HABERLER>POLİTİKA
28 Kasım 2013 Perşembe - 09:32

Çıray'dan çarpıcı yanıt: İzmir adaylığı için ne dedi?

CHP İzmir Milletvekili, kulislerde dillenen İzmir Büyükşehir adaylığı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Çıray dan çarpıcı yanıt: İzmir adaylığı için ne dedi?

EGEDESONSÖZ- CHP İzmir milletvekili Aytun Çıray CNNtürk’te yayınlanan Aykırı Sorular programında gazeteci Enver Aysever’in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.Çıray programda çok konuşulan İzmir adaylığı hakkında da önemli açıklamalarda bulundu. Genel Merkez’den bu yönde bir irade çıkması halinde göreve evet diyeceğini belirten Çıray Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu hakkında da kendi sözleriyle iki dönem vurgusu yaptı.
 
İŞTE O AÇIKLAMA
Benim ismimi ankette öne çıkarmaları iki nedene bağlıyorum. CHP ve Demokrat Parti aynı nehirden doğan iki kol gibidir. Ayrı kollar olsalar da belli noktalarda birleşebilirler. İzmir’e de müteşekkirim. Yaptığım işlerin görüldüğünü bilmek beni memnun ediyor. Adaylığın konuşulmasından da mutluyum, eğer sayın Genel Başkan bu süreçte beni çağırırsa ‘tamam’ derim. Bana siz eğer bu işi yapmayacaksınız derse de ‘tamam’ derim. Ben bu makama aday olunmasının değil yetkili makamların aday göstermesi gerektiğini düşünüyorum. Sayın Kocaoğlu da ‘iki dönem yeter’ demişti. Eğer bu yönde bir ihtiyaç varsa, eğer Genel Merkez, Genel Başkan bunu hissedip beni çağırırlarsa ‘hayır’ demem.

ÇIRAY'IN ÖNE ÇIKAN AÇIKLAMALARI
EXPO’NUN KAYBEDİLMESİ HAKKINDA

El kaide gibi terör örgütleriyle işbirliğine dair algılar nedeniyle çok itibarlı olmayan algımız bu sonuca yol açtı.  Türkiye geçen oylamada 69 oy civarından almışken şimdi daha düşük oy aldı. Süreç iyi yönetilemedi. Bürokratların eline bırakıldı. Hükümet yerel yöneticileri pasifize etti. Olimpiyatları da alamadık. Dış politikayla. Çok ilgili olduğunu düşünüyorum. Bu partilerüstü bir meseleydi ama yerle seçim manipülasyonu gibi kullanılmaya başlandı.
 
DP NEDEN AYRILDI?
Ben kendimi sağcı olarak tanımlamazdım. DP denemesinin başarısız olacağını anlayınca iznin alarak ayrılmıştım. Sonuçta bir hedefe ulaşamayacaksınız bırakmanız gerekir.
 
NEDEN CHP?
Ben Türkiye’yi bu iktidar açısından siyasal İslam ideolojisinde Türkiye 1918 şartlarına dönüyor. Ben Cumhuriyetin kurucu ruhuna uygun davranmak istiyorum. Son 12 yıldır gelinen nokta ortada. Ülkenin bir yarısı diğer yarısıyla kavgalı…
 
KÜRT SORUNU
Ben PM üyesi olarak şunu söyleyebilirim CHP demokratikleşme paketi yayınladı. Eğer bu sorunun çözümünde samimiyseniz seçim barajını düşürürsünüz.
 
Türkiye için stratejik bir şey Kerkük boru hattı var. Bu bile tam randımanla çalışmazken Türkiye niye bir petrol hattı yapıyor. Eğer siz kuzey ırakla muhatap olup merkezi hükümeti dışlarsanız zarara uğrarsanız. Irak’a giden bakanın uçağı yoldan çevrildi rencide oldu.
 
CHP-ABD ZİYARETİ
Gelişmiş ülkelerle sağlıklı ilişkiler kurmak istiyoruz. Genel başkanın talimatıyla dünya bankasıyla görüşeceğim. İzmir’i sağlık turizminin başkenti yapmak istiyoruz. Dünyada sağlık harcamalarından dolaşan para 7.5 trilyon dolar eğer dünya bankasıyla görüşmelerde başarılı olabilirsek merkezi hükümete ihtiyaç duymadan İzmir’e artı katma değer sağlayacağız.
 
CEMAATİN CHP’YE OY VERECEĞİ İDDİASI
Bize oy verecekler için niye oy verdiğini sormayız
 
DERSHANE TARTIŞMASI
Dersane meselesinin eğitim reformu yapmak amacıyla yaptığına inanmıyorum. Bize toptan bir yenilik paketi getirselerdi inanırdım. Başkabakan’ın şantaj yaptığına inanıyorum.
 
HÜKÜMETİN SAĞLIK POLİTİKALARI
Başlangıçta işe doğru başladılar. Ancak finansal kontrolü unuttular. Sağlık alanında arz-talep dengesi isteğe bağlı değildir. Performans sitemi diye bir sistem getirdiler. Bundan sonra ameliyat sayısında yüzde 80 artış meydana geldi. Bu artışa neden olan insanlar daha önce ölüyor muydu yoksa sahte ameliyatlar mı yapılıyor. Sistemi sorgulamamız gerekiyor. Sistemi allak bullak ettiler. Yeni bir karar alındı. Katkı payları yüzde 200’e çıktı.  Domuz gribi diye bir palavra ortaya attılar. 90 milyon euroluk ithalat yaptılar. Hala Türkiye’de bir ilik bankası kurulmadı. İki haftalık eğitimle aile hekimliği olur mu?
 
BARIŞ SÜRECİ
Ak parti kurgulamakta olduğu barış sürecinin fiyasko olmasıyla ve benzeri anti-demokratik hareketleriyle gidecek. Türkiye’nin demokratikleşmesi adına bugün ne var? Hani demokratik bir anayasa yapılacaktı? Esasa yönelik bir şey yok.
 
GEZİ DİRENİŞİ
Gezi direnişi ilk seslenişti. İktidar onu hala anlamış değil. Orada çok masum bir direniş 5 şehitle sonuçlandı. Bir tek başbakan bunu görmüyor. Özgürlük arayışındaki insanları terörist gibi sunmak için operasyon yapılıyor hadiseyi küçültmek için. O insanları bir teröristmiş gibi göstermek amacındalar.
 
KAMER GENÇ KRİZİ
Ben Kamer Genç’i tanımaktan dolayı çok mutluyum. Söylediği birçok şeyi destekliyorum anca bu tutumunu şekli itibariyle desteklemiyorum. Orayı terk edebiliriz ancak bizim onlara kimi davet edip etmeyeceklerini söyleyemeyiz. Diplomatik olarak olmaması gereken bir şeydi… 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ENGİN ÖZTÜRK 28 Kasım 2013 Perşembe 19:47

AYTUN BEY İZMİREDE ÖDEMİŞEDE AZİZ KOCAOĞLUNDAN İYİ OLUR HİÇ OLMAZSA SAYGILI VE VEFAKAR

Yorumu oyla      14      7  
Hamit 28 Kasım 2013 Perşembe 18:48

Bırakalım sağda sol da politika yapmış ağızlarını. CHP yıllardır bu kafayla aynı oranını koruyarak muhalefette kalma rekorunun kimseye bırakmıyor. Oylar mars tan mı gelecek? Oy deposu merkez sağ biz tutturmuşuz az olalım öz olalım ama asla iktidar olmayalım! Varmı böyle kalın kafalılık ya? Doğdum muhalefetteyiz ölüyorum muhalefetteyiz. Oyu kimden alacaksın arkadaş onu bana söyle bakalım? Hayali insanlar biz acaip solcuyuz deyip milyonlarca oy mu getirecekler? Bu kafaları bırakalım da ufkumuzu birz açalım.. Salt Atatürk çülük yetmez.. Atatürkçü merkezdeki seçmeni çekmek gerek.. Biz sol görüşlülerinde bu dünyada yaşadığımızı unutmamamız lazım dimi?

Yorumu oyla      14      6  
muhammet kara 28 Kasım 2013 Perşembe 13:13

İZLEDİĞİM SAYGIN BİR MİLLETVEKİLİ.İZMİR E YAKIŞIR HER KESİMDEN OY ALIR.

Yorumu oyla      20      8  
partili 28 Kasım 2013 Perşembe 12:52

İyide güzelde adama sormazlarmı.?madem böyle bir neiyetin vardı neden müracat etmedin.?Parti üst kademesi karar alıyor tarihi ilan ediyor aday olanlar müracatta bulunuyor,sen seyrediyorsun sonra istemem ama yan cebime koy diyorsun,sizin ciddiyetinizle bağdaşmadı,evet aziz den İZMİR Kurtulmalıdır,ama daha kısa bir süre önce sağ partiden gelip bu koltuğa oturmak ne kadar doğrudur,örgütü yok saymaktır,İZMİR sol idölüne yakışır bir başkanla yönetilmelidir.

Yorumu oyla      14      15  
ercüment şahin 28 Kasım 2013 Perşembe 12:13

yeterki aziz den izmir kurtulsun,gelmiş geçmiş en köyü yönetici

Yorumu oyla      20      8  
iTunes 28 Kasım 2013 Perşembe 12:13

Valla bir şey diyeceğim, ikisi de olmasa, başkası olsa nasıl olur? Kim diye sormayın, bende bilmiyorum.

Yorumu oyla      12      10  
CHP ve DÖNBABA , DÖNLER... 28 Kasım 2013 Perşembe 12:13

Burası Hiç bir baltaya SAP OLAMIYANLARIN Dikiş Tuturamıyanların partisidir...Gel sende tezgahını Aç...Olaki bir BALTAYA SAP OLURSUN...

Yorumu oyla      17      9  
doğru tercih 28 Kasım 2013 Perşembe 10:16

Nerede ne konuşacağını bilen, ayakları yere sağlam basan, hiziplerden uzak, bağımsız ve sağdan oy getirecek biri..Daha ne istenebilir daha ne arzu edilebilir...Umarım cok ciddi anlamda fark var Aziz ile arasında.

Yorumu oyla      20      9  
28 Kasım 2013 Perşembe 10:16

Ömrünü sağda geçir vekilliği başkanlığı solda yaşa. Olacak şeymi, sırayla değil ama emekle vefayla. Sayın Çıray yurtsever demokrat mmeurlar kırılırken kimin yanındaydı, kimlerle siyaset yapıyordu kimler onu hangi vasıflarından dolayı oraya layık gördüler önce bunların açıklanması lazım. Kuru kuruya aytun abime yakışır vs kahve ağzıyla olmaz bu işler

Yorumu oyla      16      11  
Kerim Savun 28 Kasım 2013 Perşembe 01:46

İzledim Enver Aysever'in tüm sıkıştırmalarına usta bir siyasetçi gibi cevap verdi. Gerçekten ustaymış. İzmir'e yakışır.

Yorumu oyla      23      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Yılmaz bedelli tartışmalarına nokta koydu!
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan ...
Bağış’tan Yıldırım için adaylık açıklaması gibi Tweet!
İzmir EXPO 2020’de de hayal kırıklığı yaşarken Bakan Bağış’ın Twitter ...
CHP İzmir’in Gençleri’nden Kılıçdaroğlu’na 10 bin imza
CHP Konak Gençlik Kolları Başkanlığı’nın seçim barajının düşürülmesi ile ...
 
CHP’den Kamer Genç için ‘Zeyid Aslan’ haritası!
CHP sözcüsü Haluk Koç, Kamer Genç'in Emine Erdoğan'a sözlü müdahalesinin ...
Şahin’den Kılıçdaroğlu'na ‘Kamer Genç’ çağrısı
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Başbakan Erdoğan’ın eşi ...
Buca aday adayı Akdemir’den dernek ziyaretleri
CHP’den Buca Belediye Başkan Aday Adayı mimar Remzi Akdemir, ilçedeki ...
 
Atila’nın hedefi turizm merkezi Bornova!
Dünyada, Antik Turizme olan ilginin son yıllarda arttığını belirten CHP ...
Yıldırım’ın İzmir adaylığı ne zaman açıklanacak?
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın İzmir Büyükşehir ...
Bayraklı aday adayı Öncel’den 18 ayda 100 bin toka!
CHP Bayraklı aday adayı Murat Öncel on sekiz aydır devam ettiği seçim ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva