Bereketim' projesinde start İzmir'de verildi

Türkiye genelinde çiftçilerimizi güçlendirmek amacıyla yola çıkan "Bilgim Bereketim" projesinin ilk halkası İzmir'den start aldı. Proje kapsamında İzmir ili genelindeki  yaklaşık 300 kadar üretici bir gün süren ücretsiz eğitimlere katıldı.

 Bilgim Bereketim  projesinde start İzmir de verildi

Türkiye genelinde çiftçilerimizi güçlendirmek amacıyla yola çıkan "Bilgim Bereketim" projesinin ilk halkası İzmir'den start aldı. Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi, Kapsayıcı Büyüme Derneği ve İzmir Ticaret Borsası işbirliğiyle başlatılan eğitimler Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü’nün destekleriyle 8 Şubat Çarşamba günü Swissotel Efes İzmir'de düzenlenen törenin ardından gerçekleşti. Proje kapsamında İzmir ili genelindeki  yaklaşık 300 kadar üretici bir gün süren ücretsiz eğitimlere katıldı.

Programın açılışına katılan İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli, Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdürü Ahmet Güldal, Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) Direktörü Dr. Tamer Atabarut ve Kapsayıcı Büyüme Derneği Başkanı Kadir Kılıçparlar'ın, konuşma ve bilgilendirmelerinin ardından Bilgim Bereketim eğitimleri başladı.

ÜRETİCİLERİMİZ İÇİN DAHA GÜÇLÜ BİR GELECEK

Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi'nin eğitim programını oluşturduğu projede İzmirli tütün üreticileri eğitimlerden ücretsiz olarak faydalandı. Üreticilerimiz için daha güçlü bir gelecek hedefiyle ilk olarak Ahmet Serhat Can eğitmenliğinde finansal okuryazarlık, finansal piyasalar ve bankacılık tarım etkileşimi konularında bilgi alan üreticiler; programın ikinci yarısında Prof. Dr. Gökhan Özertan eğitmenliğinde dünyada tarımın durumu, sürdürülebilir tarım uygulamaları, iklim değişikliği ve etkileri, akıllı (dijital) tarım uygulamalarının yanı sıra dünyada tütün tarımı, Türkiye'de tarım ve mevcut durum, yaşanan sorunlar, çözüm önerileri ve hedefler üzerine konuşuldu.

Proje paydaşlarından İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli açılış konuşmasında, dünyanın daha yaşanabilir bir yer olmasının ancak adaletli bir gelir dağılımının sağlanması ile mümkün olacağını ve tarım sektörünün bu açıdan büyük önem taşıdığını belirterek, şunları söyledi: "Ülkemizin tarımda sahip olduğu potansiyeli daha yüksek katma değere dönüştürmesi toplam refahımızın artması açısından büyük önem taşıyor. Bilgi bu anlamda hayati önemde. Ülke olarak bu dönemde temiz üretimde güçlü bir şekilde kalmamızın bizi gelecekte avantajlı kılacağına inanıyorum. Çiftçilerimiz, destekleme primlerinden alternatif finans kaynaklarına, bütçe yönetiminden farklı pazarlama kanallarına kadar, kendilerini güçlendirecek her konuda bilgi ve fikir sahibi olmalı. Bu proje, bu anlayışla atılmış mütevazı bir adım olarak görülmeli."

ASUMAN DABAK'TAN ÇİFTÇİLERE MOTİVASYON

Bilgim Bereketim projesi eğitimleri arasında ünlü tiyatro sanatçısı Asuman Dabak tarafından üreticilere özel tek kişilik gösteri sahnelendi. İzmir ili genelindeki tütün çiftçilerine verilen eğitimlerin ardından, Bilgim Bereketim Projesi, Ege’den Türkiye geneline yayılarak eğitimleriyle üreticileri desteklemeye devam edecek.

 
Türk zeytini ve zeytinyağı Rusya'da vitrine çıktı
 
İzmir’de ekmek parası yolunda can pazarı: 12 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türk zeytini ve zeytinyağı Rusya'da vitrine çıktı
Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi'nin Rusya'da katıldığı Prodexpo ...
EGİAD'ın yeni dönem danışma kurulu başkanı belli oldu
EGİAD Danışma Kurulu 14. Yönetim Dönemi ilk toplantısı geçtiğimiz günlerde ...
Yorgancılar’dan Erdoğan’ın çağrısına tam destek!
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye ...
 
Dolar ve euroda sürpriz yükseliş
Geçtiğimiz cuma gününden itibaren düşerek seyreden dolar ve euro yeniden ...
THY'den çok önemli 'devir' açıklaması
Türk Hava Yolları (THY) Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı bünyesindeki ...
Putin'den Türk Akımı'na onay
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesine ...
 
Tütünde düşüşün önüne geçecek güçbirliği!
Tarım ürünlerinde Türkiye’ye fındıktan sonra en fazla döviz kazandıran ...
Çeşme’de Defterdarlık’tan satılık altın araziler!
İzmir Defterdarlığı, Çeşme’de 23 arsayı satışa çıkardı. 500 metrekare ...
İzmir'den hangi araziler varlık fonuna devredildi?
Bakanlar Kurulu kararıyla birçok büyük şirket Varlık Fonu'na devredilirken, ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva