HABERLER>POLİTİKA
28 Kasım 2013 Perşembe - 09:40

Balkan Platformu’nda imza krizi faturası imza atanlara!

Balkan-Rumeli Platformu’nun CHP Genel Merkezi’ne hitaben yazdığı aday talep mektubunun ortaya çıkmasının ardından başlayan tartışmalar sürüyor. Platform Başkanı Süleyman Pehlivanoğlu’nun “İmza bana ait değil, sahte imza kullanmışlar” açıklamasının ardından fatura çıktı. Toplanan platform üyeleri belgede imzası bulunanların savunmasının alınarak istifasının istenmesine karar verdi. Öte yandan belgede imzası bulunan Pehlivanoğlu haricindeki herkes kendi imzasını doğruladı.

Balkan Platformu’nda imza krizi faturası imza atanlara!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Yerel seçim öncesinde Balkan-Rumeli derneklerinde yaşanan karışıklık sürüyor.

Seçim öncesi aday adaylarına destek vermek, siyasi tercihleri belirlemek için kurulan Balkan-Rumeli Platformu’nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na hitaben yazdığı ‘aday talep yazısının’ ortaya çıkmasının ardından başlayan tartışma farklı boyuta taşındı.  Platform Başkanı Süleyman Pehlivanoğlu, Başkan Yardımcıları Ömür Şanlı ve Ekrem Selimler ile Genel Sekreter Gürol Türkmentepe’nin imzalarını taşıyan belgenin Kılıçdaroğlu ziyareti öncesinde gündeme gelmesi tartışmalara neden olmuştu.  Konak’ta Murat Bakan, Bornova’da Olgun Atila ve Menemen’de Nurgül Uçar’ın aday olarak istendiği yazının ardından Pehlivanoğlu, “imzamı taklit etmişler, sahte” açıklaması yapmıştı.
 


Balkan-Rumeli Platformu’nda ortaya çıkan derin ayrışmanın ardından fatura kesildi. Platform Başkanı Süleyman Pehlivanoğlu, platform genel sekreteri olan İzmir Bakırcay Havzası Balkan Rumeli Dernek Başkanı Gürol Türkmentepe başta olmak üzere başkan yardımcıları Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı ve Uluslararası Balkan Dernekleri Federasyonu Başkanı Ekrem Selimler’in savunmaları alındıktan sonra istifalarının isteneceğini söyledi. Toplantıya ismi geçenlerin katılmadığını da anlatan Pehlivanoğlu, kararın oy çokluğu ile alındığını söyledi.
 
ARTIK BİRLİKTE OLAMAYIZ
Kararın icra kuruluna danışılmadan birileri tarafından alındığını belirten Platform Başkanı Süleyman Pehlivanoğlu, “Benim yerime imza atmışlar. Biz, yazıda imzası bulunan herkesin istifasını isteyeceğiz. Bizim için artık güven sorunu oluşmuştur. Birlikte bu şekilde devam edemeyiz. Platformun kaşesi, mührü Gürol Tükmentepe’deydi.  O yüzden onlar zaten imzalarını yalanlamıyorlar. Eğer haklı gerekçeleri varsa ve kendilerini doğru ifade ederlerse savunmaları da değerlendirilebilir” dedi.
 
İMZA ATANLAR NE DEDİ?
Pehlivanoğlu’nun “imzamı taklit etmişler” diyerek yalanladığı belgede imzası bulunan isimler tartışmaya son noktayı koydu. Platform Başkan Yardımcısı Ömür Şanlı, “İmza bana ait. Ben imzamın arkasındayım. Bu belge gerçektir. Çıkıp ‘imza sahte diyenler’ kimin yaptığını da açıklasın. Bizim açımızdan bir sorun yok. Her şey ortada” dedi.  Diğer Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Selimler de imzasını doğrularken alınan kararın altına imza attığını söyledi.
 
İSTİFA ETMİYORUM
İstifası istenen Genel Sekreter Türkmentepe, belgenin doğru olduğunu söyledi. Attığı imzanın arkasında duracağını belirten Türmentepe, “Konak aday adayı Murat Bakan ve Bornova aday adayı Olgun Atila’nın yazılı olduğu belgenin altında bulunan imzam doğrudur. Onu ben attım.  Ayrıca platformdan da istifa etmiyorum. Şu anda görevimdeyim. Karar defterine yazılmış bir yazı yok” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
altındaglı 1 Aralık 2013 Pazar 03:25

sahte imza atanlar bornovaya olgun seçilirse kimbilir neler yapmayı düşünüyor galiba herşey sahte olur bu arada sekreterin mahallesinde sandıklar boş 35 bin kişi nerde olgun kazara atanırsa boş sandıklarla seçim rahat alınır herhalde

Yorumu oyla      13      6  
Işıkkentli 29 Kasım 2013 Cuma 02:20

Bornova'nın mevcut başkanından memnunuz aday gösterilmesini bekliyoruz.

Yorumu oyla      15      7  
28 Kasım 2013 Perşembe 14:55

Balkan göçmenlerine yapılan hakarete bakın, nasıl rezil ettiler. bizden bu işe oy da yok onay da yok.

Yorumu oyla      26      15  
net olun 28 Kasım 2013 Perşembe 14:17

imza sahte mi değil mi? koca koca adamlar yalanlar dolanlar...

Yorumu oyla      21      13  
arif 28 Kasım 2013 Perşembe 13:33

Herkes, haklı olarak belge ve imzayı tartışıyor. Önemli bir şey gözden kaçıyor. Bornova aday adayı Olgun Atilla'yı kimler destekliyor.İmzasına sahip çıkanların içinde hiç CHP li yok,ama AKP liler var.

Yorumu oyla      25      14  
DR. ERDAL DUMAN 28 Kasım 2013 Perşembe 13:31

AKP den belediye başkan adayı olan imzacılar CHP den belediye başkanlığına Murat Bakan ve Olgun Atila yı istemişler. Kolay gelsin derim

Yorumu oyla      27      13  
nedenki? 28 Kasım 2013 Perşembe 12:29

aslında güzel bir yorum yazmıştım. neresini beğenmedinizde yayınlamadınız anlamadımki? süleyman beyi de anlamıyorum. Benim yerime sahte imza atmışlar diyor. sonrada şöyle diyor : "Platformun kaşesi, mührü Gürol Tükmentepe’deydi....Eğer haklı gerekçeleri varsa ve kendilerini doğru ifade ederlerse savunmaları da değerlendirilebilir" BAŞKAN! ne haklılığı. mühür onda diyorsun, sahte imza diyorsun. haklılık diyorsun. BAŞKAN SEN NE DİYORSUN? NOT : bence diğer yorumumda güzeldi.

Yorumu oyla      17      7  
boşnaklar 28 Kasım 2013 Perşembe 12:11

ya bişey sorcam bu Gürol Türkmentepe kim ya ne dernekçilik bilir ne siyaset platformda hata genel sekreterlik makamını böyle işi bilmeyen birine vermiş...dernekçiliği bilmeyen adamlara mevki verirsen sahte imza olayıda olur herşey olur..Biz o Belge'de imzası olanları tanımıyoruz ve bizim adımıza siyaset yapmasınlar..teşekkür ederim

Yorumu oyla      20      10  
Göçmen 28 Kasım 2013 Perşembe 12:01

Süleyman bey imzasının arkasında durmalı.

Yorumu oyla      24      7  
camdibili 28 Kasım 2013 Perşembe 10:52

sayın baskan imza krizi basit.Savcılıga gidersin suçduyurusunda bulunursunuz imza bana ait değil yönetimde sahtekarlar var dersiniz,işlem çözülür.Pişkinliğe bakın gürol türkmentepe kardeşimiz böylebir karar yok diyor sahtekarlığın kararımı olur çok zıplayanın sonu allah size hidayet versin platform çöktü

Yorumu oyla      26      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
O karar Cemaate karşı eylem planı mı?
“Fethullah Gülen grubunun faaliyetlerine karşı alınması gereken tedbirler” ...
Çıray'dan çarpıcı yanıt: İzmir adaylığı için ne dedi?
CHP İzmir Milletvekili, kulislerde dillenen İzmir Büyükşehir adaylığı ...
Bakan Yılmaz bedelli tartışmalarına nokta koydu!
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan ...
 
Bağış’tan Yıldırım için adaylık açıklaması gibi Tweet!
İzmir EXPO 2020’de de hayal kırıklığı yaşarken Bakan Bağış’ın Twitter ...
CHP İzmir’in Gençleri’nden Kılıçdaroğlu’na 10 bin imza
CHP Konak Gençlik Kolları Başkanlığı’nın seçim barajının düşürülmesi ile ...
CHP’den Kamer Genç için ‘Zeyid Aslan’ haritası!
CHP sözcüsü Haluk Koç, Kamer Genç'in Emine Erdoğan'a sözlü müdahalesinin ...
 
Şahin’den Kılıçdaroğlu'na ‘Kamer Genç’ çağrısı
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Başbakan Erdoğan’ın eşi ...
Buca aday adayı Akdemir’den dernek ziyaretleri
CHP’den Buca Belediye Başkan Aday Adayı mimar Remzi Akdemir, ilçedeki ...
Atila’nın hedefi turizm merkezi Bornova!
Dünyada, Antik Turizme olan ilginin son yıllarda arttığını belirten CHP ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva