HABERLER>POLİTİKA
19 Mart 2017 Pazar - 09:06

Başbakan'dan sert tepki: Bölücüleri baş üstünde...

Başbakan Yıldırım, "Avrupa'da, Almanyası, Hollandası, Avusturyası, İsviçresi bir araya geliyor. Bölücü PKK terör örgütünü adeta baş üstünde tutuyorlar, bizim ülkesini, milletini seven soydaşlarımıza bütün zorluğu, sıkıntıyı çıkartıyorlar." dedi.

Başbakan dan sert tepki: Bölücüleri baş üstünde...

Başbakan Binali Yıldırım, "Olaylar bize şunu gösteriyor, oyun büyük Avrupa'da, Almanyası, Hollandası, Avusturyası, İsviçresi bir araya geliyor. Bölücü PKK terör örgütünü adeta baş üstünde tutuyorlar, bizim ülkesini, milletini seven soydaşlarımıza, kardeşlerimize ellerinden gelen bütün zorluğu, sıkıntıyı çıkartıyorlar." dedi.

AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, Türkiye'de 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına ilişkin kampanya çerçevesinde, Avusturya'nın başkenti Viyana'da seçmenlerle "cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi" konulu etkinlikte bir araya geldi. Başbakan Yıldırım, bu etkinliğe telefon bağlantısıyla katıldı.

Başbakan Yıldırım, her türlü engelleme ve zorluğa rağmen kararları ve azimlerinden bir şey kaybetmediklerini söyledi.

Halk oylamasından "evet" çıkması durumunda bazılarının oyununun bozulacağını belirten Yıldırım, "İşte bunun için ana muhalefet partisi CHP, terör örgütünün yandaşı HDP, PKK ve FETÖ gibi örgütler adeta el ele vermişler, omuz omuza vermişler. Türkiye'de istikrarın kalıcı hale gelmemesi, Türkiye'de güçlü iktidar olmaması için ne lazımsa yapıyorlar." ifadelerini kullandı.

Oynanan oyunun büyük olduğunu vurgulayan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Bu olaylar bize şunu gösteriyor, oyun büyük Avrupa'da, Almanyası, Hollandası, Avusturyası, İsviçresi bir araya geliyor. Bölücü PKK terör örgütünü adeta baş üstünde tutuyorlar, bizim ülkesini, milletini seven soydaşlarımıza, kardeşlerimize ellerinden gelen bütün zorluğu, sıkıntıyı çıkartıyorlar. Ama ne yaparlarsa yapsınlar, bu azim bu kararlılık sizlerde olduğu müddetçe asla bunlar başarılı olamayacak. Milletimizin sağduyusu galip gelecek ve 16 Nisan'da Türkiye vesayet kalıntılarını evet oylarıyla sona erdirecektir."

"Hayır kampanyalarını kim yürütüyor, PKK, FETÖ" 
TBMM FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Milletvekili Petek de bir hukukçu olduğunu kaydetti.

Petek, anayasa değişikliğiyle getirilmek istenenin, birilerinin söylediği gibi rejim değişikliği olmadığını ve cumhuriyetin temel ilkeleriyle oynanmadığını vurguladı.

Yeni anayasa değişikliğiyle ülkenin bölüneceğini iddia edenlerin büyük bir çarptırma içerisinde olduğuna dikkati çeken Petek, "Anayasa değişiklik metni burada, okuma yazmamız hepimizin var. Lütfen göstersinler bana nerde yazıyor ülkenin bölüneceği. Eğer bu anayasa değişikliği ülkenin bölünmesine sebep olacak en küçük bir kırıntı, bir kelime taşıyor olsaydı, bu değişikliği önce PKK savunurdu. Ama şimdi en fazla hayır kampanyalarını kim yürütüyor, PKK, FETÖ ve DAEŞ'in uzantıları." değerlendirmelerinde bulundu.

"Tek başlı icraat"
"AK Parti 15 yıldır iktidarda, bugüne kadar neyi yapamadınız da bu değişikliği yapmak istiyorsunuz." şeklindeki eleştirilere de değinen Petek, "15 senede yaptığımızı eğer cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi olsaydı 5 senede yapardık." dedi.

Türkiye'nin 80 milyonluk genç ve aktif bir nüfusunun olduğunu anımsatan Petek, milli gelirin artırılması ve ihtiyaçların karşılanabilmesinin hızla alınacak kararlarla mümkün olduğunu anlattı. Petek, "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi buna olanak sağlıyor, yani tek başlı icraat." şeklindeki görüşünü paylaştı.

Avrupa genelinde AK Parti milletvekili ve yöneticilerine yönelik sergilenen olumsuz yaklaşımlara rağmen toplantıya çok sayıda Türk seçmen katıldı.

 
Dışişleri Bakanlığı'ndan Almanya'ya kınama
 
Beyaz Saray'da bomba alarmı: 1 gözaltı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanlığı'ndan Almanya'ya kınama
Dışişleri Bakanlığı, Almanya'nın Frankfurt kentinde terör örgütü PKK yandaşlarının ...
CHP'li Böke: Açıkça rejim değişikliği teklifi
Böke anayasa değişikliğinin açık bir rejim değişikliği olduğunu belirterek, ...
Sözcü Kalın: Yapılan açıkça teröre destek!
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Almanya'nın Frankfurt kentinde ...
 
Baykal’dan Soylu’ya yanıt: Elinde kanıt varsa…
CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, İçişleri ...
Meral Akşener'in toplantısında kavga çıktı!
Akşener, memleketi İzmit’te vatandaşlara seslenirken, bir grup ülkücü ...
Kılıçdaroğlu: Mağdur olan biziz
Ankara'da konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, referanduma dengesiz ve haksız ...
 
Baykal’dan İzmir’de mesaj yağmuru: 'İstifa et' demeyeceğiz!
Çanakkale Savaşı için, “Milletimiz gerdeğe girer gibi cepheye gitmiştir” ...
Başbakan Yıldırım eski bakanlarla buluşacak
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Yıldırım, partiden istifa eden ve ihraç ...
Bahçeli: Kılıçdaroğlu'nun uykularını kaçıracak!
MHP Lideri Bahçeli, Elazığ'da düzenlediği mitingde konuştu. Bahçeli, CHP ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva