HABERLER>POLİTİKA
25 Haziran 2017 Pazar - 09:53

Başbakan'dan trafik terörüne karşı uyarı

Ramazanın son iftarını doğup, büyüdüğü Erzincanın Refahiye İlçesi’ne bağlı Kayı Köyü’nde yapan bu sabah da yine köylüleri ile bayram namazını kılan Başbakan Binali Yıldırım, bayram mesajında halkı trafik terörüne karşı uyardı.

Başbakan dan trafik terörüne karşı uyarı

Bugün saat 05.40'da köy meydanındaki Kayı Camisi’ne gelen Başbakan Binali Yıldırım, köylüleri ile birlikte bayram namazı için saf tuttu. Cami çıkışında köylüleriyle bayramlaşan Binali Yıldırım, çocuklara oyuncak da oyuncak dağıttı. Cami önünde açıklama yaparak bayram mesajı veren Başbakan Yıldırım, halkı özellikle trafik terörüne karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Bayramların kardeşliğin, birliğin ve beraberliğin doruğa ulaştığı günlerden birinin olduğunu hatırlatan Yıldırım:

Bugün ramazan bayramının birinci günü. Ramazan bayramını bu yıl doğduğum, büyüdüğüm Erzincanın Refahiye ilçesine bağlı Kayı köyünde köylülerimle, komşularımla birlikte geçiriyoruz. Bayram namazını kıldık şimdi de artık bayramlaşacağız ve böylece ramazandan sonra bayramı idrak etmiş olacağız. Bayramlar kardeşliğin, birliğin ve beraberliğin doruğa ulaştığı günlerdir. İşte o günlerden birini yaşıyoruz. İnşallah bu bayramda ülkemizin, milletimizin birliği, dirliği ve beraberliğine, tüm İslam aleminin huzuruna kardeşliğine vesile olur. Bu bayram vesilesi ile ben ülkemizin birliği, beraberliği ve vatanın bölünmez bütünlüğü için hayatını ortaya koyan sınırlarda, dağlarlarda ve bayırlarda ülkenin güvenliği için mücadele eden tüm güvenlik güçlerimize polisimize, askerimize, jandarmamıza, korucularımıza teşekkür ediyorum. Teşekkürlerimiz sunuyorum. Milletin duası onlarla beraber. Çünkü onlar ülkemizin birliği için istiklali için geleceği için çalışıyorlar.

Bayramlarda verilmesi gereken en önemli mesajlardan birinin de şüphesiz ki trafik terörü olduğunu hatırlatan Başbakan Binali Yıldırım şunları söyledi:

Bayramda insanlar sılayı rahim yapıyor ve memleketlerine giderek, büyüklerini, kabirlerini ziyaret ediyor. Bu gidiş ve gelişlerde hiç arzu etmediğimiz trafik kazaları meydana geliyor. Dolayısı ile vatandaşlarımızdan özellikle isteğim aman siz siz olun yolların kurallarına uyun. Yolların kralı olmaz yolların kuralı olur. Hızlı gitmenize gerek yok. Hızlık gitmekle yavaş gitmek arasında bir ömür kadar fark var. Onun için sizlerin sevdiklerinize sağ salim ulaşması bizim en büyük önceliğimiz ve beklentimizdir. Bu bakımdan dostlarımızı, eşimizi, akrabamızı üzmemek için lütfen yola çıkarken dinlenmiş olarak, yorulduğumuzda ara vermek sureti ile seyahatinizi tamamlayın.

Doğduğu köyde bayramı idrak etmek için gelenlerin, güzel huylarından ve hasretlerinden biri olarak gençlere örnek teşkil ettiğini sözlerine ekleyen Yıldırım konuşmasını şöyle tamamladı:

"Geçmişini bilemeyen geleceğini inşa edemez. O yüzden vatanın her köşesinde her yerinde ay- yıldızlı bayrağımızı dalgalandıracak, birliğimizi ve beraberliğimizi sağlamlaştıracak her türlü çalışmayı birlikte yapmamız lazım. Türkiye hepimizin arzu ettiği muasır medeniyetler seviyesine ancak ve ancak daha çok çalışacak, birliğimizi ve kardeşliğimizi daha da sağlamlaştırarak farklılıklarımızı değil, ortak yönlerimizi ön plana çıkararak farklılıklarımızı zengin olarak görüp ve o şekilde hareket ederek sağlayacağız. Ben tekrar ramazan bayramının bütün milletimize, hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Daha nice bayramlara birlik içinde beraberlik için de huzurla ulaşmamızı Mevlamdan niyaz ediyorum. Vatan için, millet için hayatını ortaya koyan, şehit olan bütün şehitlerimize Allah rahmet diliyorum. Gazilerimize hayırlı uzun ömürler diliyorum. (Hürriyet)

 
Salihli'de feci kaza: 2 ölü, 4 yaralı
 
Karşıyaka'da büyük gurur: 1,5 milyar litre su kurtuldu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli'den o işarete ilk yorum
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ...
Camide rahatsızlık geçiren Erdoğan'dan ilk açıklama
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bayram namazı için geldiği Mimar Sinan ...
'FETÖ'nün ayakta alkışladığı yürüyüşü yapmak gaflettir'
Başbakan Yıldırım, "15 Temmuz katili eli kanlı FETÖ'nün ayakta alkışladığı ...
 
Bakan Soylu'dan, Baskın Oran için suç duyurusu
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Prof. Baskın Oran için Twitter'dan suç duyurusunda bulundu.
Kılıçdaroğlu'ndan Ramazan Bayramı mesajı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bayram mesajında, "Bu bayramı ne ...
İhracı istenmişti: O isim AK Parti'den istifa etti!
Yayınladığı video ile olay yaratan ve AK Parti parti tarafından hakkında ...
 
Bahçeli’den bayram mesajı: Tehdidin dozajı çok fazla...
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ramazan Bayramı mesajında birlik ve ...
Başbakan Yıldırım'dan İzmir'de şehit ailesine ziyaret
Başbakan Binali Yıldırım, 8 Şubat'ta Suriye'de El Bab'da şehit düşen Astsubay ...
CHP İzmir'de bayram buluşması: Gündem 'Adalet Yürüyüşü'
Kocaoğlu, ‘Adalet Yürüyüşü’nde genel başkana destek verilmesi için öneri ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Daha önceleri nerelerdeydiniz?
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Boşanan aileler ve çocuklar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva