HABERLER>POLİTİKA
11 Mart 2017 Cumartesi - 09:50

Başbakan'dan İzmir'de 'balkon' mesajları

AK Parti İzmir Teşkilatı'nın yeni binasının açılış töreninde 'balkon konuşması' yapan Başbakan Yıldırım önemli açıklamalarda bulundu. Teşkilatı öven ve "İzmir işi bitirmiş" diyen Başbakan, art arda gelen yasaklar nedeniyle Almanya ve Hollanda'ya sert tepki gösterdi.

Başbakan dan İzmir de  balkon  mesajları

EGEDESONSÖZ - İzmir'de iki gün geçiren, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kadınlarla akşam yemeği yiyerek kutlayan, İzmir-İstanbul Otoyolu'nun Kemalpaşa-Bornova-Otogar Kavşağı'nı açan, Kınık ve Aliağa'da miting yapan Başbakan Binali Yıldırım bugün bir kez daha kente geldi. 

Balıkesir'deki mitinginin ardından havayoluyla İzmir'e geçen Başbakan Binali Yıldırım Adnan Menderes Havalimanı'nda partililer tarafından karşılandı. 


Başbakan Yıldırım İzmir’deki Cumartesi mesaisinde önce AK Parti İl Teşkilatı’nın resmi açılışını yaparak başladı. Bornova'da 7 katlı bir iş hanının üç katını kiralayarak taşınan partisinin İzmir İl Başkanlığı binası Başbakan'ın mesajlarıyla hizmete alındı. 
 
AK Parti İzmir’in yeni binasında genel başkanların her seçim sonrasında Genel Merkez binasından balkon konuşması yapmalarından esinlenerek sonradan yaptırılan balkondan ilk seslenişi Başbakan yaptı.



Başbakan Yıldırım’ın balkon konuşması yaptığı il binasının önünde bulunan alanda çok sayıda partili hazır beklerken, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti İzmir milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe başkanları, eski milletvekilleri de programa dahil oldu.



Başbakan büyük sevgi gösterileri eşliğinde çıktığı balkonda eşi Semiha Yıldırım ile birlikte partilileri selamladı.

İZMİR BENİM MEMLEKETİM, İZMİR BENİM ŞEHRİM…
Başbakan Yıldırım, “Maşallah İzmir tam kadro burada… İzmir birlik ve beraberlik içinde tek yürek, tek vücut olmuş. Güzel İzmir’e de bu yakışır. 16 Nisan’a kadar çalışmaya ant içen bu yiğit bu fedakar teşkilata da bu yakışır. Allah hepinizden razı olsun. Çok şükür iş yapmaktan açılış yapmaya vakit bulamıyoruz. Türkiye’nin doğusundan batısına kuzeyinden güneyine hizmet götürmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Gayretlerimizle mega projeleri dev eserleri bir bir kazandırmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. Bugün burada yine güzel bir iş var. İzmir benim memleketim. İzmir benim şehrim. İzmir’e zaman ayırmazsak olmaz. Şu güzel, yiğit İzmirlilere bir selam verelim, kucaklaşalım yeni il binamızda bir hasret giderelim dedim” açıklamasını yaptı.  

“İZMİR BU SEFER KAZANAN TARAFTA OLACAK MI?”
Yıldırım açılışı yapılan bina için, “Yeni mekan ferahlık ve başarı getirir. Zaten gittikçe başarısını arttıran İzmir il teşkilatımız bu yeni binasında çok daha güzel, çok daha başarılı hizmetlere imza atacak. Yol arkadaşlarım 16 Nisan için buradan söz veriyor musunuz? Söz mü? İzmir bu sefer kazanan tarafta olacak mı? İzmir bu sefer rekora koşacak mı?

Bu güzel mekana kavuştuğumuz için mutluyuz. Ama önemli olan binalar değil, içerideki insanların mutluluğudur. AK Parti Türkiye’nin 7 bölgesinin 81 ilinin siyasetteki baba ocağıdır. İstiklal Marşımızda vurgulanan ‘Korkma sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak, sönmeden yurdunun üstünde tüten en son ocak sözleri’ çok önemlidir. AK Parti’yle ilelebet dalgalanacak ay yıldızlı bayrağı taşıyacak ve Türkiye Cumhuriyeti’nin en güvenli ocağı olmayı başarmıştır. Millet 15 yılda AK Parti’ye güvenerek inanarak destek verdi. Binalardan, yollardan önce gönülleri kazandık” dedi. 

MİLLET YİĞİT BİR ŞEKİLDE HEP YANIMIZDA OLDU
Yakın tarihte yaşananlardan ve hükümet olarak gerçekleştirdikleri projelerden örnek veren Yıldırım, “Bugün on binlerce İzmirli onun için burada… Onun için 15 Temmuz darbe girişiminde millet bizimle beraberdi. Siz 15 Temmuz’dan itibaren bir ay boyunca gece dediniz, gündüz dediniz nöbetler tuttunuz. Meydanları alçaklara dar ettiniz. Bu birliktelikten aldığımız güçle milletin adamı kurucu genel başkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan önünü kapayamadılar. Siyaset yasağını getirenlere millet dersini verdi. Yetmedi, bize muhtıra verenlere biz sadece muhtırayı sadece milletten alırız dedik onlara iade ettik. Millet yiğit bir şekilde hep yanımızda oldu. Sonra 2007 referandumu geldi. Bu sefer vesayet kırmız kart gördü. En nihayet Türkiye demokrasisi AK Parti’yle daha da güçlenmeye başladı. 2014’te cumhurbaşkanı Türkiye Cumhuriyeti tarihinde sorun olmaktan çıktı ve Cumhurbaşkanını millet doğrudan seçti. Kurucu genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olarak millet için göreve başladı.

İşimiz yeni başlıyor. Çünkü 15 yılda Türkiye’de işler çok değişti. Köprünün altından çok sular aktı. Artık IMF karşısında el pençe divan duran bir Türkiye yok. Artık yabancı ülkelerin kullandığı teknolojileri izleyen bir Türkiye yok. Avrupa ve Asya kıtaları köprülerle bağlanıyor. Asrın projesi Marmaray, Avrasya Tüneli yapıldı. Yavuz Sultan Selim köprüsünü yaptık milletimize armağan ettik. İlk şehir hastanemizi Mersin’de açtık. 5 yıldızlı otel konforunda… Türkiye’nin dört bir yanına hizmet götürüyoruz. Vatandaşa boş vaat değil 112 bin kişiye iş aş temin ediyoruz. Yatırımları tamamlıyoruz. Millete hizmet aşkıyla dağları deliyoruz. Dağları Ferhat olup deliyoruz, Şirinimize milletimize ulaşmak için. Önceki hükümetlerin içinden çıkamadığı Bolu Tüneli'ni AK Parti iktidarı olarak geldik yaptık, hizmete açdık. Ilgaz 15 Temmuz İstiklal tünelini bitirdik, bir efsaneyi gerçeğe dönüştürdük. Yolları böldük, hayatları, milleti birleştirdik. Yolları böleriz ama Türkiye’yi böldürtmeyiz” açıklamasını yaptı.

İZMİR İŞİ BİTİRMİŞ… ALAYINIZ KATILIN ALAYINIZ!
Referanduma ilişkin konuşan Yıldırım öte yandan son günlerde Almanya ve Hollanda’dan Türkiye’deki siyasetçi ve yetkililere gelen siyasi ambargo için sert konuştu. Yıldırım, Avrupa ülkelerinin hayır kampanyasına başladığını belirterek, “İzmir işi bitirmiş. 'Hizmetler sürsün, Türkiye büyüsün' diye hazır mısınız? İstikrar için, dev eserler, yeni yollar, tüneller, hastaneler, hava limanları, üniversiteler için evet evet evet… Daima millet kararımız evet.

Önümüzde 36 gün var. Bize durmak yok yola devam. Gece demeyeceğiz, gündüz demeyeceğiz, çalışacağız ve 16 Nisan’da Türkiye’yi bölmeye çalışanlara, FETÖ’cülere, PKK’ya, onun yandaşlarına İzmir’den vermeye hazır mıyız? Bu anayasa değişikliğine terör örgütleri hayır diyor. Şimdi bunların yanına Almanya ve Hollanda’da katıldı. Alayınız katılın alayınız, bize Allah, millet yeter. Evelallah hepsine verecek cevabımız var. Mesafeler bize engel değil. 16 Nisan’da Türkiye’nin yazacağı zafer için ilk buluşmamızı Almanya’da yaptık. Ne olduysa oldu, Almanya başladı hayır propagandası yapmaya… Almanya taraf oldu, hayır kampanyasına katıldı. Bu demokrasiyi yaralayan gelişmeleri üzüntüyle takip ediyoruz.

2017 seçim yılı… Almanya’da, Hollanda’da ve Fransa’da seçim var. Onlar bıraksınlar Türkiye’yle uğraşmayı, kendi işlerine baksınlar. Türkiye kendi işini kendisi görür. Türkiye’nin demokrasi yolunda yaptığı değişikliğe engel koymak, bakanlara, giden arkadaşlarımıza program yaptırmamak uçaklarına iniş izni vermemek ne dostluğa ne diplomasiye ne insanlığa sığar. Bütün bunları bir kenara not edeceğiz, günü gelince gereği neyse onu yapacağız. Avrupa ülkelerini Türkiye üzerinden rant sağlamasına izin vermeyeceğiz” dedi.

ALLAH BİZE BİR DAHA 15 TEMMUZ GİBİ BİR DARBE YAŞATMASIN
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar yaptığı konuşmada, “Türkiye her zaman kendi hikayesini yazan çok özel bir ülke olmuştur. İzmir’de inşallah 16 Nisan’da kendi hikayesini yazacak ve demokrasiye, vatanına, milletine ve bayrağına bakışı evet ile taçlanmış olacak. Allah bize bir daha 15 Temmuz gibi darbeleri yaşatmasın. Allah bir daha bize vesayetleri yaşatmasın. Allah bizi bir daha IMF önünde nöbet tutar hale getirmesin. Allah inşallah bize çocuklarımıza çok daha güzel bir ülke bırakmayı nasip etsin” açıklamasını yaptı.

MİLLETİMİZ 16 NİSAN’DA YENİLENMEYE EVET DİYECEK!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ise, “Adalet ve Kalkınma Partisi kişilerin değil kadro partisidir. 14 yılın altındaki temel düşünce budur. Tüm kadrolarımızla milletimiz için siyaset yapıyoruz. Bireysel hırsla siyaset yapmadık bundan sonra da yaptırmayacağız. Kurucu liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın izinde memleket, ilim, hakikat, büyüme ve millet dedik. Hep birlikte hizmet ettik etmeye de devam ediyoruz. Atatürk’ün dediğini gibi gelişmek ve büyümek istiyorsak mutlaka yenilenmeliyiz. Şimdi de inşallah bu millet 16 Nisan’da bu değişikliğe ve yenilenmeye evet diyecek. Adında halk olan bir parti var ya… Gelsinler de halkla birlikte hareket etsinler. Yeni vizyonumuzla il başkanlığımızı buraya taşıdık. 2019’da İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni almaya var mıyız?” ifadelerini kullandı.



PARTİLİLER ALANI DOLDURDU 
Başbakan Yıldırım'ın yapacağı açılış öncesi bina gelin gibi süslendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın dev posterlerinin asıldığı binanın aynı cephesinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Erdoğan, Yıldırım, Türk Bayrağı ve AK Parti logosunun da bulunduğu büyük bir bayrak da yer aldı. Ayrıca cephe Türk Bayrakları ve AK Parti bayraklarıyla donatıldı ve 'balkon' bölümündeki LED ekranla 'İzmir evet diyor' sloganı yazıldı. 


AK Partililer Başbakan'ın balkon konuşmasını dinlemek için yeni binaya akın etti. Alan Başbakan gelmeden doldu. 

ROMAN BULUŞMASI
Başbakan Binali Yıldırım İzmir temasları kapsamında AK Parti İl Teşkilatı’nın yeni binasının resmi açılış töreninin ardından AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından bir otelde düzenlenen "Romanlarla Buluşma Etkinliği"ne katıldı.

- BAŞBAKAN YILDIRIM: HER TÜRLÜ AYRIMCILIĞA KARŞI DİMDİK DURDUK... 

 
Bu park Çiğli'nin yeni gözdesi olacak
 
Selvitopu’ndan Karabağlar için kadın başkan temennisi
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tayfun 12 Mart 2017 Pazar 10:22

İnciraltı nefes alarak, İzmir ekonomisine kazandırılacaktır. Biz Has İzmirliler buna inanıyor ve güveniyoruz.

Yorumu oyla      13      7  
karpuzman 11 Mart 2017 Cumartesi 21:49

dilerim inciraltı her daim nefes alınacak bir alan olarak kalır.

Yorumu oyla      16      6  
İnciraltı 1265.Nesil Toprak Sahipleri Platformu 11 Mart 2017 Cumartesi 18:32

Balkondan incirlatı mesajlarınızı bekliyoruz.

Yorumu oyla      14      12  
11 Mart 2017 Cumartesi 11:34

Her seçim öncesi de romanlarla siyasi partiler bir buluşuyor sonra unutuluyor 😊😀

Yorumu oyla      18      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Arslan STK'lara 'evet'i anlatıyor
Anayasa değişikliği için yapılacak halk oylaması çalışmalarını 24 saate ...
Erdoğan'dan flaş atamalar: Hatipoğlu sürprizi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayladığı, Prof. Dr. Hatipoğlu'nun YÖK üyeliğine ...
Bakan Eroğlu’ndan Kılıçdaroğlu’na ‘hamam’ daveti!
DSİ Sosyal Tesisleri’nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Bakan Eroğlu, ...
 
Bakan Çavuşoğlu'na Rotterdam'da miting izni yok
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Hollanda Rotterdam'da cumartesi ...
ÜDİK zirvesinde 8 anlaşma imzalandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in katılımı ile gerçekleşen ...
Meclis rekor kırdı
TBMM Genel Kurulu, son bir aylık mesaisinde 88 ülke ile imzalanan anlaşma ...
 
Şentop’tan İzmir’de çarpıcı ‘Almanya’ çıkışı!
Anayasa Komisyonu Başkanı Şentop: Almanya, Afrika'ya girmek istiyor. Afrika'ya ...
Karayalçın’dan İzmir’de referandum çıkışı: Yüzde verdi!
CHP’li Karayalçın, “Bizim karşı olmamamız Sayın Erdoğan için değil. Bizim ...
Erdoğan af yetkisini 3 kişi için kullandı
Adalet Bakanlığı’na son iki yılda 636 kişi için yapılan af başvurusundan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva