HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Haziran 2019 Perşembe - 18:47

Balçova’ya kadın eli değdi

Balçova’da rekor bir oyla Belediye Başkanı seçilen Fatma Çalkaya, her gün ilçenin bir sokağına gidiyor. Bir gün engellilerin yanında, diğer gün muhtarlarla sorun çözme masasında, ertesi gün itfaiye şefi gibi alevlerin ortasında ilçesindeki refah seviyesini daha ileriye taşımak için çalışıyor. Bir yandan sosyal projeleri sürdüren Başkan diğer yandan da yeni yatırımları ve seçimde vatandaşlara söz verdiği vaatlerini tamamlamak için gece gündüz çalışıyor. Yapılan çalışmaların sonucunda beklenen tek kriter ise vatandaşın memnuniyeti.

Balçova’ya kadın eli değdi

İzmir metropolünde tek kadın Belediye Başkanı olan Fatma Çalkaya, seçimin ardından kısa bir süre geçmesine rağmen yaptığı hizmetlerle vatandaşların güvenini ve takdirini kazandı. Balçova’da sürdürülen sosyal hizmetlerde ve yatırım hizmetlerinde aksama olmaması için mesai saati gözetmeden çalışan Başkan Çalkaya, fırsat buldukça ilçede yeni doğan bebeklerin ailelerine, hasta veya taziye evlerine ziyarete gidiyor.

Öncelikli hedeflerinin Balçova’daki dezavantajlı vatandaşlara ulaşmak olduğu vurgulayan Fatma Çalkaya “Engellilerimiz, çocuklarımız, yaşlılarımız ve ekonomik özgürlüğü olmayan kadınlar özel olarak ilgi gösteriyoruz. Belediyenin rutin hizmetleri herkese eşit olarak veriliyor. Ancak dezavantajlı guruplara özel hizmet vermezsek toplumda ilerlemeyi ve huzuru sağlayamayız. Örneğin bir çocuğumuz imkansızlıklar nedeniyle eğitim alamıyorsa bu tüm toplumun sorunudur. Yaşlı ve yalnız yaşayan bir vatandaşımızın akşam evinde yiyecek yemeği yoksa bu tüm toplumun sorunudur. Evi yanan bir vatandaşın gece sokakta kalmamasını sağlamak olması gereken bir belediye hizmetidir. Bir engellimizin belediyenin aracıyla sosyal aktivitelere götürülmesi, engelli bireylere verilmesi gereken bir hizmettir. Biz sosyal belediyecilik kavramından bunu anlıyoruz. İlçemizde yaşayan her vatandaşın huzurunu sağlamak bizim belediyecilik anlayışımızın özetidir” diye konuştu.

Sosyal hizmetleri yaparken rutin belediye hizmetlerini de aksatmadıklarını ifade eden Başkan Çalkaya “Bizim ilçemizde çöp, moloz gibi evsel atıklar konusunda sorunumuz yok. Türkiye’de bu anlamda en iyi sıralarda olduğumuzu biliyorum. Ancak kaliteyi daha çok artırmak için yeni çalışmalar da yapıyoruz. Çevre düzeni konusunda yeni bir anlayış oluşturduk. Balçova’nın yeşil alanları, parkları ve çevre düzenlemeleri ile ilgili çok yakında farklı uygulamaları hayata geçireceğiz. Bununla ilgili oluşturduğumuz ekibimizin çalışmalarının Balçova Halkı tarafından memnuniyetle karşılanacağına inanıyorum” dedi.

Çocuklar için Balçova’da yaşamanın her zaman çok özel olduğunu da belirten Fatma Çalkaya “Daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yaz da onlar için çok güzel bir yaz okulu programı oluşturduk. Ücretsiz katılacakları bu okulumuzda birbirinden değişik aktiviteler ile unutamayacakları bir tatil yaşayacaklar. Daha küçük yaş gurupları için de Kent Belleği Merkezimiz’de masal okuma saatleri var. Anneleri ile gelen çocuklarımıza görevli arkadaşlarımız masal okuyor. Okul öncesi çocuklarımızın da günlerinin güzel geçmesi için çalışıyoruz” diye konuştu.

Yatırım projelerinin de aralıksız devam ettiğini ifade eden Fatma Çalkaya “Seçim döneminde çocuklar için kreş ve kadınlar için yeni spor alanları yapacağımızı söylemiştik. Kreş için belediyemizin mülkünde olan 2 katlı bir binayı yasal şartlara uygun hale getiriyoruz. Kadınlarımız için ise Çetin Emeç Mahallemizde bir spor merkezi açtık ve kayıt almaya başladık. En kısa sürede hizmet vermeye başlayacak. Ayrıca önceki dönem temeli atılan Kültür Merkezi inşaatımız büyük bir hızla tamamlanıyor. Yine aynı şekilde yapımı devam eden bir Cemevimiz var. Bu hizmet binalarımızı belirlenen tarihlerde açarak vatandaşımızın hizmetine sunmaya çalışıyoruz. Tüm bu çalışmaların alt yapısını oluşturmak ve sonuçlarını görmek için her ay sonunda muhtarlarımız ile değerlendirme ve yeni iş planı toplantısı yapıyoruz” dedi.

 
Ford bir yıl içinde 12 bin kişiyi işten çıkaracak
 
Cankardeşler kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ayşen 28 Haziran 2019 Cuma 20:30

Sayın başkan birazda eğitim mahallesine önem verse çok iyi olur..gecekondu semti gibi..hep korutürk mahallesi olmaz

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZBAN'da bakım zamanı: O saatlerde yola çıkacaklar dikkat!
İZBAN'da Menemen ile Çiğli istasyonları arasında yapılacak bakım ve yenileme ...
İzmir'in o ilçelerine 'elektrikli tren' geliyor!
TCDD 3. Bölge Müdürlüğü Menderes Havzası’nın önemli ilçeleri olan Ödemiş, ...
Başkan Batur Avrupa Birliği Protokolü'nü imzaladı
Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye arasında gerçekleştirilen “Şehir Eşleştirme ...
 
Başkan Gürbüz esnaflarla buluştu
Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, kent merkezindeki esnaflarla toplantılar ...
Başkan Arda'dan Soyer'e metro teşekkürü
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın seçim vaadi olan kente metro ...
Narlıdereli esnafa ‘sağlık’ müjdesi
Narlıdere Belediyesi, Narlıdere Esnaf ve Kefalet Odası ile İlke Tıp Merkezi, ...
 
Çiğli'de çocuklara özel beslenme eğitimi
Çocukların erken yaşta doğru ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları edinmesi ...
Büyükşehir’in yetenek avcıları iş başında
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, çocuklara sporu sevdirmek, genç yetenekleri ...
Bucalı kadınlar el emeklerini sergiledi
Bucalı kadınlar, Buca Belediyesi ve Buca Kent Konseyi’nin düzenlediği ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva